A baba első fülbevalója (beszélgetés)
:-D
igen, ilyen esetunk nekunk is volt, hogy rozsaszinbe, pirosba oltozve megkerdeztek, hogy fiu-e... :-D
Nálunk volt olyan, aki a látványosan lányos 4 hónaposról (fülbevalóval együtt) talpig rózsaszín-lila overálban, sapkában stb. megkérdezte, hogy fiú-e... Visszakérdeztem, hogy miből gondolja. A válasz: a cipője sötétkék... Hülyék mindig vannak :)
De olyan is volt amikor a fekete hajú barátnőm a fekete hajú kislányával, és én a szőke anyuka a szőke kislányával négyesben mentünk. A lányokn hasonló ruha volt és egyidősek. Valaki odajött és megkérdezte, hogy ikrek-e. Összenéztünk, és egyszerre mondtuk, hogy persze... a következő kérdés: és melyikük az anyukájuk??? :D
en meg nem lovettem ki a lanyom fulet a mai napig sem.
volt olyan bunko, aki megkerdezte, hogy mikor lovetem mar ki, mert nem latszik, hogy kislany... :-D
(nem a fenet, vakeger... :-) de ha nem altszana is mi lenne... :-D)
Természetesen a bal oldalon van lyukasztva a fülük...:-)
Szerintem a mai világban (és később sem) már nem beszélhetünk negatív társadalmi megítélésről egy fülbevaló láttán,még,ha fiúról van is szó.
Persze,ha valaha kiveszik,mert számukra kellemetlen,nem fogok/fogunk megsértődni! :-)
Nekik természetes...
Néha pl. játszón más gyerekek meglepődnek,de hamar átlendűlnek a dolgon,nem babrálják érte a fiaimat.
Itthon pedig ezt látják: apának,nagybácsinak,keresztapának is van.
Ha pedig nem tetszik majd nekik,kiveszik,és kész.
Egy kisbaba fülcimpájában lévő porcok még sokkal puhábbak, így kevésbé lehet fájdalmas mint felnőtt korban.
2 hós fiúnak, de még egy 10 évesnek sem.....ez olyan dolog, amit végképp neki kell eldöntenie, és azt is csak egy bizonyos érettség után.
Bár ha otthon ezt látja, neki ez lesz a "természetes".......
Pillalatnyi fájdalom. Esetünkben úgy lőtték be a fülbevalót a kislánynak, hogy aludt, az elsőre fel sem ébredt.
A fájdalom küszöbünk is más. Te már féltél, hiszen tapasztalatokat szereztél, ezért fel is turbózhattad magad.
A hegek a testünkön szintén egyéniek. Rajtam például a műtéti hegek sem látszódnak meg, nemhogy egy parányi lyuk, a férjemnek meg minden heg nagyon csúnyán megmarad.
Majd kiveszi,ha nem tetszik! Ilyen egyszerű!
Miért kellett? Családunkban van tetkó,piercing,microdermal...azért a fülbevaló jobb,mintha telivarrattuk volna 2 hónaposan...
bocsika, de amit írtam, azt nem pusztán így gondolom, az így van. ezért is írtam, kíváncsi voltam, hátha valaki megírja, hogy mégis miért gondolja, hogy kisbabának ki kell lövetni a fülét, mi a konkrét oka, amiért ezt szeretné
hallottam már olyan anyukáktól választ, akik nem dumáltak mellé és nem sumákoltak, egyszerűen az volt az ok, hogy lássa mindenki rögtön, hogy az egy kislány és ne nézzék fiúnak :) mert egyébként meg minek?
Nem is kell mindenkinek mindent érteni. :) Csak tiszteletben kéne tartani mások álláspontját.
Te így gondolod, más pedig nem.
Én az aranyban bíznék! és bébifülbevalóban!
A belövés az átszúráshoz képest nagyon vastag lyukat csinál. Nem is beszélve, hogy most, öreg felnőttként sem tartom jó ötletnek az átdugós fülbevalót állandó hordásra! Elől-hátul lezárja a lyukat és nem tud rendesen tisztulni!
Lehet ellenkezni, de az átdugós fülbevelót ha egy idő után kiveszi az ember - szaga van! Nem csecsemőnek való!
További ajánlott fórumok:
- Hány fülbevalótok van összesen a 2 fülben?
- A fiúk és a fülbevaló...avagy a tanár kivetetheti-e a fiú füléből az órán, ha már van?
- Lövetnétek fülbevalót kiskamasz fiúnak?
- Ha kiesik a baba füléből a fülbevaló mennyi időn belül kell pótolni?
- Hány hónapos kortól lehet kilövetni a kislányom fülét? 2, 5 hónapos már lehet?milyen fülbevaló ajánlott elsőnek?
- Tudja valaki, hogy kb. mennyiért lehet csináltatni babának, vitt aranyból pici fülbevalót?