Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » A tartósítószer hatása az emberi testre fórum

A tartósítószer hatása az emberi testre (beszélgetős fórum)


2008. szept. 14. 00:22
Ezt én is olvastam. De sajna nem nagyon lehet elkerülni, szükség van rájuk...
2008. jún. 18. 17:50
Tartósít, minket is. Nemrég egy cikkben olvastam, hogy 50 éve a hullák fél év alatt bomlottak el. Mostanában ugyanehhez már több, mint 5 év kell.
2008. ápr. 11. 20:08
Egeszsegtelen
2008. márc. 30. 10:47
Káros.
2008. márc. 30. 10:47
ÚGY TUDOM, NAGYON VESZÉLYES,ÉS RÁKOT OKOZHAT.
18. ec63a7fc29 (válaszként erre: 17. - druida)
2007. júl. 27. 15:54

Kedves druida! Mi ezen a bolygón élünk, egészen pontosan Magyarországon. Ritkán termelnek errefelé nádcukrot, de majd javaslom a magyar narancs mellé. A klíma már majdnem megfelelő hozzá.:))

Bocsi, ezt nem részleteztem, természetesen két celofán közé teszem a szalicilt. Még nem láthattad, hogyan csinálom, én is idősebbektől tanulok ilyeneket.

Vadat ritkán lövök, nagyon fürgék, elfutnak. A hűtőház pedig baromi messze van tőlünk. Halat azért nem eszek, mert utálom a szagát. Kivéve a tonhalnak.

Valamitől nekem is meg kell halnom, így aztán bátran használom a bolti liszteket.Bár mostanában a liszt mozog, nem árt előtte átszitálni.

Folytathatjuk a gasztronómiai beszélgetést, de a végére mindig kiderül, hogy jobb ha napelemes leszek és a napfényt szintetizálom.:)))

17. druida (válaszként erre: 16. - ec63a7fc29)
2007. júl. 26. 02:21

Remélem nádcukrot használsz. Az az igazi.

A szalicilt két celofán közé szokták tenni néhol. Működik, és nem kerül közvetlen kapcsolatba az étellel. (Ne hajigáld már ki a finomságokat! :)))) )


A vadak húsa a nagyüzemi gazdálkodás következtében nagyon durván szennyezett. A nitrátok és sóik, valamint az acetil-származékok a húsukban az egészségügyi határérték 200-300-szorosát is elérhetik. Én is elámultam rajta, de sajnos nálunk is így van. (Az eredeti felmérés német és osztrák vadállományokat mért, 140976 mintát közel 300 területen, 2002-2006-ig.)


Kenyérnél érdemes az "alternatív" liszteket (tönköly, Graham, teljes kiőrlésűek) minél nagyobb arányban használni. Így viszont a kenyér nehéz lesz, és nagyon keveset lehet belőle megenni. Ezért (is) kevernek bele hántolt búzaszemeket, amelyeket előbb alaposan megfőznek. Általában jó még erre a rozs is (liszt-összetételtől függ). De hallottam már hajdináról is (ettem is olyat), de azt előtte meg kell pirítani a megfelelő mértékig.

16. ec63a7fc29 (válaszként erre: 8. - mazsi-drazsi)
2007. júl. 24. 05:57

Persze, hogy vannak egészséges ételek, csak néhány apróságnak meg kell felelnie:

Egészséges talajban, nagyvárostól távol, előtted kell felnőnie. Látnod kell, ahogyan kibújik a földből, ahogyan megerősödik, ahogyan fogyasztható lesz. És illata van!

Állatokban is van olyan, ami egészséges: a vadak.

Nem a halízű csirkékre gondoltam.

Egyik ismerősömnek pulykái vannak, néhányszáz, s ő figyelte meg, hogy ha egyik állat beteg, még nem látható a betegsége, a többiek akkor is agyonverik.

De ha húsevő vagy, akkor az izmos részeket szabad venni, bár azok is többnyire antibiotikummal, vagy más gyógyszerekkel van "fűszerezve".

A halak közül a balatoniak a magyarországiak közül a legtisztábbak, dunai pocsolyaízűt ne fogyassz. A tengeri halak közül nézd meg honnét való. Az alaszkai a legkevésbé szennyezett. De a lányod térképében megnézheted, merre szennyezettek a tengeri vizek, onnét származó halat ne vegyél!

A növények közül ha városban laksz, a piacon, ismerős nénitől származó a legjobb. Az orrod nem csap be, amelyiknek illata van, az lesz a megfelelő. Pl ha a paradicsomnak paradicsom illata. (Már ha nem BI58-permetszaga van).

A lisztet mindig szitáld át, mert mostanában kicsi fehér kukacok vannak benne -- gyárilag.

Ha teheted, lekvárt magad főzz. A mennyiségét dúsíthatod almával, mindenhez jó. Csak cukrot használok tartósítószernek, vagy szalicilt, de nem ipari méretekben, csak a tetejére szórva. Fogyasztáskor azt a réteget eldobom.

A kenyeret jobb, ha magad sütöd. Akkor abba sem kell fehérítőszer, tartósítószer.

15. druida (válaszként erre: 8. - mazsi-drazsi)
2007. júl. 24. 04:09
Nagyon kevés. Boltban nem kapható egyik alkotó elemük sem.
14. 9a2354601b (válaszként erre: 13. - 1a50c86bb0)
2007. ápr. 20. 19:19

Akkor velem mi a helyzet? Én imádom magamat, de nem kenegetem a testem krémekkel és nem nézegetem magam tükörben.

:-DD

13. 1a50c86bb0 (válaszként erre: 12. - 9a2354601b)
2007. ápr. 20. 15:40

Onimadat es egoizmus, amit beismerek, de nem vagyok hijjan az empatianak, illetve nem erzem magam egy szerencsetlennek. A teljes kephez meg az utobbi kettonek szerepelnie kellene bennem (empatia-hiany es onsajnalat), de azok kimaradtak. Igy vegul is nem vagyok 100%-osan narcisztikus.

Mivel az utobbi ket jellemzot nem ismerik laikusok a narcizmus fogalmaba tartozonak, ezert gyakran rafogjak mindenkire, aki csak szereti magat nezegetni tukorben vagy kicsit onzobb a kelletenel.

12. 9a2354601b (válaszként erre: 11. - 1a50c86bb0)
2007. ápr. 20. 15:30
Miben mutatkozik nálad?
11. 1a50c86bb0 (válaszként erre: 10. - 9a2354601b)
2007. ápr. 20. 15:27

Szerintem ezek nem bunok, ha tudja szurni az illeto, melyik az, amire valoban szuksege van, es elegendo informaciot szerez rola, hogy valoban hasznos.

En kimondottan narcisztikus vagyok, de az nem ezekben mutatkozik meg, amiket felsoroltal.

2007. ápr. 20. 15:23

A speciális diéták, bio-dili, kolloidok, bőrápolók, varázsteák használata és azokkal való folyamatos foglalkozás, kutakodás mikortól számít kórosnak?

Mikortól mondják valakire, hogy Nárcisztikus, ha kizárólag csak saját testével van elfoglalva?

2007. ápr. 20. 15:19
A nok sem figyelnek elegge, amikor formaldehyd tartalmu csodakremekkel ranctalanitjak magukat :S
2007. ápr. 20. 08:30
vannak még egyáltalán egészséges ételek???????
2007. márc. 22. 02:41

A szervnek nem az a feladata, hogy felügyeljen. elég, ha létezik :(


Azért nem általános a tudatlanság, de elég nagy mérvű. Ha valaki csak egy kicsit is elgondolkozik a körülötte levő dolgokon, hamar rájön hogy itt nem érte dolgozik a tudomány, mert csak a pénze az érdekes a "projekt"-ben.


Ha valaki megtanulja elkészíteni az ételét, netán táplálékot készíteni is megtanul, ő jó eséllyel természetesebb úton és egészségesebben fog meghalni, mint a többség. Mert az ételkészítésnél alapanyagokról van szó, amelyek ha nem saját termelésűek vagy biominősítésűek, akkor sokkal könnyebb kiüríteni a szervezetbe belőlük bekerült mérgeket, mint az élelmiszeripar vegykonyhájából kikerült "termékeknél". A saját termelésnél és a hiteles biominősítésnél (na, olyan kevés van) pedig nem használnak sem engedélyzett sem tiltott vegyi anyagokat.

A kozmetikai jelenségek megoldására már jó régen léteznek természetes szerek is. Némelyiket mi is termesztjük. A nagyszobában... Annyi elég is. Egy arckezelés 300 Ft-tól indul, és 15 perc múlva már érzékelhető-látható az eredmény. A nyers, frissen aratott növények "alkatrészeit" használjuk hozzá, semmiféle vegyi trükk nem kell. És Magyarországon ismeretlen növény sem. Itt minden megterem, pontosabban ami itt megterem az ugyanúgy működik, mint a külföldi csodaszerek. Esetenként még jobban is.

2007. márc. 20. 14:04
Úristen! nekünk mindent el lehet adni! Ilyenkor hol van az a "bizonyos" szerv ami az élelmiszerek és más termékek felügyeletét végzi?
2007. jan. 11. 12:34

Az én "kedvenc" tartósítószerem a gl(i)oxal nevű hullakonzerváló anyag, amit minőségi, drága ránctalanító krémek adalékaként használnak. Gyönyörűen kisimítja a ráncokat, a vevő elégedett, veszi a krémet, hisz tényleg napokon belül látható az x %-os javulás, minként a tévéreklámban hirdették. Aztán elfogy a krém. Ha pechje van, nem fizetés körül... lehet, hogy pár hétig várni kell az újabb doboz krémre. Minél drágább a krém, annál tovább. Nem mindig jut 6-8-17e Ft ránctalanító krémre. És az arcod (pláne 40 fölött) pár hét alatt úgy összeesik, mint az aszaltszilva. Mély kétségbeesés: basszus, ide nekem a kedvenc ránctalanító krémemet, kerül, amibe kerül, nem érdekel! Hát látszik, hogy amint nem kenem, 10 évvel öregebb vagyok!

És nyomatja magába az ember lánya éveken át e morbid "szépítőszert". Egy olyan vegyszert, ami arra hivatott, hogy a ravatalozóban széppé és fiatallá varázsoljon és konzerváljon egy halottat!

Rettenetes, mennyi mindenről nem tudunk, ami körülvesz bennünket! :-(

Vagy a kozmetikaipar már előre konzervál minket? Mi lesz így szegény hulla-sminkesekkel, miből fognak megélni?! :-/

4. emagdi (válaszként erre: 1. - mikormarta)
2006. nov. 15. 16:11

ha ezt egyiptomban annakidején tudták volna! :)))


de viccet félretéve valóban félelmetes, hogy mennyi tartósítószert eszünk. egy időben direkt néztem a boltokban a kínálatot ilyen szempontból is, és szinte semmit sem tudtam venni (még a legegyszerűbb dolgokat, mint pl szeletelt kenyér), mert mindenben volt valami mesterséges anyag!

2006. nov. 15. 15:57
Én pár éve kerülöm a tartóssítószeres ételeket, de ez nem mindig kivitelezhető. Észrevettem, hogy az édesítőszertől, más erősen "műkajáktól" viszket a bőröm, a vakarás nyomán pedig felhólyagosodik a bőr és úgy néz ki, mintha megkorbácsoltak volna. :) Amióta kerülöm mesterséges édesítőket, ill. így édesített dolgokat, nincs panaszom. Orvosnál nem voltam ugyan, de házilag sikerült megoldani.
2006. aug. 9. 07:35

Sógornőmnél épp a napokban derült ki 40 éves korára, hogy szalicil érzékeny.Elkezdett bőrt váltani, mint a kígyó.Persze csak azon a területen, amit egy szalicilt is tartalmazó krémmel kent be.Nála nem épp a konzerválódás jeleit mutatja a dolog.Bár lehet, hogy a későbbiekben a karja még hasznát látja:))))

Amúgy egyáltalán nem vicces, mert felhólyagosodott, bevörösödött az a terület.És azért csak most jött elő, mert a befőttek és egyéb befőzött termékekből vagy kifőtt a szalicil, vagy mint általában az elrakott gyümölcsöknél a tetejéről le lett szedve a szalicilt tartalmazó réteg.Érdekes.

2006. aug. 8. 22:53
Mit szóltok ahhoz, hogy tudósok felfigyeltek arra, hogy az elmúlt években, sokkal lassabban bomlanak le a holttestek, mint anyáink idején. Többféle kísérletet, és elemzést végezve arra jöttek rá, hogy annyi tartósítószert fogyasztunk, hogy az ember halála után is konzerválódik,sokkal lassabban porlad el.Ha egy kicsit morbid akarok lenni, az jutott eszembe, hogy néhány év és már nem kell balzsamozgatni mint Lenin elvtársat.Megmaradunk az utókornak halott mivoltunkban. Azért nem szörnyű!

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook