Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Nagyi lekváros buktája recept

Nagyi lekváros buktája recept

Elkészítési idő 150 perc

A Nagyi lekváros buktája hozzávalói:
Tésztához:
50 dkg liszt,
3 dl tej,
5 dkg olvasztott vaj,
3 ek. cukor,
2,5 dkg élesztő,
1 tojás,
csipet só

Tölteléknek:
1 üveg nagyi baracklekvárja (legjobb, ha már régebbi kicsit sűrűbb)

Tetejére:
1 tojás


Nagyi lekváros buktája

A Nagyi lekváros buktája elkészítési módja:
A tejet fellangyosítjuk, és egy teáskanál cukrot adunk hozzá. Majd keverjük bele az élesztőt. Hagyjuk felfutni kb. 15 perc alatt. Tegyük az átszitált liszthez, adjuk hozzá a sót, a maradék cukrot és a tojást. Az olvasztott vajat csak a végén csorgassuk hozzá. Dagasszunk lágy, hólyagos tésztát. Rakjuk bele egy tálba, takarjuk le, és meleg helyen kelesszük meg kb. egy óra alatt. Ha a tészta a duplájára emelkedik, borítsuk lisztezett felületre, és nyújtsuk ujjnyi vastagra. Vágjunk kb. 10x10 centis négyzeteket, és mindegyikre tegyünk egy kis lekvárt. Ne sajnáljuk, de arra vigyázzunk, hogy ne folyjon majd ki sütés közben. Tekerjük fel egyesével a buktákat. Egy tepsit kivajazunk, kimorzsázunk és ebbe sorakoztatjuk a tekercseket. Takarjuk le konyharuhával, és kelesztjük újabb 30 percig. Ezalatt ismét szépen megemelkednek. A megkelt tekercseket kenjük meg a felvert tojással. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 25 percig sütjük. Ha a teteje szép piros, kivehetjük a sütőből. Hagyjuk kihűlni. A tetejét megszórjuk porcukorral. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A nagyi lekváros buktája elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook