Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 3, 5 hónapos lányom csak cicivel alszik. Ha kiveszem sírva ébred. Hogyan szoktassam le a "cici cumiról", ha a játszó cumitól öklendezik? fórum

3, 5 hónapos lányom csak cicivel alszik. Ha kiveszem sírva ébred. Hogyan szoktassam le a "cici cumiról", ha a játszó cumitól öklendezik? (tudásbázis kérdés)


2013. jan. 21. 10:06

nem:)először megharap pár napon át párszor,olyankor rászóltam...de megtanulja,hisz amikorharapott elvettem a cicit és kb5percig nemadtam vissza:P eből tudta h nem jó:P

mostmár csak véletlenül harap,ha pl a tesó röhögteti közben:O


kendő:lányom uuuutálta...fiam imádta:)most is mei taiban alszik épp a hátamon

:)így 1-1,5et is képes,amúgy 20perc lenne:P előtte rugalmaskendőnkvolt míg megtanulta tartani a fejét,bevált az i,bekötöttem és a feje a szívemnél volt és aludt:) átküldöm priviben a márkát

2013. jan. 20. 22:04
Ok akkor a lényeg.. nem csinálom rosszul...ez egy ilyen időszak...csak kitartás kell...
15. Pöttöm85 (válaszként erre: 9. - Papp Szilvia)
2013. jan. 20. 22:00
Fogacskákkal milyen szoptatni?? nem fáj??
14. Pöttöm85 (válaszként erre: 13. - Eva215)
2013. jan. 20. 21:58
Van Baba sling.. hasonlít a kendőre...de még a fejét sem tartja stabilan...már az is nagy könnyebbség lenne...mert így fél kézzel akkor is tartanom kell a kis buksiját...
13. eva215 (válaszként erre: 11. - Pöttöm85)
2013. jan. 20. 21:09
Ismerős, párom is így dolgozott akkoriban. :( Szegény, tudom, milyen érzés, nekem még hasfájós is volt a fiam, nem sokban különbözik mondjuk tőled, mert így neked is mindig vele kell lenned. Én hordoztam egy ideig, akik a kendőzés nagy hívei voltak, azt mondták, hogy ha abban van a baba,akkor nyugodtabb, hamarabb önállósodik, stb. Nem tudom, mennyire vagy kendő párti, vagy hogy lenne-e energiád kipróbálni, de talán ezzel is beérné a manókád, a cici helyett. Rajtam sokszor elaludt a fiam,ha kendőben volt, bár én későn kezdtem el kendőzni, olyan 6 hós lehetett, és nem voltam elég kitartó benne.
2013. jan. 20. 20:53
nem lenne baj ezzel ha már letudná magát foglalni kicsit.. hogy ébren van... Még nem nagyon tudja megfogni a tárgyakat.. elejti... így ha le is tudom tenni.. hamar vissza kell menni hozzá és megint a kezébe adni a dolgokat.. Gondoltam rá hogy a foga miatt ragaszkodik most ennyire... a nyála már ömlik kb azta hogy rám ragadt a babám... ez össze függhet??
11. Pöttöm85 (válaszként erre: 6. - Eva215)
2013. jan. 20. 20:49
Köszönöm....Én a Bimbó védő ellen vagyok... nagyon.. de ha ez talán segít akkor kipróbálom...Sétálni is nehezen tudunk elindulni.. mert éhesen nem vihetem mert végig sírja...de a tejem kevés ahoz és van hogy nem fogadja el a tápszert sem.. Azt gondoltam, hogy ha a cumis üvegből etetem akkor a cumit is elfogadja...de abból ugye nem jön semmi. :) Szerintem ez a legnagyobb problémája.. :) Szokott apukája is beszállni de 12 órát dolgozik naponta és éjszakázik is.. így nehéz rá bízni ... mert sajnos itthon sincs a munka miatt. :( Van elektromos hintája de abban is csak 15 percet van el.. utána sírva veszem ki... Csak a karomban érzi jól magát...Ha nem hagyom hogy cicin csüngjön akkor sem tudom lerakni mert sír sír sír.. próbáltuk, ghogy talán csak hiszti és majd abba hagyja.. de nem...én meg nem bírom hallgatni kínzás nekem is ha sír. Az evések ideje egybe olvad néha már aztsem tudom mikor következik mer annyit van cicin.. :( Azt mondták ez serkenti az anyatej termelést.. de nekem ez nem jött be...
2013. jan. 20. 20:40

jsh éd kimerülés...pihenj ha alszi,tudom nehéz hisz háztartás,ebéd is kell,de tényleg pihenj!!!!! amikor fent van akkor főz,takaríts max:)


pár hét és már arra se lesz időd h tusolj:P

2013. jan. 20. 20:38

:) kitartás:) most lehet kell neki azhogy érezzen:) idővel jobb lesz,és ki tudsz osonni:)

lányom20hóig cicizett,persze velünk aludt mert nem bíram azt h ágyba be ki...majd mondtuk h van új ágyakülön szobába,és lám,azóta első éjjel óta ott alszik egyedül:) a fiam is ezt cinálja...

3évenem alszok:D kezdek hoizzá szokni,de tényleg csak az tart életben h nem lesz több ilyen picim,élvezem,még ha szenvedünk is:P jah és most épp fogzik felül és csak ettől nyugiszik meg,pedig midnent eszik a cici csak nyugi az alváshoz már:)


tényleg kitartás...ez egy ilyen időszak...próbálgasd kivenni...tapasztald ki h a szuszogásából hallani lehet mirko alszik mélyebben...akkor vedd ki...ha felkel vissza...türelem játék,de hidd el egy idő után megtanulja:)

8. Pöttöm85 (válaszként erre: 5. - Nina646)
2013. jan. 20. 20:32
Köszönöm...császármetszéssel szültem.A kórházban sem volt tejcsim.Aznap jött meg a tejcsi mikor haza mentünk. Másnap elapadt a tejem... úgy varázsoltam vissza.Sok időbe telt de mindent megtettem és teszek most is. De így tényleg kimerülök
7. Pöttöm85 (válaszként erre: 4. - Pné Veronika)
2013. jan. 20. 20:25
Szopizzon!!!!!!!!!!!! de ha befejezte, elaludt. Had vegyem ki úgy hogy ne ébredjen fel.... Ennyi a célom...ő nem 20percet szopizik.... ha 2 órát hagyom akkor 2 órát van a szájába....és ha kiveszem akkor ébred... éhes nem lehet hiszen van hogy vissza büfizi....csak a mértéktelen cumiról szeretném leszoktatni.
6. eva215 (válaszként erre: 3. - Pöttöm85)
2013. jan. 20. 20:23

Szia! Elhiszem, hogy kivagy, nálunk is ez a helyzet, de én már megszoktam, a fiam egy éves múlt, és úgy köpködi ki a cumikat, hogy öröm nézni :) CSak a cici jó neki alváshoz, bár persze már nem olyan vészes a helyzet, mint nálatok, hiszen naponta 3x alszik csak, és nem szopik már. Ha ez vigasztal, csak nálam kéri a cicit, a sógornőmnél pl. elalszik ölben is, ha ő vigyáz rá délután valamiért. A férjemnél viszont üvölt, míg nem veszem át. Szóval lehet, hogy változni fog a babád, és szerintem nem késő befogni a férjedet egy kis segítségre. Én nem eröltettem a dolgot, és ez lett a vége, napközben imádja az apját, de este csak én vagyok jó. Na, de nem az én problémámról van szó, hanem a tiedről.


Lenne egy tippem, de nem biztos, hogy bejön. A fiam kb. 3 hónapos koráig bimbóvédővel szopizott, úgy könnyebb volt neki. Eltartott egy ideig, de viszonylag hamar leszoktattam róla. Ami érdekes volt, hogy attól a naptól kezdve, hogy rászokott a sima cicre, onnantól kezdve köpködte ki a cumit. Előtte meg lehetett vele nyugtatni, azzal is aludt el párszor, babakocsis sétákon is a szájában volt stb. szóval szerette. Ha rá akarod szoktatni a babádat a cumira, amiről persze sokan lebeszélnének, azt hiszem én is, de én tényleg értem a problémád, úgyhogy a kérdésedre válaszolok: próbáld meg rászoktatni a szilikon védőre, mert akkor talán a cumira is elhiszi, hogy az cici. Tegyél mindig pár csepp tejet a védőre, hátha úgy rákap, én mindig így csináltam, és nekem bejött. Nem biztos, hogy elsőre összejön, pár napig próbálgasd, ha tényleg nem szeretnéd cicin altatni. Ez egyébként abban is segíthet, hogy ne fájjon annyira a szoptatás, bár ez alkati dolog, nekem védővel éppen hogy kényelmetlenebb volt, de egy próbát megér. :)


Tudom, hogy sokan megköveznek majd ezért a tanácsért, mert a cumizás elvileg szopizavart okozhat, meg a ciciztetés tényleg nagyon meghitt, stb. de azt is tudom, hogy egy babának kipihent, nyugodt anyukára van szüksége. Én nem próbáltam ki végül a fenti módszert, mert idővel a fiamnak elég volt az is, ha felvettem éjszaka és ringattam kicsit, úgyhogy nem vesződtem vele, de nagyon kíváncsian várom, hogy nálad beválik-e, ha kipróbálod. Kitartás :) !

5. Nina646 (válaszként erre: 3. - Pöttöm85)
2013. jan. 20. 20:22
Tudom hogy kegyetlen dolog amit írok, de neked kell megtenni a lépést. Ha úgy érzed szopizott és elaludt, tedd az ágyába. Halkan simogasd dúdolgass neki még akkor is ha sírdogál. Ne érezze azt, hogy feszült vagy mozdulataid legyenek lágyak. Probáld ágyhoz szoktatni, mert teljesen kimerűlsz, tejed ezért is elapadhat.Bár a leírtjaid alapján nem is csodálom, hogy vegyes táplálásra szorúl a picid. Gondolom első babád. Igyál sok folyadékot és mikor a pici alszik te is tedd félre a dolgod és pihenj!!!!Meglátod kipihent leszel és tejed is jobban lesz, légy határozott, babád is megnyugszik majd. Sok sikert!
2013. jan. 20. 20:08

Semmivel szerintem...

A lányom 23 hónapos koráig szopizott, majd egyik napról a másikra magától hagyta el. A cumi neki sem kellett, de nem is vetkőztetett le sosem, ha cicizhetnéke volt.

Igaza van Szilvinek, élménynek fogd fel.

Nem hiszem, hogy úton-útfélen a "szájában lógnál", legyen ez a kettőtök bensőséges kapcsolata.

2013. jan. 20. 20:06
Én is imádom szoptatni..egész terhesség alatt úúúgy vártam. De olyan sok más tenni valóm is van. Lenne! de ha egésznap és egész éjszaka a mellemen csüng a gyerek nem tudok csinálni semmit! Sem enni sem inni....stb stb... a baj az hogy éjszaka is ez van. Szép nagy ágyunk van... de ez kényelmetlen... és kezd fájdalmas lenni!! vegyes táplálás van...mert kevés a tejem. De van, hogy nem fogadja el a tápcsit... csak ordít a ciciért. Emiatt nem alszom SEMMIT kb 1 hónapja. Ok hogy kimérítő az anyaság....de ez már tulzás.. Eddig nagyon jó volt örömmel ébredtem....mert újra láthattam az életem értelmét. Del sem tudok aludni...Van hogy ő löki ki a szájából.. de ha elteszem, vagy megmozdulok ébred. kiságy párti vagyok... de emiatt jó formán nem tudom beletenni. Próbáltam a játszócumit annak is minden féle tipusát fajtáját, szilikonos latex fogváédőst, hagyományos.. semmi nem jött be neki..
2013. jan. 20. 19:54

:) hehe,erre kíváncsi vagyok:D nekem is ez volt,de nem ment sheogy...

már 3éves,kinőtte:D

de a fiam 8hós és detto még:D perszeremélem nyárig szopizik is még...

beletörődtem és nem tehernek veszem hanem élménynek:) gondolj arra h belső kapcsolatot teremt veled:) tudom butaság,de belegondolba mostmár h nem sokáog szoptatok már az életben,csupa öröm minden pillanat:)

2013. jan. 20. 19:51
3, 5 hónapos lányom csak cicivel alszik. Ha kiveszem sírva ébred. Hogyan szoktassam le a cici cumiról? A játszó cumitól öklendezik.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook