A hal az egészség forrása (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A hal az egészség forrása
Várjuk az ötleteket!
Nálunk is a rántott hal és a halászlé a divat
Bár én szoktam néha harcsapörköltet túrós tésztával csinálni, vagy harcsafilét vajban kisütni baconnel letakarva, nagyon fini
Mi az, hogy senki!?
Én olyan vega vagyok, aki sok-sok halat, és csak halat, mint húst eszik.
Szerintem a világ legfinomabb csemegéje.
Imádok főzni, és a hal nagyon igényli az odafigyelést az elkészítésnél.
Hányféleképp eszem? Ezerféleképpen.
Erről később írok, ha nem zavarok.
Üdv.FT
Itt a Karácsony hal kerül az asztalra sok helyen..ki mit készít belőle?
Nálunk hagyomány a halászlé és a rántott hal..nagyon szereti mindenki:)
Hol van már az a hal?!:)
Ebből is látszik, hogy ízlések és pofonok különbözőek Pl. a férjem és családja nagy halászléevők. Azt mondják, hogy minél többféle halból van a lé, annál jobb....én nem osztom a véleményüket:)
Most tőkehalat vettem, kíváncsi vagyok, milyen lesz.
Köszi, aranyos vagy.
Végülis a csukát anyám kifilézte és rácosan készítette el. nagyon fincsi lett!
Egyöntetűen azt mondják a szakértők, hogy a csukából a pörkölt a legjobb. Én nem szeretem, kimondottan büdösnek találom (bocs).De azért megettem....1x
A halpástétom biztosan jó a folyami halból is, de a profik tonhalból készítik.
Nekem csak csirke/pulykamell pástétomreceptem van, a család nem rajong érte:(
Állítólag a környékünkön 30 %-kal fogyasztanak több halat, mint az ország más vidékein, ezért írtam fennt, hogy "szakértők":)
Tudna valaki jó csuka receptet?
Én idegenkedem a szálkától, viszont kifilézni sem tudom.
A fagyasztóban van.
Valami halpástétomra, vagy halkrémre gondoltam.
Ha semmi ötlet nem lesz, akkor odaadom anyámnak, halászlének, de az csak végszükség esetére.
Én szeretem a halat, a férjem viszont csak a ragadozót eszi meg évente 1x, sütve. a főtt hal szagától is rosszul van....
Ja és azt még nem is mondtam, hogy horgászik!
Előre is köszi, ha van ötlete valakinek!
....és a tenger vagy folyami (tavi)hal:))
Nem rég olvastam, hogy a pangasius trópusi és folyami hal. Tehát ezért nem éreztem a "tengeri" aromát rajta!
Szerintem meg kétféle hal van.....ragadozó és növényevő.....
Avagy a másik két csoport: ehető es ehetetlen...
Mi is kéthetente, de a férjem csak halászlé formájában főzi és eszi. Karácsonykor előfordul panírozott változatban.
Szerintem a boltban kapható fagyasztott tengeri halfilék is finomak, bár a hekket mellőzöm:)
A PLUS-ban is kapható 80 dkg-os kiszerelésű alaszkai lazacot, az újabban kapható "aranyhalrudakat" (tényleg halból van)és a 4x10 dkg-os "halfilét" vettem. A pangasiuson nem éreztem a tengeri hal "aromát".
Az angolnát, a kecsegét és a csukát nem szeretem, de biztosan van olyan elkészítési módja, ami talán ízlene.
Ugrás a teljes írásra: A hal az egészség forrása
További ajánlott fórumok:
- Kívánj minden nap Jó Egészséget!
- Közmondások, szólások, hasonlatok. Pl: Ki korán kel, aranyat lel. A tisztaság fél egészség. Bagoly mondja verébnek, hogy nagy fejü
- Mi a véleményed az egészségügyről?
- Mint egészséges ember, összejönnél mozgássérülttel?
- Fogyás az egészségért! Motiváljuk egymást, kezdjük február 14-én!
- Paleolit életmód-avagy az étrend és a testi-lelki egészség kapcsolata