Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » A barátok mindig lemorzsolódnak idővel? fórum

A barátok mindig lemorzsolódnak idővel? (beszélgetés)

1 2
2011. aug. 17. 08:11
tyű, én ellenpéldákat vártam, erre csak pro-hsz-ek jönnek
20. pethoevi (válaszként erre: 19. - Moonlight87)
2011. aug. 17. 08:10
és ha te röffentenéd össze a kanikat egy beszélgetés erejéig?Talán a párod is örülne.:-)))
2011. aug. 17. 08:08

sziasztok!muszáj hozzászólnom:9 éve vagyunk együtt a párommal,ahogy képbe kerültem a barátai leszakadoztak.én soha nem ellenségeskedtem senkivel,soha nem mondtam hogy ne menjen ide vagy oda,önszántából döntött így mert megelégelte a piamámoros éjszakákat.Most hogy babát várunk még annyira sem keresik.

Sokáig fújtak rám ok nélkül,soha nem hallgattak meg...pedig néha én is örültem volna a kan buliknak.

Két napja egy régi haverja poénos akart lenni és azt mondta neki hogy én már alig ismerlek meg,én meg beböfögtem hogy nem tudod hol lakik???

Ennyit a nagy gyerekkori cimborákról...

18. pethoevi (válaszként erre: 16. - Bnedora)
2011. aug. 17. 08:08
Egyet értek,de ha érdekel valaki,akkor havonta csak felhívom,írok neki (net) és évente csak össze tudunk találkozni,nem?Vagyis én ezt gondolom...:-/
17. pethoevi (válaszként erre: 1. - Ajnácska85)
2011. aug. 17. 08:07

nekem van olyan barátnőm,aki arra hivatkozik,h mióta férjhez mentem (sőt,már az esküvőre való készülődékor) megváltoztam.Érdekes,h a többi barátnőm nem gondolja így.

Viszont neki akkor lett másik párja és gyökeresen megváltozott,kifordult magából.Egy határozott csaj volt,okos,jogot végzett.Emellett a pasi mellett meg egy pincsi lett,aki azon is nevetgél,ha a srác a kisujját mutatja.Akkor ki változott meg?:-(

Addig évente többször találkoztunk,az új kapcsolat óta 1szer,ami azt jelenti,h decemberben lesz 2 éve...nade akkor sem értettünk egyet.:-(

a nők lapjában van egy cikk erről,amúgy,ott azt mondja a szakértő,h azok a barátságok nem maradnak meg,amik közös életszakaszban barátkoztak össze.Gimi,együtt terhesek,stb.Hát,nem tudom...

2011. aug. 17. 08:07
Az igazság az, hogy míg fiatalok vagyunk, addig szórakozunk, sok barátokra szert teszünk. De, amikor már saját családunk van, dolgozunk, nem jut idő ennyi barátra. Ilyenkor történik meg a szelektálás. Akinek igazán fontosak vagyunk, az meg fog találni bennünket.
2011. aug. 17. 08:05
Nálam is ez történt. Vége lett a suli időszaknak, elköltöztem otthonról és sok régi barátommal már neten sem tartom a kapcsolatot. Van 1-2, de velük sem sűrűn, sajnos. Én próbáltam, de egy idő után elmaradoztak a válaszok. Most új, nagyon jó barátaim vannak, akiknek nagyon örülök és az ő velük folytatott barátságot ápolom és tartom :-) Nincs sok, de azok nagyon jók! :-DD
14. 9536810fa1 (válaszként erre: 12. - Ajnácska85)
2011. aug. 17. 08:03
... én nem vagyok ellenpélda, én nagyon rossz barát vagyok, és ezt tudom magamról. Ott vagyok, ha kell, segítek bárkinek, de amúgy engem hagyjanak békén. :)) Van több mint 10 éve egy barátnőm, ő is 200 km-re tőlem, így évente néhány alkalommal futunk össze egy-két órára, és nekem az bőven elég a barátkozásból. Emailben tartjuk a kapcsolatot. :)
2011. aug. 17. 08:02
igy igaz, de nem baj az.Mindenki talalhat uj barati kort
2011. aug. 17. 08:01

én is így gondolom, h. nem kell ennek feltétlen vége szakadni, csak akkor, ha mi magunk nem teszünk érte, akkor fog ez el-el maradozni...

csak kíváncsi voltam, vannak-e ellenpéldák is:)

11. 9536810fa1 (válaszként erre: 5. - Bnedora)
2011. aug. 17. 08:00
Ez így van... a tesómmal kb. évente 4-szer találkozom... ő is éli az életét tőlem 200 km-re (és kellemesen) és én is, szintén kellemesen. Ez egyfajta megnyugvás mindkettőnkben, hogy jól van a másik, de ha meghallom a telefonban a hangját... ott benn a lelkem legmélyén érzem, hogy történhet bármi, ő a testvérem. :)
10. Kata 1977 (válaszként erre: 5. - Bnedora)
2011. aug. 17. 07:59
Ezt tapasztalom sajnos a 2 sógoromon is mióta nem egy városban élünk szinte le se tolják a tesójukat.
9. Kata 1977 (válaszként erre: 6. - 9536810fa1)
2011. aug. 17. 07:58
Ez így van!!!

Arra van időnk, amire szánunk. Onnantól, hogy mi nem szánunk a barátainkra, vagy ők nem szánnak ránk, megkezdődik a lemorzsolódás, ami nem baj. Ez egy rosta, függetlenül a helyi eltávolodástól, az új kapcsolattól, vagy bármi mástól...néha nem kell hozzá változás, hogy megtörténjen.

Szerintem így van ez jól.

Nekem 1 nagyon jó és 1 barátnőm van.

Mikor mindhárman Pesten éltünk persze többször jártunk össze,Mi 5 éve vidékre költöztünk így marad a telefon a net és néha a tali.

De hidd el a jó barátok megmaradnak, én az egyikkel szinte napi szinten beszélek nem választott el a távolság mindenben számíthatunk egymásra!!

Akik lemorzsolódnak sose voltak jó barátok!!

Nekem is van sok még a discos korszakomból akik még mindig egyedül vannak és a pasizás teszi ki az életük nagy részét 33-34 évesen,hát csak sajnálni tudom őket!!

6. 9536810fa1 (válaszként erre: 1. - Ajnácska85)
2011. aug. 17. 07:57
... barátságokat ápolni kell, magától persze, hogy nem marad fenn. Kevés ember tud és akar erre igazán időt és energiát fordítani, akik tudnak, azt mondják, megéri. ;)
2011. aug. 17. 07:57
Mellesleg ez a tény nemcsak a barátokra, de a testvérekre is vonatkozhat.
2011. aug. 17. 07:56
Szia! Elég nagy százalékban ez így van. Érdekes, az kisebbik fiam már óvodás korában megismert egy srácot, ők azóta barátok. Még a távolság sem akadály náluk. Külföldön tanult a barátja, és egy ottani lányt vett feleségül. A fiamat kérte fel esküvői tanúnak. Amikor haza látogat a szüleihez, akkor mindig találkoznak, de a fiam is volt már náluk (lengyelben). Persze, az interneten napi szinten beszélgetnek. Ritka az ilyen barátság!
3. 04e95f637a (válaszként erre: 2. - Fhybi)
2011. aug. 17. 07:55
bizony :(
2011. aug. 17. 07:53
Néha még költözni sem kell, elég, ha gyökeresen megváltozik valamitől az életed. :(
2011. aug. 17. 07:49

Olvastam itt egy fórumot, amiben többen arra panaszkodtak, hogy miután komoly kapcsolatuk lett, és esetleg szülőhelyükről munka, ilyen-olyan okok miatt más városba költöztek, a barátok elmaradoztak, így magányosnak érzik magukat barátnő téren.

Ez feltétlenül így van? Vannak itt olyanok, akik meg tudták tartani régi barátságukat, vagy mindenki így járt?

Én is elköltöztem 6 éve, és 3 éve már csak havonta járok haza, de olyankor mindig szakítok rájuk időt és viszont...jó lenne, ha ez mindig így maradna:)

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook