Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 30 hós fiam több hete mindig sírva ébred, mitől lehet? Jókedvűen alszik el. fórum

30 hós fiam több hete mindig sírva ébred, mitől lehet? Jókedvűen alszik el. (tudásbázis kérdés)


2010. aug. 11. 00:16
Lehet,hogy hülyén hangzik,de rá kell imádkoztatni,hogy le vegyék róla azt amitől fél. Az is lehet,hogy valaki nagyon megnézte vagy megcsodálta és ezért reagál így. Régen én is hülyeségnek tartottam de anyósomék levették róla a ezeket a dolgokat. Az öregek még tudnak ilyeneket. Ha ez sem használ akkor bocs,de egy próbát megér. Csak annyit kell tenned,hogy megírod nekem a kicsi nevét a többit már anyósomék elintézik.
26. Pumi87 (válaszként erre: 24. - Sajert)
2010. aug. 9. 08:16
Mondtam én!
25. Zsupszi (válaszként erre: 24. - Sajert)
2010. aug. 8. 22:27

Van ilyen. Ha vettétek a házat akkor lehet, hogy egy korábbi tulajdonos lelke ment valami miatt vissza és igenis segítettél neki valami módon tovább menni. A gyerekek ezeket látják, aztán néhány évesen már elvesztik ezt a képességüket.

Ügyesen megoldottad.

24. sajert (válaszként erre: 20. - Zsupszi)
2010. aug. 8. 22:20

Tavaly - tényleg, pont így augusztusban volt-, még csak egy pár szót tudott mondani. Köztük volt a bácsi szó is.

Egy éjszaka, szinte sikítva ébredt, mutatott az ablak felé, és hisztérikusan kiabálta, hogy bácsi, bácsi.... Letenni se tudtam az ölemből, sőt még a szobából is ki kellett vinnem. Úgy aludtunk, hogy rajam feküdt, mellém sem rakhattam le. Ez cirka két HÉTEN keresztül volt. Már én is féltem az éjszakától. A végén eljutottunk oda, hogy már a hálóba be se vihettem, mert már akkor sírni kezdett... Na, itt jön a "hülyeség" :-): utánaolvastam a dolgoknak, és ezeket csináltam: anyóstól kapott kereszt a "bácsi" feltételezett lakhelyére, fehér gyertya égetése, meg amikor bementem a szobába, akkor hangosan elküldtem a "bácsit", hogy ne rémítse halálra a gyereket, mert ő se szeretné, hogy féljen egy pici gyerek.

Fogalmam sincs, hogy volt-e ott valami, vagy mi történt, de azóta nem volt semmi probléma. A gyerek már aznap éjjel jót aludt a helyén! Simán be lehetett vele menni.

Már ott voltam, hogy szelleműzőt hívok, én aki rohadtul nem hisz az ilyesmikben, sőőőt a férjem is már áldását adta volna rá (ő hatványozottan nem hisz benne). Aztán házilag megoldottam a problémát.

23. Zsupszi (válaszként erre: 22. - Sajert)
2010. aug. 8. 22:15

Viszont legalább tudod az okot és el tudod neki mondani, hogy legyen óvatos, de azért nem kell félni, mert nem minden kutya bánt és vannak kedvesek, aranyosak is.

Én viszont nem tudom mit tegyek, mert semmi rossz élmény nem érte a gyereket. Legalábbis nem tudok róla, felügyelete nélkül meg csak JimJam csatorna megy nálunk, azon nem szokott lenni semmi agresszív mese.

22. sajert (válaszként erre: 18. - Zsupszi)
2010. aug. 8. 22:11
Ő is elkezdett félni. Pl. autó beindításától már csecsemő kora óta fél, de pl. a kutya ugatása most került fel listára, ennek mondjuk oka van. Egy hete megtámadott bennünket egy kóborkutya, elijesztettem a kapámmal, de szegény gyerekemet alig bírtam megvigasztalni, szerintem egy kicsit sokkot kapott :-((.
21. Pumi87 (válaszként erre: 18. - Zsupszi)
2010. aug. 8. 22:10
Érdekes dolgok ezek :O
20. Zsupszi (válaszként erre: 16. - Sajert)
2010. aug. 8. 22:09
Mi volt konkrétan?
19. Pumi87 (válaszként erre: 16. - Sajert)
2010. aug. 8. 22:09
Sajnos még felnőtt korban is majd össze szarom magam néha (már elnézést a kifejezésért).Azóta nem is nézek horror filmeket.:)
18. Zsupszi (válaszként erre: 14. - Sajert)
2010. aug. 8. 22:08

Nálun többnyire állatos mesekönyvek vannak, nagyon szereti, de a Thomast is. :))

Ennek ellenére a legújabb félelme pl. a kakas kukorékolás és a tyúkok kotkodácsolása. Egy utcával odébról jön a hang akkor is fel kell vennem és vinnem.

És még a kukás autótól is mostanában, pedig néhány hete még mentünk utána, mert nézte.

17. Sirga (válaszként erre: 11. - Pumi87)
2010. aug. 8. 22:08
Nem hiszem, hogy itt ez lenne az ok, hiszen sírva ébred a pici, ha jól értem.
16. sajert (válaszként erre: 13. - Pumi87)
2010. aug. 8. 22:06

Lehet :-))..

Így a bili eltéve, hogy még véletlen se lássa meg. A szó meg kitörölve szókincsből :-)).


A szellemes dolgon már túl vagyunk. Rémálom volt... Én nem hiszek ilyesmikben, de a frász kivert éjszakánként, főleg mikor a férjem éjszaka dolgozott...

15. Zsupszi (válaszként erre: 11. - Pumi87)
2010. aug. 8. 22:05
Ez igaz. A gyerekek, az ilyen kicsik még nagyon sok mindent látnak, még a felnőttek auráját is és sajnos minden rossz energiát át is vesznek, ami lehet görcs, félelem, mágia, átok stb. Általában nem is gondolunk ezekre, pedig sokszor ez a gyermek nyugtalanságának oka.
14. sajert (válaszként erre: 10. - Zsupszi)
2010. aug. 8. 22:04

Tévében Thomas dvd-t néz, meg neki való műsort mesecsatornán.


Mesekönyv is csak Thomas lehet. Vettünk neki állatosat, más aranyos meséset, áááá halva született ötlet volt részünkről. El is raktam őket.

13. Pumi87 (válaszként erre: 12. - Sajert)
2010. aug. 8. 22:02
Lehet a wc-ről álmodik rosszat?:O
12. sajert (válaszként erre: 9. - BollerKrisz)
2010. aug. 8. 22:01
Ez biztos nem, sajnos. Két kemény hétig reggel (meg néha napközben) mindig bilibe ment a pisi, aztán azóta sír, ha a bilit/wc-t emlegetem. Így a szobatisztaság elhalasztva.
11. Pumi87
2010. aug. 8. 22:00

Múltkor volt a tv-ben,hogy a kisgyermekek szoktak szellemeket látni,későbbiekben ezeket le is rajzolják,de mi felnőttek nem hiszünk az ilyenekben,ezáltal sokan gyermeküknek sem hiszik el.

Az is lehet,hogy rosszat álmodott.Ki tudja!?

2010. aug. 8. 21:59

TE mennyire ügyelsz arra, hogy a gyermeket mennyi televíziós hatás éri. Mi pl., legalábbis én mindenféle képpen a párom szó-szó ügyelek arra, hogy semmi erőszakos műsort, de még hiradót se nézzünk a gyerek mellett és ha a reklám közbeni műsorajánló megy ami általában erőszakkal teli filmeket ajánl, akkor próbálom elterelni a figyelmét. Sajnos még ilyenkor is hat rá, ha nem látja. Azok az iszonyat rossz energiák átjönnek a képernyőn.

És mesekönyvben sem mindegy mit kap. Mi is vettünk egyet amibe boszik, kalózok és nem tudom mik vannak még, de el is dugtam, mert az is kiváltott anno alvásproblémákat.

2010. aug. 8. 21:59
Nekem a kislányom sírt fel, de annyira, hogy riasztó volt, beszélni sem lehetett vele. Véletlenül jöttem rá, hogy pisilnie kell és ez ébreszti fel. Pedig én is esküdni mertem volna, hogy rosszat álmodik, de csak zavarta, ha bepisilt volna.
2010. aug. 8. 21:55

Az a baj, hogy ébredés után még nagyon beszélni se lehet vele :-((. Magától ébred, nem szoktam kelteni.


Ijedten felsíró korszakon már túl vagyunk. A frászt hozta rám annó.

2010. aug. 8. 21:54
És még az sem megoldás, hogy ég nála a lámpa egész éjjel. A rossz álom és a hatása nem szűnik a fényre sem, viszont ha ilyenkor magam mellé veszem akkor tud tovább aludni.
2010. aug. 8. 21:52

Szerintem is rosszat álmodik. Nekem 28 hónapos a fiam és nálunk is előfordul. Sajnos az én gyermekem még nem beszél, de csak az álomra tudom fogni és van, hogy annyira sír, megijed, hogy nem is tudom visszatenni az ágyába.

Ráadásul mostanság jött elő, hogy nappal is több mindentől megijed, olyan dolgoktól amiktől korábban nem félt.

2010. aug. 8. 21:52
Régebben mindig jókedvűen, nevetve ébredt. Igazából ma döbbentem rá reggel, hogy elmaradtak a reggeli nevetéseink :-((. Mindig úgy ébredt, hogy Szia Anya, felébredtem :-)).
4. sajert (válaszként erre: 2. - D78161f793)
2010. aug. 8. 21:50
Csak azt szajkózza, hogy menjünk ki a szobába, menjünk ki a szobába... Mindezt sírva, nyávogva.
2010. aug. 8. 21:49

A délutáni alvás után is, meg reggel is. Ezzel teljesen elrontja a reggel hangulatát, mert már az ágyban sír, aztán nyávogni kezd. Ma reggel is kérdeztem tőle, hogy mi a baj? Errefel sírva, nyávogva mondja: menjünk ki a szobába (nappali), mondom, gyere még egy kicsit pihizzünk, gyere be közénk, megdögönyözünk, beszélgetünk. Errefel nekiállt zokogni, hogy menjünk ki a szobába.


Cirka ébredés után egy órával kezd "lenyugodni" a reggeli, meg a délutáni alvás utáni sírásos, nyávogásos időszakja. Ekkor semmi se jó, nem tudja eldönteni mit szeretne.

2010. aug. 8. 21:48

Rosszat álmodhat?

Felkelés után reggel nem szoktad tőle megkérdezni,hogy mit álmodtál?

Hátha elmondaná.

2010. aug. 8. 21:45
30 hós fiam több hete mindig sírva ébred, mitől lehet? Jókedvűen alszik el.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook