Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » A szülés folyamata, se több, se kevesebb fórum

A szülés folyamata, se több, se kevesebb (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A szülés folyamata, se több, se kevesebb

1 2 3 4 5 6 7 8 9
2013. jan. 13. 10:52
Köszönöm a hozzászólásokat!
2013. jan. 11. 16:24
Nem tudom, én nagyon szerettem volna normál úton szülni, de császár lett a vége. amit gyanított mind az orvosom, mind én...a császár nagyon flottúl ment, jó fej dokinőm volt...De, ami igaz, hogy amikor kitoltak és láttam/hallottam a többi hüvelyis nőt szenvedni, arra késztetett, hogy azt gondoljam: DE JÓ VOLT A CSÁSZÁR:)..Pici lányom megfulladt volna, ha nem vágnak:) Így nem bánom:)..A felépülés?:)pfff...gyors volt:) és a vágásom pindurka:)
2013. jan. 11. 12:09

Kedves Szerző!

Én megértelek! Lányom császárral született, mert medencevégű fekvésben volt, nyakán a köldökzsinórral... Nem igazán mondhatom, hogy felemelő emlék maradt az esemény. Én akkor hullattam örömkönnyeket, amikor elmúlt a gerincérzéstrlenítés hatása és az örzőbe elhoztàk a lányomat. Na az csodás volt! :)

Nyilván egèszen más természetes úton szülni. De nem kötelező tündérmesekénk megélni mindezt.

Minden jót Nektek!

170. cicakaktusz (válaszként erre: 166. - 130454e42d)
2013. jan. 9. 12:44
Én az első után három héttel még nem nagyon tudtam ülni, sem puhán, sem keményen, a második után meg csak a cérna zavart, míg benn volt, aztán meg kis túlzással mintha mi sem történt volna. Nem kínlódtam annyit, és olyan sokáig. Csak az a vérzés ne tartott volna öt-hat hétig!
169. 130454e42d (válaszként erre: 167. - 0a84e34983)
2013. jan. 9. 08:54

Minden megoldható. Nem fogok már szülni, így a kérdés elméleti csak.

Te örülsz, hogy kétszer szültél hüvelyi úton, én örülök, hogy másodszorra császár lett. Nem vagyunk egyformák.

168. Kukacc (válaszként erre: 167. - 0a84e34983)
2013. jan. 9. 08:37

"megfelelő orvossal és megfelelő összeggel" már lehet ezt választani.. (Lásd a magasan kvalifikált Dundikát)

Én császárral szültem, de már aznap este a tiltás ellenére felkeltem és nem is esett nehezemre. Nem mondom, húzódott a sebem, de abszolút vállalható.

167. 0a84e34983 (válaszként erre: 166. - 130454e42d)
2013. jan. 9. 08:01
Nekem aztán mindegy ki,hogy szül.Én nagyon örülök,hogy természetesen szültem mind két gyerkőcöt.Nem tudom császárral,hogy lehet hamarabb helyrejönni,mert akik a környezetemben műtéttel szültek,sokkal rosszabbul voltak mint én.Egyáltalán nem értem,hogy te választanád....Ezt már lehet így?
166. 130454e42d (válaszként erre: 158. - 0a84e34983)
2013. jan. 8. 22:58

Nem értem, miért bánt téged, ha más a császárt választja? Ha szülnék a császárt választanám mindenképp. Sokkal hamarabb helyrejöttem császár után, mint a hüvelyi szülésnél, és a lehetséges komplikációk is vállalhatóbbak nekem.

Miért kellene mindenkinek egyformán gondolnia?

165. Hudvig (válaszként erre: 164. - Cicakaktusz)
2013. jan. 8. 21:53
Nem úgy hangzik, csak az olvasást bántad meg, de azt megértem. Én meg is fogadtam, hogy nem fogok szinte semmilyen terheskönyvet elolvasni, majd fórumokból kiokosítom magam ;-D
164. cicakaktusz (válaszként erre: 163. - Kukacc)
2013. jan. 8. 21:45
Pedig de szép is lenne, ha ez az egész olyan lenne, mint a lányregényekben! Kezdetben én is azt hittem, aztán rájöttem, hogy nem olvasok! Na, ez tisztára úgy hangzik, mintha megbántam volna.
163. Kukacc (válaszként erre: 162. - Cicakaktusz)
2013. jan. 8. 18:31

Igen.,

Pont ugyanannyi támadás éri, mintha azt le meri írni, hogy a gyereknevelés nem rózsaszín cukorszirup.

162. cicakaktusz (válaszként erre: 160. - Kukacc)
2013. jan. 8. 17:05
És mennyi bántás éri, ha ki meri mondani!
161. Hudvig (válaszként erre: 160. - Kukacc)
2013. jan. 8. 12:47
Meg egyébként is személyiségfüggő. Elvileg engem is egy rideg embernek mondanak, mert ritkán hatnak meg az érzések és nem igazán tudom kimutatni sem őket. Hidegfejű realista vagyok, tehát valószínűleg engem sem fog felmagasztalni a szülés élménye. De nem is vágyom rá.
160. Kukacc (válaszként erre: 159. - Danilla-81)
2013. jan. 8. 12:40

nem.

nem a szülés gyönyörű. A szülés fájdalmas, kemény menet, aminek a következménye gyönyörű.

Azt azért ne felejtse el senki, hogy egy bizonyos hormon segít abban, hogy szépnek, gyönyörűnek lássuk a szülést.

Akinél ez kevéssé munkálkodik, ő a meztelen és kemény valóságot látja, érzi, nem a felmagasztalt verziót.

2013. jan. 8. 12:31
érdekes, h ilyen érzelem mentesen fogalmaztad meg, vagy az is, hogy nem tartod szép dolognak.......Nem vagyunk egyformák.szerintem gyönyörű és a végén minden rossz élmény csekély lesz, mikor ott a kis a pocaklakó végre láthatod a kis pofiját, ölelheted...:)
158. 0a84e34983 (válaszként erre: 157. - Kukacc)
2013. jan. 8. 09:23
Én írtam,hogy császár ellenes vagyok,és itt nem arra gondoltam,amikor valamilyen okból muszáj megcsinálni,hanem ahogy te írtad az előre lezsírozott császárra,amikor minden indok nélkül végzik a műtétet.A császár ellenesség nálam azt jelenti,hogy ha lehet mindenképp természetes szülés párti vagyok.Sokkal fájdalmasabb és hosszadalmasabb természetesen szülni,de én például hipp hopp helyrejöttem utána.Te is meg akartad természetesen szülni a babádat,csak mivel komplikáció volt ezért lett császár a vége.
157. Kukacc
2013. jan. 8. 09:08

Érdekes cikk volt, sok - sok igazság van benne.

Az, hogy valaki császárellenes, elég nevetséges. A császár egy szükséges, és sok esetben életmentő beavatkozás, nem értem, hogy lehet azt írni, hogy "császár ellenes vagyok". (Itt nem a fizetett előre lezsírozott császárra gondolok)

És 11 órát vajúdtam, kőkemény volt, én is azt hittem, belehalok, borzasztó volt, és mégis császár lett a befejezés, mert a kisfiam nem tudott a szülőcsatornába beilleszkedni.

Ettől függetlenül rettenetesen félek a második szüléstől és bár tudom, ez a természet rendje, nem bánnám, ha ez az élmény kimaradna az életemből. Az egyetlen, ami nyugtat és ami némi bátorságot ad, az a "végeredmény".

Nem kell mindenkinek mindent rózsaszínben látni, ez így természetes. Én irigylem azokat is , akiknek komplikációmentes a terhesség , én a 16. hétig masszívan hánytam, infúziót kaptam, emellett a sok savtól már véreset hánytam... Nem volt egyszerű. Emellett olyan voltam, mint egy bálna, iszonyatosan fájt az utolsó 3 hónapban a szeméremcsontom, zsibbadtak a végtagjaim, és sorolhatnám.

Ettől függetlenül a 6. hónapig dolgoztam betegágy mellett ápolónőként és így utólag talán meg is szépítette az idő...

156. kisr (válaszként erre: 153. - Rizsa31)
2013. jan. 8. 08:56
Akkor én értettem félre/vagy kicsit az írás volt félreérthető...:) Igen, pontosan úgy gondolom, mint Te. Ezek természetes dolgok és kész, nem kell ilyen szinten foglalkozni velük, ahogy a cikkíró tette, és az meg egyenesen megdöbbentő számomra, hogy ez volt az egyedüli, amitől tartott a szülés előtt... hát, nem vagyunk egyformák.
155. cabe23552e (válaszként erre: 124. - Hudvig)
2013. jan. 8. 08:26

Szerintem sem extázis a szülés. Érzelmileg nekem nem megható volt vagy ilyenek, hanem sikerélmény, mert jól csináltam, úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Amikor odaadták a bébimet, azt kérdeztem, mit csináljak vele.

Ezzel együtt azt tudom mondani, hogy bárcsak újra átélném még.

154. cabe23552e (válaszként erre: 95. - Éva82)
2013. jan. 8. 08:21

Mondtam nekik, hogy magyarázzák már meg, hogy miért ne menjek biciklizni, mert hogy - nem tudom, te hogy voltál vele - de mondtam nekik, hogy biciklizni könnyebb, mint gyalogolni, hisz már akkora volt a súlya a hasamnak. Kiderült, azért féltenek, hoy elesek.

Én kora reggeli órában szültem, de előző este 10-kor még másfél órát sétáltam.

153. rizsa31 (válaszként erre: 151. - Kisr)
2013. jan. 8. 06:14
Nekem tetszett a hozzászólásod, amire a Karinthy idézetet írtam. Mert az jutott eszembe róla, hogy milyen igaz: ha az ember elkezd undorodni a természetes "mocsoktól", akkor hol a határ? Mert oké, a gyerekét mindenki tisztába teszi, megtörli az orrát. De egy kórházban meg cikinek érezzük, ha elcsöppen ez meg az? Szegény személyzetet megértem, de hát ezt nekik kell feldolgozni, nem a betegekre ráförmedni, hogy tartsák vissza!
152. cicakaktusz (válaszként erre: 148. - 130454e42d)
2013. jan. 7. 21:30
Nem arra gondoltam. Hanem az anális végtermékre. Saját részemről az csak ne keveredjen. Csak valami lüke gondolat miatt ez is beugrott, mint testnedv.
151. kisr (válaszként erre: 150. - Rizsa31)
2013. jan. 7. 21:27

Ez tény... :-)

Amúgy meg ez a válaszod eléggé témakerülőre sikeredett... Karinthy idézettel "belekötöttél" a hozzászólásomba, most meg ilyen kitérő választ adsz.

150. rizsa31 (válaszként erre: 139. - Kisr)
2013. jan. 7. 21:16

"senki sem élvezi a magzatvízben való hempergést"

Csak a babák! :) Legalábbis a magzatmáz magzatvíz, ha jól gondolom?, és hagyni kéne a babákra rászáradni, a WHO állásfoglalása szerint mindenféle egészséges anyagot tartalmaz.

149. rizsa31 (válaszként erre: 138. - J357)
2013. jan. 7. 21:13
Szuperdadus jól használható módszereket mutat. Ami nekem bejött: a büntilépcső ötlete (tudom, kegyetlenül hangzik!), mondjuk nem a saját gyerekemnél, tesóm kislányainál, előtte meg rokon gyerekekre vigyáztam sokat.
148. 130454e42d (válaszként erre: 147. - Cicakaktusz)
2013. jan. 7. 20:49
Tulajdonképpen az is az :) Mármint a szex végterméke, a pasi részéről :)
147. cicakaktusz (válaszként erre: 146. - 130454e42d)
2013. jan. 7. 20:47
Azóta beugrott, hogy "végteméket" gondoltam hirtelenjében testnedvnek. A többivel nagyjából egyetértek.
146. 130454e42d (válaszként erre: 145. - Cicakaktusz)
2013. jan. 7. 20:44
Inkább többfélének mondanám, azért mindegyik ne legyen ott :D
145. cicakaktusz (válaszként erre: 143. - 130454e42d)
2013. jan. 7. 20:43
DE MINDENFÉLE???? Egyet nem tudok hovatenni. Ha még az is???
144. kisr (válaszként erre: 140. - 130454e42d)
2013. jan. 7. 20:28

Semmi kétség efelől. :D Ebben nem vitatkozhatunk. :)

Csak a példa kedvéért hoztam fel a szex közbeni testnedveket. :)

1 2 3 4 5 6 7 8 9

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook