3 hónapos gyerekem utál enni :( (beszélgetés)
Na, közben voltunk dokinál. Reflux. Kapott sűrítőt a tápiba meg savlekötőt, és határozottabban javul a helyzet. Már 600 felett eszik és egyszerre úgy 130-at.
Úgyhogy, aki hasonló gondokkal küzd, gondoljon esetleg a refluxra is, mert nálunk sem volt pl bukás, vagy ilyesmi. Egyszerűen elutasította a kaját, mert fájt neki, ha többet evett :(
ok, bár, ha a gyerekorvosod nem túl lelkiismeretes doki, akkor max megrándítja a vállást, vagy max megnézi, és azt mondja, hogy nem látszik annak...a sebészeten egy spec szerszámmal felemelik a nyelvét, és egyből látszik, hogy baj van-e vagy sem. Amúgy beutaló kell a háziorvostól, így először valóban nála kell kezdened.
még közben arra gondoltam, nem lehet tejallergiája? (akár anyatejre is) sokszor emiatt sem esznek azok a babák, akiknél ez a probléma...vagy lehet csak tejcukorérzékeny, de az is baj...akkor sem eszik rendesen
próbáld meg kispohárból itatni, vagy kanállal...úgy sem fogad el semmit?
halihó!!!!!!!!! nincs lenőve a nyelve???? nekem mind a 4gyereknél ez volt a baj! alig tudtak szopizni, és az első babánál kiderült, hogy le van nőve a nyelve, rohantam is a sebészetre, ahol 1 perc alatt felcsípték, és már evett is mint a bajnok! a többi gyerkőcnél már eleve így kezdtem a születésük után és tényleg mindegyiknek le volt nőve(ez azt jelenti, hogy a nyelvünk alatti kis íny, nyelvfék túl feszes, ezen csípnek egy kicsit és máris tud előre-hátra mozogni a nyelve). A 4. babánál ráadásul nekünk olyan vastag ez a nyelvfék, hogy nem merik megcsípni, így el fogják altatni, és úgy csinálják meg. de szenvedek én is az étellel emiatt. most 6 hós, de a kanállal való evés igencsak nagy bonyodalmat okoz...
nézesd meg egy sebésszel! veszíteni nem vesztesz vele, hátha tényleg ez a baja...
majd beszámolok, hogy boldogultam a pohár, kiskanál projektel
köszönöm mindenkinek a segítséget!
Elolvastam írásod,és nem nagyon tudok mit mondani.
Tudom sokan nem adnak a babának tejet,mert féltik az allergiától,stb..de kérdezem én,vajon régen min nőtt fel a baba,ha nem volt az anyukának teje.Mostanában kóstoltam meg a tápszert..mit ne mondjak!-borzalmas!Nem tudom mihez hasonlítani az ízét!!Ha nem kéri a babád a tápszert,hát próbálkozzál a kanalazgatással!Amit szeret!
Sok sikert!(39 nap,és nagyi leszek!!!!)
További ajánlott fórumok:
- Reggelre hónaljig pisis a 7 hónapos gyerekem! Pelenkázási tippeket szeretnék.
- Milyen tápszert adjak a nagyon rossz étvágyú 4 hónapos gyerekemnek?
- Mit csináljak, hogy a gyerekem ne utálja a fürdést?
- Nem akar suliba menni a gyerekem!
- Ha a 10, 5 hónapos gyerekem nem akarja elfogadni a tápszert (tejpépet sem) akkor mit adjak helyette??Tejet?
- Milyen matracot vegyek a 16 hónapos gyerekemnek?