Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » A hiperaktív gyermek - Tanácsok szülőknek fórum

A hiperaktív gyermek - Tanácsok szülőknek (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: A hiperaktív gyermek - Tanácsok szülőknek

2012. ápr. 23. 14:43
Nekem is van egy 16 éves hiperaktív fiam akivel nagyon nehezen lehet boldogulni.Mostanába csak azt gondolja az a jó amit ő kitalál.Szakácsnak tanul de biztos hogy megfog bukni.Nem lehet rábírni arra hogy tanuljon.Csak azt hajtogatja hogy ő futbal kommentátor akar lenni.Nem akar semmit se tanulni,de a sport közvetítésekkor mindent tud.Mit csináljak vele?
3. Jety
2009. aug. 5. 20:30
Üdv mindenkinek!Konkrét kérdésem lenne,remélem valaki tud jótanáccsal segíteni.13 éves hiperaktív unokaöcsémnek szeretnék minél hamarabb egy speciális,bentlakásos iskolát találni, elsősorban Szolnok környékén de ha máshol tud valaki az is jó.Fontos lenne, a gyereknek nagy szüksége van rá,a jelenlegi iskolája nem megfelelő neki, csak elkallódik......
2009. jún. 15. 12:10

Érdekes, hogy ilyen régi a cikk és senki sem szólt hozzá, pedig valószínűleg sok szülőt érint.

Az én nagyobbik fiam is hiperaktív, valóságos kisördög! Sosem tudom, hogyan bánjak vele. Én is azt mondom, hogy örökké rossz. Pedig nem rossz, csak eleven. Számtalanszor mondja, hogy ő próbál jó lenni, de nem sikerül neki.

Számomra nagyon tanulságos volt a cikk és megpróbálom megfogadni az itt leírtakat, bár nem lesz könnyű - de ha csak egy kicsivel is lesz jobb a kapcsolatunk a gyerekkel, már megérte!

2006. okt. 13. 22:46
Sajnos manapság egyre többet hallani, hogy ez a gyerek nem hiperaktív, csak egy jó anyai-atyai pofonra lenne szüksége, kár rögtön a hiperaktív jelző mögé bújtatni, bezzeg az én időmben…. Pedig a hiperaktivitás egyre gyakrabban előforduló jelenség. A szülők viszont jóformán semmilyen információval nem rendelkeznek róla, s amennyiben a saját gyerekükről kiderül, hogy hiperaktív, nemigen tudnak szembenézni a problémával. Ha mégis megpróbálják, leginkább csak falakba ütköznek, hatásos segítséget nem sokan tudnak számukra nyújtani. Kritikát annál inkább kapnak. Nem elég, hogy meg kell birkózniuk csemetéjük különcségével, akinek nevelése sokkal nehezebb az átlagos gyerekekéhez képest, előbb-utóbb a társadalom teljes értetlenségével is szembesülnek, kezdve a családi környezettel.
Ez a cikksorozat a hiperaktivitás kiváltó okait hivatott feltárni, s nagy vonalakban bemutatni, milyen is az átlagtól jócskán eltérő, ténylegesen hiperaktív gyermek. Végül megpróbál adni pár tanácsot arra, hogyan lehet a hétköznapi rendkívül kellemetlen helyzetek kialakulását megelőzni, és segíteni a gyermeknek megtalálni helyét az életben.

Ugrás a teljes cikkre: A hiperaktív gyermek - Tanácsok szülőknek

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook