A halál előtti pillanatokban mit érzünk majd? (beszélgetés)
Köszönöm.
Házasok voltunk majdnem 45-évig.
Lehet h ők már érzik, tudják h mikor jön a pillanat.
Én minden nap 4x látogattam a feleségem, már megbeszéltünk mindent az úgynevezett utolsó pillanat előtt.
Azt gondolom, hogy a tudásunk korlátozott.
Meg van aki a sajátját is kicsire szűkíti. ;)
Volt egy dokumentum film. Állítólag az utolsó lehelet súlya, ami a halálunkkal távozik a tüdönkből.
Ezt hiperérzékeny ágyakon mérik.
Nekem a testvérem a feleségének mondta menjen be hozzá meglátogatni, én álltam az ágya mellett, hallottam minden szavát. A felesége azt mondta, majd holnap. A testvérem azt mondta, holnap már nem lehet, mert már késő lenne.
Nem ment be, hajnalban érkezett a telefon, hogy a testvérem elhunyt.
A szomszédom, is erről számolt be, a férje mondta neki, holnap már ne jöjjön látogatni, mert érzi, holnap már nem lesz. És ő éjfélkor távozott, csak mellette ott volt a felesége előző nap.
Nem jó, hogy újra eszünkbe jutott.
Oké, máskor is eszembe, de nem ennyire részleteiben.
Szerencsére az agy okos, idővel kigyomlálja a "zavaró" szakaszokat. Csak a szép emlékeknek van létjogosultságuk.
Remélem engem elüt egy busz az utolsó napomon, és gyorsan leadom a kulcsot.
:(
A születés pillanatára sem emlékszünk...
Nem tudom miért vetődött fel benned ez a kérdés... noha biztos sokan morfondírozunk ezen.
Pár héttel a halála előtt Apukámtól elhangzott: csak tudnám, hogy mi lesz majd akkor, abban a pillanatban...
Bevallom, azóta ha eszembe jut az a pár perc, szégyellem magam, hogy csak annyit tudtam kinyögni: Azt senki sem tudja. Pedig igazam volt.
További ajánlott fórumok:
- A mai legszebb pillanatod...
- Tapasztalatok és örömteli pillanatok a terhesség alatt..
- Mennyire vagy képes uralkodni magadon, és kivárni a megfelelő pillanatot?
- Hogyan lehet pillanatok alatt "lapátra tenni" dolgozókat
- Milyen ember az aki a barátaidnak elmondja, amit egy rossz pillanatodban róluk gondoltál?
- Jégvarázs - bűvös pillanatok matrica ingyenes csere bere