Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » A fiúk és a fülbevaló...avagy a tanár kivetetheti-e a fiú füléből az órán, ha már van? fórum

A fiúk és a fülbevaló...avagy a tanár kivetetheti-e a fiú füléből az órán, ha már van? (beszélgetős fórum)


1 2
2012. dec. 22. 09:00

A tanár tanítson, az a feladata annak a szerencsétlennek nem az hogy a gyerekek testékszereit meg fülbevalóit izélje. :D


De sajnos tanítani nem tudnak megfelelően, csak parancsolgatni. Aztán csodálkoznak a tanárok hogy senki se akar tanulni.


"Nincs rossz diák, csak rossz tanár."

2010. jan. 22. 19:12
Nekem is van fülbevalóm:DAz iskolába a tanár mindig kiveteti de nemsokára szülői...ősök elbeszélgetnek a tanárral
2009. okt. 15. 13:39
szerintem sem vetetheti ki a tanár a fülbevalót, bár nálunk a fiam általános iskolájában egy nyugdíjhoz közelítő irodalmat és nyelvtant tanító tanár úr kimondott kérése az volt, hogy az ő óráján ne hordják a fiuk. Ezt az osztályfőnökök és az igazgatónő is tolmácsolta a szülőknek, de ebből nem volt gond. Mindenki betartotta, és nem volt hőzöngés senki részéről. A többi órán azonban hordhatták.
2009. máj. 16. 16:56
:-)lehet
50. McKenzi (válaszként erre: 40. - ében11)
2009. máj. 16. 16:32

Nekünk a ti játszóteretekre kéne járnunk, nektem meg a miénkre :)))


Nálunk akkor nincs gond, ha a többi gyerek hagy neki időt arra, hogy feloldódjon.

De van, hogy alig megyünk be a játszótérre máris odajön egy gyerek hozzánk, na attól teljesen kiakad és haza akar menni és nem is tudok vele mit csinálni. Picit még próbálom csalogatni a játékokhoz, van hogy bejön van hogy nem, attól függ hányan vannak lent. Ha sokan akkor tuti, hogy el kell jönnünk.

2009. máj. 16. 16:05
Csúr véleményével teljesen egyetértek,jogosan szóltak ha a házirendbe benne van.oké otthon azt csinál amit a szülő enged, de meg kell tanítani máshol másmilyen szabályok is vannak, azokat el kell fogadni be kell tartani(akkor nem lenne zebrán gázolás és még sorolhatnám égtelenségig)
2009. máj. 16. 14:31

:-)

Én a neten találtam hasonlót, ott a thomas vonatnak mutatják az arcait(mérges vidám ijedt)szereti az enyém is nézni!

47. McKenzi (válaszként erre: 46. - McKenzi)
2009. máj. 16. 13:54
és még sok előnye van ezeknek a kártyáknak - például néha amikor mérges, akkor rájön és ő mondja ki, hogy mérges :)))
46. McKenzi (válaszként erre: 43. - ében11)
2009. máj. 16. 13:52

Most már lehet beszélni a fiammal is, eddig egyszerűen haza akart menni, ha valami konfliktushelyzet volt

úgy látszik okosodik :))))

Ha mosolyogva jön hozzánk egy gyerek, akkor azt szoktam neki mondani, hogy ne félj tőle, látod mosolyog. Mackókat ábrázoló kártyákról tanuljuk az érzelmeket és akkor már megbeszéltük, hogy aki mosolyog az nem bánt. Aki mérges, azt hagyjuk, azzal ne törődjünk. Aki sír, az szomorú stb..

Nálunk ez most beválik, mert félős gyerek, meg kell tanulnia az érzelmeket, hogy felismerje ki az akitől nem kell félni.

2009. máj. 16. 13:48
:-),azért történnek jó dolgok is,ma elég pocsék napon van, hogy a rosszak így eszembe jutottak.
44. McKenzi (válaszként erre: 43. - ében11)
2009. máj. 16. 13:45
Ez nagyon aranyos és igencsak jó ötlet! :)))
2009. máj. 16. 13:40

Igen azt akartam mondani az egésszel, hogy meg kell nekik tanítani mit mondjanak hogy csinálják ha együtt vannak.Azért kérem vissza én a játékot, mert úgy gondolom akkor az enyém látja hogy így kell, és majd ő is visszakéri,

de pl. ha ordíbál, mert pont tigrisnek képzeli magát-mondom neki hogy mondja a többieknek hogy ő most egy tigris, mert ha nem mond semmit akkor a többiek megijednek, és azt hiszik nem normális.De ha elmondja,talán beáll még pár gyerek tigrisnek és akkor jól elszórakoznak.Talán azért vagyok ilyen mert régebben a tanárnő barátnőm kísért el a játszótérre, és mindig nekiálltunk játszani,néha 4-5 gyerekkel is.Ő sokat foglalkozik óvisokkal is szóval nagy a rutin, ért a gyereknek nyelvén, és kicsit rám is átragadt valami.

42. McKenzi (válaszként erre: 41. - ében11)
2009. máj. 16. 13:32

Nem tudom, valószínű én is így csinálnám, ha nem lenne ennyire félős, menekül a gyerekektől nem akarom ezt még jobban elmélyíteni. régebben hagytam, hogy mindent elvegyenek tőle, én is kerültem a játszótéri konfliktusokat, sőt egy idő után már utáltam játszótérre járni, mindig úgy jöttünk el onnan mint két vesztes.

Más gyerekétől nem kértem vissza amit elvett, talán ez volt a hiba, de akkor már a fiamat sem érdekelte a játéka, csak haza akart menni akkor is, ha csak pár perce voltunk lent.

2009. máj. 16. 13:02

Nem tudom, akkor lehet rosszul csináltam?

Én bizony akkor is elkértem a sajátomtól a játékot, ha kicsit sírdogált miatta.De közben elmondtam csak megnézi a másik stb. és visszakértem, azt szoktam mondani kérje vissza szépen!Vagy kérje el?ha el is vették azt mondtam biztos a kisfiú visszaadja,lehet túl sok jót várok el másoktól is?

Én is ugyanígy viselkedem a kicsikkel, és akkor mindig megnyílnak, meg elfelejtenek sírni...

2009. máj. 16. 12:51

Furi az egész helyzet, mert amikor togyogós volt, akkor rábeszéltük cseréljék a játékokat, meg utassák meg stb. akkor is ha a kezükbe volt, mert akkor gyorsan lement a másiké érdekesebb dolog.Persze ha félős a másik akkor nem erőltetem,meg nem engedem hogy elvigye a másét...de most abba a korba van, hogy mindenre azt mondja hogy az övé, és kicsit kakaskodik is(fiú) de 1-2 perc után lehiggad és képes egy 1 évessel is leülni homokozni,azért várom hogy kinője ezt a kort.

Akkor van baj ha a nagyobb gyerek nem szól hozzá nem reagál,csak az anyját nézi hogy mit csinálhat-na akkor az enyém leveszi ezt, és kicsit erőszakosabban próbálja rávenni a nagyobbat hogy játszon vele.A múltkor megfogta egy kislány kezét meg egy kisfiúét nem akarta elengedni de mosolygott és kérte őket játszanak vele, erre a kislány elkezdett sírni hogy bántja őt az enyém és az anyuka összeszidta az enyémet!Szóval nekem ez a bajom, hogy nem érhetnek egymáshoz és ne foglalkozzanak egymással.Pedig azt tapasztalom lehet összevesznek mint a kiskakasok de öt perc és elterelés után úgy játszanak mint a testvérek.

A tisztaság-hát lehet nincs szerencsém, de volt hogy 3 másik anyuka törölgette az enyémet a homokozóba mert homokos lett a keze,a mostani helyen van csap és oda hordják őket kezetmosni kb.minden 15 percben-ez már vicces, mert ahogy elengedik megint homokos a kezük.és többször láttam hogy nem engedték homokozni,vagy azt mondták csak hintázhat mert akkor nem lesz piszkos!És egyszer azt találta ki egy anyuka azért nem mehetnek a homokba, mert fertőző és a klinikára kell menni mert betegséget kapnak, és akkor be kell feküdniük-na a gyerekek szót is fogadtak, az enyém meg ugrált közben a homokban!

2009. máj. 16. 12:40
kivettete helyett kivetette
2009. máj. 16. 12:39

A témához hozzászólva, ha már kivettete, azt fogadja el a szülő.

Gondolom a szülők sem örülnének, ha olyan lenne az iskola, hogy mindenki reklamálhatna mindenért.

Nem olyan hosszú az iskolaidő, hogy ne lehetne kibírni fülbevaló nélkül.

37. McKenzi (válaszként erre: 36. - McKenzi)
2009. máj. 16. 12:26
megtanítottam, hogy védje meg - no ez azért túlzás, de a múltkor megvédte a játékát (magához szorította)- 3x fordult elő ilyen eddig.......
36. McKenzi (válaszként erre: 35. - ében11)
2009. máj. 16. 12:23

Azért néha erre is lehet oka a másik anyukának :))

A múltkor a zenebölcsiben az egyik gyerek el akarta cserélni a fiammal a csörgőjét és szóltam az anyukának, hogy inkább ne - a fiam már majdnem sírt. Neki épp ezért vannak rossz tapasztalatai, azt hiszi a gyerekek mindent el akarnak tőle venni. Az anyuka gyerekének volt egy két másodperces csalódása, de ha elveszi a fiamtól a csörgőt, lehet még tíz alakalom után sem tudna feloldódni. A másik kisfiú eléggé talpraesett volt, nem kellett félteni, három perc után már másik gyerek játékát akarta elvenni.

Szóval ez is gyerek és helyzetfüggő. Amikor valamivel nem játszunk én is mondom a fiamnak, hogy a másik gyerek csak megnézi és csak kicsit játszik vele, ezt elfogadja.

Megtanítottam, ha valamit nem szeretne, hogy elvegyék tőle azt védje meg, ezt más gyerekek már tudják.


de azért ez a nagy tisztaságmánia a játszón elég fura :))

Nálunk pont az ellenkezője van, ha piszkos egy játék - néha azért szerencsére nem mindig! :))- a fiam kéri hogy takarítsam le - ilyenkor kicsit lesöpröm róla a homokot és már minden rendben -azért néha mondom neki, hogy "ugyan már!" :)))

2009. máj. 16. 12:12

Igen és az óvis helyzet se jobb, nekem eég ha kimegyünk a játszótérre.Nagyon rossz tapasztalataim vannak a szülőkről.Még én próbálom rávenni a gyerekemet, hogy barátkozzon ossza meg a játékát stb. a többi szülő inkább azt neveli bele a gyerekbe

hogy ne foglalkozzon másik gyerekkel, küldje el mondja meg hogy az az ő játéka stb.Könyörgöm akkor minek viszik le játszótérre, minek visznek magukkal olyan játékot.

És mindig ott fegyelmezik a gyereket, sokszor apró ostoba dolgok miatt is, mert a játszótéren viselkedni kell és nem lehet a gyerek homokos,piszkos.Sokszor látom e miatt tartják távol a másik gyereket, nehogy az enyém a homokos kezével megfogja az övét.Vagy elvárják én is ugyanazokért a dolgokért fegyelmezzen az enyémet mint ők.A legszebb mondat a fiamhoz egy anyukától:

Jobb lenne, ha nem lennél itt!Az enyém még csak 3 éves kíváncsi eleven kisfiú!Eddig azt hittem a játszótér liberális közösségi hely, ahol nagyjából

mindenki próbál beilleszkedni-sajnos tévedtem!

Sok szülőnek ez csak a verseny helye!

Halottam ahogy az egyik anyuka elmagyarázta a kislányának hogy a homok az ővé, nyugodtan küldje

el a többi gyereket!

Akkor miért csodálkozunk, ha az óviba iskolába a nevelőknek is nekimennek a gyerekek!

Mi most megyünk óviba, de szívből remélem, hogy sikerül egy jó kis csoportot kifognom, mert sajnos a fenti esetek miatt a játszótérre max. félórára vagyok hajlandó lemenni, vagy ha a párom elkísér-mert férfiak férjek előtt kevesebb hasonló történik.Nagyon sajnálom, hogy ilyen világban ilyen emberi hozzállás között próbálok normális életet élni!

Egyébként nem csak a kisfiammal harcolnak(a szülők gyerekek),de engem is simán elzavar már egy óvis is(volt aki a k.... anyámba küldött és cumi volt a szájába)a kisiskolások meg simán nekem jönnek,tegnap egy hölgyre vízeslufit dobtak poénból.

2009. máj. 16. 11:34
Ha a házirendben van akkor igen, egyébként az a tanárra is kötelező(barátnőm tanárnő), mert példát kell hogy mutassaon a diákjainak.Az iskola nem az otthoniélet, más szabályok szerint zajlik a tanítás ezt a szülőknek diákoknak és a tanároknak is el kell fogadni!Otthon mindig többet lehet, szerintem mint egy közösségben.De ez az én véleményem.Be szoktam menni a barátnőmhöz, és sajnálom a diákokat, ott állnak piercingel, miniszoknyában és igenis akadályozzák a tanítást,Pl. a fülbevalók miatt nem vesznek részt tórnaórán, és a szülők határozott fellépése miatt(hogy a gyerekem azt csinál amit akar) nem tudnak közösségbe meglenni, résztvenni mert megfenyegetik a többieket vagy a tanárt hogy apu-anyu bejön és lever, vagy behozom a pisztolyát stb.És ez mindennapos, a barátnőm néha alig bírja pedig alsóban tanít!
33. katic
2009. ápr. 24. 13:19
Egypár hozzászólást elolvasva már értem - vagy legalábbis határozottabban állíthatom -, hogy a SZÜLŐK MIATT olyan a gyerekek viselkedése az iskolákban, ovikban amilyen. Szomorú, hogy egypáran oylanokat jrnka, hogy semmi köze a tanárnak a gyerekhez. Meg hogy egyedül a sajátjához van köze. Ez hatalmas tévedés! Az okatási intézmények feladata az oktatáson kívül a nevelés. Ha pedig az iskola házirendjében benne van,hogy fiúk nem hordhatnak fülbevalót, akkor igenis kivetetheti.
2009. jan. 24. 10:31
Az én fiamnak 3 éves korától van benne egy pici ezüst karika de az oviban sosem szóltak érte..iskola még odébb van.. de nem engedem kivetetni! Ne a kinézetét lesse a a gyerekeknek a tanár hanem tanítsa őket..neki egyedül a saját gyerekéhez van köze! Ha ő nem engedi az magánügy..de a más gyerekéhez semmi joga!!
31. gerna
2009. jan. 15. 17:26
Ha az iskola házirendjében részletezve van az öltözködés, ékszer, stb. akkor kivetetheti, átöltöztetheti. El kell olvasni a házirendet.
2009. jan. 15. 17:22
tornatanár kivetetheti , balesetveszélyes lehet
2009. jan. 15. 17:21
Nem vetetheti ki.
2008. dec. 19. 11:05
Én biztos nem hagynám h kivetesse!!! Semmi köze a gyerekhez! Tiltsa meg a sajátjának, de a másénak ne...
2008. okt. 21. 22:02

Megkérdezném tőle, hogy miért kéne neki kivenni. Talán zavarja a tanításban?


Komolyan mondom, begyepesedett marhák IS állnak a katedrán.

26. coline
2008. szept. 3. 17:03

Sajnos megteszi...:(

10.-én szülői! Meg fogom kérni,hogy hagyja békén a fiamat és inkább a tanítással vergödjön,mert az fontosabb!

2008. szept. 3. 14:02
Nem teheti meg szerintem!!
1 2

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook