A csúnya, gonosz nagykutya (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A csúnya, gonosz nagykutya
Értem. Nekem azért a csivava és társai, mert a hirdetések, szinte csak velük vannak tele!!!!!!!!!!!!!!!! És, gondoltam, ha ennyi kutya van, ott már valaminek lennie kell.
Meg, amikor egy csivava és yorki keverékért elkérnek 20000Ft-ot!!!!!!!!!:((((
Na, ez undorító!!!!!!! Az ilyen embertől kellene lefoglalni az összes állatot! És megbüntetni, és őt is úgy kínozni, ahogy ő az állatait!!!!!!!!
Bosszantó!!!!
Büntetö törvénykönyvbe ütközik.... Nem a jegyzö hatásköre, hanem a rendörségé, majd ügyészs
egé, aztán bíróságé.
Az más kérdés, hogy amióta hatályos, egy esetben lett letöltendö szabadságvesztés a vége, de az is csak azért, mert a korábbi felfüggesztett szabadságvesztésének ideje alatt követte el az állatkínzást.
Igen, a gyerekemnek, én sem vennék, kutyát, az ellátásban, illetve látják, hogy milyen felelősséggel jár egy kutya. És, valóban, nagyon remélem, hogy Menta testvérei is jó helyre kerültek, de kerülhettek, nagyon nem jó helyre is.:(
Sajnos, itthon nekünk, nincs miből spórolni.:( Nem dohányzunk, nem kávézunk, nem iszunk, szóval még csak ezekről sem tudunk lemondani.
Viszont, abban nem értek egyet veled, hogy valóban nem tudtam kifizetni egyben több 10000-et a kutyáért, de, az állatorvosi ellátás általában, nem egyszerre kerül ekkora összegbe.
Láss engem, Menta is megkap, minden oltást, megkapja a jó minőségű tápot, Maffi megkapta a gyógyszert.....stb. Ezt azért könnyebb kifizetni, mint egyszerre 50000Ft-ot.
Én, talán azért gondolom így, mert én ebben vagyok benne, és én erről az oldaláról is látom a ezt a dolgot.
De, még most is azt mondom, hogy alapjában véve, igazad van!
Gyerekek... senki nem mondta, hogy nem lehet a törzskönyv nélküli kutyákat szeretni... :) Persze, hogy lehet! De szeretettel nem fogod tudni megmenteni az öröklött betegségben szenvedö kutyádat!
Azt is tudom, hogy vannak elszállt tenyésztök.
És azt is elhiszem, hogy Jázmin jó helyröl van. De szerintetetek hány ilyen hely van ma Magyarországon? Aki nem tenyésztö, de teljes biztonsággal lehet töle kutyát venni? Értve ez alatt azt is, hogy a leszármazottak leszármazottait se fogja hülyegyerek kínozni?
Hát ez tényleg túl van egy kicsit göngyölítve.... :) Eleve ellenzem a "veszek a gyereknek egy kutyát" típusú szülöket... (Tudom, nem pont ezt írtad!) Ezt majd egy másik alkalommal vesézzük ki, ok? :)
Úgy gondolom, hogy egy gyerek természet szeretetére, állatok tiszteletre nevelésének egyik útja lehet egy családi kutya is, na de messze nem ez a kizárólagos út! 9-10 éves koromig volt egy kutyánk. Akkor a szüleim azt mondták, hogy nem lehet többet, mert a munkájuk és a szölömüvelés mellett, a mi, gyerekek sport, nyelv stb. órái mellett a kutya nem kapná meg, amire szüksége van. Naná, hogy duzzogtam, de basszus! Igazuk volt! Mi ez, ha nem arra nevelés, hogy kutyát, ídös lyányom, márpedig csak felelösségteljesen nevelhetsz!? Van állatkert (ma már modernek, nem csak bemutatnak, de nevelnek is), vannak menhelyek, ahol tárt karokkal várják a gyerekeket, erdei táborok, ezer hely, ahol az a gyerek tutibiztos állatokat tisztelö és szeretö, felnöttként kutyát tartó ember lesz.
Attól ne félj, hogy nem lesz, aki a kutyákkal foglalkozik... :)
Végül abba gondolj bele, hogy mit fizetsz meg egy tenyésztöi árral.... A szakmai tudást, amit beletesznek, a tuti ellátást, az egészségügyi szüréseket stb.... Egy jó tenyésztö nem ebböl él.
És ha Sirálylány példáját vesszük, akkor anélkül, hogy bárki zsebében turkálni szeretnék, felteszek egy költöi kérdést: szerinted én itt Hollandiában mennyi pénzt kellett volna, hogy kifizessek egy Menta kutyi ellátására? Vagy a Rózsadombon, vagy akárhol... És sajnos nem egyedi az ö példája....
És nem rémhíreket terjesztek, amikor azt mondom, jó esély van arra, hogy Menta testvérei az elmúlt két hétben kamionokba zsúfolva haltak meg valahol Európában....
Ha végignézek a világon, és latom hogy mi mindenre szórják ki az emberek a pénzüket, akkor azt mondom: a tenyésztöi árat igenis meg lehet fizetni. Na ja, nem egyik napról a másikra. És na ja, le kell mondani dolgokról. Hidd el, nem dúskálok az anyagi javakban, bár gondjaim sincsenek. Távol álljon tölem, hogy bárkit a pénztárcája alapján ítéljek meg, soha nem voltam ilyen, soha nem is leszek. De muszáj megkérdeznem: aki nem tud megvenni egy 80-100 ezer forintos border collie-t (spórolással, cigarettáról lemondással stb.), az hogy képzeli, hogy ki fogja tudni fizetni az állatorvost, ha szüséges?
jaaaaj... nagyon elszaladtam.... Higgyétek el, ez az egész nem rólatok szól! Csak nagyon sokan vannak ma Magyarországon, akik nem látnak bele ebbe a történetbe... :( és csak a kamionokon a saját pisijükben meghaló kutyák maradnak...
További ajánlott fórumok:
- Szép a széppel, csúnya a csúnyával kezdjen?
- Jó pasik mikor választanak csúnya nőket?
- Mitől lesz egy 4-5 éves gyerek gonosz?
- Miért gonoszak a nők egymással?
- Miért a csúnya, vagy csak szimplán jelentéktelen nőknek van jó pasijuk?
- Kutyaszakértő segítségét kérném! Új kiskutyámat hogy fogadtassam el a már meglévő nagykutyámmal?