A legújabb orvosi vélemény szerint a Siesta cipők nem jók a baba lábnak. Te hogy tudod? (tudásbázis)
Azért írtam oda,hogy szerintem:)
De Van még egy bűnbak.A Gyermekkori elhízás egészségtelen életmóddal egybekötve.A lelkünk megnyugtatására megvesszük a drága speckó cipőket,és közben a sok egészségtelen műételekre meg rászoktatjuk a gyereket.Kialakul a túlsúly ,plussz még ott a hajlam,ezeken már a csodacipők nem sokat javítanak.Amikor visszamentünk 16 hónaposan járáskontrollra ezt az ortopédián meg is erősítették.Én nem azt akarom ezzel mondani,hogy azok a szülők akik ebbe a fórumba írnak egészségtelen ételekkel etetik a babákat,gyerekeket,csak úgy általánosan a mai helyzetre vetítve,miért is alakul ki a lúdtalp egyeseknél.De akárki akármit ír ez akkor is lehet örökletes dolog:(
Azért azt nem hiszem, hogy a sógornőd beszélt neked a "bokasüllyedésért felelős" génről...
Nyilván lehetnek öröklött/alkati dolgok, amik elősegítik, hogy valakinek legyen, valakinek meg nem, mint pl. laza ízületek, szalagok. Viszont ma mégis "népbetegséggé" válik, az ovis korú gyerekek nagy részének már problémái vannak. Ezért csak részben felelősek az öröklött gének, sokkal inkább az életmód (a kevés mozgás, a sok ülés, a testsúly növekedése, és a rossz cipő is).
Sajnos a méregdrága cipők között is rettentesen rossz felépítésűek vannak, én a Superfit-től voltam teljesen elhűlve - minimum 15 ezer és semmi tartása, kérge gyakorlatilag nincs. Szépek, messziről látszik hogy "márkás" cipő van a gyereken, így sokan mégis ezt választják :( Divattá válik az edzőcipő viselése is, ami szintén nagyon rossz, nem való egy gyerek lábára.
Szerintem sem az a jó, ami drága. A Supi cipők, amiket mi hordunk kb. felébe kerülnek, mint a Siesta.
Nagy igazság van abban, amit mondasz, hogy régen nagy szegénységben is kevesebb lúdtalpas gyerek volt. Anyukámék korosztálya, aki az 50-es években volt gyerek, tényleg nagy szegénységben élt. Nem volt pénz szép cipőre, így az egész gyerekkorát magasszárú fűzős cipőben töltötte, 15 volt, amikor először félcipőt kapott. Hát ez itt a lényeg... (meg persze nem volt televízió, nem volt pénz édességre, buszbérletre, nasira stb stb stb)
A lúdtalp tipikusan a jóléti társadalom hozománya.
Szerintem,aki hordozza magában a bokasüllyedésért felelős gént,annál előbb utóbb úgyis kialakul majd, ez a korai betétes cipő választás nem nagyon befolyásol semmit.
Az anyukám lúdtalpas,Én nem vagyok és nem is voltam,és a mi időnkben nem is voltak ezek a lábbelik,örültek,hogy valamirevaló cipőt sikerült kapniuk a lábunkra.
A sogórnőm szerint -aki gyerekorvos- éppen ezért felesleges ezeket a méregdrága cipőket megvásárolni,de mindezek ellenére a saját lelkem megnyugtatására Én is megveszem ezeket a drága cipellőket.De a siestát azt nem,arról Én sem hallottam túl jót.
Sziasztok!
Edzőt semmiképpen sem.
Én legjobbnak a sarokékes betét nélküli magas kérgű cipőt tartom, az én lányom supi-t hord.
Bővebben: [link]
Ilyen még a Salus is - [link]
A Supi oldalán érdemes elolvasni a leírást és megnézni a videót...
Amióta ezt hordjuk, a lányom szeret cipőt hordani (eddig akármit vettem neki, alig tűrte meg a lábán). Kényelmes neki, és gyönyörűen megy benne, jól tartja a lábát.
Szerintem Siestát - de megoszlanak a vélemények.
Az én gyerekeim abban járnak az első pillanattól.
köszi
:)
Köszi!
remélem beválik nektek.Majd én is megnézem:)
szia
www. supy .hu
szóköz nélkül:)))
most annyira nem tetszett a kínálat (24-es méretet néztem), de rendeltem egyet, meg is érkezett, ez inkább elegáns és nem sportos, de mindegy. Még nem volt rajta, nagyon kíváncsi vagyok, mert a másikban rendesen csámpázott :)
köszi szépen!
és melyik weboldalon keressem pontosan?
A kisfiamnak is kicsit befelé kezd állni a bokája (eddig mi is siestát vettünk)
Nekem nagyon csúnya bokasüllyedésem van, nem szeretném, ha a gyerekemnek is az lenne.
Szia, én is az elején abban hittem, az első pár cipői mind siesták voltak, gondoltam meg kell adni a módját. Aztán körbejártam a témát alaposan és már nem akarok olyat adni a lábára, főleg, miután darabonkánt 120 Ft-ért szedték ki a harántemelőt a kiscipőkből.
A szuplináló (vagy hogyan kell írni) valóban csak olyan gyerekeknek kell, akiknek valamilyen irányban korrigálni kell a lábukon. Az én két unokaöcsémnek kellett, a lányomnak nem.
sziasztok!
alig hiszek a szememnek ahogy olvasom.eddig én csak a siestában hittem, de az ára nekem se tetszik.
Hol lehet ezt a Supy cipőt venni?Az elefanten csak a deichmannban van?
Nem ugyanolyan mint a siesta, sőt...nagyon könnyű bőr, teljesen hajlítható talppal, a belseje egyenes, semmi emelő nincs benne, van mozgási tér és nővekedési tér a lábnak. (szerintem érdemes megnézni, kézbe fogni, akkor érezni a különbséget)
A döntött sarkú cipő tudtommal csak akkor ajánlott ha a gyerekláb befelé forduló.
Sziasztok!
Kisfiam kétéves, későn tanult meg egyedül járni és persze én is- mint ti is- sokat aggódtam, rágódtam, mit adjak rá. Aztán beszéltem egy hozzáértő emberrel, aki mellesleg talpmasszázzsal foglalkozik, de egy nagyon jó, elismert ortopéd orvos mellett volt gyakorlaton, és dolgozott is vele. Ő elmondta, hogy teljesen ketté oszlott a vélemény ezen a téren(is). A szakorvosok egy része ragaszkodik a Siesta cipőkhöz, másik része, pedig állítja, hogy gátolja a tartó izmok megfelelő kialakulását. Neki is, mint ahogy olvastam már itt a fórumon, a legjobb tanácsa az volt, hogy amennyiben lehetséges járjon a gyerek minél többet mezítláb, kapjon a talpa sok ingert. Állítólag jót tesz, ha a kis aprótalpú manók kavicson járnak, persze nem apró éles kavicsokra gondolt, hanem nagy kerekdedekre.
Reméljük, hogy a nyáron adódik alkalom, hogy mezítlábaskodjon minden gyerek, a lehetőségeihez mérten, minél többet.
A legnagyobb ellentmondásnak egyébként azt tartom, tartottam, amikor az ortopédorvos szajkózta, hogy Siestasiestasiesta, meg a lelkemre kötötte, hogy jó sokat mászkáljon a gyerek mezítláb.
Na most akkor melyik is?
Persze végül megoldódott, de ezen is csak később gondolkodtam el. Így utólag már látom, hogy mióta nincs betétes cipő, nincs lábfájás, nincs lúdtalp. Megjegyzem, a lányom Siesta csizmájának lapos a talpa és a kínai cipők között is vannak, amiben van harántemelő. Oda kell figyelni.
Nem magával a sieszta cipővel van gond, hanem a haránt emelő részével. Itt oszlanak meg a vélemények, mert állítólag ellustulnak az izmok. Nekünk még nem volt ilyen cipőnk rengeteget játszottunk mezítláb, nincs lúdtalpam, pedig elméletileg a súlyfeleslegtől lehetne. A legnagyobb fiamnak már volt haránt emelős cipője, és lúdtalpas lett. A középsőnek nem adtunk neki nincs. Most a legkisebb sem kap ilyen cipőt.
Legyen a cipő puha, kényelmes, tartsa jól a bokát, ne legyen 1 számmal nagyobb,sem kisebb,(egyébként az is nagy baj, ha nem pont ott van az a haránt emelő ahol kéne lennie, ezért sem javasolt) és ne legyen hegyes az orra stb.:) 4 éves kor alatt nem is szabadna betétes cipőt adni a gyerekre, csak olyat aminél a cipő sarok belső fele kb. fél centivel meg van emelve. A legegészségesebb cipők orra kicsit feljebb áll a földtől, így segítve a járást, felnőtteknek is. A gyerekek nagy része az első időkben egyébként lábujjhegyen jár.
Fontos a mezítláb járás és a lábtorna.:)
egyébként lúdtalp bármelyik életkorban előjöhet, akár terheléstől, akár idősebb korban amikor a szövetek öregszenek attól is.
További ajánlott fórumok:
- Egy "Szia" a legújabb tagnak
- Ki hallott már a legújabb hasizomerősítőről az AB ROCKET- től?
- Kiszel Tünde legújabb botránya kinek mi a véleménye
- 1 éves kisfiamnak szeretnék cipőt venni, szerintetek milyent vegyek? Eddig Siesta szandija volt, de most olvasom, hogy a Siesta nem jó?
- Ha orvosi ellátásra van szükségem ellátnak bárhol, vagy csak a lakóhelyem szerint illetékes kórházban?
- Schobert Norbi legújabb könyve szerint fogyókúrázott már valaki?