A munkáltató köteles visszavenni GYED után abba munkakörbe amiből elmentem? (tudásbázis kérdés)
Közös megegyezéssel váltunk meg egymástól. Rosszul írtam bocsi :(
Én nem hagytam ott a benn maradt szabikat, ki is fizették már pedig azt mondták kb. 45 nap lesz, de pár nap alatt átutalták.
Te ki tudod nekem számolni hány nap szabim van?
Majd küldöm az adatokat.
Felmondtál? Nem inkább közös megegyezéssel jöttél el?
Mi értelme van eljönni és önszántadból otthagyni több havi fizetést, akármilyen kevés is volt a fizetésed?!
Én 2003 ota vagyok itthon tgys, gyed, gyes majd 2. gyerek után ugyanezekkel a juttatásokkal.
Minimállal voltam bejelentve. Na most hallottam, hogy tavaly ota van szakmunkások minimálbére, ami 86300ft. Ha most kiadja a szabikat 2 gyerek után, akkor ezzel számolja nekem a bért?
Az MT hatály alatt van, akkor sem érintheti. Egészen pontosan, más munkakört más bérrel, csak szerződés módosítással ajánlhatnak fel neki (csak úgy, nem helyezhetik át sehová és a bérét sem változtathatják lefelé, egyébként a béremeléshez is kell módosítás csak ezt nagyvonalúan el szokták felejteni).
Szóval gyed/gyes után kiadják az időközben felgyülemlett szabit, amit a megemelt béren bérszámfejtenek, hisz az elmúlt 2-3 évben biztosan volt béremelés és a visszatérő kismamának rendezni köteles a bérét a munkáltató, mégpedig annyival, mint amennyivel a többi hasonló munkakör betöltőjének emelték meg a bérét. Ha nincs hasonló munkakör, akkor az elmúlt időszak átlagos béremelése az irányadó az adott cégnél.
Vagyis az Mt hatálya alá tartozó visszatérőknek csak akkor nem emelkedik a bére, ha a cégnél bizonyítottan nem volt béremelés az elmúlt 3 évben.
A munkáltató a visszatérő kismamát köteles visszavenni a szerződés szerinti munkakörbe vagy felajánlhat egy másikat, de azt nem köteles a kismama elfogadni. Amennyiben nem tudnak megegyezni, a munkáltató vagy eltekint a munkavégzéstől és állóbért fizet a kismamának vagy valamilyen indokkal felmond. Az utóbbit a 30 napos védelem után teheti meg, amikoris ki kell fizetnie a felgyűlt szabikat, a 30 nap védelemre járó bért, ha valaki gyesről megy vissza, akkor még kapja a minimum 45 nap felmondási idő után járó bért valamint legalább 1 hónap végkielégítést (ez utóbbi kettő több is lehet attól függően, hogy a szülést megelőzően hány éven át volt munkaviszonyban az adott cégnél az anyuka).
Nekem azt mondták ( most aktuális, mert nemsokára megyek vissza ), hogy mivel nem helyettesítőként vették fel a helyemre azt a hölgyet, aki most van, így engem nem tudnak a régi munkakörömben foglalkoztatni.
Mást fognak felajánlani.Engem csak a pénz érdekelt, hogy az esetleg csökkenhet-e az áthelyezés miatt, de azt mondták, hogy azt nem érinti.
A munkáltatód a munkahelyre köteles visszavenni, ha nem kaptál értesítést a gyes alatt, hogy a gyes lejárta után nem kíván foglalkoztatni. A gyes ideje alatt és még 30 nap a felmentési tilalom.
Nem köteles azonban ugyan abban a munkakörben foglalkoztatni. Köteles azonban a a végzettséged megfelő munkakört felajánlani, ha nem fogadod el, akkor megszűnik a jogviszonyod. Ebben az esetben sem felmentés sem végkielégítés nem jár
Sziasztok!
Én ugy tudom nem mondhat fel, sőt a gyes alatt sem és köteles visszavenni. De én erre azt mondom, hogy ahány könyvelő annyiféle választ kaptam e témában.
igen, sajna...
a sógornőm tanárnő, a kolleganőjét Gyed alatt küldték el, pedig határozatlan idejű szerződése volt.
azt hiszem 2007 januárjától él ez a fantasztikus tv!!
kedves anyukák, így merjetek szülni!!!!! :-(((
És csodálkoznak a népességfogyáson a nagy okosok!!
Ma már azt csinál mindenki amit akar
nem tetszik a frizurád már azért is kirugnak
Szia Judye!
Akkor is felmondhat a munkáltató, ha határozatlan idejű szerződésem van?
Engem is érdekel a téma, bár még csak 10 hónapos a babám. Már most hívnánk dolgozni, de még nem, megyek, mert a babát nem akarom még bölcsibe adni!
nem köteles, sőt a gyed alatt is felmondhat neked!!!
ez van, új tv. :-((
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek, ha nem akar visszavenni a munkáltató gyes alatt?
- Köteles visszavenni a munkáltatónak?
- Mit tehet a dolgozó, ha a munkáltató átmenetileg a munkaszerződéstől eltérő munkakörben akarja foglalkoztatni, de ő ezt nem szeretné?
- Gyes alatt a munkáltató nem köteles visszavenni, csak a 3 év után?
- Mire kötelezett a munkáltató, ha nem tudja ugyanabba a munkakörbe visszahelyezni a gyes lejárta után a dolgozót?
- GYES után a munkáltató mennyi időre köteles visszavenni?