3 szó = 1 mondat (fórumjáték)
A tudás fegyver, mely nélkül egy fabatkát sem ér az élet.
látóhatár, nyugtalan, hangyaboly
De király, olyan mocskos lett a hörcsög-ketrec az alom alatt, hogy csak ciffel tudtam lesúrolni.
tudás, fegyver, élet
Aranyeső hullott a felhők szárnyán, de a zápor elmosta.
cif, király, alom
Szép is lenne a harmónia,egység!De ehhez kell(ene) az egészség!
felhő,arany,zápor
Feng shui
Ég a tűz a kandallóban, s folyik a víz a csobogóban.
harmónia, egység, egészség
Eltörött a hegedűm váza,nem nyúlok a vonóhoz már ma.. Vesémbe lát,ki bánatom látja,és
kérlek benneteket,hogy "más"szavakat komponáljatok ezutánra..
víz,tűz,ég
A zenében a tudás nem pótolja a hallást.
vese, vonó, váz
Buta gondolatom támadt: oxigén hiányában felmásztam a hegyre,remélve hogy a combom bírja..
tudás,hallás, zene
A lepedőmbe belegabalyodott egy fekete macska, feldöntötte a parfümös üveget, igy kigabalyodása után totál illatos letta bundája.
oxigén, comb, buta
Egy jó kis könyvben azt olvastam, hogy a fekete kánya nagyon szeretne már egy jó kis disznótorba elmenni. Dehát lemaradt - sajna.
lepedő, fekete, illatos
A macska nagyon fente a fogát a kék lábosban illatozó sült halra.
disznótor, kánya, könyv
A Titanic hajóján úgy fújt a szél, hogy még az egerek is elmenekültek jobb híján.
fog, kék, macska
A cserepesvirágom lecsúszott a tetőről,amit én fakanállal a kezemben megkövülten bámultam
hajó, egér, szél
Bocsi
virág,tető,fakanál
A kisfiam az ajtóban állt az összespórolt pénzén vett tortával, amit a szülinapomra kaptam tőle ajándékba.
hattyú, hatás, hamis
Kézbevette a dobozt amibe egy fazék volt csomagolva.
pénz,ajtó,torta
Az ostyára írva volt egy betű,amit gyorsan felírtam egy lapra.
Kéz,doboz,fazék
Bevettem az esti gyógyszeradagom, és hangosan trombitálva horkoltam, de a párom reggeli porszívózása felébresztett.
lap, betű, ostya
Este a sátorban aludtam,de beleléptem valamibe.Bekapcsoltam a lámpát és akkor láttam hogy egy karó szegi keresztbe a lábam.
porszívó,gyógyszer,trombita
Felmászott a macskám a szilvafára és annyi szilvát levert, hogy álhattam neki eltenni, de hogy legyen hozzá energiám innom kellett egy energiaitalt.
lámpa, karó, sátor
Kaptam egy csokor virágot,és ez akkora öröm volt számomra,hogy kimentem az udvarra és belefeküdtem a hóba.
macska,szilva,energiaital
Jácint felporszívózta az elszóródott gyöngyöket.
öröm, virág, hó
A fehér kád a hullamerev tetem megszáradt vérétől bűzlött.(bocs,CSI rajongó vagyok)
Gyöngy,jácint,porszívó
Egy jóképű kopasz fickó tányéron hozta be a finom vacsit, de a lámpát nem kapcsolta fel, így orra bukott a sötétben.
vér, kád, fehér
A képen egy lép van,melyet egy orvos géppel vizsgál.
Kopasz,tányér,lámpa
Szilvesztert a nagy Ő-vel fogom eltölteni, sütök neki kolbásszal töltött karajt, mert azt imádja.
kép, lép, gép
Pezsgőt ittunk az éjeszakai mámorban, s közben a "denevért" hallgattuk .......... :)
kolbász, szilveszter, Ő............
Egyszer volt, hol nem volt, valamikor régesrégen, akár hiszitek, akár nem ... egy bábcsoportban kemény fizikai munkával tűzet játszottam, amiért egy emléklapot, jelvényt kaptunk és kikerültünk az iskolai falitáblára. Nem is hiszem el, hogy ilyen fiatal tüzes lányka voltam, pedig fénykép is készült róla :)))
pezsgő, mámor, denevér
Kattog az írógép, sok a munka, mindenki siet, Lujza gépeli a levelet, de elírt valamit, a hibajavítót keresi.
jelvény, báb, tábla
További ajánlott fórumok:
- MONDAT játék - az előző mondat UTOLSÓ szavával kezdj új mondatot!
- Három betűből alkoss mondatot:)
- Ketten egy mondatot!
- Kérdésre kérdéssel felelünk. Csak egy kérdő mondat!
- Mondatbővítő. Csak egy szót toldj hozzá! Ha már nem bővíthető, indíts új szóval, új mondatot!
- Írj egy mondatot, melyben csak "e" magánhangzó szerepel, pl:Eszterke gyere beljebb, s heveredj le!