Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Egy bizonyos IQ felett tényleg elviselhetetlen az élet? fórum

Egy bizonyos IQ felett tényleg elviselhetetlen az élet? (beszélgetős fórum)

1 2 3 4
97. ariana (válaszként erre: 96. - Unom)
ápr. 17. 08:37
Nem arról van szó mások,hanem saját maga számára elviselhetetlen az élet.
96. unom (válaszként erre: 94. - KGyula)
ápr. 15. 18:29
Szerintem a bizonyos IQ alatti emberek sokkal rosszabbak.
ápr. 15. 18:26
Az aki a magas IQ-val rendelkezik többnyire nem érzékeli a problémát,hanem lehet,hogy a környezete ,az igen és Ő azt nem érti vagy ha tudja egyre jobban bezárkózik....Ördögi kör.
94. KGyula
ápr. 15. 18:22
Szerintem, nem az élet elviselhetetlen, hanem egyes, bizonyos IQ feletti emberek. Ők jól elvannak magukkal (vagy magukban).
93. ariana
ápr. 14. 17:13
A mensa teszten kívül tud valaki intelligencia tesztet ajánlani, ami ingyenes, és magyar?
ápr. 13. 11:56

A tervezés szerintem is jellemző lehet magas IQ-nál, de ők nagyon rugalmasak is szerintem.

A kommentemre válaszként meg annyit, hogy bizonyítottan magas IQ-val rendelkezik az egyén, akit leírtam. Az, hogy én mit látok az életéből egy szimpla ismerősként az egy dolog. Viszont nekem nem tűnik boldognak. Folyamatosan pörög és nem tud pihenni (agyilag). Nekem ez szúrt szemet leginkább. Folyamatos tervezés, kockázatelemzés, ötven kimenetel előrelátása. Szintén nagyon jó emberismerő, kiváló matematikából is. A problémákat szinte a felmerülésük pillanatában oldja meg és legtöbbször a legjobb módon, a legésszerűbb és hasznosabb megoldást találja meg.

Ezekben mind hasonlít Martin15190-hez.

Viszont egyáltalán nem kényszeres, amit itt mások említettek, az érzelmei egyáltalán nem dominálnak az életében, mintha nem is lennének, szinte robot üzemmódban is képes napokig működni. Néha át is vált rá, ha megterhelő lenne épp a sok "apró-cseprő" ügyével foglalkozni.

Munkájából adódóan rengeteget utazik, és nem tud csak vezetni, mire átér egyik helyről a másikra, megoldotta azt a problémát, amit 3 másik kollégánknak nem sikerült, mert akkor is gondolkozik. Mindemellett úgy vezet, hogy előre tudja vetíteni a forgalmi szituációkat, látja a helyeket, a közlekedés alakulását. Ha egy nagy forgalmú úton előz, mert siet, akkor képes 3-4 sávos úton össze-vissza előzgetni. Az elején rettegtünk vele utazni, de már mindenki nyugodtan ül be mellé. Állítólag jobban vezetett kezdő korában a nagy rutinos sofőröknél is.

Egyszerűen hihetetlen mennyi mindennel képes egyszerre foglalkozni és mennyire hibátlanul old meg minden felmerülő kérdést szimultán.

91. Roxána (válaszként erre: 77. - Csenge(ttyű))
ápr. 9. 20:23
Évek óta nézem és ismétlik újra és újra,de nem tudom megunni az Agymenőket.
90. E'lodie (válaszként erre: 89. - Borian)
ápr. 9. 16:10

Azzal én is egyetértek, hogy pszichés probléma, ha a kényszeres cselekvések időben való megtételének akadályoztatása esetén "borul" az illető.


A mostanában sokszor emlegetett reziliencia talán napjainkban fontos tényező lenne. (Na, én ennek híján vagyok jelenleg. :/)

89. Borian (válaszként erre: 88. - E'lodie)
ápr. 9. 15:19

általában igen


a projekteket én is meg szoktam szervezni, és már egy nagytakarítás is projektnek számít nálam :-)


de amit írt, hogy mindent megtervezni, kockázatelemezni nap mint nap... ez az öcsémre emlékeztet, aki sajnos kényszeres cselekvésektől szenved


neki napirendje van, eltervezi, hogy hánykor ér haza, mikor vacsorázik, mit és ha vmi miatt borul (pl. dugóba kerül), akkor baj van


ez sajnos egy pszichés betegség, nem intelligencia


ugyanez az én projektjeimnél.... egy jó vezető tervez, de nap mint nap újratervez

mert mindig minden változik, csúszik, ezért rugalmasnak kell lenni

88. E'lodie (válaszként erre: 69. - Borian)
ápr. 9. 15:10
Szerintem az állandó tervezés-szervezés jócskán segítheti az előrelátás képességében, és ha ez megvan máris előnyösebb a "kistartolás" bárminemű cél elérése érdekében.
87. E'lodie (válaszként erre: 86. - E'lodie)
ápr. 9. 14:47
4 = !
86. E'lodie (válaszként erre: 39. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 9. 14:46
Mi a véleményed a fiziognómiáról? :) Szörnyen kíváncsi lennék4 :)
85. Csenge(ttyű) (válaszként erre: 81. - Csenge(ttyű))
ápr. 9. 14:41
Bocs, Geza bacsi. Egy f-el írta a nevét. Tudni kéne mar. Ennyi ido után.☺️
84. E'lodie (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 9. 14:31

Jó megközelítés!


Kár, hogy anonim vagy. :)

83. tumbo2 (válaszként erre: 82. - E'lodie)
ápr. 9. 14:31
lehet.
82. E'lodie (válaszként erre: 79. - Tumbo2)
ápr. 9. 14:30
Nem Kundera "A lét elviselhetetlen könnyűsége" c. művére gondolsz? Film is készült belőle.
81. Csenge(ttyű) (válaszként erre: 79. - Tumbo2)
ápr. 9. 14:29
Hoffitól :D Megisszuk a lét, a tobbi meg nem tét(el) :D
80. Borian (válaszként erre: 79. - Tumbo2)
ápr. 9. 14:28
Milan Kundera
79. tumbo2
ápr. 9. 14:27
a lét elviselhetetlen szörnyűsége.hogy honnét van,már nem emlékszem.
78. Borian (válaszként erre: 77. - Csenge(ttyű))
ápr. 9. 14:26
Én is megnéztem voltam, hogyan boldogul Sheldon a gyerekneveléssel, az Ifjú Sheldon egy kommentjében kiderült, hogy születettek, többes számban. :-)
77. Csenge(ttyű) (válaszként erre: 76. - Borian)
ápr. 9. 14:19
160-as IQ-val még Sheldon Cooper is lehet az emberbol. :) Nem tudom ezt a pandémiás helyzetet hogy élnék meg az Agymenők.. kar hogy nem folytattak aztan már, pedig ez egy intelligens sorozat volt. Jo poenokkal. Szeretheto emberkékkel.
76. Borian (válaszként erre: 74. - Roxána)
ápr. 9. 14:02

nem ebben a témában vagyok profi kutató, hanem másban, de tény, hogy az vagyok, nem itt coming out-oltam először :-)


én inkább a sok önjelölt 160+-os IQ-jú ember hozzászólása (és okoskodása) miatt ragadtam virtuális tollat, ugyanis kétlem, hogy ennyien szaladgálnának közöttünk


valójában 110-as iq fölött az átlagosnál intelligensebb vagy, 130 fölött a legokosabb 2-3% közé tartozol (az Maon mindössze 20-onezer ember, akinek egy része nem is tud róla, mert sokan nem méricskélik), 140 felett pedig olyan koponyák vannak, mint Stephen Hawking és Bill Gates


ehhez képest itt a hoxan-n elég jó a felhozatal :D

75. ariana (válaszként erre: 72. - Borian)
ápr. 9. 13:34
Igen, lehet olvasni sokat a témában, de annyira nem merülök bele, hogy hosszú tanulmányokat olvassak róla, talán a fórumnyitó.
ápr. 9. 12:56
Bocs..de annyi mindenki leirta ebben a témában ,hogy "profi kutató",hogy kénytelen voltam írni.Én meg benne vagyok a témában,mert együtt élek egy magas IQval rendelkezővel..és tudom ,hogy nincs egyforma ruha amit rá lehet huzni mindegyikre!Csodás emberek és mégis sok belső problémával küzdenek és az , hogy tudják kezelni az a családtól,környezettől függ.Ennyi.
ápr. 9. 08:57

Szulj egy gyereket es minden egyszerubb lesz 😂


Viccen kivul! Mielott gyerekem lett annyi idom volt foglalkozni magammal

, az erzeseimmel, a gondolataimmal hogy belebolondultam. 30+ evesen a napi mokuskerekben halal depresszios voltam sokszor, pedig valtozatos munkam volt. Porgos agyat megmozgato melo (napi 8-9 oraban). Nem aludtam ejszaka se, jart az agyam. Fogalmam sincs mennyi az IQ-m biztos nem kiemelkedo de az tuti, hogy egy gyerek ugy lefarasztja az ember agyat, hogy kb a "boldogok a lelki szegenyek" szintjere csokken minden igeny. 🤣


Hogy a kerdesre is valaszoljak jozan paraszti esszel igen biztos depressziosabb aki "okosabb" de az is lehet hogy egy atlag IQ-val rendelkezo embernek csak nincs annyi ideje foglalkozni ezzel a kerdeskorrel, ugy ertem elmerengeni azon hogy valojaban mit is erez.


Peldaul nem biztos hogy egy szingli anyukan egyertelmuen latni a depresszio jeleit mert hajtjak a hetkoznapok, mig egy egyedulallo 30-as pasi egesz nap melabus.


Szoval nem biztos hogy ennyire egyertelmu az arany. Legalabbis szerintem...

72. Borian (válaszként erre: 71. - Ariana)
ápr. 9. 08:55

így van, de én kicsit tovább mentem:


[link]


[link]


stb


de ez se volt nehéz, meglepően sok tudományos kutatás történt ezen a területen

71. ariana (válaszként erre: 70. - Borian)
ápr. 9. 08:37

Teljesen egyetértek veled mindenben, és én is kutattam is a téma iránt, mert érdekel.Bár nem nagy erőfeszítés kellett hozzá, ,mert google azonnal kiadta ezt a 2 cikket. [link]

[link]


Amúgy szerintem az intelligencia nem csak a számokon múlik, hisz az intelligencia teszt csak egy bizonyos féle IQ szintet mér. Intelligencia kell ahhoz is, h megértsük a másik embert, felülemelkedjünk a problémáinkon,könnyen döntsünk , stb.

70. Borian (válaszként erre: 64. - Martin15190)
ápr. 9. 06:48

Még egy. Amióta megnyílt ez a topik, rákerestem a témára, mert én ebben vagyok profi. (Kutató lennék.)

És igen: találtak összefüggést a magas IQ és a depresszió, szorongás között. A biológiai magyarázatot még kutatják,de statisztikailag bizonyított az összefüggés.

69. Borian (válaszként erre: 64. - Martin15190)
ápr. 9. 06:44

Ne haragudj, de ha olyan okos vagy és voltál (igazi, nem online) IQ teszten, akkor tudnod kell, hogy az IQ-nak is különböző területei vannak.


Az IQ teszt általános kérdésekkel indul, méri a térlátást, matematikai készséget, nyelvi készséget, és abban halad tovább, amiben a legjobbak a válaszaid Így mérhet magas IQ-t annál is, akinek csapnivaló a térérzékelése.


Egyetértve az előttem szólóval, az állandó tervezés-szervezés nem feltétlenül a magas intelligencia jele. Sok okos embert jellemez kupi pl. az íróasztalán, talán te is láttál már képet Einstein asztaláról. Ez inkább a kényszerességgel függ össze, ha nem tudsz spontán lenni, intuitív módon dönteni olykor.


Ami az utolsó pontodat illeti: az nem emberismeret, csak sztereotípia. Hanyag tartás és komoly arc = pszichopata? :-) Na ne mondd! Akkor a sok nem sportoló, hirtelen nőtt kamasz mind az, ennyi őrült rohangál közöttünk?

Tik-tok-ozó lányoknak nincs jövőképe? Honnan tudod?

Beszéltél akár eggyel is vagy csak messziről nézed őket?

Nekik ez egy társas szórakozás, amivel együtt játszanak, ahogy anyukád "gumizott" az iskolaudvaron, de ettől még lehetnek okosak is, butácskák is, céltudatosak is, sodródók is.

68. Roxána (válaszként erre: 66. - Csenge(ttyű))
ápr. 9. 00:49
Egyetértek
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook