40 év munkaviszony utáni nyugdíj? (beszélgetés)
A cégnél is eszközöltek változtatást, jogszabályra hivatkozva.
A második hsz-ben pedig arra céloztam, hogy ha kivennék az iskolai időt, táppénzt, egyebeket, megint kicsúszna az időpont. Sovány vigasz, hogy másoknak is... :)
Ezt hogy érted, hogy lecsapták előtte a sorompót? Mert anyum is dolgozott korkedvezményes munkakörben vagy 15 évet.
Szerintem itt ezt sem fogják megengedni :(
54 évesen még én sem gondoltam a nyugdíjbavonulásra.
Most viszont már elmúltam 57 éves, s lassan 40 éve dolgozom folyamatosan!
Azért reménykedni szabad ugye?
A világért sem szeretnék senkit megbántani, de ha valaki azt hitte, hogy majd 54 évesen nyugdíjba vonulhat, az nagyfokú naivitásra vall.
Csak gondolkozzatok egy kicsit logikusan. Miből lenne erre fedezet???? A 0,5 százalékból? ugyan már.
Szerintem ki fogják ejteni a szakmunkás időket, a munkanélküli segély idejét, sőt valszeg a táppénzes időket is.
Aki 14 éves korától megszakítás nélkül dolgozott esetleg reménykedhet.
Szakértő nyilatkozta egyik fórumon, hogy várják a kormányszóvivő magyarázatát, ill. pontosítást a kihirdetéssel kapcsolatban.
Egyébként is kapkodást éreznek ebben a döntésben is, mint az utóbbi hónapok során már olyan sokszor.
Az már biztos, hogy nem a mi javunkra fogják csűrni-csavarni a dolgokat
Igen sajnos igazad van . Én egyébként tavaly vissza léptem a magánból az államiba ,mert igy láttam biztosnak akkor .
Most viszont sok a kétség bennem .
Nem csak azoknak fog változni, akik mnyp tagok is? Én így értelmeztem.
Nah, jó eldiskurálok 31 évesen a nyugdíjról :)
Amúgy előbb utóbb ez az egész törvényben, vagy törvénymódosításban benne lesz, hisz jan 1-től vezetik be.
Sajnos azt sztem már megtapasztaltuk, hogy ami eddig volt, azt egy tollvonással elvehetik. Ezt ugyanígy meg fogják tenni az iskolai évekkel :(
Azért egy halvány remény még van bennem hátha....
De ha semmi nem változik akkor 2013-ba mehetnék el igen ám ,de akkor tényleg el kell gondolkodnom ,megyek e nyugíjba vagy majd valamikor 64 éves koromba mivel a kissámitás is fog változni
Hát ez a baj,hogy én se . De különbség van a szolgálati idő és a munkaviszony között .
És a munkaviszonyt veszi figyelembe amikor ténylegesen elkezdtél dolgozni . Az valóban igaz,hogy a szolgálati időbe beleszámit a 3 év vag föiskola egyetem
Igen képzeld én is most úgy élem ,meg mintha büntetést kapnék azért amiért mertem tanulni .
Azok akik ilyen olyan okoból nem tanultak tovább most mehet nyugdíjba .Én 1955-ös vagyok
De képzeld van egy kolléganőm aki 58-as és barátom jővő évvégén nyugdíjba mehet,pont azért,mert ő már 14 éves korába dolgozott,bár jelzem én is dolgoztam igaz nevezzük gyakorlatnak de akkor is . Pedig én most önző akarta lenni ,de egyébként nem vagyok az .-). Úgy gondolkodtam,én már annyi embernek a nyugdiját kitermeltem,most az enyémet termelje ki végre valaki . De nagyon úgy néz ki továbbra is én leszek az . Arról nem is beszélve mire nyugdíjba megyek szinte nem lesz nyugdijam,mert nem lesz aki kitermelje . Pedig én azt gondolom át kellene adni a helyet a fiataloknak ugy is sokan vannak munka nélkül .Egyböl lenne helyük ugy is az szlogen nálunk fiatalitani kell a gárdát mármint a munkahelyemen
Az nem kérdés :(
Én pont ezért nem lépek vissza az államiba, mert még 35 évem van 65 évesig, de akkor már minimum 68 lesz. Ha netán leszek nyugdíjas, nem 20 évig, mint a mostani öregek (akiktől nem sajnálom!), úgyhogy arra elég lesz, amúgy meg ha nem érem meg, minden a drága gyermekemé lesz! Inkább nekei ezerszer, mint költségvetési lyukak foltozgatására.
Na ez már oFF volt
egyébként ez szerintem borzasztó, hogy 65 éves korig kell dolgozni, hogy nyugdíjba mehessen valaki.
nekem még jó sok van addig.
vagyis, addigra, mire én mennék, lehet, hogy még jobban felemelik.... :-(
Én szintén csak reménykedni tudok!
l953-ban születtem, 1971-ben érettségiztem, nappalin. Azóta dolgozom.
Annyira, de annyira bíztam benne, hogy 2011-ben nyugdíjba vonulhatok, hisz épp akkor telik le a 40 év.
Viszont mint írtam, érettségi után mentem szakmunkásképzőbe, hisz olyan szakmát tanultam, amihez kellett előzetesen az érettségi.
Ezután megkérdőjelezem: érdemes volt ragaszkodnom ehhez a szakmához?
Elveszik az a két évem?
Hisz dolgoztam minden nap, kivéve minden hónap elején 3 napot, akkor voltam Bp.-en a suliban.
Mikor születik meg a biztos válasz???
Igen nagyon sokan gyerek fejjel robotoltak, és fizettek utánuk járulékot.
Szerintem ezt azért vették ki belőle, mert nagyon sokan mehetnének így 54-55 évesen nyugdíjba, az meg valljuk be, majd tíz évvel van előtte a tényleges nyugdíjkorhatárnak. Megdöbbenve olvastam, hogy az 1956-ban születetteknek 64 év a ny.korhatár.
Én személy szerint nagyon örülök, hogy a nők így mehetnek nyugdíjba! Az én anyukám, akit sajnos nem engedtek továbbtanulni, ő 14 éves kora dolgozik, ő mehet most nyugdíjba 54-55 évesen. Amúgy még 10 évet kéne dolgoznia, 50 év munkaviszonya lenne, kemény fizikai munkában.
Szóval megérdemli minden ember 40 robot után.
Amúgy nemtudom, de én azt is hallottam, hogy ez a 40 éves dolog csak az 1960 előtt születettekre alkalmazható. Erről tud valaki valamit?
Lázasan ,és reménykedve olvaslak benneteket. Annak reményében ,hátha csak az én felfogásommal van a baj,de eddig sajnos jól értelmezem .
A szakiskola ez egy érdekes,mert én pl emeltszintű szakmunkást végeztem ami azt jelentette a 3 év alatt elvégeztem a gimnázium 1-2 osztályát persze nappalin amit a szakmunkás vizsga után folytathattam 3- 4. osztályt amit már levelezőn munka mellett vagyis 5 év alatt szereztem szakmát és érettségit . A többi az már munka mellett volt azzal nem is számoltam . És utánam a cég ahol tanuló voltam fizetett tb hisz ösztöndijat is kaptam ,és persze nyáron 1 hónap gyakorlatom volt . Azért én még reménykedek .-)))
a "nem tökmindegy" arra vonatkozott, hogy a 19. hsz-ben leírták, hogy nem számít bele semmilyen iskola....
és még egyszer leírom, hogy a szakmunkásképző nem egyenlő a régi szakiskola iskola típussal!
További ajánlott fórumok:
- Érdemes magánnyugdíj pénztárra váltani 6 év munkaviszony után?
- Nyugdíj számításnál, a 40 év munkaviszonyba beleszámolják a táppénzt vagy nem?
- Gyes utáni munkaviszony megszüntetés
- Ha van 2 gyermek és gyest kaptál mert elötte nem volt munkaviszonyod akkor az beleszámít a nyugdíjba vagy nem?
- Rokkantsági nyugdíj munkaviszonynak számítana?
- 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjat hol kell kérelmezni? Tud valaki segíteni ebben?