Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 8 hónapos babák játékai fórum

8 hónapos babák játékai (beszélgetés)

1 2
2010. jún. 21. 19:07
a Mira is simán elvan a kövön nem tudom megoldani hogy szőnyeg legyen mindenhol....
2010. jún. 21. 19:05
Sziasztok,csatlakoznék ha nem gond,a Mira is 8 hónapos,feláll mindenben kapaszkodva,semmi nem köti le nagyon a figyelmét ha játszom vele mindent dobál,mondja mamamam...közben fúja a buborékokat a nyálából :)vettem neki bedobálós játékot meg egymásra rakó ami 6 hónaptól ajánlott de dobálja őket....
19. ditti28 (válaszként erre: 18. - 25117645d2)
2010. jún. 21. 18:00

Ez tényleg így van nekem is második baba és már én is lazábban veszem :-)

Én most a bébikompon gondolkodok hogy előveszem már neki.

18. 25117645d2 (válaszként erre: 17. - Vica1975)
2010. jún. 21. 16:35

Nekem is hullik, összekötöm. Amúgy nálad első baba, mert nekem a második, akkor már bátrabb az ember:)

A fiamnak még az orra se folyt, mióta megszületett. Babahintátok van? Az etetőszékben is eljátszik mellettem, míg gépezek, mindent ledobál, én meg felszedem.

17. Vica1975 (válaszként erre: 16. - 25117645d2)
2010. jún. 21. 16:24
én is minden reggel takarítással kezdem a napot, de sajnos egész nap a hajszálaimat szedem, már hírül se hullik annyira mint hullt, de még mindig van mit szedni :(( ez az egyik ok, na meg az a másik, hogy félek, hogy megfázik :( azért csak hideg az a parketta.
2010. jún. 21. 15:27
Miért baj, ha a parkettára mászik? Nem fázik meg! Nálunk már az előszoba se tiltott, minden cipő elpakolva, kulturáltan feltakarítva.(minden reggel) A konyhába a kövön is csúszikál. Pillanatok alatt megtanulta, hogy a keményebb felületeket óvatosan tegye le a buksiját. Szerencsére a szobában semmi olyan nem volt amit ne foghatna meg, az asztalra meg sarokvédőt tettünk. Egyben van a konyha a nappalival , így simán megfőzök, mig tekereg körbe-körbe.
2010. jún. 21. 14:39

nekem is majdnem 8 hós a lányom,és a kedvenc játékai szintén: távirányító, telefon, ujság, papucsok, és persze mindet meg is kóstolja. Mostmár nincs akadály előtte mászik utánam mindenhová.

Van egy kis méhecskéje aminek rágókás meg zörgős a szárnya azt nagyon szereti.

14. Vica1975 (válaszként erre: 12. - Azure_)
2010. jún. 21. 11:45
én is csak akkor gépezem amikor alszik (stressz levezetés :) ), ha fent van semmire nincs idő.... meg kis nyafka is mostanában, lehet, hogy a foga jön, habár én ebben nem hiszek.... annyira szeretném ha valami lekötné a figyelmét, jót játszanánk...
2010. jún. 21. 11:21
Az ajtót is imádja mozgatni, még nem csípte oda az ujját.
12. azure_ (válaszként erre: 5. - Vica1975)
2010. jún. 21. 11:17

Igen, mi is 8 hónaposak vagyunk. Hamarosan kilenc. :)

Martinka is mászik mindenhova. Az a legjobb, ahogy Vic is írja, hogy leteszed és megy ahova akar. Én meg ott vagyok a nyomában és vigyázok rá. :) Amióta mászik leköti minden időmet. Jobbam, mint máskor. Amikor alszik akkor van időm bármire. Ma például hoxázni. :DDD Nincs semmi dolgom. (ritka alkalmak egyike)

11. Vica1975 (válaszként erre: 9. - Mimmo33)
2010. jún. 21. 11:17
én is előveszem, meg van nekem is. csak az első hónapokban elővettem, akkor nem nagyon tetszett így vissza lett téve a polcra, azóta nem járt a kezemben.
2010. jún. 21. 11:16
Én szerencsésen rászoktattam arra, hogy a járókában csak reggel van el, utánna mindig kint a nappaliban. Le van terítve egy nagy pokróc azon játszunk, ha levándorol teszem vissza, nem akarom, hogy a parkettán csússzon-másszon. Még csak a kúszás megy a mászást eddig még nem próbálta.
9. mimmo33 (válaszként erre: 1. - Vica1975)
2010. jún. 21. 11:05

Deákné B.Katalin

Anya, taníts engem!

Nagyon jó könyv!!Az első gyereknél is sokat használtam, és lassan megint fogom;)

Ettől függetlenül, nálunk is pillepalack, távirányító, telefon stb volt a sláger:D:D

2010. jún. 21. 11:02

Felütöttem a babanaplót, régen volt 8 hónapos :)

A plüssök orrát imádta rágni, szerette a csörgőket, rágókákat, telefont, volt egy donald kacsája, amin ha megnyomott egy kart akkor zenélt (nagyon hamar rájött, hogy lehet bekapcsolni), az udvaron pedig a járókában jól elszórakozott a kisállatokkal.

2010. jún. 21. 10:56
Szerintem nálunk az vált be, hogy nincs járókában, hanem a nappaliban jön-megy. Néha fél órát fekszik a számítógép asztal alatt, és rugdossa a radiátort, és ettől tök boldog.
2010. jún. 21. 10:54

Csatlakozom az előttem szólóhoz, üres flakon, műanyag edény, telefon, kiszuperált távkapcsoló, párna, takaró..., fiókok huzigálása. Közös játéknál, az éneklős,tapsikolós mondókák, röptetős játékok. Fiú létére kapott egy babát, aminek ha kihúzod a cumiját, sír. Ez most a sláger, állandóan húzkodja és a fő sláger a labda, nagyon szereti, kúszik utána, fél órákat elvan vele.

A porszívónak megszereli a kerekét, mindent ki be kapcsol. A kutyával is imád "játszani", nézi ahogy rohangál.

5. Vica1975 (válaszként erre: 3. - Azure_)
2010. jún. 21. 10:52
nekd is 8 hónapos a csemetéd? - én is tanítgatom a pápá intésre, de eddig nem sikerült még. két szemmel kacsintott egy darabig, de mostanában nem csinálja már ha mondom neki, nyilván ráunt.
2010. jún. 21. 10:50
szereti a zenélő, pörgő dolgokat, de csak pár percigtudom lekötni a figyelmét, utánna elindul rágni a papucsokat, vagy a járóka szélét... a színes könyveket nézegetjük, de az is csak egy pár perc és már indul is tovább
2010. jún. 21. 10:46

Nem egyszerű dolog. Nálunk annyi játék van, hogy lassan nem is tudom hova tenni, de csak dobálja őket, meg az a legjobb mikor kipakol a dobozból. Azt mondja a védőnő neki ez a játék. A zenélő dolgok tetszenek neki. Első zongora FP, sütibödön. Azokért mindig elindul. A legérdekesebb mégis a papírpohár, műanyag flakon :) távirányító, telefon, laptop.

Nálunk már tud pápát inteni, szereti a süti pogácsát és megtanulta mondani a hapcit. :) Szeret hintázni is nagyon.

Sokáig nem köti le semmi sem a figyelmét. Remélem ez nemsokára megváltozik.

2. Wanesz (válaszként erre: 1. - Vica1975)
2010. jún. 21. 10:39
Szerintem azt megkell figyelni,hogy mi az ami vonzza.Pl zenélős dolgok,vagy csörgők,vagy ilyesmi.Minden gyerek más,így nehéz konkrétan ajánlani valamit.
2010. jún. 21. 10:38
ötleteket várok, hogy 8 hónapos babával milyen játékot tudnánk játszani ill. melyek azok a játékok amelyek lekötik a figyelmét.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook