A dohányzás káros (beszélgetés)
Bocs, azt nem írtam, mit akartam ezzel mondani.
A közös képviselőnél lehetne ezzel próbálkozni, illetve utána lehet nézni a törvényben, milyen szanciókkal jár, ha valaki ilyen zárt térben dohányzik.
Nekünk is van pár szomszédunk, akik a lépcsőházban fel-alá sétálgatva vagy az épületből kimenve már rágyújtanak, végigfüstölve az egész házat... Mire én a lakásba érek, a ruhám és a hajam mind átveszi a cigifüst szagot.
Az új törvényben ez van:
A nemdohányzók védelméről és a dohány termékek fogyasztásának, forgalmazásának egyes szabályairól szóló 1999.évi XLII. törvény (Nvt.) dohánytermékek fogyasztására és az azzal kapcsolatos szankciók alkalmazására vonatkozó rendelkezések
Kapcsolódó szabályok:
A társasházak és a lakásszövetkezetek esetében az alábbi szabályok lépnek hatályba:
A házirend - a tulajdonostársak összes tulajdoni hányad szerinti legalább négyötödös többségével megállapított - eltérő rendelkezése hiányában tilos dohányozni a közös tulajdonban lévő zárt légterű épületrészekben, területeken, illetve helyiségekben.
Én évekig dohányoztam és óriási mennyiségben. Ha elindultam otthonról, bármelyik irányba, akkor a cigi elszívása után még legalább két utcányit kellett sétálnom, hogy szemetesbe tudjam dobni a csikket. Lehajoltam, a járda szélén elnyomtam rendesen és addig a kezemben volt, majd beledobtam a kukába. Egyszer a barátnőm meglepett egy hordozható, lecsukható hamutartóval. Kb. olyan mint egy tükrös púderes doboz, attól kezdve ha elszívtam az utolsó slukkot, kivettem a táskámból, elnyomtam, beledobtam a csikket és amikor volt rá lehetőségem ürítettem.
Már jó pár éve leszoktam, amikor megjelentek a városban a kimondottan cigarettásoknak kitett szemetesek. Pici kis hengerek, rajtuk felirat, miszerint két rossz szokásod van és egy rajzocska a csikket éppen eldobó fiatalemberrel. Baromira berágtam az általánosítástól. Mellékesen olyan lelkesen tömik tele egyéb szeméttel, hogy esélytelen csikket dobni bele.
Simán összevesznék bárkivel, aki ezt tenné.
Szomorú, hogy ilyen kulturálatlan parasztok vannak a világon.
Én is csak otthon, kb. 2-3 szálat délután/este. Nem szégyellem, hogy dohányzom, de se indíttatásom, se ingerem nincs többször/máshol rágyújtani. Sőt nem is szeretem, ha a környezetemben dohányoznak.
De tény és való, hogy a láncdohányosok nem néznek semmit, csak meglegyen a megfelelő nikotinbevitel. Sajnos az már a függőség.
A dohányosok már így is úgy is a "társadalom szemétje". Eddig bunkóság volt az utcán rágyújtani, most meg már csak ott lehet. Tele lesznek az utcák még inkább csikkekkel mert hamutartó az ugye nincs és még inkább a dohányosok lesznek a szemetek...
Amúgy én is dohányzom, de gyakorlatilag csak itthon :)
Azt, hogy az ilyen tahók miatt mossák össze a dohányosokat. Mert van aki csak otthon, engedélyezett helyen gyújt rá (mint én is), semmiképpen nem séta közben, hogy a "menetszél" mindenkit összefüstöljön, stb, stb.....
Tenni nem tudom, hogy tudsz-e, mert általában ezeket az embereket nem igazán érdekli más véleménye, pont ezért csinálja. Pedig valami szankcionálás nem ártana...
További ajánlott fórumok:
- Városok, ahol betiltották a közterületeken a dohányzást. Mi a véleményed róla?
- Szokjunk le a dohányzásról, én ma kezdem szeretnék egészségesen élni
- Éljen az új dohányzásellenes törvény!
- Le akarok szokni a dohányzásról-Velem tart valaki? Holnaptól!!!!
- Munkahelyi dohányzás/ nem dohányzás.
- Dohányzás károsító hatása az emberi szervezetre