2012 szeptemberi babák és anyukáik (beszélgetés)
Ez jó kis történet! Kicsit feldobtál vele! :DDD
Ha tudtam volna hogy fent voltál ilyenkor,akkor csatlakoztam volna,mert én sem aludtam...beteg a törpém :( és egész éjszaka nem sokat aludtunk,most sem nagyon akar... :(
Hát igen,nem nagyon örülnek,a dokik sem ha sokat hízol...de nálam ez volt. Megfogadtam egyszer,ha én terhes leszek...,amit megkívánok meg fogom enni és kész! Mert tudod azt szokták mondani,hogy mindíg azt kívánod meg,amihez a szervezetednek szüksége van. Egyáltalán nem figyeltem a súlyomra,ha figyeltem volna,akkor simán megtartottam volna a max. súlyt ami megengedett. Viszont hozzá teszem,egyáltalán nem voltam duci! Csak hasam volt,hátulról meg sem mondták,hogy kismama vagyok. Kisfiam 3500g-al és 54 cm-el született.
Szerintem nem leszel Te sem duci! Figyelj oda egy kicsit és ennyi. Meg lehet hogy msot tök könnyen leadod majd.
Sziasztok:)!!
Udv az ujjaknak:)...eppen vonatozom... van wifi wao...futtes az nincs, de wifi van, ez a lenyeg :D
Zreida konyhapultom szerencsere meguszta, azt hiszem elfenekeltek vna, ha tokrevagom:D...viszont a kezemen lett par hólyag:S...es faj is...na mind1...
A kisfiadat nagyon sajnalom:(((( de biztos vagyok benne, hogy a kis angyalka fentrol vigyazz Ratok:)!
Sok erot, egeszseget és kitartast kivanok nektek, és persze minden Kismaminak itt a forumon:)!
Okinaa udv a csapatban:), boldog es problemamentes babavarast:)...
En olyan szinten boldog vagyok:)...ma elontottek a hormonok azt hiszem:))
Sziasztok!
Csatlakozhatok hozzátok?Elvileg szeptember 2-ára leszek kiírva.Dokinál még nem voltam,jövőhétre tervezem.
Van már 2 gyermekem,fiam 5 éves lesz májusban,lányom 2 éves lesz most 20-án. :)
Tervezett baba van a pocakomban,én inkább fiút szeretnék,Párom lányt.Na de mindegy is,lényeg az egészsége!
Mindkét szülésem császáros volt,fiamnál terhességi toxémiám volt,lányomnál leszakadt a méhlepényem...Altattak mind a kétszer.Most szeretnék fent lenni,mert ez a szülésem is biztos,hogy császár lesz.
Súlygyarapodás...Kisfiamnál 33kg jött fel,amit még a mai napig nem adtam le,lányomnál 19kg jött fel,viszont nála figyeltem és mégis.Szóval most kb. 20kg feleslegem van,de majd a harmadik után remélem,sikerül lefaragni belőle.
Tüneteim a kisfiamnál alig voltak,derékfájás és álmosság volt.
Kislányomnál már hisztisebb voltam,igaz akkor nyár volt és nagyon nem bírtam a meleget.Kíváncsi leszek a mostani nyárra,nagy pocakkal,2 gyerekkel...Jó lesz. :)
Most kb. a 3. napja nem jól viselem a terhességet,egy hányás megvolt kedd este,és egész nap ingerem van.:( Még nem szedek semmit,de szerintem a Gravida segítene,mert lányomnál is segített.Kisfiamnál Elevitet szedtem,de akárhányszor betettem a számba,hányingerem lett,olyan nagy.
Sziasztok! Én Elevitet szedek, azt szedtem a kisfiamnál is.
Zreida, mennyi magne B6-ot szedsz? Én rákérdeztem a védőnőnél és azt mondta ráérek még. (megjegyzem nem túlságosan bízom meg benne)
Egyenlőre reggel szoktam egyet bekapni.
Én is Gravidát szedek, ha nem éhgyomorra veszem be nekem semmi bajom tőle.
Ma először volt, hogy eléggé émelyegtem meg volt hányingerem is.
Ha-Ha-Ha
Hát pont ugyanigy jártam én is. Kicsit Régebben ugyan de a story ugyanez. Annyi különbséggel, hogy az enyém rózsaszinű volt.Ismerős az érzés. És milyen jó mikor utána már csak röhögni tudsz a saját nyomorodon nem?
Szia!
Köszi és neked is gratula. Még az kell, hogy kiderüljön, hogy 1 dokihoz járunk. :-))
Nekem 21 hónapos a kislányom. Majdnem egyidősek. Nekem a harmadik terheségem. Sajnos augusztusban meghalt a kisfiam. Remélem most minden rendben lesz.
Mindenképpen jelentkezek , hogy mi volt hétfőn. Várom a te beszámolódat is.
Azta Orsi, ez nem semmi! :D :D És végülis megúszta a konyhapultod? :)
Na már nekem is megvan az időpontom az orvoshoz, 27-én megyek 11-re, még 3 hosszú hét. :)
Akkor leszek elvileg 7+3 hetes.
Mivel nem vagyok almos:)), ezert leirom, hogy mennyire ketbalkezes voltam a mai napon:)), meg persze nevessetek ti is egy jot:))... Este 10 kor miutan ramjott, a " gyantazhatnek"... Apa ugysincs itthon, hat neki allok.... Most egy mas fajta patront vettem, mint amit eddig hasznaltam, es miel gyantamelegito hijjan, en mikrozni szoktam, bevagtam 2 percre a mikroba....kozben neztem vmi irto erdekeset a tv- ben.... Egyszercsak juj hat gondolom lejart mar a ketperc kimegyek a konyhaba, mikro meg megy...( idoerzekem az ugyebar nincs nagyon, igy azt hittem, meg nem jart le a 2 perc, de gondoltam kinyitom, megnezem megfelelo halmazallapotu lett- e a gyantam:)) aha...benyultam erte emelem ki....persze tuuzforrrooo de annyira amennyire meg sosem tapasztaltam:))) ledobom a vadiujjj, majdnem aranyaron beszamitott konyhapultunkra... A patron megolvadt, kilyukadt es mindenfele elkezdett folyni a meregzold gyanta tobbek kozt a kezemre is, amitol persze sikoltozva berohantam a furdobe, hogx hidegvizet engedjek ra...( teszem hozza, karnyujtasnyira volt tolem a konyhai mosogato...ahova a viz is be van vezetve...na mind1 tudjuk be a hirtelen jott ijedsegemnek:))... Mikozben folyik a viz a kezemre, es szebbnel szebb, nyomdafesteket nem turo szavak hagyjak el a szamat, eszembe jut, hogy hoppp a gyanta es az en gyonyoru konyhapultom??????!!!!!!rohanok vissza....latom a " haboru sulytotta teruletet"... Sirva fakadok...uriisssten...kozben konyhatorlovel elkezdem torolgetni, szetmaszatolok es csopogtetek mindent....aztan gondoltam beleteszem a kukaba az egeszet....aha...ahogy felemeltem a szetolvadt patront, az alja hat az igy ott maradt a pulton es a maradek gyanta megjobban szet ssoot lefolyt a konyhabutorom ajtajan:))) na ekkora mar a konnycseppek felszaradtak, fajdalom is elmult, es hangos rohoges tort ram:))) bevagtam a szemetbe a patonmaradvanyt...( ami meg forro volt, annyira, hogy megolvasztotta a szemeteszacsit:))) de szerrencse a kukank meguszta:))... Szoval minden meg egy kis ikeas muanyag fellepo is gyantas lett, rolam nem is beszelve:))) 1 oran keresztul takaritottam, sikaltam...olajoztam...sikaltam....rohogtem, szentsegeltem, megint nevettem:)).. De ejfelre rendbe vagtam mindent:)))
Soha eletemben nem benaskodtam....csak vannak ilyen napjaim:))) egyevben egyszer kb. Amikor csinalok vmi irdatlan nagy hulyeseget:)), szerencse, hogy a ferj nem volt itthon:)) jaaa legjobb a karikagyurum tiszta zold lett:)))) nekunk ilyen vastagabb van, feher, es sarga aranybol kombinalva, kis savokkal az oldalaban:)) fogpiszkaloval tisztogattam meg ot is vagy 15 percen keresztul mire azt mondtam, ok..viselheto:)))
Na el is almosodtam, ugyhogy zarom soraim:)!
Puszi nektek Kismamik, vigyazzatok magatokra, meg annyi, hogy lehetnek Zart Klub nem????
65??????? Az laza 19 kg??? :) UrIsten:)) hat ez igen...jesszus hat en nem tudom en is tuti leszek 65... Na de 6 kg val tobb vagyok nalad....es ragondolok es Uristen:)))
En nem koplalok, de most nagyon megvalogatom mit eszem....rengeteg gyumolcsot zoldseget, halat, teljes kiorlesu cuccokat....ja mondjuk lecsuszott egy bigmac tegnap elott nagy sultkruplival de persze narancslevel ( holott en kola fan vagyok, szegyen nem szegyen)... De azt olvastam, hogy 12-15 kgnal nem kell tobbet hizni....vagy ezt nem en iranyitom, marmint ha tudatosan figyelek a kajara, de epp olyan az alkatom, vagy anyagcserem a bebi miatt, siman hizhatok en is 20 kg?? Vattacukorkam tuti gyonyoru voltal, de en pl. Egyenlore ettol is fosok:))) h. Mi van ha 80 kilos leszek... Azt tudni kell, hogy en megdolgoztam ezert a sulyert:) 12 eves koromtol17 ig meghiztam....igazandibol sok volt a suliban a nasi, es keziedzesek utan is a csapat bevagodott a mekibe....szoval alkatilag amugy nem duci senki nalunk, csak en ettem magam ducira...mondjuk jol ereztem magam:), csak 17 evesen szerrelmes lettem, es 1 ev alatt, szepen leadtam 14 kgot....64kgrol, 50 re fogytam, es ezt mar 6 eve tartom:) +-1 kg....eszem rendesen, mindent, gyors kajat is, rengeteket sutok, fozok, mert imadom...de megis siman tartottam ezt a sulyt...ergo nem vagyok en sem hizasra hajlamos...szuleim is vekonyak, anno csak en " gurultam" a csaladban...
Ugyhogy kivancsi vagyok en is, hogy hany kilos leszek a vegere...es, hogy mekkora lesz a baba, napi5 etkezes mellett, plussz bevallom nassiztam is sokat az elmult2 honapban:), 2 kg hiztam...igy 52 vagyok most....juj de sokat irtam:) bocsi csajok nagyon belejottem:)
A fájdalmakról annyit,hogy Nekem is fájt pár napig a derekam,azt hittem leszakad még aludni sem bírtam,a hasam még most is fájdogál...valamilyen szinten normális! De majd felvilágosít a doki! :)
Hidd el elfog férni benned a babóca! Én 160 cm vagyok és 46 kg! :) Ennyi voltam a kisfiamnál is. Sikerült visszafogynom...genetika. 65 kg-val szültem,kíváncsi vagyok most mennyivel fogok! :)
De császáros lettem,mert a medencecsontom elég kicsi,és nem is tágultam.
Én is kisfiút akartam először,az is lett. Mostmár szeretnék egy kislányt is. Ha fiú lenne a második,akkor kicsit bajba lennénk,mert mi a fiú nevekkel állunk hadilábon. :)
Köszönöm kérdésed, Liza, nővérem ma fel is állhatott, és sétálhatott végre, de a feje kegyetlenül fáj neki. Többször kapott sírógörcsöt és pánikrohamot, megszakad a szívem érte!!
Valószínűleg terhes nőknek nem csinálnak CT-t, de érvizsgálattal valamennyire kiszűrhető, hogy azok milyen állapotban vannak. Van úgynevezett STROKE szűrés, ilyenre kell mennem, több, mint valószínű. Háziorvoshoz csak február közepe felé megyek, és ezt azzal kell megbeszélnem.
És Te hol tervezed a szülést?
Én 100%, hogy az Istvánban, ottani a dokim is.
Vicces lenne együtt bemenni a szülőszobára:-)
Nővéremért nem tudok nem aggódni, imádom Őt, mindig jó testvéri kapcsolatunk volt. De ma már végre fel is állhatott, aminek nagyon örülök!!!
Valaki szed valami vitamint? Én már elkezdtem az Elevitet:-)
És milyen vizsgálatokra kell menned emiatt?
A nővéred jobban van?
Picianya:), csak nem egyutt fogunk szulni:) az nagyon nagy lenne:)))) ha mindent " egyszerre"...
Noverkednek nagyon szurkolok, fel fog epulni!!!!! Te most ezen ne aggodj, veletek nem lesz semmi baj!!!
En sem erezetem magam terhesnek:)... Viszont most az elobb lenyomtam fel liter tejet:)) pedig nem vagyok egy nagy tejivo...
Sziasztok! Látom, növekszik a tábor:-)
Nekem már teljesen elmúltak a görcsök és a szurkálások is, most meg pont ezért félek kicsit, mert olyan, mintha nem is lennék terhes. Illetve egyetlen tünetem, hogy napközben többször elkap hirtelen iszonyatos álmosság, amit alig tudok legyőzni. De muszáj, mert a 20 hónapos nem enged pihenni, meg ugye most itt a nővérkém is!
Orsi! Én is 27-én teszteltem először pozitívat, és én is szeptember 5re vagyok kiírva. Tehát számolás kezdete november 28, igaz? :-)
Huha már én sem tudom, pontosan melyik fórumról:)...Tünetek? Azon kívűl, hogy feszít a pocim, és néha néha görcsölök (bár hál Isten, egyre kevesebbszer, és egyre enyhébb és rövidebb lefolyásúak), semmi tünetem...talán kicsit érzékenyebb vagyok, tegnap egy kiskutyás reklámon elbőgtem magam:D...
Egyébként, nem várt napján kezdtem el görcsölni, előtte nap csináltam a tesztet és pozitív lett, úgyhogy kicsit aggódtam, hogy Jézusom csak meg ne jöjjön...3napig szó szerint szenvedtem...iszonyatosan fájt a hasam és a derekam...teszem hozzá, hogy én alapból nagyon görcsölős voltam, a menzeszeim alatt mindig meg akartam halni:D...kb. csak az algopirin injeció ( megittam) használt vagy 4-6 tabetta...
Most persze semmit nem mertem bevenni...1 magnézium tablettán kívűl...bíztam benne, hogy vége lesz pár napon belül,és így is lett...most már csak néha néha jön rám egy-egy ilyen derékfájdalom...kicsit aggódom emiatt, hogy ez mennyire normális...úgyogy már alig várom, hogy talizzam a dokimmal,és beszámoljak neki, és minden rendben legyen a bébivel:).
Szia! Üdv közöttünk. Gratulálok!
A régi "neved" ismerős valamelyik oldalról. Melyikről is? Van egy pár. :)))
Nem tudom miért nem tudsz belépni...Velem még nem történt ilyen :(
És amúgy hogy vagy? Tünetek???
Szia! Üdv közöttünk! Gratulálok!
Én is szept. 1-re várom a babócám,aki már Nekem a 2. lesz,van egy 18 hónapos kisfiam. :)
És Én is hétfőn megyek dokihoz! Már nagyon várom,és nagyon izgulok! Remélem minden rendben lesz!
Majd írj,hogy mi volt hétfőn...!!!! :)
Szia! Üdv közöttünk! Gratulálok!
Én meg Karácsony másnapján....
És hogy vagy? Tünetek?
Orsiborsi87
Először is gratulálok nektek. Figyi, a félelmeket és kétségeket felejtsd el. Örülj és élvezd a terhességed minden pillanatát. Később nagyon jó érzés lesz visszaemlékezni erre az időszakra.
Sziasztok!!! En 27 en teszteltem pozitivat:), kalkulator szerint szept.5 lesz a nagy nap, de en valahogy erzem, hogy augusztusi babam lesz:), de azert irok ide is, meg az augusztusi babasokhoz is:), tokmind1 csak egeszseges legyen a kislurkó:)...
Vattacukor, es meg par nev nekem ismeros a forumokrol...mivel vokt egy masik felhasznalo nevem ( Karolina 87, de valamiert nem tudok belepni vele mar 1 napja...pedig nem valtoztattam jelszot, es kismillioszor probaltam...:S, tortent mar ilyen valakivel???
Egyebkent udv minden kismaminak:), nalunk elso baba lesz, en meg tele vagyok felelmekkel es ketsegekkel... Es meg talan fel sem fogtam telejsen, hogy tenyleg kisbabank lesz:)...
Jo, hogy van itt par tapasztalt anyuka, elsobabasoknak szuksege van par jotanacsra:)
Boldogsagos baba varast mindenkinek:), orulok, hogy a letszamot en is gyarapithatom!!!