A házastárs automatikusan adóstárs e? (beszélgetés)
1 milliót fizettünk bele, (3.100.000 ft a kocsi) és 96 hónapra fix összeggel törlesztek 40.851 ft-ot!
Ez van! Tehát nem az enyém?
Nem vagyok jogi ember. Bankos vagyok. Nézd meg a forgalmidat, hogy mi van benne, abból fogod tudni, hogy lizingelt e, vagy a szerződés, de a forgalmi a legbiztosabb.
De a józan paraszti ésszel is ezt gondolnám:)))
Bezonyám igaza van a lízingel kapcsolatban kék írisznek :)
Lízing definíció
Olyan ügyletfajta, ahol két szereplő, a lízingbe adó és a lízingbe vevő meghatározott időre köt egymással szerződést. A lízingbe adó vállalja, hogy a szóban forgó eszközt, a lízingtárgyat megvásárolja, és a lízingbe vevő részére átengedi annak használati jogát. Cserébe a lízingbe vevő köteles lízingdíjat fizetni, amely a vételár kamatokkal növelt értékének adott naptári időszakra eső része (hónap, év… stb.). A lízingszerződés lejártakor a lízingtárgy automatikusan, vagy maradványérték megfizetése ellenében a lízingbe vevő tulajdonába kerülhet, attól függően, hogy hogyan állapodtak meg a lízingszerződés megkötésekor.
"A lizingelt autót is ezért nem lehet végrehajtás alá vonni, hiszen a tulajdonos nem te vagy, hanem a lizingcég, így az autó az ő tulajdona!!!! Te csak az üzembetartó vagy."
Jesszum, tényleg így van!!!
Jaj, annyi nem is tudom mit írtatok itt. Hogy lehetne egy más nevén lévő számláról behajtani???
Ha nekem van hitelem, és nem tudják behajtani, a férjem számlája ellen nem nyújthatnak be inkasszót!!!! Ugyanez az autó! Hiába vagyunk házasok, hiába nincs házassági szerződés, akkor sem foglalhatják le az autót, ha nem az én nevemen van!
És a végrehajtó nem gondolkodhat úgy! Törvény írja elő mit tehet!!!! Ha nem tartja be, akkor fel lehet jelenti!!
A lizingelt autót is ezért nem lehet végrehajtás alá vonni, hiszen a tulajdonos nem te vagy, hanem a lizingcég, így az autó az ő tulajdona!!!! Te csak az üzembetartó vagy.
A kölcsönből vásárolt autónál a tulajdonos és az üzembetartó is te vagy, a bank pedig "jelzálogot"jegyzett be az autóra, mint a lakásoknál.
Én is mindenképp ügyvédet javaslok, vagy esetleg bemehetsz oda, ahol a lízinget intézted. Ott tutira otthon vannak a témában.
Ha tényleg nem vihetik a lízinges autót, és még egyszer megjelennek, özölheted, hogy mi az ábra, és ha nem tágítanak, jogod van rendőrt hívni, ugyanis lopási kísérletnek minősül.
Szerintem írj ki egy tudásbázis kérdést,hogy van-e a hoxán ügyvéd.És ha jelentkezik valaki akkor megkérdezhetnéd tőle.
Láttam már csomószor ilyet,hogy van-e itt belgyógyász meg ilyesmi..Hátha valaki hozzáértő megtudja írni így hétvégére a tuttit.
Ezzel meg ugye az a baj, ha lefoglalnak és eladják - hogy ki tudják elégíteni a károsultat" -, akkor nagyon megszívhatod, mert áron alul fogják eladni. De inkább a lízinges dolognak kellene utánanézni, ha tényleg nem lehet lefoglalni, akkor nem kell miatta izgulnod.
Csak tényleg az a ciki, ha a férjednek ki kell ezt az összeget csengetnie, tökmindegy honnan, azt te/ti is megérzitek a mindennapokban. :(
Hát akkor én eddig tévhitben éltem...akkor viszont sürgősen kell házassági szerződést utólag kötni... mert ez így elég gáz.. nem tartom korrektnek... na de mindegy :)
Mzsu...nekem teljesen egyértelmű lenne, hogy Neked ehhez semmi közöd...de ezek szerint...már nem tudok, mit írni.. Remélem, hogy hamarosan rendeződnek a dolgok...
Dühítő, de tudtommal ki lehet kerülni a bíróságot. Van egy összeghatár, ami alatt nem is adható be. 640.000 azért már nem kis összeg, azzal azért foglalkoznak.
De ehhez tudni kéne a konkrétumokat: a szerződés pontos szövegét és a felvett összeget is.
További ajánlott fórumok:
- Karácsonyi ajándékötletek, ajándéktippek a házastársnak, kedvesnek, barátnak
- Vannak olyanok akik a házastársukkal közös lakásba találkoznak a szeretőjükkel?Ez mennyire gyakori szerintetek?
- Más is van hasonló helyzetben? Szerető kontra házastárs?
- Ha a munkahelyetekre új ember érkezik, automatikusan kedvesek vagytok vele?
- A gyed utánni gyes-t meg kell igényelni vagy automatikusan fogom kapni?
- Házastársak automatikusan adóstársak is? Jogi gyakorlatban jártasak kérlek segítsetek!