A bizalom ára. Kihez mentem feleségül?! (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A bizalom ára. Kihez mentem feleségül?!
De ha van társkártyád, azért az egyenleget lekérheted te is, nem? Egyenleget még a bankomat is ad. Szóval azért nem olyan könnyű levenni, hogy ne vedd észre, csak akkor, ha TE nem akarod tudni. Másrészt meg akkor ha kevesebbet tudtál, abból a kevesebből, ami még mindig elegendő, is lehet gazdálkodni, de végülis az, hogy a postát sem bontod fel, nagy érdektelenségre vall.
Mindegy, most már így jártál, szerencsére, ha későn is, kiszálltál a házasságból, gondolom, nyugdíjas korodig az adósságait fogod fizetni, ha nem jelented fel, vagy ha a feljelentés eredménytelen lesz. Szörnyű ez az egész, igyekezz találni egy munkát mihamarabb és próbálj meg talpra állni. Esetleg valamit nem tudunk, hogy mi késztetett arra, hogy ennyire érdektelen legyél a pénzügyekkel kapcsolatban, vagy amikor már észrevetted a bajt, mi késztetett arra, hogy maradj?
A házasság és a bizalom nem azt jelenti, hogy feladjuk önmagunkat, az életünket.
A feladatokat nem el kell osztani, hanem meg kell osztani. Tehát, az asszonyka is legyen tájékozott és legyen hozzáférése az anyagi dolgokhoz, és a gyerekek ne csak mesékből ismerjék az apjukat.
Sziasztok!
Huh, látom sok hsz érkezett, később tudom elolvasni.
Rólunk még pár mondat: Amikor a férjem után költöztünk albérletbe, a lakásunkat el szerettük volna adni. Kiürítettük, megbíztunk egy ingatlanost az értékesítéssel. A postánk át volt irányítva. Elvileg, de azért voltak benne levelek, szelvények, amiket nem láttam, mert tele volt tömve reklámanyaggal, csak miután fel lett feszítve. Férjemről: Mindenki aki ismerte, családszerető, jó lenne mbernek hitte. Szüleivel nagyon fura volt a kapcsolata, nagyon távolságtartó. A gyerekkorára sokat panaszkodott, őt idézve, neki nem "szülei voltak, hanem privát pedagógusai". Semmi bennsőséges kapcsolat nem volt köztük. A kapcsolatunk velük nem volt jónak mondható, a költözésünk után nem találkoztunk velük. Pedig én a férjemen keresztül többször hívtam őket hozzánk látogatóba. Amúgy mindent meg szoktunk beszélni, az anyagi dolgainkat is, csak én soha nem ellenőriztem. Volt társkártyám a számlájához, amiről kp- t szoktam levenni, csak azt nem tudtam, h ő előtte már mindig vett le, h amit látok, ne legyen feltűnő. Még vásárolni sem szoktam addig, amíg meg nem beszéltük, h minden kiadásunk elutalta. Elektronikus számlája volt, kivonatokat nem kért. Néha láttam bérpapírt, amikor kevesebb fizetést kapott. Nagyon jó manager, nem hiába foglalkozott ezzel. Bárkinek el tudja magát adni. Az érzelmi hullámokat az utolsó együtt töltött években a munkával kapcsolatos dolgoknak tudtam be. Hogy nem akart találkozni a szüleivel, azt meg a fura kapcsolatuknak. Persze már tudom, h azt akarta elkwrülni, h nehogy megemlítsék nekem, h mennyit fizettek helyette, pedig tudták, h nem tudok a dolgairól. Ostoba voltam, h így megbíztam benne, ez vitathatatlan! Majd elolvasom a kommenteket, köszi, h olvastatok, reagáltatok bármilyen módon. Amúgy már dolgozok, remélem nem kerülök többet kellemetlen helyzetbe, s tudjuk fizetni a lakásunkat, a többi rendezve van. Vagyis fizetjük már október óta, csak most a bankkal zűr van, de ez nem a nemfizetés miatt.
Volt ilyen helyzet fordítva is.
A hölgyemény vert el tízmilliókat és élôsködött a férfin; még meg is akarta ölni.
Hmmm, hasonloba volt részem nekem is. 6 évig tartott a házasságom, mire beláttam hogy akiVel eggyütt élek sunyi, hazug és még alkoholista is. 2 évig csak együtt éltünk ő peströl költözött le hozzám vidékre. Hirtelen 3 honap alatt össze költöztünk. Nagyon szerelmes voltam, kérdeztem az elozö életéröl nagyábol képbe is voltam,de egy dologra csak a házasságunk után derült fény . Egykori kollégája telefont akart venni de nem volt nálla személyi így ő vett telefont az saját nevére az meg nem fizette a pannonnak a számlát így
ráterhelték. Végrehajtással 289 ezer volt, amit a fizujábol vontak, de mellette volt vásárlo kártyánk eleinte szépen vissza fizettem de késöbb annyira sokat ivott hogy nem gyöztem a fizetnivalot. A családom segitett legalább a kajára nem volt gond, ö mer ugy élt itt mint egy kiskirály. Az anyosom semmibe vett ha jött a fiával együtt ittak sírtak én egy büdös kuva voltam mint ahogy a elözö 2 felesége is. Kikészültem az ideg rendszerem feladta. Szorongásos depivel kezeltek, egyedül sehova nem tudtam menni pánik beteg lettem, sajnos még mindig vannak félelmeim így egy évvel a válás után is. Én mondtam ki hogy vége de tul későn! A válás se volt zökkenömentes apám fizette a válást és mindent csak annyi lett volna a dolga hogy eljöljön a biroságra, de nem jött mondván uj munkahelye van nem jöhet, persze tuttam hogy hazudik....addigra kiderült hogy sokat hazudott és a munkahelyéröl is lopott, piát kaját stb.hipermarketbe dolgozott ital osztályon, jol becsülettel csak volt az a másik oldala hogy hogy nyerje meg magának az embereket akiket átvágott igy a kollegáit és a fönök asszonyát is. Mikor hirtelen elment utánna derült ki hogy egyik kolegájának tartozik 4 liter pálinka árával. És azután hogy miket csinált a hátam mögött.... jol döntöttem hogy elváltam csak késön. Azota van uj kapcsolatom, nem akarok férjhez menni jó igy . Bizalmatlan vagyok az emberekkel és óvatos.szeretem a párom, de azért a 2lépést tartom....
A cikket olvasva hasonló gondolataim támadtak az egészről. Évekig otthon a "jólétben", ami csak látszólagos, mert ott a rengeteg hitel. De mégis a cikk írójának jólétnek tűnt, hiszen megengedte magának azt a luxust, hogy ne foglalkozzon a pénzügyekkel, nagyon kényelmes volt, hogy a férje fizet mindent, az úgymond "extra magas" kiadásaikat. És hogy ennyire ne érdekelje, hogy azt sem tudja, mennyibe került a fűtés? :)
Extra színvonalon élt a fejét a homokba dugva.
Az élet viszont nem ez... munka, számlák, spórolás...
A cikk írója, mint aki azt sem tudja, melyik bolygón kering éppen...
Meg hogy nem mondta a pasi családja, milyen a pasi. Mert ha mondta volna, mi történik? Dúl a nagy szerelem, tetszik a látszólagos jólét, az aranykalitka a hölgynek, amit nem Ő teremt meg, és akkor elhihetem, hogy ha a pasi családja közli vele, hogy a pasi egy szemétláda, ő majd elhiszi? Nem. Akkor irkált volna ide ezerrel, hogy milyen szemét a pasi családja, miket állít az ártatlan báránykáról.
A családon belüli erőszakot elég komolyan veszik manapság. Viszont ha kimegy a rendőr és az addig gonosz aljas bántalmazó oldalára áll a házastárs, akkor nem nagyon van mit tenni.
A másik, hogy nem is tudom, mit várnak, mit csináljon? Verje el, lője agyon? Beviszi, aztán csinálnak egy távoltartást, aztán el lesz az ombre engedve. Viszont nem lesznek a nyomában, hogy ellenőrizzék, hogy valóban betartja-e. A megfelelő eljárás megindul a keletkezett iratok nyomán.
Nagyon sajnálom a fórumindítót, de azt gondolom, hogy ezzel semmit nem fog tudni tenni. Ki kell fizetnie az adósságot, persze csak azt, ahol szerepel a neve, és utána messzire el kell kerülnie ezt az embert.
És a munka: szerintem a letiltások ellenére kell a munka. Valahogy ki kell egyezni azokkal, akiknek tartozik a fórumindító, hogy ne menjen el a teljes fizetése, azaz legyen letiltás, de inkasszó ne, máshogy nem lehet szabadulni ettől...
Persze, összetett dolog, de azért 14 év alatt szerintem észre kellett volna venni. Egyszerűen számomra hihetetlen, hogy nincs semmi jel arra, hogy valami gond van.
Ez nem egy olyan eset, hogy megyek az utcán és megtörténik váratlanul valami, amire nem számíthattam...
Tapasztalatom nincs benne, de mindig ezt mondják a bántalmazottak, nem? És ebből arra gondolok, hogy lehet így volt valamikor és ez beleégett a rendőrökbe, ahogy (ez most lehet megint hülye példa)az autóhitel, amikor nem fizetik. A rendőr nem segítheti pl. azt, hogy az autót elvigye a végrehajtó, de még is megteszi, mert azt mondja, hogy tartozik az illető, így természetes, hogy viszi a végrehajtó a kocsit.
Csalás? Lehet, hogy az volt, de ezt bebizonyítani, illetve a sikkasztás is ilyen. Milyen sikkasztás? Hogyan bizonyítja be a fórumindító, hogy ő tényleg nem tudott semmiről?
Ha ez az eset nem házaspárnál fordul elő, akkor talán van lehetőség ilyen vádakra, persze, ha lehet bizonyítani, de ebben az esetben?
Lefagytam, mint egy számítógép. :( Ez nem semmi!
Szerintem mindenkit be lehet csapni egy ideig, de, ha még alapot is adunk hozzá, annak ilyen következményei vannak.
Sajnos te alapot biztosítottál arra, hogy csúnyán félre tudjanak vezetni.
Valaki itt írta, hogy ez nem bizalmi kérdés és igaza van. Elképzelni sem tudom, hogy ne vezessek háztartási naplót, vagy ne tudjam, hogy mennyit keres a párom. Ismerem a barátait, a kollégáit és ő is az enyéimet. A kasszát mindig én kezeltem, azt sosem adtam ki a kezemből, de nem is volt rá szükség. A párom dolgozik, mindent én intézek. Ő néha bele-belenéz a füzetbe. Nem bizalmatlanságból, hanem természetes kíváncsiságból és ez így van jól.
Nem probléma, ha éppen valamiért bele kell nyúlnunk egymás zsebébe, vagy számítógépébe, telefonjába stb. Amihez kulcsom van, ahhoz van neki is.
Remélem, hogy előbb-utóbb kilábalsz az adósságból és behajtod a pénzt a volt férjeden!
Aztán felejtsd el, s még véletlenül se említsd új ismeretségi körödben, mert akkor vonzani fogod a szélhámosokat.
Bízni, csak magadban bízz! Mindenki másban csak fenntartással és ha megbizonyosodtál róla!
Nagyon sajnállak, pedig az nem jó. Inkább lenne száz irigyed, mint egy sajnálód.
Nem, nem mindig tudják.
Ez nagyon összetett dolog, nem azon múlik csak, hogy valaki mennyire okos vagy épp ostoba.
A viktimológia nagyon részletesen kielemzni, hogy milyen személyiség, érzelmi háttér, előélet járul hozzá KÖZVETVE ahhoz, hogy valaki áldozattá váljon.
Én is azt mondom, hogy a naivitása miatt van felelőssége a fórumindítónak. Mondjuk ez most már teljesen tárgytalan, mert azzal nem segítünk, ha jól megrugdossuk.
(Ha nem velem történik, hogy 5,5 évet éltem egy skizofrénnel, el sem hinném, hogy valaki nem veszi észre - és pszichológiai alapképzésem van! - naivnak sem tartom magam, de addig amíg nem lett rögeszmés, rá nem jöttem, hogy mi történt a párommal a gyerekünk születésekor, amikor egyik napról a másikra az az ember aki azelőtt nem fogyasztott alkoholt alkoholista lett.)
Ez hülyeség, hogy csak ha vér folyik, akkor lép a rendőrség.
De itt miről van szó? Nem hiszem, hogy a csalás törvényi tényállása ki lett merítve. A sikkasztásé sem, mert ugye közös kassza, közös pénz. Itt rohadékság az volt, és a másik részről meg teljes vakság, és ki tudja, hogy az önkéntes kényelmes vakság volt-e, vagy valamivel "rávette" a férje.
Áááá, nálunk jellemzően nem foglalkoznak ilyenekkel a rendőrök. Hányszor halljuk, hogy majd ha vér folyik....
Az emberek magukra vannak hagyva....
Egy embert felsegíthetünk a földről úgy is, hogy a karunkat nyújtjuk és úgy is, hogy akkorát rúgunk bele amitől egyből két lábra érkezik.
A vég kifejlett ugyan az. Segíteni. De itt a miként az ami nekem nem tetszik. Főleg ha a fórum indítója pusztán jó szándékból írta írta le ezt a sztorit. Hogy más nehogy így járjon ahogyan ő is, mert szerintem igen is léteznek ilyen színészek, hogy vakká tesznek minket maguk mellett.
Én hozzávetőleg sem ismerem az anyagi lehetőségeit, azt sem tudom hány bankszámlát tart fenn az az ember akivel több mint 17 éve együtt vagyok (igaz mi nem házasodtunk, 8 éve élünk együtt).
DE a nagyon nagy különbség, hogy nekem teljesen külön egzisztenciám, független pénzügyeim vannak, ha egyszer borulna a buli akkor fogom a gyereket, 2-3 macskát, az autóm és 2 jó nagy bőröndöt.
Annyira kiszolgáltatott helyzetben, mint amiben a fórumindító élt viszont nem engedhetném meg magamnak azt a "luxust", hogy ennyire ne foglalkozzak a pénzügyeinkkel. Ez hatalmas hiba volt a fórumindító részéről. El sem tudom képzelni, hogy hogy nem akadt a kezébe egyetlen felszólítás sem amíg a férje még Mo-on de tőlük különélve dolgozott. Elképesztő!
Megilleti és meg is kapta. Senki nem bántotta őt. Együttérzünk vele.
Ettől még az okokról meg a mélyebb összefüggésekről lehet beszélgetni.
Csak hüledeztem, ahogy olvastam és alig találok szavakat!
Az előttem szólóknak is válaszolok, de így egyben:
-vannak ilyen jellemtelen alakok, sajnos a lányom is összefutott egy ilyennel, de csak rövid időre. Amikor már úgy tűnt, hogy teljesen mi tartjuk el őt is, akkor borítottam azt a bizonyost. Neki keresete nem volt, a lányom egyetemista volt, de dolgozott mellette és még diákhitelt is vett fel, plusz mi havonta több tízezret küldtünk, de még kölcsönt is felvett a lányom ez már csúcs volt. Írtam a pasi szüleinek és érdekes módon ők is azt válaszolták, hogy ez tanulópénz a fiatalok számára, hogy nem jól gazdálkodnak! De itt a pasit kellett étteremben etetni, neki kellett a márkás cigaretta stb és az ő szülei semmit sem támogattak. A lányomat is nagyon megviselte végül, aztán meg mi fizettük a ki a felvett kölcsönt. A Gyulát azóta nem láttuk.Szerencsére. Gerinctelen, jellemtelen alak volt és már akkor 2x elvált amikor a lányom megismerte.
- olyanok is vannak, akik mindent irányítani akarnak és a kezükben akarnak tartani. Én elhiszem, hogy az eltelt idő alatt semmit sem vett észre a feleség. 3 gyerekkel elég sok gond lehet és ez lekötötte, főleg, hogy a férje mindenben magára hagyta.
- sajnos az egész famíliája ilyen hitvány lehet, mert hagyták, hogy egészen eddig fajuljanak a dolgok. Sajnálom, hogy még a feleség anyjának a háza is ráment. :(
- igaza van annak, aki felvetette, hogy rendőrséggel meg kell kerestetni. Az Interpollal a föld alól is elő lehet kerestetni egy ekkora csalót, de nem csak sikkasztás, csalás, de ezen keresztül még kiskorú veszélyeztetése is a lelkén szárad, hiszen a letiltások miatt az anyának nem lett keresete. Be kell hajtani rajta az eddig nem fizetett tartásdíjat is!
- felvetődött bennem is közben, hogy hová tudott ennyi pénzt elszórni?! Drog, prostituált, szerencsejáték, zsarolás, vagy talán egy másik családban csoda tudja hány gyerek eltartása?! A rendőrség talán erre is tudna választ adni.
És mi van akkor, ha ő jól csinálta, és valóban vannak ilyen színészek. Én rengeteg hasonló sztoriról halottam, meleg férjekről, stb.
Ezt se lehet kizárni. Lehet, hogy nem volt teljesen őszinte magával, de melyikünk az? És ettől függetlenül szerintem még az empátia megilleti mint embert.