A gyermekem már iskolás - tapasztalatok, tanácsok (beszélgetés)
Az egyik gyerekemnek ingyenes a tankönyv és félárú a menza. A másik most lesz elsős és neki 9600 a könyv és 8800 az a menza. Az ebéd a két gyereknek többe került mint a lányomnak a tanköny egész évre.
Nálunk van arra lehetőség, hogy csak ebédet fizessünk, és a tízórait meg uzsonnát vigye magával. De épp azt számolgattam, hogy így sem járunk anyagilag jobban. Valami kis pótlást minden gyereknek csomagolnak így is-úgy is.
Kajával kapcsolatban épp most számolgatom, hogy melyik napon tudnánk megoldani, hogy inkább itthon egyen, mert nálunk is leginkább pénzkidobás, alig eszi meg a fiam. Csak az a baj, hogy ő egyébként szeret a napköziben lenni, a barátaival...
Sima klasszikus tornacipő 700 körül volt az Auchanban, Tescóban. Nálunk nem szeretik helyette az edzőcipőt, pláne nem a focicipőt. Az másra való.
nem de ez itt nem szívesen írnám le mert csunyán tudnám csak,...a média amit sugároz több mint fele hazugság kapnának könyvet ők is amit az év végén vissza kellene adni a könyvtárba,hát inkább ezt a témát hagyjuk még korán van,de mi azok közé tartozunk akiknek nincs anyagi gondja...
A Deichmannban 2990-ért szupi fehér tépőzáras sportcipő van, bentinek tökéletes, gyerekméretben.
Neked rengeteg gyereknek kell véned?
Nektek ügye ingyenes a tankönyv? Azért ez volna szép
Ja, hát még ezt kihagytam nekünk is ebédjegy is lesz
Tornacipőt, én fehéret és fehér talpút vetem, mert fehértalpú cipőt kértek
elkezdjük a könyvek vételét mi a nem elsősök is ma...
Mi teremfocicipőt vettünk tornacipő gyanánt.
Az ingyen könyv nincs ingyen (ahogy szokták volt mondani: ingyen ebéd nincsen :) ), csak annyi, hogy könyvtári, év végén vissza kell adni. Viszont a munkafüzeteket így is meg kell venni.
Így inkább kifizetem az összes könyvet, de ne má' majd év végén akarják megvetetni velem, ha a gyerek nem tudott rá rendesen vigyázni :-/
Ebéd: nem eszik ott a fiam, hazajön órák után. Nagyon válogatós, az oviban se seokszor evett, kár kidobni rá a pénzt.
Enyém csak ebédet kap 6000-ért... :(((
Mi már tavaly az első osztályban 8000.--on felül fizettünk. NAgyon felháborított a dolog, mert bár ez 3x-i étkezést jelentett, a gyerek mindíg olyan éhesen jött haza, mint a farkas!
Mi is ma kaptuk a könyveket. 7500.- volt. Bárcsak az "apróságokat" is megúsztuk volna ennyiből... És nem kapok sehol normális tornacipőt!!!!!
Szia!
Nekünk a könyv közel 9.000 ft. lesz, a kaja több, mint 8.000 ft.
Nálunk még ilyenebbek. :S
nálunk a könyv- szerintem- nem volt vészes 7075ft. Én amin kiakadtam az a kaja volt. Mivel iskolaotthonos lesz Karina, ezért napi 3x-i kaja havi 7500ft. Nálatok is ilyen kaja árak vannak?
Nekünk 10500forint a könyvcsomag, de kábé 30000ft volt az egyéb 25000körül a ruha
A miénk is másodikos csomag lesz, szerdán megyünk érte. 8500.--ba kerül majd.
Amúgy nektek ingyen van, nem? ...
A mi csomagunk (2.-os) 6900 ft körüli, de gyanús, hogy ez nem teljes, mert a tavalyi 9000 körül volt.
Kinél mennyibe fájt az elsős könyvcsomag?
Nyugi anyukák, nem olyan vészes az első év. Tuti, hogy mi mamák komolyabban vesszük mint a gyerkőcök. Friss tapasztalatból mondom, most kezdjük a második osztályt. Nálunk hétfőn reggel lesz az évnyitó, így teljes menetfelszerelésben kell menni. Plusz a pótruha, hogy át tudjanak öltözni az ünneplőből:-)
Mi ma vettük meg a könyveket, és hétfőn lesz az évnyitó.
én is nagyon izgulok szerintem én is joban mint a fiam
Sziasztok!
Nálunk is elsején lesz az évnyitó és a könyveket is akkor kapják meg a gyerekek. Szerintem én is jobban izgulok mint a lányom. Az ünneplőt nekem is még rá kell próbálni Karinára, remélem jó lesz még neki, mert az inget májusban vetetm neki a ballagásra.
Nekünk jövő hét pénteken du.5 órától lesz az évnyitó, de mi az első tanítási napon kapjuk meg a könyveket.
sajnos én már nem izgulok egyáltalán viszont torna cuccot adidasost szupert vettem de még vennem kell
venni kell fekete cipőt és nadrágot a gyereknek, mert akkorát nőt megint
mijen jo azoknak a gyerekeknek az 1 óra törölve
én joban izgulok mint a gyerek
További ajánlott fórumok: