2012 szeptemberi babák és anyukáik (beszélgetés)
Én eddig meg voltam győződve róla, hogy 3 fiam lesz majd. (3 gyerkőcöt tervezünk)
Most, hogy jön a második, nagyon lányt érzek. :)
pff...
nálunk a legelső alkalom a rákszűrés de ott még nincs megállapítva a terhesség ugye, az 5000... utána mindig annyi amennyit írtam, a kenetlevételért sem kell fizetni menet közben és többször is van..
Az úgy nem sok.
Ha jól emlékszem,tőlem minden egyes alkalommal elkért 5000-et,szűrésnél 15 körül kért... :O
:DD
Kisfiamnál magándokim volt,lányomnál már nem.És nem volt rosszabb,hogy nem volt dokim.Most sem lesz,egy valag pénzt el tudnak kérni a terhesség folyamán. :S
Igen,én is rosszabbul voltam az elsőnél,majdnem elájultam,vérömlenyek potyogtak ki belőlem.
De már szinte el is felejtettem a rossz dolgokat,csak a jók maradtak meg bennem!:)
hát az durva..
Nekem az első rossz volt, de szerintem azért mert rosszul álltam a dologhoz... másodjára nagyon pozitívan és szupergyorsan felépültem, és nem is fájt pedig az elsőnél a falat kapartam..
Én is csak a kötelező teszteket csináltatom meg,bízok benne,hogy minden rendben lesz,pénz nincs külön tesztekre és nem is zár ki minden betegséget...
Akkor meg minek?Persze aki meg akarja csináltatni nem ítélem el,mindenki saját jogán dönti el,hogy milyen vizsgálatokat csináltat meg.
Amúgy éreztek valamit,hogy milyen nemű lesz a babátok?Mert én mindegyiknél éreztem valamit és be is jött!:)
Most kispasit érzek!:)
Szia!:)
Nálam úgy volt a 2. terhesség,hogy lehet természetes szülés is,aztán felvettek január 20-a reggelre,hogy feküdjek be,hogy 21-én megcsászározzanak,mert valószínűleg nem fog beindulni a szülés.(nem voltam semennyire sem kitágulva)20-án hajnali fél 4-kor elfolyt a vizem (aznapra voltam amúgy kiírva),és a vizsgálatok során leszakadt a lepényem,úgyhogy futottak velem a műtőbe...:(
A harmadik biztos császár nálam is.
Szia!:)
De érzékenyebb volt a vágás,de inkább akkor,amikor már nagy volt a pocim.
A második császárom nem fájt jobban,sőt jobb volt,mert tudtam,mire számítsak!:)
Köszi Trinitas!
Ugye? tehát nem megbizható a teszt. Nagyon drága és csak becsapják vele a "boldog" kismamákat. Nem akartam többet irni a témáról, nehogy megijedjenek az első terhes kismamák. sajnos tudom, hogy ilyenkor képes az ember mindenre ráparázni hirtelen. Az én sógornőm barátnőjének is negativ lett a teszt és megszületett down kórosan a picikéje. Én biztos, hogy nem tesztelek többet.
Szia :)
Down kór-teszt: barátnőmnek pozitív lett (valami 1:20-hoz lett az esélye), aztán magzatvíz mintavételből kiderült, teljesen egészséges a baba. (azóta már két éves)
Másik barátnőm ismerősének negatív lett aztán félidőben megszülte a down-kóros babáját..
Hát nemtóm.. :-/
Sziasztok!
Picianya örülök, hogy jobban van a tesód. Minden rendben lesz, csak idő kérdése.:-))
Okinaaaa, Trinitas üdv a csapatban. Úgy látom szépen gyarapszunk. :-))
Orsiborsi: Nagyon örülük, hogy minden rendben nálatok és kiderült a bizonyosság. Egy kis szösszenet de a te döntésed. Én a kislányomnál is megcsináltattam a Quartett tesztet ( down kór, nyitott gerint,stb) negativ lett. megnyugodtam és minden rendben is volt. A kisfiamnál is megcsináltattam pénteken negativ eredményt kaptam és hétfőn kiderült, hogy olyan betegsége van a babámnak ami miatt meg kell szakitani a terhességet. Úgy gondolom ezt a rendellenességet a tesztnek ki kellett volna mutatnia. beszéltem erről a dokimmal is. Mikor rákérdeztem dolgokra és felhoztam az érveimet burkoltan ugyan, de mondta, hogy ezek a tesztek nem zárnak ki semmit. Én azóta nem bizom ezekben a tesztekben. Nem lehet megnyugodni tőle sajnos és ahhoz meg túl sokba kerül, hogy ugyanúgy aggódjak. Bár azt az elvet vallom, hogy semmi nem történik véletlenül és mindennek oka van. Bizom a kisbabámban és reménykedek benne, hogy van olyan erős ami átsegiti mindenen.
Szia!
De aranyos vagy. Engem is sokszor elöntenek az érzelmek. A kislányom most kezdett mondatokban beszélni, behalnátok tőle. Imádja a babákat és mindig kérdezi, hol a pici baba és hivja, hogy gyeje.
Szia!
A kék dobozos magneB6-ot szedem mert állitólag a kismamáknak az jobb. 1 nap csak 1-et. Szerintem bőven elég. Ami a védőnőt illeti, én nem nagyon bizom az enyémben. Mikor a kislányommal terhes voltam csak rémtörténeteket mesélt, hogy mikor fuldoklik a kisbaba, meg ehhez hasonlókat. Azóta megtanultam, hogy csak úgy teszek ahogy jónak látom. Mindig azt mondják ráérsz még ezzel meg azzal, de a kisbaba a legtöbbet az első 3 hónapban fejlődik, mikor adjam neki a vitaminokat ha nem most. Nem igaz? Bár ez az én véleményem.
Köszönöm, neked is, és örülök, hogy minden rendben volt az UH-n! :)
Nekem is hátra hajló a méhem, sosem volt semmi gond ezzel, hamar teherbe is estem, és menet közben magától beállt mindig. Annyi, hogy nekem azt mondták feküdjek az első trimben többet hason, mert az segíti. :)
Sziasztok:)!
Tegnap voltam dokinál:)))...úgy volt, hogy hétfő...de nem bírtam ki:))...mondta, hogy háát nem bizti, hogy fogunk látni valamit is, azt mondta ilyenkor pár nap is számít, mert minden hihetetlen gyorsasággal nő odabent ilyenkor, kicsit el is szomorodtam, aztan egyszer csak egy jól kivehető 6mm-es kis petezsák előtünt juuhiiiiiiiiiiiii:), ugyhogy bizti a babavárás, már csak szépen növögetnie kell, és minden rendben lesz:). 4hét múlva megyek legközelebb, vérvétel Down-szűrés...hát nem kötelező...30ezer:S...de mi úgy döntöttünk megcsináltatjuk, aztán utánna még lesz egy uh...a többit meg majd szééép sorjában:)...mondta, hogy gravidat szedjem tovább nyugodtan, meg még a femibiont mellé, ezt 12.hétig...utánna elég a grav, ha minden rendben a terhességgel,és szépen nő a bébi:)...ja meg még magneb6...hátrahajló méh, mondta, hogy görcsölgethetek, ne ilyedjek,és ne lepődjek meg:) uh-képet majd feltöltöm ahogy több időm lesz...juujj Csajok tök izgi ez az egész:)))jaj még annyi, hogy nekem szept9 a doki szerint...
Vattacukor gyerkőcnek jobbulást, Trinitas üdv a csapatban, boldogságos babavárást:)
Picianya nagyon örülök, hogy tesód jobban van:)!!!!
Jó reggelt! Hogy vagytok csajok?
Picianya, örülök, hogy jobban van a tesód! :))
Sziasztok!!!
Ma jobb a kedvem, testvérem olyan jól volt ma, hogy nevetett is, szépen sétál már, még egy hétig lesz kórházban és végre jöhet haza! Úgy örülök!!!
Ma reggel kegyetlen hányingerem volt. Ez furcsa nekem, mert Lánykámmal nem volt semmi ilyesmi, a mellfeszülésen kívül.
Remélem, nem leszek hányós, mert utálom azt az érzést, mikor majd megfulladok. Utoljára nem is tudom mikor hánytam, egy jól sikerült buli miatt....biztos értitek:-)
Én nagyon bízom benne, hogy sikerülni fog a természetes szülés, ezért is kerestem olyan orvost, aki jártas a császár utáni sima szülésben.
Látom, többen vagytok, akiknek már kettő császár is volt. Nem is gondoltatok még arra, hogy simán is mehetne most? Nem egyedi eset!
Én mindent megteszek érte, nagyon szeretném!!!!
Engem a császár testileg is nagyon megviselt, de lelkileg sokkal jobban. Hónapokig sírtam miatta, és átkoztam mindenkit! Most sikerülnie kell!
Sziasztok :)
Úgy néz ki 3. babánkat várjuk. :) Van egy fiam (4) és egy lányom (2.5) Mindkettő faros volt, ezért két császáron vagyok túl, tehát most is arra készülök. A hegemmel nekem nem volt semmi baj, szülhettem is volna másodjára ha fejvégű lett volna a bébim.
A dátum: szeptember 5.
Én is 27-én teszteltem pozitívat először, de halványabb volt mint anno a csajomnál, ezért nem éltem bele magam. Ráadásul semmit nem éreztem a beágyazódásból, meglepett, hogy pozi lett. 3 nappal később erősebb volt már de még mindig nem annyira erős mint a kontroll.
Tegnap voltam 5 hetes, tüneteim nem nagyon vannak.
Dokihoz talán jövőhéten megyek vagy lehet két hét múlva. Még nem tudom. :)
Szia! Üdv közöttünk!!!Gratulálok!
Látom Te is császáros voltál...leszel. Én is.
Milyen volt a 2. terhességed a heg miatt?
Nekem már most viszket! Nem zavart téged? Nem fájt jobban,hogy másodjára vágták?
De jó is lenne ha egy dokihoz járnánk...;)
Sajnálom a kisfiadat! De most minden rendben lesz!!!
Akkor majd átbeszéljük a hétfőt! :)