Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Hogyan lehet pillanatok alatt "lapátra tenni" dolgozókat fórum

Hogyan lehet pillanatok alatt "lapátra tenni" dolgozókat (beszélgetős fórum)

Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Hogyan lehet pillanatok alatt "lapátra tenni" dolgozókat

1 2 3
2011. márc. 15. 16:08
Hát ez elég kellemetlen! A férjemmel is megcsinálták. De vannak olyan helyek ahol ez mind semmi. Tudok olyan helyet ahol arra kényszerítenek hogy olyan papírt írj alá amellyel a saját adóvisszatérítésedet nyúlják le már ides tova 20 éve! És ha nem írod alá akkor kirúgnak! És most ezzel az új adórendszerrel még többet tesznek a zsebükbe az én gyerekeim után! Persze ez szintén nem őket illeti, de ha nem írod alá akkor mehetsz!!
61. domen
2011. márc. 15. 08:33

Én is feladom és törlöm az oldalt mert látom ezt az oldalt ketten uralják.


domen.

60. doxikri (válaszként erre: 59. - CsillagTM)
2011. márc. 11. 07:54
Elhiszem! :)
59. CsillagTM (válaszként erre: 58. - Domen)
2011. márc. 11. 01:52
feladom:)
58. domen
2011. márc. 9. 18:39

Legyenszives írja le nekem hogy hol és mivel politizáltam, mit írtam ami maga szerint politika. Vagy nincs tisztába hogy mi az.

domen.

(válasz a Csillag TM 80. hozzászólására)

57. CsillagTM (válaszként erre: 52. - Domen)
2011. márc. 8. 21:27

legtöbbünknek VAN politikai meggyőződése, de ennek prezentálásához nem ez a megfelelő helyszín, ahogy már mások is írták előttem.


úgyhogy mindannyiunk nevében megkérem, hogy fejezze be a politizálást.

2011. márc. 8. 09:26

Csak mazsoláztam és ezennel én is lezárom a témát!


"(p) politikai vonatkozású és/vagy tartalmú hozzászólást tenni. "

55. doxikri (válaszként erre: 54. - Domen)
2011. márc. 8. 09:24
Köszi!
54. domen
2011. márc. 8. 09:17

kedves doxikri! Ajánlom figyelmébe a Fórumszabályzatot, amit én elolvastam, és nem találtam benne arra utaló észrevételt vagy kivetnivalót,hogy ezeket a dolgokat nem szabadna leírni.Egyszerüen nincs bent a szabályzatban.Egyébként mint már említettem ez nem politika hanem a saját véleményem, amiért vállalom a felelősséget.Higgye el van sok rossz tapasztalatom. A vitát részemről ezzel lezártnak tekintem. Tisztelettel: domen

( Válasz a 76.doxikri hozzászólására )

53. doxikri (válaszként erre: 52. - Domen)
2011. márc. 7. 15:39

Nem a poliotizálással van a baj, vagy a véleménynyilvánítással, hanem a hely megválasztásával. A hoxa, történetesen NEM az a hely, ahol lehetne, vagy kellene politizálni!

Emiatt kár lenne töröltetni a fórumot....és ez nem struccpolitika!

52. domen
2011. márc. 7. 14:10

Kedves Csillag TM. Én nem politizáltam hanem leírtam ami történt velem. Az sem megoldás hogy a fejünket homokba dugjuk, és nem beszélünk a dolgokról, még akkor is ha az esetleg politikai látszatot kelt.Sajnos azért tartunk itt, mert ilyenek vannak, és nem merik ott és akkor kinyitni a szájukat ahol éppen szükség lenne.Ha ön ezt politizálásnak látja akkor én VÁLLALOM!!!

domen

51. 4ef9451d27 (válaszként erre: 36. - Domen)
2011. márc. 5. 08:01

Sajnos ilyen helyzetben az ember tehetetlen,ezt én is tapasztaltam már.

Bár volt páromnak munkaadója aki lelépett a cég pénzével,és a dolgozók bérével(ami mellesleg állami finanszírozású volt)...

Hónapokon át tartó hercehurca következett,papírokat addig ők sem kaptak tehát se másik hely,se munkanélküli járadék,APEH felszólítások mivel bevallást sem lehetett elkészíteni(meg is büntették amit később nagy kegyesen elengedtek).

Végül felszámolási eljárás keretén belül kapták meg a bérüket 9 hónap után!!!!!

De csak 6 havi bért,és a papírok is 6 hónapra szóltak ellenben már 9 eltelt.

Mindezt 2 kisgyerek mellett,amikor én gyesen voltam.

Ha nem álltak volna mellénk a szüleink,akkor mehettünk volna a híd alá.....:(

És mindez sajnos önhibánkon kívül.

Mellesleg a 9 hónap alatt jócskán keletkezett adósságunk is amit ugyebár vissza kellett fizetnünk....

2011. márc. 4. 15:28

Kedves Hozzászóló Hoxa-s Barátaim!

Ahogy olvasom hozzászólásaitokat, végül is nem bántam meg, hogy leírtam azt, ami velem(ünk) történt. Úgy érzem a sok megnyilvánulásból, hogy tényleg mindenkinek megvan a saját területén vagy környezetében, ha nem is ilyen, de néha sokkal problémásabb ügye vagy tapasztalata. Azért borzasztónak tartom, hogy a mai (állítólag civilizált, emberközpontú) világban előfordulnak olyan dolgok, hogy ügyvédhez, bíróságra kell szaladgálnunk nekünk, akik azt hiszem igen sokat tettek(tettünk) azért, hogy embertársaink és magunk is olyan életteret biztosítsunk, hogy ha szerény módon is, de nyugodtan élhessünk, a családunkat el tudjuk tartani, gyermekeink számára egy jól élhető jövőt biztosítani. De nagyon sokunknak - és tényleg, őszinte szívből jön - igen komoly erőfeszítések és becsületes munka után sem sikerül. ...és ami nálam igazán kiveri a biztosítékot az az, hogy miért kell nekünk, becsületes embereknek ezt elszenvednünk. A miérteket pedig lehetne még tovább ragozni, de van egyáltalán értelme? Hagyjanak békén bennünket, hagyjanak dolgozni bennünket és ha el is jön az az idő, amikor már nincs szükség a produktív munkánkra, legalább ne tapossanak sárba és ne alázzanak meg.

Üdv mindenkinek: Keszkenő

49. doxikri (válaszként erre: 48. - Frontember)
2011. márc. 4. 10:15

Olvasd végig légyszíves amit írtam és rájössz, hogy én nem a fórumkiíró ügyére írtam, hanem pl. az enyémre vonatkozólag.

Én voltam a fgelperes. Az alperes azt állította, illetve leírta, hogy szabadságon voltunk 5 bizonyos napon. Mi azt állítottuk (felperesek) hogy nem voltunk. Erre a bíróság az alperestől kérte az aláírt szabadságengedélyeket, hogy bizonyítsák vele, hogy mi kértünk és kaptunk is szabadságot. Ezt nem tudták bizonyítani, mert senkinek nem volt kiírva szabadsága. Nyilván nem nekem kellett bizonyítanom, hogy nem írtam alá a semmit.

48. Frontember (válaszként erre: 12. - Doxikri)
2011. márc. 4. 09:12

Ez tévedés!

A munkaügyi bíróság is bíróság.Tehát a törvények szerint működik.A törvény szerint pedig a felperesnek kell bizonyítania az állítását.De, mivel ők aláírták a közös megegyezéses munkaviszony megszüntetést,így nekik kell bizonyítani,hogy ezt kényszer hatására tették.Azt még tudni kell,hogy a közös megegyezést egyik félnek sem kell indokolni,miután már aláírták.

47. doxikri (válaszként erre: 46. - CsillagTM)
2011. márc. 4. 06:18
Szerintem sem. Pont erre próbáltam finoman utalni, de úgy látszik nem ért célt! Amúgy kedves, politikailag tisztánlátó versenyzőnknek üzenem, hogy én sem tini vagyok már, megéltem pár dolgot én is, van kialakult világnézetem és próbálok még hinni az emberekben és a törvényekben....bár ez, lehet már kicsit utópisztikusan hangzik. Amúgy meg ha érdeklődik, az adatlapomon látható a korom, 47. De szerintem ez semmit nem befolyásol!!!!
46. CsillagTM (válaszként erre: 45. - Domen)
2011. márc. 4. 03:18
sztem nem kellene politizálni.
45. domen (válaszként erre: 44. - Doxikri)
2011. márc. 3. 19:48

Kedves doxikri.

Az Ön ügye az egy kivétel, ami ugye erősítí a szabályt.Egyébként örülök hogy sikerült a pere.Egyébként én az ÖSSZES BÍRÓT elküldeném nyugdíjba de a minimálbéres nyugdíjba. Csak fiatal és politikailag megbízható bírókat ( ha van ilyen )tennék az ország összes bíróságára. Egyébként maga a kormány is egy korrupt, pedig rájuk szavaztam Ezek a Magyar nép kiírtói, akár csak akommunisták.Én nem tudom hogy Ön hány éves , De én azt tudom hogy 60 éven keresztül csak azt hallottam hogy a következő évben mi mennyivel drágul. MI változott?

domen.

44. doxikri (válaszként erre: 43. - Hte23)
2011. márc. 3. 16:03

Oké, nem vitatkozom. Nekem jók a tapasztalataim, pedig nekem nem volt ügyvédem, a volt főnökeimnek meg csak az ügyvédje jött el mindig a tárgyalásokra.

Sőt,az a bíró, aki a kolléganőm apjának az ismerőse volt, az tök bunkó volt velünk, akit meg utána kaptunk egy tök fiatal kis bírót, akiből 2 értelmes, udvarias mondatot nem néztem volna ki, az meg nagyon normálisan viselkedett. Ő gyorsan le is zárta az ügyet és a mi javunkra döntött. A másodfokon 3 bíró volt, egyértelműen döntöttek a mi javunkra mindhárman, sőt még plusz büntetést is szabtak ki a munkáltatónkra.

Nem tudom egyik politikai hovatartozását sem, de igazából bennem fel sem merült, hogy kik vagy mik ők..ja, és mindez az egyik "legfideszesebb" megyében zajlott!!!!!!!!

43. hte23
2011. márc. 3. 09:13
És elég ha egy olyan ügyvéddel kerülsz szembe, aki nagyon erős, bármit kicsavar, ellened fordit. A legtöbb vállalkozó tömve van ilyen ügyvéd ismerősökkel. Sajnos tapasztaltam.
42. CsillagTM (válaszként erre: 41. - Doxikri)
2011. márc. 3. 08:49
hidd el, meg lehet motiválni bírót, h úgy döntsön, ahogy a nagyok akarják.
41. doxikri (válaszként erre: 40. - Domen)
2011. márc. 2. 15:00
Azért én ennyire konkrétan nem jelenteném ki, hogy a bírók, kinek az emberei......ott is csak emberek vannak...ilyenek is, meg olyanok is.
40. domen
2011. márc. 2. 14:44
kedves doxikri. Azért nem fordulunk bírósághoz, mert a fidesz emberei, és a bíróság pedig nem független, csak papiron.Esélyünk sem lenne.Mi eddig úgy néz ki hogy keressük a módját hogyan lehet ebből a borzasztó országból kivándorolni, és milyen feltételeknek kellene megfelelnünk a befogadó országban. domen
39. doxikri (válaszként erre: 38. - D62762eb79)
2011. márc. 2. 10:05
Ez rohadtság! :(((
38. d62762eb79 (válaszként erre: 28. - Doxikri)
2011. márc. 2. 07:05

nem jár.

max. a szám, de minek...

37. doxikri (válaszként erre: 36. - Domen)
2011. márc. 2. 06:23
Ez is "gyönyörű" történet, de miért nem mentek a bíróságra? Azért ezzel már igazán ott lenne a helyetek!!!
36. domen
2011. márc. 1. 18:01

Minket ki sem rúgtak mégsincs munkánk, csak munkahelyünk.

A történet úgy kezdődött hogy az előző páros tulajdonos csődbe vitte a céget, és mint egy egymilliárd egyszázmillió hiánnyal zárt. Azt várták a választások előtt hogy ha majd a Fidesz hatalomra kerül akkor majd az ad nekik pénzt és akkor megmenekül a cég. A Fidesz adott is a rossz nyelvek szerint mintegy négyszázmillió forintot, de az is el tűnt mint a többi. Akkor már mi két hónapja nem kaptuk meg a bérünket hanem jóval később a felszámoló rendezte. Akkor már a tulajdonosok féltek nagyon a dolgozók haragjától, főleg mikor a pénzüket követelték, csak az irodaablakokból, a függönyök mögül mertek leselkedni. Én 6 hónapot dolgoztam ott, de egyszer sem kaptam meg egyben a fizetésem. Mindig csak hitegettek. A végén kitalálták hogy heti fizetésünk lesz, na és ezután többé nem kaptunk bért. A furcsa csak az volt hogy az előző, feldolgozó üzemvezető elmenetele után jött egy ember , ugyanabba a státuszba az - az feldolgozó üzemvezető. Nem normális dolog egy bezárni készülő céghez elmenni ami esetleg nem is tudna foglalkoztatni. Ő még is odajött, és intézkedett . Ígérte a dolgozóknak hogy majd ő elintézi az utolsó havi bérünket hogy megkapjuk, és így egy kicsit lecsillapította a dolgozókat. Na ebből a havi bérből mi meg is kaptunk egy heti bért. Aztán jött a felszámolás a pairokat sem kapta meg minden dolgozó és így sokan nem tudtak máshol elhelyezkedni, vagy a munkanélkülibe bejelentkezni. A munkahelyi környezet kaotikus volt, igaz most is az. A WC-K a fürdők most még rosszabb állapotban vannak.

Na nagyjából, ez volt a múlt, de muszáj volt leírni hogy megértsék a jelent is.

A jelen, ami az előbbinek a folytatása sem lett sokkal jobb inkább még rosszabb. Történt is hogy egy alkalommal behívattak minket hogy a cég újra megindul és menjünk be megbeszélni a részleteket. Sokan be is mentünk és ott elmondták, hogy az AMANAH nevű cég akinek Ír tulajdonosa volt de ő maga Arab származású személy és még az előző cégnél vágatott magának csirkét( Persze az arab szokásnak megfelelően Mekka felé fordulva és kézzel vágták el a csirke nyakát, tehát nem gépi vágás volt)amit aztán elszállított mind egy szemig. Ha ők vágattak csirkét akkor esetleg számíthattunk félhavi fizetésre is. A megbeszélésen szóba került a munkaidő is és a bérezés is. Nyitásnak mindjárt azzal kezdett az új megbízott ügyvezető igazgató,( aki nem volt más mint a mi volt új feldolgozó üzemvezetőnk)hogy napi tizenkét óra mindennap szombaton is . És még kilátásba helyezte a heti fizetést is .Na most nehéz elképzelni hogy egy Ír manus Magyarországon céget akar alapit tani és az lenne neki az első dolga hogy a heti fizetéssel foglalkozzon, mikor Magyarországon a havi fizetés a jellemző. És akkor el kezdtünk dolgozni lassan. Megtörténtek a karbantartások és dolgoztunk,minimum 12 órát úgy hogy az ebédidőt és a szüneteket le kellett dolgozni és volt egy órakeret amit szintén teljesíteni kellett. Voltak akik dolgoztak 24-25 órát is egyfolytában mert ha nem kirúgták őket, és hát a munkahely az nagy kincs volt és most is az. A szüneteket sokszor nem adták ki az ebédidőt elfelejtették de aki reklamált azt azonnal menesztették. Volt még egy csoda. Nyolc osztállyal üzemvezetőnek lenni, ez igen. Igaz a kis középkorú hölgyike igen szemrevaló volt, és ez az igazgatónál sokat nyomott a latba. Élet halál Urai voltak ők ketten. Sok disznóságot megcsináltak, amiről a tulajdonosnak fogalma sem volt. A hozzá nem értésükből fakadó károk milliókra rúgtak. Rengeteg áru megbüdösödött, es ment a szemétbe. A sok átcímkézett áru. Senkinek nem volt állandó helye,hanem naponta több helyen is helyt kellett állni. Ha állatorvosi bejárás volt, akkor ami koszos büdös szinte szétmállott helység volt ( lásd lenti WC )azt egyszerűen leláncolták lakattal és oda nem ment be az állatorvos, vagy nem merte kérni hogy vegyék le a láncot. Pedig akkor be is zárták volna a céget az igazgatót meg jól megbüntették volna hogy egy élelmiszer cég így néz ki. Persze még a régi Bábolnai korszakban ez nem így volt, hanem mindenhol rend és fegyelem, és tisztességesebb jövedelem volt mind most. Volt sokszor olyan eset amikor bement a dolgozó, mondjuk vidékről és mondták neki hogy köszönik szépen de nincsen munka menjen haza. Amíg volt szabi addig arra írták mikor nem volt akkor meg nem számolták el az illetőt, mert ők hazaküldték. Két csapat létezett, akiknek rengeteg szabijuk volt, és akiknek korán elfogyott a szabadság. Sokan a minimál bért nem kapták meg, mert hazavittek 50-55 ezer forintot. Akinek sok volta szabi annak azért volt sok mert nélkülözhetetlennek tartották tehát a hét minden napján menni kellett dolgozni leginkább 12 órát vagy többet. Embereket akartak fölvenni egyik nap másik nap meg elküldtek valakit . Ahol eddig több ember dolgozott balesetvédelmi szempontból ott is csak egy volt, mert fölösleges pénzkidobásnak tartották, azt hogy fölvegyenek még valakit. Ha nagy volt a morgolódás akkor papíron engedélyezték az embert de legtöbbször azt mondták hogy sajnos nem jön senki. Persze mert akinek esze volt az messze elkerülte ezt a mocskos helyet. Rövidebbre fogva a beszámolót, Karácsony után nem dolgoztunk már csak pár ember kellett kiürítetni a fagyasztó alagútban lévő árut. Aztán nem dolgoztunk, mert mindig jött a telefon hogy „nincsen munka szabi” az így ment hetekig, egyszer csak az jött az sms-be hogy a következő héten állásidőn leszünk. Na fene mi történt, ilyen hirtelen. Később tudtuk meg hogy az igazgatót a tulajdonos ki rúgta mert egy kamionnyi áruját átjátszotta az egyik előző tulajdonosnak, ugyanis azok ketten tették tönkre a céget. Tehát az igazgató nem engedte az állásidőt, holott ő nem tudott munkát biztosítani. A többi már rövid . A tulajdonos kivonul, vagy vonult az országból, semmilyen papírt az adópapír kivételével nem adott ki, senkinek a mai napig nem mondott föl senki, a bérünket a Januárit nem kaptuk meg. A Bíró Levente, a TMK vezető értesített mindenkit hogy 2011.02.14-én találkozunk Győrben a Munkaügyi Főfelügyelőségen. Ott voltunk elég sokan. Föl írták a nevünk és a lakcímünk és ennyi. Megpróbálják ( kétszer) fölszólítani a tulajdonost aztán majd ha akkor sem lesz semmi akkor elindítják a fölszámolást. Addig mi miből éljünk fizessük a rezsit, vagy haljunk éhen? Vagy hogyan tovább . Egyébként az előző két tulajdonos nem csak a mi cégünket tette tönkre hanem a tulajdonába lévő TSZ-t is. Egyébként az a legborzasztóbb hogy a három vezető, az előző két tulajdonos és a mostani igazgató ( aki egyébként már rég látszott hogy az ő emberük volt) még csak ejnye – bejnyit sem kapott, nem hogy eljárást indítottak volna ellenük. Most meg már szinte lehetetlen mert a jelenlegi hatalom szekértolói.

Na most az a helyzet hogy mindent leírni nem lehet mert nincsen rá elég idő, de ha valaki lejön Győrbe az érdeklődhet és tájékoztathatja a közvéleményt és az újság gazdasági rovatában talán a cikk is látható lesz.

Győr: 2011-03-01

Tisztelettel: domen

35. taylor1977 (válaszként erre: 34. - Keszkenő)
2011. márc. 1. 12:30

Köszönöm szépen, nagyon kedvesek vagytok. Hál' istennek úgy néz ki, hogy 2 műtét után (még nem merem nagyon kimondani sem) de talán meggyógyultam.


Pihenés helyett, az első műtét után 1 héttel visszamentem dolgozni, hogy ne rúgjon ki a főnököm és úgy hajtott mint egy állatot. Azon gondolkoztam közben, hogy az ember egy pillanat alatt olyan helyzetben találhatja magát, amire aztán álmaiban sem gondolt, hogy ilyen előfordulhat. Sajnos azóta sem tudtam elhelyezkedni. Nem kívánok senkinek rosszat, de az ilyen főnökök megérdemelnék, hogy hasonló helyzetbe kerüljenek. Nem elég a lelki teher, a fizikai fájdalom, de még az ideg, hogy honnan lesz pénz.

34. Keszkenő (válaszként erre: 32. - Taylor1977)
2011. febr. 28. 13:57

Kedves Taylor!

....hát ez az egy mondatod azt hiszem minden mást felülmúl! Az ilyenek már nem emberek, állatok!!! De talán rosszul is fogalmazok, az állatok sokkal különbek!

Kívánok Neked mielőbbi felépülést. Az egészséged sokkal-sokkal többet ér, mint az ilyen szemetek ilyen módon való hozzáállása.

Csak röviden annyit: menyem közel két éve halt meg súlyos betegség után. A munkahelyén (Rendőrség) nem kis összeget gyűjtöttek azért, hogy megözvegyült fiam és félárván maradt 15 éves unokám anyagi helyzetén egy kicsit segítsenek. Az összegyűjtött összeg a mai napig nem jutott el hozzájuk, valaki a berkeken belül lenyúlta!! Szép ez is!

Szóval egyre felháborítóbb dolgok vannak, egyszerűen nem tudom felfogni és megérteni, hogy fordulhatnak ilyenek elő. A dühömön és felháborodásomon csak - és csakis - azért tudok úrrá lenni, mert itt ilyen egyszerű és érző lelkekkel találkozom, mint Te és a többiek.

Mielőbbi felgyógyulást kívánok őszinte szívből jövő szeretettel.

33. doxikri (válaszként erre: 32. - Taylor1977)
2011. febr. 27. 22:13
Azért eddig ez a legdurvább....sajnálom. Gondolom az okot nem tudod bizonyítani...:((((
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook