A baba első fülbevalója (beszélgetés)
Szia!
A most lassan 10 éves kislányomnak 6-7 hetesen a védőnő fúrta ki a kis fülét.
Akkor picit sírdogált, de amint megetettem, túl is volt az ijedtségen:)
Rögtön azonnal az előtte pár órát alkoholos vatta közt lévő arany fülbevalóját tette be, ami azóta is visel.
Azt tapasztalom, hogy a kórházban nem vállalják mostanában a fúl átlyukasztást.
Aranyfülbevalótól is begyulladhat a heg helye. A belövés szerintem is jobb, mintha átszúrnák. Azt nem kell kivenni, aztán amikor már teljesen gyógyult, olyat tesztek bele, amilyen nektek tetszik.
A kórházakban már hivatalosan nem csinálják. A legjobb ha olyat keresel aki kifejezetten babákkal foglalkozik és hypoallergén anyagú babafülbevalói vannak. Van olyan is aki kimegy házhoz.
A fájdalom ellen én azt csináltam, hogy előtte néhányszor bekentem a fücimpáját Lidocain kenőccsel, nem érzett semmit a lövésből :)
2 hónaposan lövettük, tökéletes lett, soha nem volt gond vele. Az első nekünk Studex fölbevaló volt, a mai napig használja (7 éves) de azóta van két másik kis arany is, néha kéri hogy cseréljük ki. Ebben a rendszerben az tetszett, hogy a fülbevalók teljesen sterilek és nem nyúlnak kézzel hozzájuk a belövés során (zárt rendszerű műanyag tokban kerül a pisztolyba).
Az en kislányom most 1 hónapos, egy hete kapott fulbevalot. Mivel a kórházban nem volt ra lehetőség, így kerestem egy céget, házhoz jönnek, helyben lehet valasztani, és kimondottan csecsemo fulbevalok vannak. Ezt nem kell majd kicserélni, ez a végleges.
Ja, ez Blomdahl fulbevalo.
Aranyat szokás, mivel arra ritkán allergiás valaki, bár van olyan is.
Nekem az anyukám nem engedte, hogy annak a picike babának bárki fájdalmat okozzon, így későn, már 25 is múltam,mikor kilyukasztották a fülemet:)
Ha zavar, hogy fel kell rakni, ne tedd.
További ajánlott fórumok:
- Hány fülbevalótok van összesen a 2 fülben?
- A fiúk és a fülbevaló...avagy a tanár kivetetheti-e a fiú füléből az órán, ha már van?
- Lövetnétek fülbevalót kiskamasz fiúnak?
- Ha kiesik a baba füléből a fülbevaló mennyi időn belül kell pótolni?
- Hány hónapos kortól lehet kilövetni a kislányom fülét? 2, 5 hónapos már lehet?milyen fülbevaló ajánlott elsőnek?
- Tudja valaki, hogy kb. mennyiért lehet csináltatni babának, vitt aranyból pici fülbevalót?