Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » A 13 éves lányom modellkedni szeretne fórum

A 13 éves lányom modellkedni szeretne (beszélgetés)

1 2
27. erzsébet julianna (válaszként erre: 24. - 3b1a5ec920)
2014. ápr. 24. 16:05
Nálad is minden igaz! Nagyon sok veszély van ebben, meg buktató, te mit tennél a helyemben? Ha megmondom neki, hogy nem megy modellkedni, totál kiborul. Most még mondogatom neki, hogy majd a nyáron elmegyünk, de mi van ha még akkor se tudok dönteni?
26. Vivvv (válaszként erre: 20. - Erzsébet julianna)
2014. ápr. 24. 16:04

Nehéz helyzetben vagy, tanácsot adni is nehéz így. Nyilván nem akarod megfosztani semmitől amit nagyon szeretne, de érzed hogy ez nem a legjobb hobbi. Én a helyedben mindenképp elbeszélgetnék vele ennek az egésznek az árnyoldaláról és akkor engedném, ha látom hogy tényleg nagyon megviselné a tiltás.

Az én pici lányom még csak 1 éves lesz, de így belegondolva kezdem érteni miért is nehéz a serdülőkkel... :)

25. erzsébet julianna (válaszként erre: 22. - J.Sys)
2014. ápr. 24. 16:02
Köszönöm, feljegyzem.
2014. ápr. 24. 16:02

Tamogatni, de...!!!! nagyon esznel kell lenni neki is, a szuloknek meg foleg, nehogy belecsusszon valamibe.... amig hobbiszinten elmegy, az nem biztos, hogy a valosagban is mukodik. Van elet a sminkelesen, oltozkodesen, a kifuton tul is. Elso legyen az iskola, a tanulas! Nem mehet ennek a rovasara!

A szulo nelkul pedig sehova nem menni, semmit ala nem irni! Gondolj csak a Molnar Csillara, pedig o nem is modellnek keszult... A csillogas nagyon tevutra vezethet egy fiatal, kamaszodo lanyt.

23. csgybzs (válaszként erre: 20. - Erzsébet julianna)
2014. ápr. 24. 16:01

Nem csodálom, hogy nem örülsz neki. Ezerből egy, akinek végül bejön és profitál belőle. És hát ki tudja ők hány helyen dőlnek meg ezért...

De itt is vannak szintek. Sok fotós keres stock oldalakra (illusztráció képek, lsd: shutterstock.com) modelleket, ott is kiélhetné ezt a szenvedélyét és egy jó fotós veszélyt sem jelentene rá. Én is csináltam ezt, szerettem (női fotóssal ráadásul). Talán errefelé is tapogatózhatnátok.

22. J.Sys (válaszként erre: 17. - Erzsébet julianna)
2014. ápr. 24. 16:00
ügynököt konkrétan nem tudok, régen volt, azóta változott, de a diamond models rivercast ügynökséget ajánlom.
21. erzsébet julianna (válaszként erre: 19. - Vivvv)
2014. ápr. 24. 16:00
Ez teljesen igaz!
20. erzsébet julianna (válaszként erre: 16. - Csgybzs)
2014. ápr. 24. 15:59
Tartással és járással sincs probléma, mert folyamatosan divatbemutatóznak itthon és elég jól megy neki, őt semmi nem tartja vissza. Én félek attól a bizonyos "kiégéstől". Valójában nem is örülök ennek a hobbijának, de ha annyira szeretné...
19. Vivvv (válaszként erre: 12. - Erzsébet julianna)
2014. ápr. 24. 15:57
Tudod a modellkedést illetően nagyon megoszlanak a vélemények. Az én személyes véleményem az, hogy egy 13 éves gyereknek nem való ez, ráadásul a szépség mulandó. Erre alapozni semmiképp sem jó, esetleg mellékesen modellkedni. RÉSZBEN ezért is féltenék egy gyereket, akinek még nagyon sokat és gyorsan változik az önképe, értékrendje. Másrészt a mai gyerekek nagyon le vannak strapálva a suliban is, én inkább más elfoglaltság felé terelném, ami kikapcsolja.
18. andi6020 (válaszként erre: 13. - Erzsébet julianna)
2014. ápr. 24. 15:56
Remek.
17. erzsébet julianna (válaszként erre: 14. - J.Sys)
2014. ápr. 24. 15:56
Ez nagyon hasznos válasz volt, erre már én is gondoltam. A cég face-en írt a lányomnak, de nem válaszolt nekik. A tanfolyam és regisztr. díjat én néztem meg a cég honlapján.Nem tudnál ajánlani egy megbízható ügynököt?
16. csgybzs (válaszként erre: 13. - Erzsébet julianna)
2014. ápr. 24. 15:55

Akkor mutasd meg egy szakembernek. A tanfolyamokból nem fog tudni továbblépni, ahogy írták itt előttem, a tehetségeket felfedezik, kiemelik, nem nagyon szamárlétráznak, mert nincs rá idő.

Max egy kis járástechnika, tartás... de ezt egy "tehetségnek" nem nagyon kell tanulnia.

15. Ekka
2014. ápr. 24. 15:54
Engedd, hogy kipróbálja, a többi meg majd úgyis alakul.;)
14. J.Sys
2014. ápr. 24. 15:51
nekem az a tapasztalatom, hogy akit modelltanfolyamra akar egy ügynökség küldeni, meg regisztrációs díjat kérnek, stb, ott lehúzásról beszélünk (modellügynökséges castingos mondta nekem). akiben látják a fantáziát, felkarolják, egy fillérdetekbe nem kerülhet. rengeteg lányt csábítanak fizettős tanfolyamra, belőlük soha nem is lesz senki. de akit az utcán fedeznek fel, vagy válogatáson azonnal ajánlatokat kap, belőlük lesznek tehetségek. szerintem kérdezzetek ki szakembereket, hogy érdemes-e. olyanokat, akiknek nem érdeke, hogy igent mondjanak. vigyázni kell a modellszakmában, sokakat hitegetnek.
13. erzsébet julianna (válaszként erre: 11. - Csgybzs)
2014. ápr. 24. 15:51
8 éves kora óta öltözködik egyedül, divatbemutatókat, fotómodelleket bámul, rendszeresen sminkel, sőt volt, hogy suliba is úgy ment el. Nagyon érdekli, minden ruha tök jól áll neki, szépen meg tudja csinálni a haját, szóval ha itthon van alig foglalkozik mással...
12. erzsébet julianna (válaszként erre: 10. - Miss Angel)
2014. ápr. 24. 15:48
Köszönöm , hasznos volt a válaszod, de továbbra sem tudom mit tegyek. A lányom tényleg nagyon szép, már face-en meg is keresték, de nem írt vissza. 25 ezer a tanfolyamdíj, nem nagy összeg, de én inkább a tanulásra ösztönözném, mert kitűnő tanuló, más lehetőségek is állnak előtte. Ő ezt csak mellékesen csinálná, de sok rosszat hallottam a modellvilágról
11. csgybzs (válaszként erre: 9. - Erzsébet julianna)
2014. ápr. 24. 15:47

És miért szeretné? Mi vonzza benne? Erről érdemes lenne vele elbeszélgetned. Sok kislány csak a figyelem miatt szeretné ezt csinálni, hogy ő legyen a középpontban.

Ha valóban érdeklik a ruhák, a kifutó, a sminkelés, az ezzel járó munka és "buli", akkor érdemes. De szerintem egy 13 éves kislány még nem erre vágyik. De ezt is csak te látod. Mennyit foglalkozik az ehhez kapcsolódó dolgokkal (haj, ruha, smink, stb)

2014. ápr. 24. 15:44

hülyeség lenne lebeszélni,ha megvannak hozzá a kellő adottságai,értve ezalatt mindent,de egy 13 éves lányt óvni kell,semmiképpp ne hagyd azt,hogy bármiben is egyedül döntsön,a te tudtod nélkül,nagyon fiatal még,óvni kell,viszont ha valaki alkalmas erre a szakmára,az már ilyenkor ki szokott derülni.Viszont kell az hogy reálisan tudd látni a saját lányodat,és ne légy elfogult.gondolom tudod nagyjából,milyennek kell lennie egy modellnek,komoly kritériumoknak kell megfelelnie egy lánynak /nőnek ebben a szakmában és ha ez csakegy álom a részéről és nem látod az egésznek a valóságalapját/sok kislány álmodozik tiniként modelkarrierről,aztán nagyot puffannak mikor ráébresztik őket arra,hogy nem valók oda/,akkor mindenképp beszéld le,mert ha te mondod meg neki,nem más,mondjuk egy vadidegen,nem finoman hanem keményen,kíméletlenül,nagyot sérülhet az önbizalma,önértékelése.Az énképük ilyenkor van fejlődésben leginkább,óvd meg a sérüléstől...mindenképp beszélgessetek el egymással.

sok sikert kívánok,ha ebbe vág bele,ha másba:)

2014. ápr. 24. 15:43
Nem a pénzről van szó, ugyanis kevés tanfolyamdíjat , meg regisztrációs díjat kérnek. Amitől félek és már sokat hallottam, hogy a gyerekek kiégnek, megváltoztatják őket és nem szeretném kitenni semmilyen kellemetlenségnek. Egyébként már egy éve emlegeti.
2014. ápr. 24. 15:40
Egyetértek a 3. Válaszolóval...
Lebeszélném.
6. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 1. - Erzsébet julianna)

Itt nem várnék választ, mert a kislányodat Te ismered, mennyire szállna el vele a ló, mennyire tudna Önmaga maradni.

Ha éppen úgy maradna, amilyen, nem árt neki, hogy megtanuljon szép tartással járni, némi női rafinéria, kinek és mi áll jól.

Ha úgy döntesz, mehet a kislány, nagyon ügyelj hova íratod be, van ahol csupán a pénzetekre hajtanak, de vihetik a gyereket a posványosba is.

Azért ez egy kicsit többről szól,mint arról,hogy na akkor én holnaptól modell leszek.Első körben nagyon sok anyagi vonzata van,a sok teherről nem beszélve.
2014. ápr. 24. 15:34
Beszéld le.
2014. ápr. 24. 15:34

Ez nem ilyen szimpla kérdés. Mennyire szép/csinos? Milyen modell szeretne lenni? Van-e rá anyagi keret? Tudja/tudjátok-e vállalni az utazásokat? Ő lelkileg milyen beállítottságú.

13 évesen még neked kell dönteni mindenről, sok áldozat, lemondás és munka van benne.

2014. ápr. 24. 15:32
támogasd.
2014. ápr. 24. 15:32
13 éves lányom modellkedni szeretne. Támogassam ebben, vagy beszéljem le róla?
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook