A gyermekem már iskolás - tapasztalatok, tanácsok (beszélgetés)
Sziasztok, jó reggelt
Kicsit megnyugodtam, már de átlátni még ezt az iskolaotthonos, rendcer katasztrófa.
Ma kettőre kell menni Ricsiért így Gergőt is elhozom az oviból,
jó hogy a hét végére nyugodtam meg kicsit .
Delelőt dolgozom, eladóként délután szaladok haza, amit tudok meg csinálom aztán vissza a gyerekekért ovi suli.
Szaladás haza gyerekeknek kis játék nekem otthoni munka fojtatása aztán vacsi fürdés, alvás.
Hát így telik nálunk egy nap hulla vagyok a végére
Regél 6:30 kelünk ezt kihagytam
sziasztok
elkeztünk tanulni ma már rendes óráik voltak matek környezet tesnevelés
A reggel még nálunk is elég nagy gond! Eddig egyszerűbb volt, hogy csak egy helyre kellett menni, most viszont ovi+suli...
Ráadásul az oviba ráértünk odaérni 9-ig, viszont most 3/4 8-ra szigorúan oda kell érni.... Hát mi akkor szoktunk felkelni eddig....
Sziasztok, mióta dolgozom, nem nagyon van időm jönni.
Reggel sietünk az iskolába-óvodába dolgozni
Délután itthoni munka van majd vissza a gyerekeknek
Nagyon elfáradok mire este lesz, beesek az ágyba
Gergő visít, órait az oviba nem akar menni, kiveszi, tejesen az erőmből nagyon kivagyok
Várom a második nap végét!!! Most már könnyebb szívvel! :-)))
Tegnap aztán végül mégiscsak elhozta az apja 3 órakor! :-)
De ma már csak 1/4 5-kor megyünk érte!
Az az első szülői tényleg borzasztó fárasztó volt tavaly nálunk is... A többi már nem ilyen lesz. :)
Nálunk idén első szülői szerda délután.
nem de ha tul lesztek a szülöin akor ti is tudni fogjátok mért irom
hihetetlen
nemtudom de borzaszoan ideges vagyok
Örömmel látom, hogy mindenki megnyugodott többé-kevésbé. :)
Nálunk is minden rendben volt. Szerintem holnap már fognak tanulni, ma még nem tették.
Ültetés nem biztos, hogy lesz, nálunk tavaly félévkor volt először, addig szabad választás szerint ültek, és egyelőre idén is így kezdődik. Érdekes, mert a fiam sose a legjobb barátja mellé ül, bár a fiúknál ez kicsit más, ők mind jóban vannak, a lányoknál jobban kialakulnak a párok, ahogy látom. :)
Jött 3 új gyerek az osztályba és 1 elment, így most 14 a létszám. :)
Már első nap tanultak????
Szerintem az az ültetés még biztos nem végleges, mert nem érkezési sorrend alapján alakul még ki az elsősöknél, hanem a tanítónéni ültet magasság és egyéb szempontok szerint. Az én lányom fiú mellett ül aki állandóan piszkálja, ő ezért puffogott ma csak. Egyébként minden kislány fiú mellett ül, a tanítók így látják jónak.
Mondtam neki ha továbbra is piszkálja vagy szóljon a tanítónéninek vagy rendezze le a kisfiúval.
Én még nem tudom a tanév rendet, még nem kaptunk erről semmilyen tájékoztatót.
Kíváncsi vagyok a lányomék írnak -e felmérőt, de biztos, mert csoportbontásban tanulnak.
Itt vagyok! :-))
A nagy kő nekem is leesett! Nagyon jól érezte magát. Feladatokat is oldottak meg. Bár erre azt mondta a lányom, hogy bébiknek való feladatok voltak! :-) Mondtam, hogy lesz ez még nehezebb, ne aggódjon! :-)
Csak egy gondom van. Hogy egyedül ül. 29-en vannak az osztályban és mi értünk oda utolsónak reggel. Hála kicsi fiamnak, aki nem akart öltözni reggel.... A kislány, akivel tegnap megbeszélték hogy egymás mellé ülnek, leült egy fiú mellé....
Persze ezen megint csak én aggódom, mert Pannám azt mondta, legalább nem zavarja senki. Hát ők még látják a pozitív oldalát a dolgoknak... :-))
A szülői megvolt ma nálunk is. 500 Ft az osztálypénz. Elpakolásztunk mindent nekik: kicsi zsák, nagyobb zsák, ének-, technika zsák, tornazsák, kutyafüle.
A legjobban azon akadtam ki, hogy az év utolsó napja jún. 15 lesz. HÉTFŐ! Normálisak? Nem lehetne pénteken befejezni a tanévet????
Hobitka!!!!
Mizújs??????????????
Sziasztok
Túl vagyunk az első napon jól telt nagy örömek mesélt a gyerek mit csináltak
Aztán szülői meg fájdult a fejem a sok infótól
Holnap felmérik őket aztán szerdán
Osztály pénzt 2000ft kelet fizetni
sziasztok!
Volt már nálatok szülői? Arra lennék kíváncsi, hogy kinél mennyi az osztálypénz? Nálunk 500ft-ot szavaztak meg a szülők.
Sziasztok!
Mi is túl vagyunk az első napon.
Kellemesen csalódtam. Reggel korán mentünk, még vagy 20 percig ott voltam a gyerekkel, amikor eljöttem 6-7 gyerek volt még csak az osztályteremben na és a tanítónéni. A lányom vidáman integetett. NEM SÍRT!!!!!!!!!
12-re mentünk érte a férjemmel, még ebédeltek. Egyszer csak látjuk, hogy jönnek a másik épületből ( mert ott van az ebédlő ), Nórika fogja egy kislány kezét és kacarásznak.
Egész délután fel volt dobva. Nem hiszitek el, egy nagy kő leesett....De azért nem kiabálom el...mindenesetre ha az elején nem éri negatív hatás, nem lesz gond.
Holnap már veszik az első betűt.....
Sziasztok!
Nálunk is meg volt az első nap az iskolában. Mi, szülők az évnyitó végéig maradhattunk, utána el kellett jönnünk és délben mehettünk a gyerekekért. Ma 4-kor már lesz is szülői, akkor adják oda nekünk a könyveket. A gyerekek már látták, de majd mi hozzuk haza.
Nálunk nem volt pityergés, néha én elérzékenyültem, de nem sírtunk. Karinának talán az is jó, hogy öten járnak egy osztályba az oviból, így vannak ismerősök.
Holnap már egésznap marad a suliban, majd csak fél-4 után megyek érte.
Egy görcsbe van a gyomrom a kisfiam miatt,de csak 4-re mehetek érte.Kicsit izgult ő is,de én sokkal jobban.Rossz volt otthagyni reggel.
Kitartás minden elsős anyukának.
Nagyon úgy látom a fiúk sokkal könnyebben veszik ezt az akadályt, mint a lányok...
Én fél 4-kor megyek érte. Sajnos előbb nem tudok szabadulni az irodából... :-(( Addig is tűkön ülök!!! Nagyon meg fogom ölelgetni, az biztos! :-))
Reggel 10 percet ottmaradhattunk velük. Ez biztosan segített azért egy kicsit. Bár megint voltak könnyes szemek!!!
Remélem azért nem volt gond...
Basszus, de lassan ketyeg az idő!!!!!
Sziasztok!
Túl vagyunk az első napon!
A nagyfiam úgy jött ki az iskolábából: "Anya, ez tök jó volt! Ide jövök holnap is!"
Hát remélem még egy jó pár évig megmarad ez a lelkesedés!
Nektek, hogy telt az első nap?
További ajánlott fórumok:
- Miért nem tudja elsős gyermekem a számokat?
- Légcsőszűkületes a gyermekem
- Egyedül fogom felnevelni születendő gyermekem
- Gyermekem sokszor elesik, megbotlik az utóbbi időben. Van valakinek hasonló tapasztalata?
- Alvajáró a gyermekem, kinek mi a tapasztalata, kinövi vagy ilyen marad?
- Óvodás lett a gyermekem - tapasztalatok, kérdések, megoldások