A barátok mindig lemorzsolódnak idővel? (beszélgetés)
sziasztok!muszáj hozzászólnom:9 éve vagyunk együtt a párommal,ahogy képbe kerültem a barátai leszakadoztak.én soha nem ellenségeskedtem senkivel,soha nem mondtam hogy ne menjen ide vagy oda,önszántából döntött így mert megelégelte a piamámoros éjszakákat.Most hogy babát várunk még annyira sem keresik.
Sokáig fújtak rám ok nélkül,soha nem hallgattak meg...pedig néha én is örültem volna a kan buliknak.
Két napja egy régi haverja poénos akart lenni és azt mondta neki hogy én már alig ismerlek meg,én meg beböfögtem hogy nem tudod hol lakik???
Ennyit a nagy gyerekkori cimborákról...
nekem van olyan barátnőm,aki arra hivatkozik,h mióta férjhez mentem (sőt,már az esküvőre való készülődékor) megváltoztam.Érdekes,h a többi barátnőm nem gondolja így.
Viszont neki akkor lett másik párja és gyökeresen megváltozott,kifordult magából.Egy határozott csaj volt,okos,jogot végzett.Emellett a pasi mellett meg egy pincsi lett,aki azon is nevetgél,ha a srác a kisujját mutatja.Akkor ki változott meg?:-(
Addig évente többször találkoztunk,az új kapcsolat óta 1szer,ami azt jelenti,h decemberben lesz 2 éve...nade akkor sem értettünk egyet.:-(
a nők lapjában van egy cikk erről,amúgy,ott azt mondja a szakértő,h azok a barátságok nem maradnak meg,amik közös életszakaszban barátkoztak össze.Gimi,együtt terhesek,stb.Hát,nem tudom...
én is így gondolom, h. nem kell ennek feltétlen vége szakadni, csak akkor, ha mi magunk nem teszünk érte, akkor fog ez el-el maradozni...
csak kíváncsi voltam, vannak-e ellenpéldák is:)
Arra van időnk, amire szánunk. Onnantól, hogy mi nem szánunk a barátainkra, vagy ők nem szánnak ránk, megkezdődik a lemorzsolódás, ami nem baj. Ez egy rosta, függetlenül a helyi eltávolodástól, az új kapcsolattól, vagy bármi mástól...néha nem kell hozzá változás, hogy megtörténjen.
Szerintem így van ez jól.
Nekem 1 nagyon jó és 1 barátnőm van.
Mikor mindhárman Pesten éltünk persze többször jártunk össze,Mi 5 éve vidékre költöztünk így marad a telefon a net és néha a tali.
De hidd el a jó barátok megmaradnak, én az egyikkel szinte napi szinten beszélek nem választott el a távolság mindenben számíthatunk egymásra!!
Akik lemorzsolódnak sose voltak jó barátok!!
Nekem is van sok még a discos korszakomból akik még mindig egyedül vannak és a pasizás teszi ki az életük nagy részét 33-34 évesen,hát csak sajnálni tudom őket!!
Olvastam itt egy fórumot, amiben többen arra panaszkodtak, hogy miután komoly kapcsolatuk lett, és esetleg szülőhelyükről munka, ilyen-olyan okok miatt más városba költöztek, a barátok elmaradoztak, így magányosnak érzik magukat barátnő téren.
Ez feltétlenül így van? Vannak itt olyanok, akik meg tudták tartani régi barátságukat, vagy mindenki így járt?
Én is elköltöztem 6 éve, és 3 éve már csak havonta járok haza, de olyankor mindig szakítok rájuk időt és viszont...jó lenne, ha ez mindig így maradna:)
További ajánlott fórumok:
- Őszinte barátok korhatár nélkül
- 40-en túl barátok nélkül
- Új barátokat keresek! Ki beszélgetne velem?
- Akik nem nézik a Barátok közt c. sorozatot...
- Idővel többet fog akarni vagy ő is tudja, hogy maximum csak barátok lehetünk?
- Milyen lehet a párkapcsolat egy olyan férfivel, aki a szabadidejében sosincs otthon, mindig a barátokkal van?