Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Alessandro újévi lencselevese recept

Alessandro újévi lencselevese recept

Elkészítési idő 120 perc

Az Alessandro újévi lencselevese hozzávalói:
30 dkg előző este beáztatott lencse,
10 dkg füstölt húsos szalonna,
25 dkg füstölt parasztkolbász,
1 pár jó minőségű bőrös virsli,
1 cikkely kelkáposzta,
1/2 db karalábé,
3 db közepes bio sárgarépa,
2 db közepes fehérrépa,
1 db csípős zöldpaprika,
1 db közepes paradicsom,
2 db közepes vöröshagyma,
1/2 fej fokhagyma,
3 evőkanál étolaj,
1 kanál sült sertészsír,
2 dl tejföl,
1,5 l víz,
1 kanál sózott nem erős darált paprika,
Ízlés szerint:
morzsolt szárított majoránna, őrölt fűszerkömény, patikasó, őrölt színes bors, őrölt pirospaprika, babérlevél,
szárított petrezselyemlevél, csipetke


Alessandro újévi lencselevese 1.Alessandro újévi lencselevese 2.


Az Alessandro újévi lencselevese elkészítési módja:
Először a szalonnát kockázzuk fel és a zsiradékon kicsit megpirítjuk. Majd a felaprított hagymákat is megpároljuk a
sült szalonnán. Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát és paradicsomot, majd rövid párolás után a darált paprikát és a
fűszereket. Néhányszor átkeverjük és már lehet is hozzáadni az előző este beáztatott lencsét. Pár perc pirítás
után jöhetnek a tetszőleges alakúra feldarabolt zöldségek is. Felöntjük a vízzel és forrás után egészen kicsire
állítjuk a hőforrást és fedő alatt 40 percig főzzük. Ekkor lehet hozzáadni a felszeletelt parasztkolbászt és a
virslit is. Újabb kb. 30-40 perc után, ha megfőtt a lencse beletehetjük a csipetkét. kb. 5 perc forralás után a tejfölt
egy közepes edényben sóval ízesítjük és a forró levesből 3-4 merőkanállal kivéve hőkiegyenlítjük egy habverővel,
majd óvatosan a leveshez keverjük. Újraforrástól számítva még kb. 5 perc és elkészültünk.


Ez egy nagyon tartalmas, igazi téli leves.
Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , jan. 1. 17:38
Az alessandro újévi lencselevese elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook