26 évesen (beszélgetés)
Sziasztok!
Csak megerősíteni tudom a korábban leírtakat. Még nem leszek 26 mire januárban érkezik a második gyermekünk. Valószínűleg sokan felelőtlennek tartanak minket, de mi is azon filóztunk, h 10 év múlva vajon könnyebb lesz-e. Látjátok mire jutottunk. :) Ház hitel, autó hitel, ez van. Manapság sztem vagy hitelből él az ember vagy kell egy nagyon normális család, és az általuk adott lehetőségek.
Én spec. semmiképpen se szültem volna úgy h akármelyikünk szüleinél lakunk. Sztem akármilyen jó is a kapcsolat, a gyereknevelés pont oylan dolog amin nagyon össze lehet veszni.
En is 26 eves vagyok, nemreg szuletett meg a kislanyom.
Epitkezunk (mar egyideje), de addig is, amig el nem keszul a haz, anyosomeknal lakunk, mar tobb, mint 3 eve, raadasul kulfoldon.
En meg varni akartam a babaval, el akartam meg vegezni egy masik sulit+dolgozni+utazgatni stb stb.
Viszont amiota megszuletett a picim jottem ra, hogy nem letezik nagyobb kincs az eletben.
A haz majd elkeszul, szeptembertol elkezdek egy levelezos tanfolyamot, es a babaval rengeteget jarunk jobbra-balra, autot meg majd veszunk.
Szoval en vallalnek a helyedben kisbabat.
Ha előre akarsz jutni, akkor valamiről egyszerűen egy időre le kell mondani.
A világ nem lesz jobb és az idő sem lesz alkalmasabb, te viszont már bocsánat nem leszel fiatalabb.
Lehet, hogy a panel nem a legjobb megoldás, de ha azt tudtok venni vagy bérelni és ezzel elindulnia,akkor meg kell tenni. Családi házat lehet majd később venni, amikor jobban kerestek és stabilabb a helyzet. A kicsit amúgy sem nagyon érdekli, hogy milyen házban laktok.
Nem tudom, hogy azon mit értettél, hogy Anyósódék hitelekben kergették a férjed testvérét is. Én megértem azokat a szülőket, akit egy darabig támogatják a gyerekeket, de egy idő után kimondják, hogy itt az ideje, hogy lépj és élj egyedül. Ez az élet menete.
Nekünk sincsen lakásunk. Albérletben lakunk. Mindketten dolgozunk és jön a baba. Tervezett baba, mert jobb nem lesz, mert 3 éven belül nem lesz saját lakásunk viszont 30 éves korom előtt akarok szülni.
Szia:)
Nagyon jó a kérdésed, ezen már ezerszer gondolkodtam én is. Egyik pillanatban arra jutok, hogy majd később vállaljunk babát (addig még gyűjtögetünk, és valószínű ez lenne az ésszerűbb), de a másikban meg, hogy nem várok tovább. Lakás nekünk sincs:(, autóhitel van. Anyósomék nagyon aranyosak, imádnivalóak, de az én anyukám sajnos nem tud támogatni egyáltalán.
Mi jelenleg külföldön vagyunk, de a válság miatt nincs munka:(
A mai fiatalok helyzete egyre lehetetlenebbé válik sajnos, de nem szabad lemondani a családalapításról. Szerintem vállaljátok be, ha tényleg szeretnétek és mindenen akkor érdemes rágódni, mikor eljön az ideje. Fel a fejjel:)))
most tulajdonképpen mi is a kérdés hogy válaljatok e babát vagy hogy belevágjatok e egy lakáshitelbe?
egyik legjobb bráti párom is belevágott és vett egy nagyon drága újépitésüt...
de már tudják, hogy nem szabad belegondolni és csak igy külön lehetnek igazi nyugodt kis család a babájukkal, aki most 4 honapos :)
Szerintem ne várj a legjobb pillanatra a babavállalással. Most lakás kell, majd butor, aztán egy um auto, mert a picit mégsem viheted egy tragaccsal... Aztán mindig lesz valami ami kell és akkor azt veszed észre hogy lassan 40vagy, és még nincs gyermeked! Nem egy embert ismerek aki hamarabb vállat babát mint lakása lett volna, de megoldotott, és nem ajándékba kapták anyucitól, apucitól! Megdolgoztam érte, és értékelik is amilyük van!
Vágj bele nyugodtan, egy kisbaba csak örömöt adhat még ebben a nehéz világban is! Én már alig várom hogy egyszer nekem is legyen :)
Szia!Én 21 évesen lettem anyuka.Nekem a lakás szerencsére adott volt.De nem elég megszerezni azt fenn is kell tartani!Hiába van valakinek lakása ha nem tudja fizetni és elúszik az adósságok miatt.
Most voltam 27 éves egy 6 éves fiam van és egy új párom mert válok.Nem egyszerű de a későbbiekben szeretnénk babát.Szerintem soha nem lesz jobb a helyzet és ha arra várok a gyerektervezéssel akkor soha nem lesz gyerekem!!Én igy látom!
További ajánlott fórumok:
- Ha megtehetnétek, abba hagynátok a munkát 55 évesen, mint anyáink a 80 as években?
- Pszichés betegségeimmel nehéz élnem a felnőttek életét 44 évesen. Sokat szenved a lelkem. Fel sem növök talán soha?
- Ki hány évesen lett édesanya?
- Mit tegyek ha a fiam 22 évesen nem akar dolgozni?
- Jakupcsek Gabriella 45 évesen babát vár. Te örülnél ha 45 évesen lennél babás?
- Szex- már 9 évesen is?!