2013 májusi babák (beszélgetés)
Simán lehet vízzel, és abba belelehet kutyulni gyümölcspépet is, de önmagában is adható.
Viszont volt amikor esti utolsó tápszer mellé 1-2 kanállal pluszba beletettem és kicsit laktatóbbá tette éjszakára a vacsit. És simán mondjuk 150 ml tápszerhez 1-2 tápszeres kanállal elkeverve is átmegy az 1-es cumi lyukon. :)
Csak arra számíts, lehet sűrűbb lesz a kaki vagy nehezebben fog kakilni, vagy csak 2 naponta.
Nálunk a sinlac után lett 2-3 napi a nagydolog. De szerintem nagyon jó, mert legalább előkészíti a kis gyomrát és beleit, a sűrűbb ételek befogadására és átdolgozására.
Éda én is kitartast kivanok es sajnalom ami tortent. :-(
kivanom h.sok örömöd teljen a kislanyodban es ez vigasztaljon addig amig jon kisteso majd.
Én most rendeltem egy járókát... :D
Az lesz a karácsonyi ajándék neki.
Meg már vettem egy rakat 9-12 hós rucit netről rendelve, meg megint játékokat, úszik a gyerek a sok játék közt. :))
Ma mostam ki őket, kitettem száradni, egyik édesebb mint a másik.
cartedoor: az én lányom is csak a hátáról tud fordulni a hasára. A hasáról a hátára 2x sikerült, azóta semmi. Kúszás oldalra és hátra megy, előre nem. Voltak nálunk szerdán az eperkéék és az ő fia valami iszonyú ügyes. Kúszik minden irányba, mászik, magától felül. Irtó ügyes!!!
Voltam egy újabb Dévényesnél attól jobb lett, na nem annyira, mint melewiék. Hétfőn megyek egy konduktorhoz, csütörtökön újra a Dévényeshez. Remélem behozzuk a lemaradást!!!!
Nekem szoptatásról nem nagy tapasztalatom van. Mondjuk akkor itt volt anyu nálunk és duggatott, hogy egyek, mert csak akkor lesz tej, de nem nagy étvágyam volt. Minden nap szalonna, tojás, sült virsli, kolbász volt reggelire, én meg a látványától is rosszul voltam már, meg hús-hússal, de csak nem jött a tejcsi.
Anyósomnak mondtam, hogy mi a helyzet és hogy el kellene mennem orvoshoz. Azt mondta kedden eljön hozzánk, mert dolga van itt, és két órát marad, ha van dolgom, intézzem el. Két óra alatt meg én nem végeznék semmivel se. Biztosan küldene a nőgyógyász vérvételre, hasi/nyaki uh-ra, az meg egy nap. Várok szerintem jövő hétig, aztán ha nem jön meg, megmondom páromnak, hogy vegyen ki szabit és maradjon itthon a gyerekkel.
Úgy látom baba mellett egy anyuka nem engedheti meg magának, hogy bármi baja is legyen... :(
Semmi gond. Akartuk tudni, de a 12. héten nem tudott semmit se mondani. De akkor még semmi gond sem volt vele. Annyit mondott, hogy nem lát semmit a lába közt.
Viszont hétfőn már nem foglalkoztam a fiú-lány kérdéssel, mert kiütött teljesen, hogy akkor már nem volt szívhang. :(
Mondjuk mi lányt szerettünk volna.
Hát nálam detto annyi tejem volt meg van is hogy fürödhetnénk benne és egy dekát nem fogyok..se le se föl másokról meg olvadnak a kilók ha szoptatnak..
De most ez van..majd lemegy Andrénál is ez volt mikor már nem szoptattam akkor fogytam is aztán már annyira lefogytam hogy 50 kilo alatt voltam..az már a másik véglet.
Hát én a helyedben megnézetném ha találtak rajta valamit ha attól van ha nem azért az jó ha megnézik.
Éda! (Szólj nyugodtan, ha tapintatlanságot kérdezek, nem haragszom meg érte!!!)
Azt lehet tudni, hogy mi lett volna a babuci neme? Engem ez nagyon érdekel, hogy kislány jött volna a kiscsajszid mellé, vagy kisfiú?
Ja, de amiért alapból feljöttem fórumra és elfelejtettem: csajok, ki hogy áll a kilókkal? Én merem állítani, hogy kövérebb vagyok, mint amikor szülés után hazajöttem a kórházból. Rám felszaladt kb 4-5 kiló az elmúlt fél évben, már egész asszonyos alakom lett, rendesen kapaszkodóim vannak oldalt. :S Szóval a depis hangulatomra még ez is rátetéz. Nem elég a szexhiány, a magány, még ez is... Már attól is hízom, ha ránézek valamilyen kajára. Vagy most azt vettem a fejembe, hogy lehet, hogy a pajzsmirigyemmel van baj. A terhesség elején találtak egy kis cisztát a pajzsmirigy bal oldalán (vagy bal pajzsmirigyen???). Azon gondolkodom most, hogy lehet azért nem jön meg és azért van a hízás, mert valami vacakol ott...
jesszusom..valahogy próbáld kizárni az éledettből..uram atyám ez durva..
Az biztos hogy ők nagyon megérzik hogyha valami nem oké anyával, de lehetett még erre a foga is vagy a front is nem tudom mennyire nyűgös ilyenkor ha hidegfront jön. nekem pl Alen nagyon megérzi.
Elhiszem hogy most nagyon rossz neked de lehet hogy volt valami baj vagy a gyulladás is befolyásolhatta nem tudni. Gyászold meg őt de az nyugtasson hogy vissza fog ő jönni hozzátok ezt biztosra érzem <3
Szerintem a foga jön. Lóri is csinált olyat, hogy felsírt éjjel. Szerintem nem a rossz álom teszi, hanem a fogacska mocorog, belenyilallik neki és felkel rá. A fogak először inkább éjjel jönnek, nappal kevésbé. És persze nálunk is az volt, ha felkeltette a foga, akkor ő már aludni nem akart és 3 órát fenn voltunk. Inkább kihoztam a szőnyegre és játszottunk. Meg majd onnan lehet tudni, hogy a foga, hogy adnád neki a kajcsit, de amint az ínyéhez ér a cumisüveg, rögtön ordít.
Vagy teszteld le ilyenkor: én benyulok a szájába és végigtapogatom a lehetséges helyeket, ahol jöhet a fog, ha elkapja a száját, vagy látszik, hogy fáj neki, akkor fogacska lesz. Mi egy időben már úgy feküdtünk le aludni, hogy automatikusan adtam neki a Panadolt vagy a Nurofent, ha már nappal is sírt, mert akkor tudtam, hogy az éjjel még rosszabb lesz.
Tegnap Lórinak is fájt az ínye, rágott is mindent, még a pulcsimra is rákapott. A szájába adtam a cumit, el is fogadta, pedig máskor nem kell neki.
Próbának persze jó lehet a tápszer csere is, mert sima tápival 2,5-3 órát bír ki, ha mind megeszi, esti husival-rizzsel, stb pedig 5-6-7 órát, mikor mennyit.
Anyukáddal meg ne foglalkozz, az én anyámnak is hasonlóan "kedves" természete van. Bár imádja Lórit, de rajta kívül szinte nem képes senkivel sem kedves lenni, rólam már lepereg, bevettem a lesz.rom tablettát. :)
Köszönöm csajok, nagyon rendesek vagytok!
Sajnos én is tudom, hogy az első 12 hétig nagyon kockázatos. De ez bánt, hogy én már túl voltam a 14.-en. Csak azzal tudom magam nyugtatni, amit a doki mondott, jobb hogy így történt. Valami oka biztos volt, vagy a több probléma miatt később lett volna nekem is neki is baja. Az se lett volna jobb. Próbálok gyógyulgatni, lelkileg is, de mind a heti pocakfotóimat nézegetem, valahogy mindig visszatérek rájuk. De majd lecsitulnak bennem ezek az érzések.
Anyám azért ma reggel beszólt, elkezdi, még szerencse, mert úgy se tudtam volna felnevelni. Hát azt hittem kidobom az ablakon, de csak annyit mondtam neki, ahol bejöttél, ott menj ki most. Megsértődött és elment. Egyszerűen hihetetlen, hogy ilyenkor is belém tapos...
Képzeljétek, este 21 óra körül elaludt a kiscsaj, de éjfélkor felébredt és nyöszögött, mint egy kis kölyök kutya, de szószerint olyan hangon. Játszott az ágyban, hol a cumit kérte, aztán rosszat álmodott mert felsírt álmában, aztán megébredt és a kiságyat rendezte. Egész éjjel! 10-20-30 percenként mikor hogy...
Mi lehet a baja? A foga jön vagy csak éhes maradt?? Pedig olyan jól eszik, de arra gondoltam, lehet most már kéne neki a "jó éjt papi" tápszer?
Vagy csak egyszerűen az én rossz lelkiállapotom érezi? Remélem csak 1x-i dolog volt, mert ha nem ismétlődik akkor csak lehet az én rossz kedvem érezte meg.
Legutóbb is csak azért írt hogy epilepsziával rémizgessen itt! Meg hogy milyen felelőtlenség a tv! Azt mikor ko lett osztva, szart írni, s lapult!
Mos meg azér hogy gyanusitgasson egy olyan nőt akinek amugy is van elég gondja, baja! Aztán megint lapul... ez rohadt nagy gyävaság!
Én ezért utálom a nyilt forumokat! Az ilyen alattomos emberek miatt!
Ne haragudj, de jót mosolyogtam a hozzászólásodon :) Olyan őszinte, tetszett :)
A megrágás dologról: régen szerintem anyáink is ezt csinálták-legalábbis nekem nagyanyám mindig mesélte, hogy hogy megrágta a falatot, mielőtt anyám szájába rakta :D Egyébként meg szerintem a csapvíz sem igazán "steril", amivel mosogatunk. Bár hozzáteszem, én nem vagyok az az előtte megrágós fajta.
Éda: nagyon sajnálom, biztos nem könnyű most neked. :'( Úgy tűnik valami lehet a levegőben, mert egy ismerősömnek koraszülött ikrei lettek, és az egyikük hét múlva meghalt, a másiknak meg stomája lett és 90%,hogy epilepsziás :( (bár gondolom ez nem vigasztal...)