3 szó = 1 mondat (fórumjáték)
A kíváncsi postás kiüzen az ablakon, majd kiutal egy összeget.
gépel - elír - kattog
A növekmény mértéke a nagymamám szerint nevetséges.
kiutal, kiüzen, kíváncsi
Már a liftben érzem a karácsonyi hangulatot, a másodikon kocsonyát főz valaki, a harmadikon karácsonyi melódiák hangja, megérkeztem.
nevetés, nagymama, növekmény
A fülemülére szállt egy hópihe, s ijedten észreveszi, hogy egy kecskeszem figyeli. :)
melódia, kocsonya, lift. :)
A mai fiatalok már nem szeretik a szelíd gesztenyét, ehelyett a szeder és más bogyós gyümölcsök már jobban érdeklik őket.
fülemüle, hópihe, kecskeszem.
:)))
A gonosz Hókuszpók éktelen haragra gerjedt és a törpöket galambepével akarta megmérgezni.
szelíd szeret szeder
Nem fog a fék, s jaj közel a fal, jobb lenne néhány fokkal arébb kormányozni.
gonosz, gerjed, galambepe
A szomszédom szingli,a barátja gyakran jár hozzá a negyedikre, az öregasszonyok az elsőn jobban tudják mi történik itt a negyediken mint én. Hogy van ez, talán mert kicserélték a nyáron a kéményben a béléscsöveket és már nemcsak a szél zúgását és a galamokat hallom a tetőn, de azt is, hogy kis- vagy nagydolog történik a fürdőszobában :)
műfenyő, műdal, műalkotás
A karácsonyi sütés-főzés közben jut idő egy kis tereferére is.
szomszéd, pletyi, barát
Régi rossz álmom, hogy a házban egér jár és éjszaka megrágja a fülem, lehet hogy már azért cakkos egy kicsit :)
sütés, főzés, terefere
A kutyusom imádja a szaloncukrot, de ha sütök mézeskalácsot abból is kap egy picit. (Mert a kutyusoknak nem szabad édességet adni)
ház, fül, egér
Megáll az ész, elmúlt az éj, s még ég a lámpa, nyúlhatunk a bukszánkba.
szaloncukor, mézeskalács, kutyus
Bocsi
ég, éj, ész
Szia, szép napot kívánok!
Szóhiányom van :DDD
Neked is jókedvű szép napos időt kívánok!
A fán és a házon a jégcsapok a npatól olvadoznak.
Ne az epét s az enyvet nyeld, inkább edd az epret, jókedved lesz s látod milyen ragyogóan süt a nap :)
ház, fa, csap
Nagy az én szomorúságom, jövő hétre havat, fagyot jósolnak a meteorológusok.
epe, enyv, eper
A nyakigláb imádja a libamájat, de a kutyahájat ki nem állhatja....:)))
hó, fagy, szomorúság
Egy álmodott romantika ronda romlásba vitte hitetlent.
:))
libamáj, kutyaháj, nyakigláb
Zsíroskenyeret ettem egy fej hagymával, és Buksi kutyánk is kunyerált a kenyérből.
ronda, romlás, romantika
Delfines törölközőmön pihenve a délibábos ég alatt delikát felirattal ellátott kaját ettem.:))
Buksi, fej, hagyma
Az ollómat egy kőrakás tetején papírba csomagolva találtam meg. De hogy került oda?
delfin, delikát, délibáb
Bocsi ez nem sikerült :)
A kalapom a szemebe csúszott, ezért megbotlottam egy kábelben és mikor felnéztem egy üstökös kómáját láttam az égen.
Kő, papír, olló :)
A kalapom a szemebe csúszott, ezért megbotlottam egy kőben és mikor felnéztem egy üstökös kómáját láttam az égen.
Kő, papír, olló :)
:) Igazad van!
A fergeteges bulit gyereksírás szakította félbe.
kalap, kóma, kábel
Nahát...egy nős pasi és holmi nugáttal meg kóró, száraznövénnyel akar levenni a lábamról, hssssz minimum orchidea és svájci csoki...:)
buli, gyereksírás, fergeteges
Egy ismerőssel találkoztam az utcán, mosolyogtam rá, de bűntudatom volt, mert még nem adtam vissza a könyvét.
nugát, növény, nős
További ajánlott fórumok:
- MONDAT játék - az előző mondat UTOLSÓ szavával kezdj új mondatot!
- Három betűből alkoss mondatot:)
- Ketten egy mondatot!
- Kérdésre kérdéssel felelünk. Csak egy kérdő mondat!
- Mondatbővítő. Csak egy szót toldj hozzá! Ha már nem bővíthető, indíts új szóval, új mondatot!
- Írj egy mondatot, melyben csak "e" magánhangzó szerepel, pl:Eszterke gyere beljebb, s heveredj le!