A szülés folyamata, se több, se kevesebb (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A szülés folyamata, se több, se kevesebb
Kedves Szerző!
Én megértelek! Lányom császárral született, mert medencevégű fekvésben volt, nyakán a köldökzsinórral... Nem igazán mondhatom, hogy felemelő emlék maradt az esemény. Én akkor hullattam örömkönnyeket, amikor elmúlt a gerincérzéstrlenítés hatása és az örzőbe elhoztàk a lányomat. Na az csodás volt! :)
Nyilván egèszen más természetes úton szülni. De nem kötelező tündérmesekénk megélni mindezt.
Minden jót Nektek!
Minden megoldható. Nem fogok már szülni, így a kérdés elméleti csak.
Te örülsz, hogy kétszer szültél hüvelyi úton, én örülök, hogy másodszorra császár lett. Nem vagyunk egyformák.
"megfelelő orvossal és megfelelő összeggel" már lehet ezt választani.. (Lásd a magasan kvalifikált Dundikát)
Én császárral szültem, de már aznap este a tiltás ellenére felkeltem és nem is esett nehezemre. Nem mondom, húzódott a sebem, de abszolút vállalható.
Nem értem, miért bánt téged, ha más a császárt választja? Ha szülnék a császárt választanám mindenképp. Sokkal hamarabb helyrejöttem császár után, mint a hüvelyi szülésnél, és a lehetséges komplikációk is vállalhatóbbak nekem.
Miért kellene mindenkinek egyformán gondolnia?
Igen.,
Pont ugyanannyi támadás éri, mintha azt le meri írni, hogy a gyereknevelés nem rózsaszín cukorszirup.
nem.
nem a szülés gyönyörű. A szülés fájdalmas, kemény menet, aminek a következménye gyönyörű.
Azt azért ne felejtse el senki, hogy egy bizonyos hormon segít abban, hogy szépnek, gyönyörűnek lássuk a szülést.
Akinél ez kevéssé munkálkodik, ő a meztelen és kemény valóságot látja, érzi, nem a felmagasztalt verziót.
Érdekes cikk volt, sok - sok igazság van benne.
Az, hogy valaki császárellenes, elég nevetséges. A császár egy szükséges, és sok esetben életmentő beavatkozás, nem értem, hogy lehet azt írni, hogy "császár ellenes vagyok". (Itt nem a fizetett előre lezsírozott császárra gondolok)
És 11 órát vajúdtam, kőkemény volt, én is azt hittem, belehalok, borzasztó volt, és mégis császár lett a befejezés, mert a kisfiam nem tudott a szülőcsatornába beilleszkedni.
Ettől függetlenül rettenetesen félek a második szüléstől és bár tudom, ez a természet rendje, nem bánnám, ha ez az élmény kimaradna az életemből. Az egyetlen, ami nyugtat és ami némi bátorságot ad, az a "végeredmény".
Nem kell mindenkinek mindent rózsaszínben látni, ez így természetes. Én irigylem azokat is , akiknek komplikációmentes a terhesség , én a 16. hétig masszívan hánytam, infúziót kaptam, emellett a sok savtól már véreset hánytam... Nem volt egyszerű. Emellett olyan voltam, mint egy bálna, iszonyatosan fájt az utolsó 3 hónapban a szeméremcsontom, zsibbadtak a végtagjaim, és sorolhatnám.
Ettől függetlenül a 6. hónapig dolgoztam betegágy mellett ápolónőként és így utólag talán meg is szépítette az idő...
Szerintem sem extázis a szülés. Érzelmileg nekem nem megható volt vagy ilyenek, hanem sikerélmény, mert jól csináltam, úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Amikor odaadták a bébimet, azt kérdeztem, mit csináljak vele.
Ezzel együtt azt tudom mondani, hogy bárcsak újra átélném még.
Mondtam nekik, hogy magyarázzák már meg, hogy miért ne menjek biciklizni, mert hogy - nem tudom, te hogy voltál vele - de mondtam nekik, hogy biciklizni könnyebb, mint gyalogolni, hisz már akkora volt a súlya a hasamnak. Kiderült, azért féltenek, hoy elesek.
Én kora reggeli órában szültem, de előző este 10-kor még másfél órát sétáltam.
Ez tény... :-)
Amúgy meg ez a válaszod eléggé témakerülőre sikeredett... Karinthy idézettel "belekötöttél" a hozzászólásomba, most meg ilyen kitérő választ adsz.
"senki sem élvezi a magzatvízben való hempergést"
Csak a babák! :) Legalábbis a magzatmáz magzatvíz, ha jól gondolom?, és hagyni kéne a babákra rászáradni, a WHO állásfoglalása szerint mindenféle egészséges anyagot tartalmaz.
Semmi kétség efelől. :D Ebben nem vitatkozhatunk. :)
Csak a példa kedvéért hoztam fel a szex közbeni testnedveket. :)
További ajánlott fórumok:
- A kevesebb sokszor több!
- Vajon többen születtek Budapesten vagy kevesebben, mint amennyien jelenleg ott laknak?
- 30 millió forint, se több, se kevesebb - Mire költenéd?
- Igaz, hogy szülés előtt 1- 2 nappal a baba "elcsitul" azaz jóval kevesebbet mozog mint annak előtte?
- Öröklődik-e a szülés folyamata?
- Segítik-e a homeopátiás készítmények a vajúdás és szülés folyamatát?