90 napos diéta 2009.október 5.-től (beszélgetés)
Ha sikerül "alkotnom" valamilyen receptet, ami jó a 90 naposra, majd megosszam?
Egy tipp gyümölcsnapra: citromos sorbet édesítővel. Csak víz és citrom. (Bár tulajdonképpen minden gyümölcsből elkészíthető.)
:D Nyugi, nyugi, nem miattad adtam fel, erről szó sincs.
Olvasni fogom, ki hogy halad, már csak azért is, mert kíváncsi vagyok rá. :)
Egyszerűen azért adtam fel ezt a diétát, mert nem fogyaszt.
Egyébként úgy émelygek, hogy egyáltalán nem fogok vacsorázni, se sokat se keveset, és már minden proteinnapon ez van. :( Talán jobb is.
Szerencére semmi szédülés meg hasonlók..De ma itthon voltam,így könnyebb...Melós napon nem vállalnám...
Kínai tésztát mindig elfelejtem ch napon...Pedig nagyon szeretem...Bár,ha diétázok jobb szeretem azokat enni,amit én főzök,mert abba tudom,h.mi van:)
Pogácsát ettem,meg kínai tésztát.Elég jó volt.
Nem hiszem,hogy miattad,ez már érlelődött benne egy ideje,és még ez sem biztos,hogy feladta,lehet,hogy csak hullámvölgy volt.
Sajnos kicsit szomorú lett a napom,mert Küllikki feladta,és úgy érzem lehet én vagyok a hibás,mert az én hszom után írta azt,h abbahagyja,pedig én csak segíteni szerettem volna őt...:((
A folyadéknapommal egész jól állok:)Már kicsit kezdek éhes lenni,de azt hiszem már kibírom holnapig...
Te hogy haladtál ma?Mi volt a menüd?
Küllikki!
Hát ez tényleg nagyon kevés amit,eszel...:(
És a másik,h.nem"ferőzöl"bennünket a hozzáállásoddal!Mi csupán lelket szeretnénk önteni beléd,h.ne add fel...Én 2 kg fogytam egy hónap alatt...És az egyik minusz kgot víznap után mértem...Szerinted én sokkal jobban állok,mint Te?Még egy pár napot maradj velünk,ha az után sem megy...
Elég nehéz hinni egy olyan diétában, amivel más fogyott egy hónap alatt átlag 5 kg-ot, én pedig semmit, pedig tornázok, nem eszek esete hat után, mondhatni teljes életmódváltást csináltam.
Ennél többet a fogyásért nem tehetek, a doki se tud mást javasolni, és elég hosszú távon sem tapasztalok semmi változást.
Szívesen csökkenteném az adagokat. Ma eszek egy db. halat ebédre, egyet vacsorára, terveim szerint, olyan 10 dkg-osak. Akkor eszek ma 5 dkg halat ebédre, 5 dkg halat vacsorára??? :O Ezt én nem bírom hosszú távon, így is mindig éhes vagyok.
Ehez képest egyedül akkor adtam le, amikor a gyümölcsnap után víznapot csinálok. Akkor ált. 1-0,5 kg-al kevesebbet mutat a mérleg, ami természetesen visszajön a másik három nap alatt.
Hát azt hiszem, én itt vettem bűcsűt egyenlőre a fogyókúrától, ettől legalábbis egészen biztosan, és maradok annál, ami szemmel láthatóan beválik: gyümölcsnap és víznap felváltva.
Hipphipphurrá!
Nincs értelme, hogy továbbra is a negatív hozzáállásommal "fertőzzek", de további sok síkert kívánok mindenkinek, akinek beválik!
Sziasztok!
Sziasztok!
Küllikki!Még mindig nem hiszel a diétában,látom...:(Tényleg lehet,h.az adagokat kellene csökkentened...És a lényeg!Ha nem jön be ez a diéta,és utánna jól bezabálsz,az csak neked lesz rossz...Lelkiismeretfurdalásod lesz,és még nagyobb súllyal kezdhetsz bele egy másik diétába...Mert bele fogsz kezdeni,hiszen így nem érzed jól magad...Ördögi körforgás...:(
Ma lenne gyümölcsnapom,de mivel csak egy alma van itthon(és nincs kedvem elmenni boltba)Úgy döntöttem,nem kínzom azzal magam,h.azt megeszem,inkább tartok egy folyadéknapot:)Eddig egész jól bírom:)
Küllikki:
Én is halat tervezek majd fehérjenapra. Volt egy amit a jó múltkor kipróbáltam és bevált recept. Ilyen sajtos tejfölös cuccba kell sütni,párolni. Finom salátával...
A sült almát majd kipróbálom, köszi :)
Kitartást a héthez és hidd el fogyni fogsz. Nem próbáltad még csökkenteni az adagodat? Egyszer kellene ráállni, aztán menne....
Nálam ma fehérjenap van, és halat csinálok. A többieknek rántva (hogy másképp?), magamnak azt hiszem egy kis fokhagymás-kapros-tejfölös trutyival, és sütés után beleteszem "úszni" a halat.
Ilyet se csináltam még. :)
Nálam is az a gond, hogy túl jókat eszek, és hiába része a fogyókúrának, valahogy olyan nehéz elhinni. (Ja, és hát eddig nem is volt semmi eredménye ennek a "csodadiétának".)
Tegnap megint látástól mikulásig takarítottam, pakoltam, lomtalanítottam. Az őszi nagytakarítás általában egy hét, és mire végzek, kezdhetem előlről. Este már fél kilenckor aludtam, így az esti torna elmaradt. :(
Hű, kemény hetem lesz_: oviban őszi szünet, a fiam nem szívesen játszik az udvaron, a lánykánk legújabb hobbija a sikítozás, a párom meg éjszakás, és nappal aludna. :( Naaaagyon-naaaagyon hosszú hét lesz.
Most almaecettel igyekszem segíteni a fogyást, és igyekszem alacsonyabb kalóriatartalmú ételeket enni, de ha a következő 10. napban sem fogyok semmit, feladom, és rettenetes módon bezabálok. :(
A sült alma finom volt, de fahéjat nem raktam bele. Egészen laktató, nem voltam éhes öt perc után, mint máskor.
A muffin nem lett az igazi, az extrakókuszos m. amúgy is ragadós fajta, a formából nem igazán sikerült kiszedni. Így maradt sima kókuszos süti, nem raktam rá csokit.
Legközelebb sütőpapírt teszek bele, legalább kijön a formából. :)
Jó reggelt mindenkinek!
Kellemes napnak nézünk elébe:-).Azon agyalok mit főzzek ma...
Én nem fogok merni ráállni a mérlegre. Igaz nekem hétfőn mindig van egy heti mérlegelésem -már szerintem egy éve csinálom- és aszerint fogytam, de ki tudja csütörtökig még mi lesz :)
Holnapra végül is makarónit főzök, egy kis paradicsom szósszal...
Sziasztok!
Nem baj Moncsi te ráérsz lassabban is fogyni.Karácsonyra igy is leadod:-).Jó volt ma ez a krumlis kaja amit Küllikki ajánlott,a családnak kellett mellé husi,mert nálunk kevés lett volna egytálnak.De én nagyon jót ettem belőle.Most nem érzem,hogy fogynék,de lehet hogy azért mert túl jókat eszem ahoz képes,hogy fogyózom.Majd kiderül a mérlegelésnél.
Sziasztok!
Küllikki:
Ez a sült alma dolog jól hangzik. Lehet egyszer én is kipróbálom.
A zselatint nem tudom minek minősül, én nem nagyon szoktam enni. Max majd utána nézek, de lehet Krisztának van igaza. Fene tudja.
A muffin megsült őzgerinc formában? Vagy nem sütöttél ma?
Én ma csajok bűnöztem. Totál ki voltam borulva, ideges voltam és benyomtam egy bounty szeletet. :$
:O De hülye vagyok! Hát a krumpli nem jó szénhidrátnapra! Akkor csak lissztel lehet sűríteni. (De gáz...!!!)
Ma én is a konyhában leszek, a família ugye kap sajtosgaluskát, nekem gyümölcsnapom van. Tervbe vettem, hogy két almát megfelezek, kivájom a közepét, és egy kis mazsolát, fahéjat, édesítőt, és esetleg egy csipetnyi diót teszek bele, úgy sütöm meg sütőben. Rossz nem lehet. Ugyanez még finomabb lenne vegyes fagyasztott erdei gyümölccsel, de az is drága volt. (Pláne a vidéki kisboltban.) Illetve ki akarom próbálni, hogy ha a kókuszos muffint őzgerinc formába teszem, akkor meg lehet-e sütni, és ha sikerül, akkor egy kis csokival bevonom. Kókuszos-tejes-tojásos, tehát én azt hiszem, egyik napon se ehetnék belőle, de tegnap már "besütiztem", ettem kakaós muffint, egy kis házi meggylekvárral "felturbózva". (Két darabot. Nyami! Többet tudtam volna. )
Az lenne a kérdésem, hogy a z s e l a t i n minek minősül? Kollagén, állati eredetű: akkor fehérje?
Lehetne csinálni esetleg egy kis gyümölcskocsonyát, gyümölcszselét, de ha fehérjének számít, akkor nem lehet.
Ezeket az adalékokat, fűszereket és hasonlókat sosem tudom besorolni, hova tartoznak.
Egy ideje jár az agyam, hogy zsemlegombócot kéne csinálni, vadasmártással. Elméletileg lehet szénhidrát napon párolt zöldséggel enni a tésztaféléket. (?) Végül is az Uncle Ben szószok is zöldségesek, a paradicsommártás is zöldség.
Csak a mártást nem tejföllel, hanem egy kisebb krumplival és/vagy liszttel sűríteném be.
Ma akarok csinálni egy kis fokhagymás olajat, hogy a tésztát azzal is meg tudjam locsolgatni.
Illetve ma csinálok a családnak sajtos galuskát. Ehhez a nokedli tésztába kell tenni fokhagymát, borsot (mint a sztrapacskába), gondoltam rá, hogy méllyhlűtőbe teszek el belőle egy kicsit. Talán lehet rá tenni egy kis pirított hagymát is?
Halihó
A lángos nem rossz ötlet, csak ugye én előtte nap meló után este csinálom a kajcsit és hát ilyenkor már nem sok energia marad ilyenre... :(
Sziasztok:)
Én is csak irigykedek,h.túráztatok:)Mi a Bakonyba"szoktunk"elmenni.
Moncsicsi!Nekem ma van ch napom.Én kisütöm a maradék lángostésztám:)
Nem is voltam olyan ügyes :D Tegnap meg semmit sem tornáztam, sőt a héten is nagyon lustácska voltam. Ha összességében nézzük, akkor volt egy úszásom, 3 tornám meg egy sztepperezésem. Na jó, meg a bringázások, de semmi több. Előző héten jobb teljesítményem volt...
Merre túráztatok? Irigykedem egy kicsikét, én is úgy mentem volna, de még egy bringázásra sem tudtam rávenni páromat, nehogy egy túrára... :(