2013 júniusi babák (beszélgetés)
Csajok segitsetek.
Az en fiacskam nagyon szeret cicin elnni. Mihest rateszem par perc es ugy bealszik hogy nembirom felebreszteni. Holnap lessz harom hetes. Probaltam mar piszkalva, forgatva cicirol cicire, pelenkaban etetni es mindig ugyan az a vege. Aztan ha leveszem cicirol es leteszem sir mert ehes. Van ugy hogy 3-4 oran kereszrtul ez megy mire adok neki potlast es csend van. De nem birja tapszerrel sem tovabb mint anyatejjel ha megtudom etetni. Ejszaka 1.5-2 orankent kel enni. Tegnap ejjel egyszer tapszerrel etettem, akovetkezonel meg csak cicivel. A bal cicimet kiszivta 18 perc alatt es aludt majdnem 2 orat de ez nagyon ritka. Szerintetek nincs eleg tejem, vagy nem taplalo? Vagy csak o ilyen? Masfel hetesen elerte a szuletesi sulyat es szepen feljodik. A kakija okker sarga es darabos. nem turos. A hozza taplalok is megprobalok kis adagokat adni neki mert tuleszi magat. Kepzeljetek ma eszrevettem hogy bufiznie kell es mire felvettem hogy kopje ki vissza nyelte. Kicsit aggodom. Mitcsinaljak? Hagyjam orakat a cicin vagy csak potoljam ki?
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a ti babáitok mekkora adagokat esznek? (mondjuk 2 hetesen és pár naposan) Mert az enyém, ha nem kapja meg a 120-130-at kiabál. Ha ennyi megvan békésen alszik órákig, éjszaka pedig 6-8 órát is. A védőnő azt mondta, hogy max 90-et adjak neki, de az nagyon kevés, reklamál, és átsírja a következő etetésig az időt. Így viszont félek, hogy kitágul a gyomra, vagy a belecskéi, meg, hát nem szeretném, ha 2 hónaposan 10 kiló lenne. Szerintetek adjak neki annyit, amennyit ő igényel, vagy csak keveset, és hallgassuk, ahogy kiabál egész nap?
Opt vizsgálatot csinálnak - infúzióval fájásokat keltenek és közben figyelik NST-vel, hogy hogyan érzi magát a baba. Ha jól, akkor várnak, max. 1 hetet, ha nincs jól a baba a fájások alatt, indítják a szülést.
Mindkét gyerekem ilyen vizsgálat után született indítással....
Üdv a klubban :).
Mit ért a doki azalatt, hogy megterhelik? És akkor szerdától 1 hetet kórházban kell töltened?
Csajok a vérképem tökéletes, a baba nem akar még jönni. Semmi jósló, sem vizesedés - szuperül érzi magát.
Azt mondta ma a doki, hogy a jövő szerdán be kell feküdnöm, és csütörtökön megterhelik, ha akkor is jól érzi magát max. egy hét várakozás....Ahhoz képest, hogy már június közepén szülni szerettem volna....
Szia!
A húgom is ezt kapta, és a dm-ben tudott mindig venni. Ott van más Weleda termék is. Nézd, hátha...
Gyönyörű a kislányod!!!
Vilo! én is gratulálok, sok boldogságot kívánok a babucihoz. Minél előbb épülj fel, sok dolgod lesz mostanában! Avike, neked is gratulálok, azóta nem voltam itt. Szép kis eset történt veled, de lényeg, hogy túl vagy rajta, és végül semmi gond nem lett.
Én is Mecsek teát iszom, azt adtak a patikában. Napi 2 litert, de még így is pótolnom kell néha. Van amikor 140 is van a kettőben, de van amikor csak kb. 60. Nálunk a 120 g az egy adag, azalatt csak kiabál, hogy éhes.
Nagy gratuláció Vilo!!!
Teljes mértékben együttérzek veled, nekem is mindenem fáj amit csak el lehet képzelni. De nagyon igaz, amit a többiek írtak: minden egyes nappal jobb lesz. S boldog babázást kívánok neked a mai napra!
Vilo, nagy gratuláció a kislányhoz! Nagyon irigyellek mindannyiótokat.
Csajok, nálam semmi, de semmi. Még jóslóim sincsenek, talán fel sem ismerném, ha lenne. Jó hogy 29-e a dátumom, de hogy nem képes legalább egy kurta héttel elôbb jönni, nem hiszem el!
Már siettetném, mert azért az izgatott várakozás mellett félsz is van bennem.
Ùjra csak gratulálok minden anyucinak a babájához, remélem 1 hét mùlva már én is szoptatásról, nem sírós, nem hasfájós babáról irogatok nektek.
Sziasztok! Vilo hatalmas gratula Lenkéhez, végre ott van neked és imádhatod. Jó olvasni a szoptatós tippeket, nekem is egyenlőre pont elég van, és már félek, mi lesz, ha nem lesz elég? Néha, kb. napi kétszer így is ki kell pótolni, mert Ginfizzéhez hasonlóan a babám csak akkor érzi jól magát, ha elájul az evés végére, sima jóllakás nincs. Hála az égnek viszont 20-30 perc alatt szoptatom. Csak folyton piszkálni kell, mert az 5. perctől elaludna cicivel a szájában. Utána aztán 2-3 órát vígan alszik, néha 4-5-öt is. Alig sír, szó szerint csak a kajáért. Így én nem is vagyok igazán fáradt, rosszabbra számítottam. Azért irígylem, akinek napi 1 liter feleslege van. Nem laktok véletlen Kőbányán? Pár litert átvennék. Azért megpróbálom ezt a homeos dolgot, meg valamelyik teát is. Avike ez a weleda jó? Ezt a márkát használtam a hasam olajozására és egyetlen repedés sincs rajta.
Olyan édi a szőke babád, hasonlít rád.
Hajrá Bonne, szorítok hogy kijöjjön már a bébi.