Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A hal az egészség forrása fórum

A hal az egészség forrása (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A hal az egészség forrása

1 2
24. s700 (válaszként erre: 23. - Cbae83ef4f)
2009. dec. 14. 09:55

Várjuk az ötleteket!

Nálunk is a rántott hal és a halászlé a divat

Bár én szoktam néha harcsapörköltet túrós tésztával csinálni, vagy harcsafilét vajban kisütni baconnel letakarva, nagyon fini

2009. dec. 14. 02:12

Mi az, hogy senki!?

Én olyan vega vagyok, aki sok-sok halat, és csak halat, mint húst eszik.

Szerintem a világ legfinomabb csemegéje.

Imádok főzni, és a hal nagyon igényli az odafigyelést az elkészítésnél.

Hányféleképp eszem? Ezerféleképpen.

Erről később írok, ha nem zavarok.

Üdv.FT

22. Rika1
2009. dec. 14. 02:01
Hm?? Senki?...Na háát!!
21. Rika1
2009. dec. 9. 02:46

Itt a Karácsony hal kerül az asztalra sok helyen..ki mit készít belőle?

Nálunk hagyomány a halászlé és a rántott hal..nagyon szereti mindenki:)

2009. szept. 17. 14:23

Hol van már az a hal?!:)

Ebből is látszik, hogy ízlések és pofonok különbözőek Pl. a férjem és családja nagy halászléevők. Azt mondják, hogy minél többféle halból van a lé, annál jobb....én nem osztom a véleményüket:)

Most tőkehalat vettem, kíváncsi vagyok, milyen lesz.

19. s700 (válaszként erre: 18. - Spatifillum)
2009. szept. 17. 09:14

Köszi, aranyos vagy.

Végülis a csukát anyám kifilézte és rácosan készítette el. nagyon fincsi lett!

18. spatifillum (válaszként erre: 17. - S700)
2009. júl. 28. 18:55

Egyöntetűen azt mondják a szakértők, hogy a csukából a pörkölt a legjobb. Én nem szeretem, kimondottan büdösnek találom (bocs).De azért megettem....1x

A halpástétom biztosan jó a folyami halból is, de a profik tonhalból készítik.

Nekem csak csirke/pulykamell pástétomreceptem van, a család nem rajong érte:(

Állítólag a környékünkön 30 %-kal fogyasztanak több halat, mint az ország más vidékein, ezért írtam fennt, hogy "szakértők":)

17. s700 (válaszként erre: 7. - Spatifillum)
2009. júl. 26. 19:12

Tudna valaki jó csuka receptet?

Én idegenkedem a szálkától, viszont kifilézni sem tudom.

A fagyasztóban van.

Valami halpástétomra, vagy halkrémre gondoltam.

Ha semmi ötlet nem lesz, akkor odaadom anyámnak, halászlének, de az csak végszükség esetére.

Én szeretem a halat, a férjem viszont csak a ragadozót eszi meg évente 1x, sütve. a főtt hal szagától is rosszul van....

Ja és azt még nem is mondtam, hogy horgászik!

Előre is köszi, ha van ötlete valakinek!

16. Rika1 (válaszként erre: 15. - Anka71)
2009. júl. 20. 04:53
Akkor okés, mert nekem sem izlett:))))
15. Anka71 (válaszként erre: 14. - Spatifillum)
2009. júl. 18. 18:26
Nekem ugyanez volt vele a bajom:) Aztán olvastam, hogy a pangasius az édesvízi hal, így már más.
14. spatifillum (válaszként erre: 12. - 0c8f59af96)
2009. júl. 18. 18:19

....és a tenger vagy folyami (tavi)hal:))

Nem rég olvastam, hogy a pangasius trópusi és folyami hal. Tehát ezért nem éreztem a "tengeri" aromát rajta!

13. Rika1
2009. júl. 18. 00:12
Ki szereti még a halat?
2008. okt. 8. 18:23

Szerintem meg kétféle hal van.....ragadozó és növényevő.....

Avagy a másik két csoport: ehető es ehetetlen...

11. Rika1 (válaszként erre: 10. - Ab4b6bc17d)
2008. júl. 27. 21:24
Még boltinál nem tapasztaltam, hogy pocsolya ízű lett volna, de ha horgászatból kapod valakitől akkor előfordulhat. Jól meg kell mosni, és ha lehúzod a szürke bőrt akkor bíztos nem lesz az.
2008. márc. 31. 21:33
Én is nagyon szeretem a halat! Főve, vagy sütve, illetve konzervben is. Halászlét nem szeretek este enni, mert akkor rosszul vagyok tőle. Ja, és azt is utálom, ha a hal pocsolya ízű, mert akkor már a szagától kidőlök.
2008. márc. 28. 15:30
Holnap halászlé lesz, már alíg várom! Gyakran eszünk halat, elsősorban tengeri haltörzset veszünk, mert nem kell annyit szálkázni. A kedvencem azonban az afrikai harcsa, ami nem szálkás, nem zsíros, finom!
8. Rika1 (válaszként erre: 6. - Rolvisa)
2008. márc. 28. 15:27
Ezt ki fogom próbálni..bíztosan nagyon fini lehet..:))
7. spatifillum (válaszként erre: 6. - Rolvisa)
2008. márc. 15. 09:34

Mi is kéthetente, de a férjem csak halászlé formájában főzi és eszi. Karácsonykor előfordul panírozott változatban.

Szerintem a boltban kapható fagyasztott tengeri halfilék is finomak, bár a hekket mellőzöm:)

A PLUS-ban is kapható 80 dkg-os kiszerelésű alaszkai lazacot, az újabban kapható "aranyhalrudakat" (tényleg halból van)és a 4x10 dkg-os "halfilét" vettem. A pangasiuson nem éreztem a tengeri hal "aromát".

Az angolnát, a kecsegét és a csukát nem szeretem, de biztosan van olyan elkészítési módja, ami talán ízlene.

2008. márc. 15. 00:32
Szinte 2 hetente eszünk halat.Paprikás kukorica lisztbe forgatva, olajban sütöm.Próbáljátok ki, nagyon ízletes.
2008. márc. 12. 13:50
BIZTOS IS, HOGY NAGYON EGÉSZSÉGES, FŐLEG A NÖVÉNYEVŐK.
2008. márc. 9. 19:29
Mi is szeretjük a halat :)
2008. márc. 9. 19:26
IGEN, ÉN IS ÚGY TUDOM, HOGY LEGALÁBB HETI EGY ALKALOMMAL JÓT TESZ AZ EGÉSZSÉGNEK A HAL!
2008. jan. 30. 13:51
Nagyon jó a cikk . Szeretem a halak főleg a hekket.
2008. jan. 10. 01:47
A halaknak alapvetően három csoportja van:édesvizi, tengeri és vándorló. A halak osztályozása szempontjából a fehér húsú halak gyengébb, a barna húsúak erősebb fűszerezést kívánnak.

Ugrás a teljes írásra: A hal az egészség forrása
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook