A terhesség jelei (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A terhesség jelei
találtam valamit megpróbálom bemásolni neked:)
Tisztelt Doktornő!
Gyermektervezéssel kapcsolatban szeretném Öntől a következőket megkérdezni:
Fogamzásgátló tablettát szedtem 10 évig, és miután a gyógyszert abbahagytam, az elmúlt 4 hónapban a ciklusom különböző hosszúságú volt (30 nap, 37nap, 39 nap). A kérdésem az, hogy a szabálytalan ciklus miatt forduljak-e orvoshoz, vagy idővel a ciklusok hossza kiegyenlítődik. Továbbá azt kérdezném még, hogy a természetes fogamzásszabályozás módszerét alkalmazva a hőmérséklet reggelenkénti hónaljban történő mérése mennyire megbízható, illetve ha csak 1-2 napig mérek pár tizeddel magasabb hőmérsékleti értékeket, akkor az utalhat-e arra, hogy nem következett be a peteérésem.
Köszönettel.
Javasolnám, hogy forduljon nőgyógyászhoz. Ha már szeretnének babát, felesleges tovább várakozni. Lehet, hogy kiderül, hogy nem is kell semmilyen kezelés... és az megnyugtató. Ha mégis, nagyon kis beavatkozás a hormonális kezelés. Ha indokolt a kezelés és megkezdik, annak az az előnye is megvan, hogy általában egészségesebb terhesség jön létre, ritkább az ún. sárgatestelégtelenség, ami rossz beágyazódással járna. Több nőt láttam, aki szerette volna a természetes utat ebben az esetben, de nagyon kimerítő a hosszú várakozás a rendszertelen menses mellett és nem lesz tőle egészségesebb terhesség. Kezelőorvosa meg tudja mondani a hormonvizsgálat alapján, hogy kell-e valami gyógyszeres segítség
Furis ez a pecsétke, nem szokott ilyen lenni.
Meg a ciklusom se lehet kiszámítani így? Egyszer 39, egyszer 49.
Ja tudom most meg a Domi gyár mi???
:-DDD
Neked elhiszem!
:-DDD