2012 januári babák (beszélgetés)
Mi is hálózsákozunk.
Csak gyakran kell mosni, mert lebukja a pántját.
nekem is tényleg kellene hálózsák
ő kimászik vhogy a takaró alól
Nikletty: nem szokott éhes lenni, hihetetlen, de a jó levegő elnyomja őket és alszanak.
Böbi83:én is azt kaptam és ahogy fölírta már el is kezdtem szedni ennek 3 hete.Nem vettem észre semmi változást se a babán se magamon.A többi gyógyszerből meg még több jut át.
Mi a Széchenyi elején, a sorházas részben lakunk, kicsit messze tőletek :) de én ma új útvonalat próbálok ki, a Zagyva gáton/sétányon elmegyünk a Várkonyi térig vagy a Tiszapartig. Így ha nagyobb sétára indultok akkor tudunk találkozni :)
Nekünk sincs normális napirendünk, a kaja miatt mindig csúszik, én csak akkor keltem fel nappal ha már 4 órája nem evett. Még a fürdetés sincs állandó időpontban :(
Én is kaptam tegnap gyógyszert és ma szeretném elkezdeni, de azt olvastam a betegtájékoztató, hogy valamennyi átjut az anyatejbe, de eddigi adatok alapján nem okoz problémát a babánál.
Ti milyen gyógyszert kaptatok? Én Azalia-t kaptam.
Nálunk is van napirend, de nem az evésben.Napközben amikor kéri cicizünk, nem nézem az időt, hogy mikor evett előtte, igény szerint szoptatok.
D.u. fél 2- 2 séta két óra hosszát.
Este 7-kor fürdés, majd evés utánna alvás kb 20:30-kor alszik el .Hajnalban (attól függ mennyit aludt napközben) vagy 3-kor vagy 5 órakor kelünk.
Nekem igazából a séta ideje és a fürdés ideje számít.Azt mindig tartjuk és be is jött.
mikor bealszik szoktam én is még próbálni újra kínálni, mert én is jártam így, hogy oh de hamar végeztünk, aztán meg hamar sírt, hogy de ő mégis éhes
de nekem ez az újra kínálás be szokott jönni, vagy nem kért tényleg többet, vagy akkor még evett tovább
Hasonlóan vagyunk
s időnként nekem is ébreszteni kell Linust
de te nem vagy bizonytalan az ébresztéssel? én annyira nem tudom, hogy ez neki jó-e? mit tapasztaltál ha nem ébreszteted?
mert nekem a védőnői is ezt javasolta, hogy a tej miatt is, meg hogy ha ő sokat alszik aztán meg bezabál ott lehet a pocakfáját
séta: kicsivel evés után indulunk, és akkor tudom 2óráig nem lehet gond, mert előfordult 1-2szer, hogy 2óra múlva éhes volt, de ritka volt
de máskor meg 4óárig is húzná...
Szia
Nálunk már egész pontos napirend alakult ki. Én a cicizéssel mostanában úgy vagyok, hogy 15 percig nem hagyom bealudni, meg lustizni, aztán a következő 15 percben is próbálom ébren tartani, de akkor már sokszor csak cumizik. Ja és én felébresztem 3-3 és fél óránként, Gábor így sokkal kiegyensúlyozottabb.
Te hagyod aludni napközben, ameddig szeretne?
Babakocsizni mi nem indulunk el közvetlen szopi után, mert biztosra akarok menni büfi ügyben is, volt hogy útközben ki kellett vennem büfizni, mert még maradt bent. Minimum fél-1 órával utána megyünk, így is kint tudunk lenni még 2 órát.
Csajok!
Nektek beállt már a "napirend"? Én asszem kezdem feladni...
Egyszerűen nem tudom kitalálni az adagját Dorkának, hogy mikor, és mennyivel lakik jól. Ezáltal bármit is nehéz tervezni. Pl. akik már sétálnak, hogy tervezitek a sétát? Egyből kaja után?
Mert nálunk van olyan, hogy eszik, majd abbahagyja, félig bealszik. Felébresztem, és olyan, mint aki jóllakott. Majd 10 perc múlva üvölt még kajáért. Szóval kivagyok :(
Segítsetek! :) Amúgy mi mérlegelünk, meg írom a mennyiségeket, de igazából ahány nap, annyi féle evés.. NIncs rendszer. :(
Én is szedek én egyből elkezdtem nem kellett várni semmire, hogy megjöjjön. Nekem 28 szemeset írt föl, nem kell szünetet tartani.
Szerintem kezdheted szedni. :) majd megjön...
Szia!
Mi még nem nagyon mentünk hosszabb sétára, csak ide az udvarba vittük le, majd most hétvégén tervezzük. Ha már járunk sétálni, én a Tiszapartra szeretnék majd kimenni, meg itt a környéken (Rózsa Ferenc u., Hunyadi u., Tompa Mihály stb ). Ti merre lakto? Fussunk mindenképp össze, majd írok, ha már hosszabb sétára megyünk.
Szia Hajni!
Ti merre szoktatok sétálni? Ha gondolod egyszer összefuthatnánk :)
Sziasztok!
Rég jártam erre.
Van egy kérdésem remélem tudtok segíteni.
Tegnap voltam nődokinál írt fel fogamzásgátlót és elfelejtettem megkérdezni menzi híján,hogy kell szedni.Folyamatosan kihagyás nélkül nem?
Ami az oltásokat illeti mi mindent beadatjuk mint Dorcinak.Épp ma vettem meg a Rota elleni oltást hát jó drága lett 21.379 Ft.
Nekünk is híg a kaki.
Majd ha adunk nekik szilárd ételt, na majd akkor változik a kaki is még a szaga is :):)
Sziasztok!
Ma nyakig kakisak voltunk :) Tegnap nem kakilt, úgyhogy ma meglett a böjtje :)
Nektek milyen állagú a kaki? Mert nálunk elég híg, mondjuk a kezdetektől ilyen, nem tudom ilyennek kell-e lenni.
A rotát szerintem mi is beadatjuk.
Nagyon jó lenne ha a héten kezdene már tavaszodni.Mehetnénk állandóan sétálni.Nekem annyi gondom van csak a sétálással, hogy a 3. emeleten lakunk albérletbe és a közösképviselő azt mondta nem tehetem be a babakocsit a tárolóba, így minden egyes sétánál 3x kell fordulnom induláskor és hazaérkezéskor is.
Aranyos kis nőszemély nem? pedig neki is van unokája kicsit nagyobb már, de ők is hárman hurcolásszák föl az emeletre (csak azért, hogy ne balhézzak), de én meg egyedül vagyok.Apát nem rángathatom ki a munkából.
Nagyon ideges vagyok.
Sziasztok!
Ti beadatjátok a rotavírus elleni oltást a babának?
Én szerintem megveszem neki...bár nem szeretem terhelni a szervezetét felesleges...
mi ma mentünk
szuper volt, sütött a nap is, remélem most már így marad az idő ha kedvünk van mehessünk :)
Sziasztok!
Kedden lesz 6 hetes Dávid és már péntek óta elkezdődött a fejlődési ugrás. Kezdek kicsit kikészülni. Alig lehet ráismerni a hajdani nyugodt bébinkre. Folyton nyűgös. Nappal megint sokszor 2 óránként eszik és 2 hét után újra kap az esti elalváshoz tápszert, mert hiába van 1 órát mellen, nem lakik jól. Egyébként csak 15-20 percig eszik.
Viszont most először aludt éjjel egy huzamban 4 óránál többet: fél 1-től fél 6-ig és 6-tól fél 10-ig aludt. Végre pihentem egy jót! :)
Ti hason, vagy háton altatjátok a babáitokat?
Mi eddig háton altattuk, mert kezdetben sokszor riasztott a légzésfigyelő és csak néha nappal hason, de rájöttem, hogy úgy sokkal hosszabbat alszik, ezért most először aludt éjjel a hasán. Viszont kissé ödémás lett az egyik szemhéja.
Ja és az elmúlt héten 400g-t hízott! 3780g-mal született és most 5210g. Olyan pufi lett. Voltunk a doktornéninél, de ő csak annyit mondott, hogy örüljek neki. Persze jó, hogy eszik, na de ennyit?!
Dávidot újabban újra mérjük. Ő most 110-140g-t eszik, de hajnalban például csak 80g-t evett és utána aludt 3,5 órát.
Kíváncsi vagyok meddig tart ez a "zabálhatnék"...