A szemetet a mocskot az igénytelenséget mért szeretitek? (beszélgetés)
Szerintem minden házba van gicss, van ami látható van ami nem,ami nem az lehet a műanyag jézustól a művirágig a műfenyőig minden.
Ami látható az a műanyag ablak, ajtó, hungaroceles rikító sárga fal, és a térkőnek elnevezett betonkocka is aminek a kőhöz semmi köze nincsen és a tetőzsindely is gicss ami cserép alakú és kék vagy zöld, de még a zsindelyhez sincs semmi köze, szóval sok itt a giccs és az emberek 90% ának erre van igénye.
Kíváncsi vagyok 10 év múlva milyen pofát vágnak azok akiknek a műanyag ablakuk besárgul vagy kézzel morzsolható lesz mert a nap meg az időjárás tönkreteszi vagy az imádott térkő színe is elmegy meg eltöredezik meg megsüllyed, és megbotlunk benne , stb.
sőt a pedagógusok 90%-a saját bevallása szerint kizárólag a Spektrumot nézi.
:)
Főleg, ha beszél is :))). Ezért kedvelem Fábry dizájncenterét.
A magas kúltrúra elemeinek meghatározásáról mindig eszembe jut, hogy ebben az országban senki sem olvas Story magazint - mégis ebből adják el a legtöbbet.
Senki sem nézte a Valóvilágot, a Big Brothert, a nézettségi adatok mégis a csillagokig értek, a Blikknek meg akkor volt a legmagasabb a példányszáma, ha valamelyik szereplő a címlapon volt.
Senki sem nézi a barátok köztöt, mégis mindenki tudja, ki a Berényi Miklós és kivel fekszik le éppen Zsófi...........
igen pont erről van szó, ki és mi dönti el, ráadásul egyes definíciók, mint például a magas kultúra elemeinek meghatározásakor rendre kihagyják az érzelmi viszonyulásokat, ami szerintem ugyanolyan fontos.
Például egy műanyag Jézus Krisztus szobor esztétikailag gicccses lehet, de eléggé felülírhatja ezt a jellemzőjét az a tény, ha a nagyanyádtól kaptad...stb.
és amikor beveztik a giccsadót, hogyan fogják eldönteni hogy mi az és mi nem???
:DD
Egyébként igaz, én ugrom egy hátast a seggenfütyülőlovacskáktól, emlék a Hortobágyról felirattal, mégis hányat eladnak belőle!
Ma már az emberek zöme a könnyű kikapcsolódás híve, ne kelljen gondolkodni, ne kelljen mélyen érezni. Ami felületes, az nem fáj.
Erre van igény, avagy erre lett igény, miután a média ezt tette az emberek elé.
ez az emberektől függ.
én például el sem tudom viselni
egyébként meg kéne határozni az igénytelenség definícióját, oszt előbbre lennénk.
ha mással nem, hát azzal, hogy ez mennyire szubjektív kategória.
hű, hát abszolút lefedted az országos eloszlását a zene izlésnek.
ez mindenhol így van és punktum.
A én családom vegyes. A szüleim mindenféle kibeszélőket néznek, minket a hírek érdekelnek, a fiamat meg a zenecsatornák. A férjem éjjel dolgozik így mindíg felveszem neki ami őt érdekli és nappal nézi a jó filmeket. Jómagyam meg szinte csak altatónak használom mert 4-4.15kor kelek a jó filmek meg későn kezdődnek. Szerintem annyira vegyes az összkép, hogy mindent ellehet adni. Valamit mindíg néznek. Meg aztán az meberek többsége leül a tv elé és nem akarja az egyébként is fáradt agyát tovább terhelni hanem kikapcsolódni szeretne. Nekem lenne igényem a színházi közvetítésekre a régi nagy színészeink
alakításai szinte eltüntek, pedig ritka az olyan Harpagon mint Márkus László.
Egyébként a zenében is így van, 3 féle igénytelen zenét hallgatnak az emberek.
1. vidéken szinte mindenütt az igénytelen mulatós zene szól.
2. pesten a fiatalok csak a bum bumm gépzenét ami még hangszert sem látott soha.
3. kereskedelmi rádiók ahol mindennap ugyanaz megy PL: Republic 67 es út, meg Charli Jég dupla Wiskivel meg Edda Éjjel érkezem..
Hát ezek a könyökömön jönnek ki.
Annak idején a régi Petőfi rádióba ment a Verkli c műsor, ott elejétől a végéig lementek a rendes zenék, milyen jó hogy felvettem őket :)
Pl Stúdió 11,meg Jamaicai trombitás meg más ritkaságok is szóltak.
jórészt így van.
mondjuk nekem kicsit mi volt előbb tyúk vagy a tojás kérdés is ez.
Megválaszoltad a saját kérdésedet :).
Senki sem szorít egy stukkert senki fejéhez, hogy az rtl klubra, vagy a tv2-re kapcsolni és barátok köztöt, meg győzikét kell nézni. Gondolom, ugyanazzel a távirányítóval lehet az általad is említett más adókat elérni. Hacsak a nagy gonosz médiamanó nem rontotta el az összes gombot, kivéve a kereskedelmi adókat.......... :) Nézd meg a nézettségi adatokat, és sírva fakadsz.
Rókafogta csuka, tudom, de a kereskedelmi adókat nem támogatja az állam, ők pénzből élnek. Olyan műsorokat adnak, amelyeken fürtökben lógnak az emberek, mert akkor fizetnek a reklámozók. Szerinted hányan ülnének hétfő este fél 9-kor az rtl előtt, ha a Hamletet adnák és nem a Barátok köztöt?
én sokszor Dosztojevszkivel megyek sz..-ni is például.
Én is csak költőit kérdezni akartam.
Most magyarul nem tudok már, talán holnap, bocsi. :))
Inkább merengő volt a kérdés, nem kimondottan neked célzódott :).
Eredeti témára visszatérve, úgy gondolom, hogy a szar telefontársaság, ami az én szememben az, az nem biztos, hogy más szemében is, ugyanez vonatkozik az orvosokra és bármire (kivéve Győzike, nem tudom elképzelni, hogy az a valami amit a TV sugároz műsor címén evvel a címmel az bárkinek is tetszik :P)