A Dal 2015 (Eurovíziós Dalfesztivál, magyar előválogató) (beszélgetés)
A Dal 2015 elődöntő! Farkas-Jenser Balázs vezet
Szombaton este 20.25-kor megkezdődött A Dal első elődöntője, azaz kezdetét veszi az Eurovíziós Dalverseny hazai válogatója. A kiválasztás első körében 10 előadó mutatja be versenydalát, köztük Tóth Vera, Antal Timi és Farkas-Jenser Balázs.
A Dal házigazdái Tatár Csilla és Harsányi Levente, akik máris ismertetik a kiválasztás menetét.
A szabályok értelmében minden elődöntőben 10-10 versenydal hangzik el, ezek közül a zsűri és a közönség együttesen választja ki a továbbjuttatni kívánt hatot.
A nézők minden dal elhangzása alatt 3 percig szavazhatnak adott előadóra 1-től 10-ig adott pontszámaikkal sms-ben és egy új, letölthető mobil applikáció segítségével is. A pontokat átlagolják és a zsűri értékelésével összesítve alakul majd ki a továbbjutás sorrendje. Öt dal az eredmények alapján kerül a középdöntőbe, egyet pedig a maradék ötből szavazataikkal juttathatnak tovább a nézők.
A szakmai zsűri tagjai: Csiszár Jenő tévés-rádiós személyiség, Rákay Philip televíziós személyiség, Rúzsa Magdi énekes-dalszerző, Pierrot zeneszerző szövegíró, producer.
Csatlakozz, ha érdekel az Eurovíziós dalverseny
Az első elődöntő résztvevő és a pontszámok
1. Farkas-Jenser Balázs – Liar 37 pont
2. Magyar Bori – Lead Me To Heaven 29 pont
A színpadra érkezik:
Szűcs Gabi - Úgysem felejtesz el
PASSED – Mesmerize
Dallos Bogi – World of Violence
Karmapolis – The Time is Now
Szakács Gergő – Ősz utca
Antal Timi – Woke Up This Way
Tóth Vera – Gyémánt
MDC – Maniac
sziasztok:D
Nekem ebben a zongora volt sokatmondó:D
én az MDC akusztikusba futottam bele tegnap :)
az se sokkal jobb
Eddig nem fogott meg egy sem. Oláh Gergő szövege meg egyenesen katasztrófa.
Szűcs Gabiban nagyon bíztam, de sajnos ez nagyon gyenge lett. :(
A Karmapolis, az Ív és a Passed és a Pankastic! tetszik, de pl. az utolsónak a régies kiejtése teszi különlegessé a számot.
Én azt mondom, idén ne küldjünk ki senkit, mert ezekkel nem fogjuk überelni sem a tavalyi Kállai-Saunderst, sem az előtte kijutó ByeAlexet.
"Harminc előadó került be a Dal mezőnyébe, elemzésünk második részébe olyan előadók produkciói is bejutottak, melyek túlmutatnak a popparádén, legalábbis a közzétett felvételük alapján. Négy kivételes előadón kívül viszont a többség továbbra is sablonos, ciki vagy csak nagyon amatőr"
a HVG elemzése dalonként