2013 júniusi babák (beszélgetés)
igazad van! a sör is jó létezik valami gyógynövény sör is,csak a nevét nem tudom,mert már régen hallottam róla,na de utána járok!lényeg magunkat nem okolhatjuk,mert tényleg mindent megteszünk!
tea homeo boyóbol az Urtica Urens CH 5-öt szedem,de nem állandóan,hanem 2-3 naponta 1x5golyót egyiket sem jó egyfolytában használni,mert hozzászokik a szervezet és nem hat.Welwda a tea a többi bogyó.mind homeos illetve természetes gygynövények.
Bonne! Nekem szülés előtt 4 héttel már nyílt a méhszáj, nyákdugó távozott. Mégse volt igazán előjele. Próbáltam mindent, mozgást, tonicot, szexet, amit csak lehet... Aztán egy pillanat alatt derült égből villámcsapás! Este tízkor beindult a folyamat, éjfélre meglett a baba. Szóval csak annyit akartam mondani ezzel, hogy jön, amikor jónak látja, de bent biztos nem marad :) Kitartást!
Akinek eddig azt mondtam, hogy szexelni kell, az másnap szült, ha szexelt, ha nem. Két lombikor ismerősömnél is így volt, az egyik kedden, a másik tegnap szült.
Szóval, szexelj!
Sztem jùliusi lesz... holnapra vagyok kiírva, de nem érzem, hogy indulna.
Aranyos vagy, köszönöm, és tudom, ráparáztam erre a tejdologra. Csak annyira bebeszéltem magamnak, hogy ez legalább sima ügy lesz, itt minden flottul fog menni. De mondogatom magamnak, hogy sok gyerek felnőtt tápszeren. Meg most azaz ötletem támadt, bár nem tudom, lehet-e ilyet, hogy beszélek a védőnővel, nem tud-e valakit, akitől vehetnék anyatejet.
Te mond már, mikor akarsz te már szülni? Azért júniusi gyerek legyen.....
Istenem, ne keseredj el!!! Annak kell örülni, hogy épen egészségesen ott van az a pici lány!! Minden más eltörpül emellett!!! Tùl vagy a szülésen is (amiért rettenetesen irigyellek!!), ne aggódj, minden rendben lesz!!!
az én fiam is hasonlo,este fürdés után csakis üvegből hajlando enni amugy szopik
És ez mi? tea vagy homeo bogyó?
Aranyos vagy, köszönöm. Csak tegnap úgy eluralkodott rajtam a rosszkedv: gyereket csinálni se tudtunk normálisan, szülni se sikerült természetesen, most meg még kajából is műt kell adnom neki, mert az se megy. Nincs igazság.
Manocska megertelek, de neaggodj. Ha beakar akkor beindul atejcsi. Nekem 6 nap kellet szuletestol hogy egyaltalan jojjon valami. nekem az alkoholmentes sor valt be meg a mecsek tejszaposito tea. Az alkohol mentes sorbol isa Cobra. Nemtudom otthon lehet e kapni de allitolag ennek a legjobb az osszetevoje a tejtermeleshez de szerintem mindegyik jo.
A fiam ma 3 hetes es meg most sem tudok 20 ml-nel tobbet kifejni egyszerre 2 cicibol es ennek is kell egy bo 2 ora etetes utan hogfy meglegyen. Szerintem en ilyen vagyok. De legalabb tudom szoptatni. Anyukam nemtudott, a hugomenak meg keves volt a tapanyag tartalma. En halas vagyok minden napnak amig jon tejcsi. de ha megall hat megall. Ez van. ne stresszelj rajta mert meg annyi se lessz mint most van. Tapasztalat. :)
Nalunk is volt ilyen 2 hetesen hogy nappal 3 orankent evett, ejjel meg ket alkalomkor is aludt 5 orat. Engem meg a frasz kerulgetett hogy mikor kel mar fel. :)
Jé de érdekes nappal szopik szépen,éjjel meg csak üvegből kéri? nem halotta ilyet még,de persze mindenkinél más,és más,te viszont akkor jó kimerült lehetsz! na csak nőnek ezek a kis édik,és akkor lazább lesz a napi rutin!
Alfalfa D6 szoptatás előtt 15 perccel (szinte azonnali tejcsorgást okoz)
ezt találtam még a szopi gondokra ez állítólag azonnal hat!
Sziasztok!Nekem hál égnek van bőven tejem :) és kisfiam 120ml-ket eszik de ezt is onnét tudom ,hogy éjjelente nem hajlandó cicizni csak a cumisüveg és hát le kell fejnem a tejet és úgy adok neki -.- kár ,hogy ezt nem nappal csinálja.Mi majd kedd helyett szerdán megyünk az 1 hónapos státuszra amikor kijöttünk a kórházból akkor volt 3200 gramm és 8 nap alatt hízott babám 200 grammot elvileg 1hónap kell hízniuk 500 grammot már alig várom ,hogy szerda legyen kíváncsi vagyok ,hogy mennyit hízott :):)
Manócska te meg ne idegeskedj a tej miatt anyukámnak anno semmi teje nem volt be se indult neki előteje sem volt és még is itt vagyok felnőttem :)
Na de szuper! szép lassan mindenkinél kialakul,hogy kinek mi a jó techtnika! szerintem 1-1 etetéskor sem egyformán fogyasztanak a kis drágák! és ha van egy etetés amikor többet eszik utána persze kevesebbet,mert nem ürült ki teljesen a gyomra,na én ezzel magyarázom magamnak,hogy hol 60-at,hol 30-at eszik! igaz napi 12x:-)
jajj drága ne sírj ezen! ha egy pici tejed is van azt add neki,de ma már nagyon szuper tápszerek vannak! majd akkor megnő attól! ne idegeld magad,mert megérzi a baba,és ő is nyűgi lesz!a melleidet ha jó meleg vízzel lemosod átmaszírozod könnyen kiszívja a pici a tejet,és fejni is könnyebb!ha fáj a szívás akkor lehet van kis gyulladásod arról szólj a védőnőnek,mert van rá segítség!Drukkolok,hogy meg tudj nyugodni,és ne hibáztassad magad nagyon is jó anyuka vagy!aki meg sem próbálja szoptatni,meg fejni a tejet na ők más tészta de mi mindent megteszünk!ölellek manócskám!
az persze más,ha csak éjjel húz rá az alvásra,éjjel én sem keltem akkor sem ha 3-4óra telik el etetés óta!nem baj hogy pótolja íy jó neki akkor ennyire van szüksége nem egyformán esznek,alszanak nincs 2 egyforma kisbaba.
az a lényeg,hogy elégedett akkor nem is kell közbe avatkozni! csak ha kimerül az anyuka a sok cicizéstől arra értettem,hogy 6 órát ne hagyjon ki egy 10-14napos baby.
Kosi lanyok. Probaltam a potlast is es nem alszik 2-2.5 oranal tobbet. Tegnap delurantol nemhagyom szopcsizni csak max 20 percet cicinkent es erdekes modon igy is 2-3 orat aludt vagy delutan fent volt de nem uvoltott. Az enyem is rangatozik es neha felsir eteteskozben. Mert bantja a szel. Mi neha adunk neki infacolt es az segit meg en iszzom az edeskomeny teat es ugynez ki segit. Miota kivarom a 3 orat a kajaval, tejem is jobban van. Serintem tulvagyunk az rlso novekedesi ugrason.
Nekem azt mondták a kórházban, hogy attól fáj a hasuk. De most akár ki is próbálhatom. Úgyis rájött a sírós-sikítós korszak.
Nekem a rostos létől volt sok tejem - csak ne narancsot igyál, attól állítólag savanykásabb a tej.
A fiam is így volt. Ő 3 hetesen napi 4x volt hajlandó enni. Mértem minden szopi után, keltettem és akkor is ugyanannyi volt az összmennyiség, mint a négy alkalommal - neki így volt jó.
Na, ezt én próbáltam, de ha keltem, alig eszik. Kómás hiába rázom.
Szia! Az enyém 13 naposan igaz nem tudom mennyit tud szopni, de utána még rátol 60 tápszert. Akkor jó neki.
Szia Avikém! Ma egész nap bőgtem, elég szarul. Tejem már alig, nem is elég. F..sz kivan, hogy nem tudom táplálni a gyermekem. Ráadásul cicifüggő, egész nap alig alszik , félóránként fölkel, nem tudom mi baja. Ma letettem a tesóról, nem nekem való ez. Ez a fejőgép is tök sz..r amit kaptam, fáj és alig szed ki valamit. Hülyére iszom magam a tejserkentő teából, hiába. Elegem van.
Ti?
Napközben szigorúan 3 óránként felébred kajciért. Az 5-6 óra alvás csak éjszakára vonatkozik. A védőnő azt mondta, hogy éjszaka csecsemőt nem ébresztünk, nappal pótoljam, ami esetleg kimarad. Hát ő pótolja rendesen.
Hát én ezt semmiképp nem ajánlom! Én is próbáltam ezt mert az orvosunk mondta h ne egyen 4-5 óránként na ebből az lett hogy nem pihente ki magát nem is evett annyit de éhes volt így aludni se akart egész nap őrület volt. Így megelégeltem hagytam aludni amennyi neki jól esik (persze 6 órákat nappal nem ) és annyit enni amennyit akar ami neki jól esik.így szépen beállt már egy napi rendünk kiegyensúlyozott ő is és én is jobban tudok tervezni.
Szegényem!semmi képp ne hagyd órákat cicin mert kisebesedik a bimbód,és nem tudod etetni!van egy lány a másik fórumon neki bevált a bimbó védővel etetés többet tud vele kiszívni a babája,mint nélküle,azóta gyorsabban megy a szopi,és nem kell pótlás! vannak babák akiknek rossz a szívó techtnikájuk,vagy nagyon bekapják a mellet,vagy kevéssé,és akkor nem úgy megy a dolog ezen tud segíteni a bimbó védő.egy próbát megér szerintem.
azon ne aggódj,hogy az állaga milyen,mert aki keveri az anyatejet tápszerrel akkor ez simán lehet. ölellek.
aha igen nekem nagyon bevált.
További ajánlott fórumok: