A pénz nem garantálja a boldogságot vagy a jó mentális egészséget (beszélgetés)
Minden természeti kár veszélyes, pont olyan mint otthon az asszony.
Tőr, zúz, csapkod...
Vannak milliomos emberek akik drogoznak és két oldalán égetik a gyertyát.
De vannak szegények is, akik isznak, drogoznak, bűnöznek, rabolnak, gyilkolnak érte, a drogokért.
A címre reagálva: A pénz nem garantálja a boldogságot vagy a jó mentális egészséget, ezzel a tűzvész példád nekem sántít...
Minden is veszélyes lehet, ha nem megfelelően használod.
tűz, víz, jégkár, villámlás, minden.
De sorry az észrevételemért, szerintem a címhez nem kapcsolódik.
Azért nehogy az legyen már az általános, a többség, hogy a gyerek segíti ki a szülőt!
Ne kötekedj! Arról volt szó, hogy van, akit nem érdekel a pénz. Nem arról, hogy ki mennyire spórol:)
Ez egyáltalán nem gyerekfüggő.
Sőt, akinek nincs gyereke, annak méginkább meg kell néznie, hisz, ha gondban van, nem nagyon tud kihez fordulni.
a pénz olyan mint a tűz?
Ezt a zagyva gondolatodat egyedül szülted meg, vagy segítettek benne?
Buszon mellém ült valaki, aki az idős anyukájához megy minden reggel, már vagy 10 éve. Van 2 fia, külföldön élnek, nem jönnek haza és közölték vele; a lakás ne izgassa, mert nekik nem kell, olyan otthonba megy, amilyenbe akar, "ne spóroljon" rájuk.
Na itt megdől, hogy akinek van gyereke, azt az ő jövője miatt izgatja a pénz.
Én is rágódtam rajta, de már nem, mert amit nem költünk el, úgyis félretesszük.
Dehogy bántottál meg, és köszi a humánus szavaidat.
Az jó élet relatív fogalom.
De panaszra tényleg nincs okom.
Tényleg máshogy gondolkodik és értékel anyagi téren az akinek van gyereke.
Ez természetes.
Szia!
Remélem nem bántottalak meg. Azt akartam kihangsúlyozni, hogy máshogy gondolkodik és értékel anyagi téren akinek van gyereke.
Nincs olyan, hogy "csak ez jutott". Biztos, hogy teljes és jó életed volt/van. Jó egészséget és minden jót kivánok neked.
természetesen megértem a szülőket, nekik a gyerek a legfontosabb.
Nálam speciel ez nem így alakult.
Gyűjteni soha nem gyűjtöttem az anyagi javakat, megszoktam, hogy mindig van mihez nyúlnom, soha nem kellett semmit sem részletre vásárolnom.
Nekem az életben csak ez jutott.
Ha valaki azt mondja a pénz nem boldogít, hazudik még önmagának is. Persze, egy családtagot nem tud pótolni.
De csórón azt is nehezebb elviselni.
Van egy kedvenc mondásom: Lehet, hogy a pénz nem boldogít, de legalább klímás autóban szomorkodhatsz, nem a szakadó esőben biciklizve.
Gátolhatja is a pénz a boldogságot és a normális pszichés állapotot? Szerintetek?
Szerintem igen, például:
- ha hirtelen jön a semmibe a nagy összeg, írtátok a lottónyereményt, garantált pszichés degenerációt okozhat
- de ha nagy gazdagságban nő fel valaki a családban gyerekként, minent alá tesznek, akkor is nehezebb normálisnak maradni szerintem agyilag
Persze, egyedülállónak is kell a pénz. Csak azért írtam, hogy van akit "nem izgat" úgy, mint akinek van gyereke.
Mi nem költünk annyit, amennyi bejön 1 hónapban. De izgat, hogy a gyereknek jócskán maradjon, mert így is alig fog érni valamit. Érted?:))))))
Az az ember aki nélkülözni kényszerül, előbb utóbb mentálisan és fizikailag is leépül! Így azért a pénz összeköthető a boldogsággal és az egészséggel!
Csak jó ha mindből van egy kis plussz!
Ha nincs gyereked, megértem, hogy nem izgat a pénz.
Se szüleim, se gyerekem, se rokonom nincsen, de az életemmel anyagilag kimondottan elégedett vagyok.
Na igen, nar mennéknis műtétre holnap.
Bár a sclerosis multiplexemen nem segítene.
De legalabb elmennék világgá.
Ha nincs gyereked, megértem, hogy nem izgat a pénz.
Mi sem költünk annyit, amennyi bejön, szerencsére.
Régen rengeteg felesleges dologra költöttem/tünk. (Bioptron lámpától a sok konyhai kütyüig mindenféle felesleges cucc) Vettünk '97-ben egy Skoda Felíciát, újat. 2000-ben lecseréltük egy Fiat Bravára, fogalmunk sincs, hogy miért tettük. Jó volt a Fiat is, de a Skodát egyik autónk sem múlta felül. Jó volt városban, fürge, könnyen parkoltam vele én is, nem rozsdásodott, megmagyarázhatatlan.
Nagy haladás, hogy már átgondolom, megvegyek-e valamit! Legtöbbször nem veszem meg.
Ha van pénz megvehetsz dolgokat."
Én így megöregedve már egyre kevesebb dologra adok ki pénzt, már nem vágyok semmire sem, maga a pénz se izgat.
Ami kell az meg van, soha nem adtam ki a pénzt felesleges dolgokra.
Előtte 5x mindig meggondoltam a szükséges kiadásaimat.
Igazából el sem költöm a havi bevételemet, mert semmire se vágyom, a pénz csak gyűlik a "sublótfiókban"
További ajánlott fórumok:
- Kívánj minden nap Jó Egészséget!
- Mint egészséges ember, összejönnél mozgássérülttel?
- Fogyás az egészségért! Motiváljuk egymást, kezdjük február 14-én!
- Tartós, látványos és egészséges fogyi a testkontrollal. Hétfőtől jön valaki?
- Imádok mozogni és egészségesen táplálkozni
- Szerinted milyen étrend kell ahhoz, hogy hosszú és egészséges életed legyen?