Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A hal az egészség forrása fórum

A hal az egészség forrása (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: A hal az egészség forrása

1 2
2018. jún. 12. 10:03
a hal reszben nagyon egeszseges,de reszben meg nem,attolis fugg,hogy honnan fogjak ki,egy pocsolyabol,vagy epp az oceanbol.
49. Rika1
2017. dec. 1. 01:18

Régi fórum..élesszük újra!!


Megint közeleg a Karácsony. Gondolom sok helyen hal kerül az ünnepi asztalra. Ki hogyan készíti el?

48. Rika1
2015. szept. 21. 02:11
Új sláger nálam most a halmáj. Szeretitek?
47. f64f0d9a69 (válaszként erre: 46. - Rika1)
2012. dec. 23. 17:54

Boldog Karácsonyt kívánok!


Mindenkinek!!! :)

46. Rika1
2012. dec. 23. 05:04
Mindenkinek Boldog Békés Ünnepeket kívánok!
45. f64f0d9a69 (válaszként erre: 44. - Labi)
2012. dec. 14. 18:42

Nnna háááát!

Köszi, a CBA-ra nem is gondoltam.

Ott már régen jártam, már mást terveztem, de ha mindenáron azt szeretnék venni, legközelebb csak benézek. Már ha nem lesz itt a közelben.

Megfelel az afrikai nekem:))

44. labi
2012. dec. 14. 18:07
Ma láttam a CBA-ban afrikai harcsafilét 1990/kg, szürke harcsafilét 3990/kg-ért
2012. dec. 14. 17:32

Idén karácsonykor nálunk nem lesz hal.


Egyszerűen nem kaptam afrikai harcsát :(

A környéken sehol sincs már jóideje.

Harcsapörköltet szerettem volna készíteni.


Ponty szeletért nem állok sorba, jó lesz az máskor is.:)


Nálunk egyébként gyakran van halétel.

42. Rika1
2012. dec. 14. 02:16
Közeleg a Karácsony, gondolom sok helyen megint hal kerül az asztalra...ki hogyan készíti el?
41. Rika1
2011. jún. 2. 03:07
A pangasiust hogyan készítitek el?
2010. jún. 23. 15:42
Én a sült halat, nagyon imádom sütni, enni, főleg a sügért, de a hekk a legolcsóbb.
2010. jún. 5. 22:23
Imádom a rántott halat:) és a halászlét is. jujjj nagyon:)
38. Rika1
2010. máj. 26. 14:08
Hahóó valaki!!! Ki szereti még a halat és milyet?
37. cbae83ef4f (válaszként erre: 36. - Rika1)
2010. febr. 6. 21:57

Szia, az előzőekben leírtak élnek.

Hal és zöldség - pláne most, a diétás időszakban...

Ennyi.

FT

36. Rika1
2010. febr. 6. 04:43
2010-ben is együnk sok halat...hová lett a halszakértőnk?
35. Rika1
2009. dec. 24. 03:09
Halban gazdag Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
34. Rika1 (válaszként erre: 31. - Cbae83ef4f)
2009. dec. 18. 12:37

Ebben teljesen igazad van. A fitnessedzők is ezt javasolják. És meg kell mondjam nagyon finom is. Ilyen diéta elkezdésétől indult meg a súlyom lefelé..azt hiszem újra érdemes elkezdenem, mert a centik ugyan mennek, de a súlyom áll.

Viszont a tonhalról még nem írtál. Szívesen várom a véleményedet erről a finomságról is. Régebben lehetett kapni fagyasztottat...ma már csak panirozva látom a boltokba sajna.

2009. dec. 18. 09:56

Látom, felélénkült a topik:)


Hekket kerülöm, nem tetszett az aroma:)

Nem vagyok olyan megszállott halimádó, mint te, Tibi:)

Egyébként igazad van! 30.hsz.

Leszólítottad a gyereket az utcán?! Még jó, hogy nem ment neked:)

Lehet, hogy a saját gyereked sikerült nevelni, de nekem is problémáim vannak ezen a téren ....még halételekkel kapcsolatban is:)

Nem eszik meg a lányaim halászlében főtt halat pl., a halászlét csak 1x, mikor ebédelünk.

A panírozott pangasiust és a tőkehalat igen, olajos tonhal,-tőkehalmáj konzerv szintén "jöhet".

32. s700 (válaszként erre: 30. - Cbae83ef4f)
2009. dec. 18. 08:07

De a hekket nem élőben veszed, ugye? Azt még csak fagyasztottat láttam.

Egyébként a hozzászólásod alapján találtam ki, hogy veszek hekket és kipróbálom az ízlik-e majd.

2009. dec. 18. 00:58

A hal zöldségkörettel a világ legjobb fogyókúrája.

Csináld meg!!!!!

Készíts halat valamilyen formában, s egyél mellé zöldségköretet!

Tedd ezt 2 hétig. Utána nézz magadra!

Biztos, hogy jó irányba változol.

FT

30. cbae83ef4f (válaszként erre: 28. - S700)
2009. dec. 18. 00:28

Szia,

Ne haragudj, de egy olyan kétséges helyről származó, valami akármilyen rossz volt/büdös/állott tök mindegy, hallal kapcsolatban van egy negatív élményed, az akkor elzár a haltól?

Te is érzed, hogy ez vicces.

Mondhatom, hogy Budapesten bármelyik vásárcsarnokban FRISS HALAT KAPSZ.

Ne vegyél ilyen lökött, "isten-tudaja-mi" halakat.

A hekk az megbízható.

Tudod miért nem akarnak enni sokan hekket?

Mert az olyan snassz, mindenki azt eszi, tök ciki...

Na, a hülye kislányokra sohase hallgass!

A hekk az egy nagyszerű csemege. Simán, paprikás lisztben kisütve is nagyszerű, de én grillezem.

Legközelebb leírom a grillezett hekk tálalását.

Kevesen tudnak ellen állni.

FT

U.i.: Én mindig fogok ide írni, nem fog a süllyesztőbe kerülni a téma.

29. Rika1 (válaszként erre: 26. - Cbae83ef4f)
2009. dec. 17. 15:23

Szóval itt is megtaláltál. Na lássuk csak. Imádom a halat, bármilyen formában elkészítve és a családom is bármilyen fajtát. Viszont ami itt van nálunk a városban úgymond elég szegényes kínálat.

Marhahúst disznóhúst egyáltalán nem eszem, mióta életmódot váltottam, tehát marad a pipi és pulykahusi, de abból nem engedek. Úgy, hogy no cupákos csülök!!:))

Klasz, hogy közre adod a hal elkészítésének módszereit..ebből sokan tanulnak. Megmondom őszintén szívesebben élnék tengerparton és halat hallal ennék.

De valahogy még év közben sem annyit veszünk, mint kellene. Sajnos.

28. s700 (válaszként erre: 27. - Cbae83ef4f)
2009. dec. 17. 10:08

Kedves FishTib!

Hát én nagyon szeretnék több halat enni, de egyszerűen kritikán aluli, ami ebben az országban van.

Vettem a múltkor egyik hipermarketben a friss halas pultból pangasius filét, mert egy árban volt az afrikai harcsával, gondoltam megkóstolom. Megvettem, mivel apa nem szereti, neki húst, magamnak a halat rántottam ki.

Már kicsomagoláskor fura volt. Megszagoltam és nem volt szaga. Mutattam is a férjemnek, hogy milyen furcsa, hogy egy halnak nincs hal szaga.

kétféleképp fűszereztem, egyiket csak vegetával, a másikat pedig halfűszerrel. Kirántottam, megkóstoltam, hogy megsült-e. Penészes íze volt. Gondoltam az egyik fűszer ronthatta el, meg forró is volt, fogtam egy másik darabot. Az is az volt.

Szétbeleztem az összes halat, több helyen is megkóstoltam, tisztára penész íze volt az egésznek!

Na most ezek után vegyen halat az ember?

Lehet ezután beérem azzal, amit a férjem fog:-(((

2009. dec. 16. 23:18

Ja igen, a pizza, meg a "Meki". Ezeket nyomja az arcába a magyar, mert az trendi.

Tegnap láttam az utcán egy kisfiút, 12-13 éves lehetett és cigizett. Volt vagy 30 kilogramm.

"Öreg, miért cigizel, csak vékonyítod magad." - mondtam így viccesen.

Hát, úgy lebaltázott engem az a gyerek, hogy mi- vagyok én?-az-apja-megkülöben-is-az-ő-pénze-mit-énekelek-neki?!...

Reménytelenül, teljesen elszigetelődtünk.

Megsajnáltam a srácot. Gondolom, hogy milyen körülmények közt élhette le azt a 12 évecskéjét...

Ha 30-40 között vannak a szülei (ha vannak), azok a "szabad szellem emberei" - 'marha buta vagyok, de én tudom a frankót' - című emberek.

Szomorú, hogy mennyire felhígult az emberiség agya.

Se példakép, se érték,...ők sem tudják mit akarnak.

Elnézést, elkalandoztam a témától, szóval együnk sok halat, mert az jó.

Üdv mindenkinek: FT

2009. dec. 16. 23:07

Na, ennyit a halról...

A jó kis cupákos csülök, hát bizony az jobban bejött volna a fórumindítónak.

De hát, tengerünk nincs, a halászat nem húzó ágazat, mi várható...

FT

2009. dec. 14. 22:38

Nagyon nem ugrotok erre a témára!

Mondhatnám stílszerűen, nem nagyon van kapás.

Pedig kár. A hal okosan elkészítve nem drágább mint a csirkehús, disznóhús, stb.

Magyarországon a rendszeres halfogyasztásnak már (!) nincs hagyománya. Csak a szokásos, a Karácsony.

Ilyenkor az is magába tömi, aki nem nagyon szereti. Persze ő sem tudja, hogy miért, csak mert ilyenkor így szokás.

A halhúst -legyen az a kis csóri keszeg húsa - én nagyon tisztelem. Komolyan!

Hetente egyszer-kétszer eszünk halat, s én megadom a módját.

Tudjátok miért jó a szálkás hal? Keszeg, kárász, stb.? Mert egy kicsit lelassítja az étkezést. Tényleg. Pl. sütök keszeget, s mellé kevés sült krumplit, 1-1 szelet házikenyeret, kevés savanyút készítek. A hal külön tányéron, a hozzávalók egy közös nagy tányéron.

Mikor elkezdünk enni, s tökölni a szálkákkal, észreveszem, hogy közben többet beszélgetünk, mint egyébként étkezés közben. Ez pozitív esemény.

Gyakori kaja nálunk: (az a helyzet, hogy én itthon keresem a pénzt, a kedves feleségem pedig alkalmazottként munkába járó, így mindig én főzök itthon, amit nagyon nem bánok)

A heck. Nem kell bántani ezt a derék halat!

Fogok 2 heck törzset, kiolvasztom, 2 cm-es szeletekre vágom, befűszerezem (ezer féleképpen lehet), hűtőbe be.

A panír: grahamliszt, szezámmag keveréke.

Ebben megforgatom, kisütöm és kész a feltét.

Miért jó ez? Mert köretként kis barnarizs, köles, pároltzöldség és még sok finom ság lehet, és ezzel az összeállítással egy roppant egészséges kaját vettél magadhoz.

Harcsa. A harcsa elkészítése művészet. Legtöbben fokhagymásan egészben sütőben megsütik, s a harcsapörkölt a másik variáció. Mindkettő fantasztikusan jó! Én is szoktam így.

Imádom kifilézni a harcsát (is).

Ezek a filék mindenre alaklmasak, ami finom.

A lényeg: a halhúsnak mindig elég 5 perces 100 celsius fokos hőhatás! Ez nagyon fontos.

1 példa: készítek egy ízletes párolt zöldség alapot wokkban. Ez kb. 10-15 percig párolódik, attól függően, hogy mi van benne. Az utolsó 3 percben beledobom a kockára vágott harcsafilét.

Két vagy három köretet szoktam hozzá adni: fehér rizs, barnarizs, köles. Ezeket olajos csészébe beletuszkolom, s úgy borítom a tányérra.

Imádják az emberek.

Mikor nálunk van szülinapünneplés, már előre kérdik a család meghívott tagjai: milyen hal lesz?

Üdv: FT

24. s700 (válaszként erre: 23. - Cbae83ef4f)
2009. dec. 14. 09:55

Várjuk az ötleteket!

Nálunk is a rántott hal és a halászlé a divat

Bár én szoktam néha harcsapörköltet túrós tésztával csinálni, vagy harcsafilét vajban kisütni baconnel letakarva, nagyon fini

2009. dec. 14. 02:12

Mi az, hogy senki!?

Én olyan vega vagyok, aki sok-sok halat, és csak halat, mint húst eszik.

Szerintem a világ legfinomabb csemegéje.

Imádok főzni, és a hal nagyon igényli az odafigyelést az elkészítésnél.

Hányféleképp eszem? Ezerféleképpen.

Erről később írok, ha nem zavarok.

Üdv.FT

22. Rika1
2009. dec. 14. 02:01
Hm?? Senki?...Na háát!!
21. Rika1
2009. dec. 9. 02:46

Itt a Karácsony hal kerül az asztalra sok helyen..ki mit készít belőle?

Nálunk hagyomány a halászlé és a rántott hal..nagyon szereti mindenki:)

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook