A cicáim (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A cicáim
Igen,erre én is gondoltam,de mivel Bella nagyon válogatós,szinte semmit nem eszik meg a halon kívül:O
Tejbegrízt nem próbáltam-lehet tejes dolgot adni nekik?
Van egy ötletem.Holnap bemegyek a klinikára,és ott lehet kapni lábadozó macskáknak konzervet.Nem olcsó-nyolc deka 500 forint-de nagyon keveseket eszik belőle.Ebből veszek egy-két dobozzal.Abban minden van,amire egy legyengült szervezetnek szüksége van.
Gyenge a gyomra, nem értem, hogy miért is mondta az orvos a nyers húst.
Nagyon könnyűket kell ennie, és először keveset, majd fél óra múlva ismét - fokozatosan szabad a gyomrát terhelni.
Egy picike sóval készíts főtt rizst, és egy kis sárgarépát bele és én a csirkemellet is belekockáznám - talán azt nem fogja kihányni.
Még az altató is hathatott, pihennie is kell a műtét után.
Könnyű ennivaló kell a műtétesnek, lehet hogy hasmenése lesz az olajostól. Zöldségféléket, tejbegrízt, tejberizst adj, ha megeszi. Ne legyen száraz, hogy azzal is vigyen be folyadékot.
Nem lesz gond, csak nagy volt ez a műtét szegénykének. :(
Végre valami jó hír mára-Bella felkelt,ment az alomhoz,de nem láttam,hogy pisilt volna-lehet nem tudott:O
Viszont,eszi a tonhalat:)tettem le neki egy kis tálkába,és nagyon lefetyeli.
Ezt a konzerv tonhalat-remélem ezt szabad ennie.
Felhívtam a klinikát-azt mondták,ha holnapig nem iszik,eszik,akkor vigyem be infúzióra.
Ez egy nagyobb műtét volt,így vemhesen-jobban megviseli.
Említettem,hogy ma délelőtt láttam mosakodni,meg nyújtózott is egy picit-azt mondták az már jó,javulni fog.
De ha holnapig nem iszik,akkor vigyem be.
Most is a kanapé alatt gubbaszt-nem mozdult ma dél óta.
Szegénykét megviselte a műtét :(
Talán holnapra már jobban lesz.
Nem birizgálja a varratokat?
Mikor kell visszavinni a dokihoz?
Igen, ott lehet kapni.
Szerintem minél előbb vegyél neki.
Nyers húst meg ne adj neki!
Sajnos kihànyta a husit:(
Nem tudom a injekciòban is mi volt mert nagyon el van kenõdve miòta megkapta,pedig elõtte virgonc volt:(
Ez igen,a kis ragadozó szereti a nyers húst:))
Bella azóta is a kanapén fekszik-néha megfordul.
Nem látom,hogy ivott volna-nagyon el van kenve.
ha szólok hozzá,kinyújtóztatja a lábait,és újra alszik:oo
:)
Tud valamit ez a doki:)
Ilyen jòízûen napok òta nem evett:))))
Állatpatikàban lehet kapni?
Mostmàr neki adtam nyersen a húst...
Adtam neki csirkemellet.
Képzeljétek evett:)))Nagyon ízlett neki:)
Elég sokat meg is evett belõle :)
Vegyél neki calo-pet pasztát.
Tele van nagyon fontos vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Direkt olyan cicáknak ajánlják, akik valami okból kifolyólag nem esznek. Étvágyserkentő hatása is van.
Én nyers csirkehúst semmiképp sem adnék neki. Pláne, hogy emésztőszervi fertőzése van. Ki tudja, milyen bacilusok lehetnek a nyers húsban? Ha mindenképpen adni akarsz neki, akkor előtte minimum 3-4 napra tedd mélyhűtőbe, fagyaszd le, és evés előtt 8-10 órával vedd ki onnan, engedd fel, majd kis darabokban próbáld odaadni neki.
De szerintem jobb lenne, ha megfőznéd, összeturmixolnád egy kis főtt répával és főtt rizzsel, ahogy Zulu is mondja. Sok cica gazditól hallottam, hogy ez a kaja jó a hasmenés orvoslására.
Persze, adj Neki nyugodtan, az mésztőrendszerük elsődlegesen a nyers hús feldolgozására alkalmas.
A nyers hús könnyen emésztődik, ezért szokták a dokik (az enyém is) Kutyának és macskának is ajánlani az etetését.
Nem akartam a frászt rád hozni, de tényleg veszélyes fertőzés.
Igyon sokat és akkor a nyers csirkemellet kapja. Annyit adj, amennyit kíván. Ha kihányja, akkor adj újra - lényeg, hogy egyen végre.
Nyerset mondott igen
Jaj ne ilyesztgess:(
Nyers csirkehúst? Érdekes. De ha ezt mondta, akkor a melle részét ajánlanám, mert az a legfinomabb húsrész.
Biztos, hogy nyersen mondta? Nem pici sóban megfőzve és kis rizzsel?
Az emésztőszervi fertőzés (nem akarlak elkeseríteni), de sokszor halálos! :(
Kint volt a dokibàcsi ,kapott szurit..
Valami emésztõszervi fertõzésre gyanakszik..
Nem mondott konkrétat.
Ha holnapra nem lesz jobb akkor ujra hivnom kell.
Az mondtaadjak neki nyers csirkehusit.
Mit adjak neki?Ti mit szoktatok?
Én tavaly kezdtem el adni a macskuszoknak Béres Minera cseppet, egyáltalán nem voltak betegek, pedig kint vannak és elég sok cicával találkozhatnak.
Azt hiszem veszek az idén is. Valamikor nyár végén, ősz elején kezdtem adni Nekik.
Sürgősen orvos!
Reméljük, semmi komoly baja nincs.
Így van-és remélhetőleg a kandúrok sem jönnek túl gyakran látogatóba.
Bár,pár éve megműttettük Mucust-volt egy fiatal kiscicónk,ahhoz még utána is jártak,sőt elment csavarogni a fiúkkal:oo sajnos ez lett a veszte,mert elütötte egy autó:((
Szerencsére Bella nem mászkál el-csak a kertben van,esetleg a szomszédba megy hűsölni-ott nem lakik senki.
Mostmár nem tudsz mit csinálni..
Túl van a műtéten és többet nem kell attól félni hogy lesznek picik.
1-2nap és elfelejti:)
Egész biztos,hogy jobban megviseli,és a doktornő szerint már nem voltak olyan picik benne a kismacskák:O Nagyon hamar jött ez a második vemhessége.
Húsvétkor szült,és alig két hónapra rá megint terhes lett:oo Csak akkor azt mondták a klinikán,hogy amíg szoptat,nem ivartalanítanák-így vártunk.
Nem kellett volna várni,mert akkor hat hetes volt Kormika,már le tudtam volna választani.