Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2012 januári babák fórum

2012 januári babák (beszélgetés)

4640. Javanah
2011. aug. 23. 14:38
nekem kb 2 hete mozgolódik, először nem tudtam mit érzek, csak bélmozgás vagy valami idegrángás és kiderült, hogy a Mütyürke...akinek része volt már ebben esetleg első babánál vagy most tudja miről beszélek...és ez maga a csoda...ne féljetek, nemsoká megérzitek Ti is!!!! főleg este koncentráljatok rá és jelentkezni fog...beszéljetek hozzá sokat és kérjétek meg, hogy adjon jelet :))) jelentkezni fog...nálam bevált :)))
2011. aug. 23. 14:30

én néha úgy érzem kijön a hasfalamon keresztül :D

nagyon szuper érzés :)

de tényleg nyugi, ez tök változó ki, mikor érzi

4638. bedinus (válaszként erre: 4637. - Ikres_anyu)
2011. aug. 23. 13:52
Szia! Én is 18 hetes vagyok éppen ma, nekem csak egy pocaklakóm van, de még én sem érzem a mozgást. Kicsit én is izgulok, mert sokan írták már, hogy érzik, de a dokim megnyugtatott, hogy van aki csak a 20. héten érzi. Nekem a mellső falon tapadt, ezért nem érzem még.
4637. ikres_anyu (válaszként erre: 4636. - Javanah)
2011. aug. 23. 13:14

Köszönöm szépen, egészen jól vagyok. Itt a munkahelyemen elviselhető a hőmérséklet, meg persze a munkatársak kímélnek, ahol csak tudnak. Egyre többen kérdezik már, hogy mozognak-e, de én még semmit sem érzek, emiatt izgulok is egy kicsit.

Most vagyok 18 hetes és jövőhéten kell mennünk UH-ra, már alig várom.

4636. Javanah (válaszként erre: 4635. - Ikres_anyu)
2011. aug. 23. 12:11

szia! gratulálok Neked!!

nekem sem túl nagy a pocakom, bár csak egy lakója van. 19 hetes vagyok és alig észrevehető :)) állítólag a 6. hónapban ugranak meg a méretek..és hogy vagy? Hogy viseled az áldott állapotot? Nekem hullámzik...hol kicsattanok , hol úgy érzem a halálomon vagyok és minden bajom van :)) na meg ez a meleg........ááááááááááá...kitartást Neked-Nektek!

2011. aug. 23. 10:37
Sziasztok, szeretnék én is csatlakozni a fórumhoz. Január 22-re vagyok kiírva az ikrekkel, de szinte mindenhol azt olvasom hogy az ikrek hamarabb jönnek, de sztem még így is benne leszek a januári csapatban. Nektek mekkora a haskörfogatotok? Én tökre izgulok, hogy nem elég nagy még a hasam..
4634. Javanah (válaszként erre: 4632. - Manóka80)
2011. aug. 23. 10:37
ez a meleg kibírhatatlan ...most vagyok csak igazán vacakul :) cseng, zúg a fülem napok óta, és nagyon megfájdult a gyomrom is...olyan rossz a közérzetem...19 hetes vagyok, de már nagyon várom a végét...nem tudom ki hogy van vele...én már épen és egészségesen szeretném látni a kis Mütyikémet...még a nemét se tudjuk...remélhetőleg csütörtökön kiderül :)))
4633. 61109a4e1a (válaszként erre: 4632. - Manóka80)
2011. aug. 23. 10:14

Hogy érted hogy muszáj?

Csak a neme miatt?

nekem a munkahelyemen jó idő van, nem süt be annyira nap :)

4632. Manóka80
2011. aug. 23. 09:39

Sziasztok!

Hogy bírjátok a meleget?

Lehet nekem is el kéne mennem 4D-re,ha doki 5-én nem látja a nemét tutira muszáj is lesz.

4631. vitti5
2011. aug. 23. 09:08

sziasztok, tegnap voltunk 4D-n és minden rendben van a nagylánnyal, aki 19 hetes és 4 napos, 307 g, a méretei:

BPD: 4,66cm

HC: 16,2 cm

AC: 14,3 cm

cerebellum:18,5 mm

FL: 3,15 cm

humerus: 2,96 cm

OFD: 5,6 cm

tibia: 2,66 cm

koponyavégű fekvésű, mindene ép

Képet majd teszek fel:)

4630. bedinus
2011. aug. 23. 08:42
Köszönöm a megnyugtató szavakat, és igen, tényleg a terhesség minden perce idegeskedés, nem hiszem el, hogy mit nem lehetett a beutalómon látni. Azóta már felhívtam egy orvos ismerősöm is, és ő mondta, hogy a májrákos betegeknek is néznek afp-t, amit tumor markernek hívnak. Elővettem a papírom, és mi van rajta???? Tumormarker. Az agyam eldobom. Szerintük nem egy baba fejlődik a pocakomban, hanem egy nagy tumor. Félelmetes a mai egészségügy. Ma már ne csak beteg ne legyél, hanem kismama sem....
4629. Javanah
2011. aug. 23. 07:04

sziasztok, szép jó reggelt Mindenkinek! :)

Azt szeretném kérdezni, hogy tapasztalt e valaki fülzúgást a terhessége alatt...ha igen ez elmúlik? Nagyon idegesítő..nem mondhatnám, hogy egész nap tapasztalom, de azért érzékelhető :( Roni03 teljesen igazad van! Az ember nem élvezheti a terhességét, mert állandóan beijesztik valamivel és ez nagyin idegesítő!! Köszi a válaszokat előre is! Szép napot!

4628. Roni03 (válaszként erre: 4613. - Bedinus)
2011. aug. 22. 22:18

Szia!

Szerintem se izgulj, mert a dokid intézkedik...tuti vmit elszúrtak...épp ezt mondtam a védőnőnek, hogy ezért nem szerettem és szeretek kismama lenni, mert állandóan besz.ratják az embert, a figyelmetlenségükkel...te meg rágod a kefét, és nem tudsz örülni egy percig sem...

4627. Roni03 (válaszként erre: 4619. - LHajni1234)
2011. aug. 22. 22:15
Engem meg pont hogy azért tolt le a védőnő, mert eddig 2 kilót híztam, és már 20 hetes vagyok...szerinte ez kevés....szerintem meg nem, mert most fog még csak beindulni a dolog!
4626. Roni03 (válaszként erre: 4615. - LHajni1234)
2011. aug. 22. 22:14

Szió!

Én sem szeretek oldalt aludni, így félhason alszom...ha vmi nem tetszik a Mininek, általában egyből jelez!:-))

4625. Zebra25
2011. aug. 22. 21:00
Mi nem vetetünk le, pedig szeretnénk, sajnos rettentő drága és Én is ezen aggódnék amiket most Te leírtál:(
2011. aug. 22. 20:56
És még egy dolog,amin sokat gondolkozunk mostanában. Köldökzsinórvért Ti szeretnétek levetetni? Először mi azt gondoltuk igen, de mostmár ott tartunk, hogy inkább nem. Nem tudom. Drága, és mi a garancia, hogy ezek a cégek 5,10,20 év múlva nem mennek tönkre? Meg aztán 20 év tárolást kifizetsz, de mi lesz 20 év után..? Úgy változtatják az árakat ahogy akarják. Viszont adódhat olyan helyzet, amikor kéne.. Hát nagyon bizonytalanok vagyunk.
4623. Zebra25 (válaszként erre: 4622. - LHajni1234)
2011. aug. 22. 20:54

úgy 3 kg-ot

Én most kezdtem el hízogatni, mivel Nekem diétáznom kell így remélem sikerült tartani a havi 1,5 kg-ot.

De nem hiszem, hogy menni fog.

A cukor miatt kell diétáznom:S

4622. LHajni1234 (válaszként erre: 4620. - Zebra25)
2011. aug. 22. 20:51
de, igen, ő ahhoz nézi, amit lefogytam, nem az eredeti súlyomhoz. Dehát azért fogytam le, mert nem tudtam enni, nyilván ahogy elkezdtem enni, amit lefogytam, visszajött gyorsan. :) Na, mindegy. És onnantól 3,5 kg plusz van kb. Akkor most Te eddig mennyit híztál?
4621. Zebra25
2011. aug. 22. 19:35

vagy nem tudom

mert az nem sok.

vagy lehet azért mert Ő beleszámolja azt is amit visszaszedtél, nem?

és így akkor 8 kg-ot híztál szerinte? nem kérdeztél rá?

4620. Zebra25 (válaszként erre: 4619. - LHajni1234)
2011. aug. 22. 19:34

szerintem az nem sok, de inkább azért lehetett ez mert hírtelen híztál, nem?

mert ha az első trimeszterben fogytál akkor gondolom most hízhattál meg, nem?

Nekem 1 hónap alatt 1,5 kg-ot mondott a védőnő

ezt nem szabad meghaladnom.

2011. aug. 22. 19:32
Még egy témát feldobnék! :) Csajok! Ki mennyit hízott eddig? Engem letolt a védőnő a legutóbbi terhesgondozáson, pedig az első 3 hónapban 4-5 kg-t fogytam, utána ez visszajött, szóval az eredeti súlyomhoz képest kb. 3,5 kgt híztam eddig, a 21.hétben vagyok.
4618. Javanah (válaszként erre: 4613. - Bedinus)
2011. aug. 22. 18:59

szia!

megnyugtatást vártál, megkapod!! :D de akkor Tessék is megnyugodni!!! :))) az AFP egy hihetetlenül elavult , szar módszer, amerikában már em is használják, mert teljesen felesleges...ha rossz at eredmény, ha jó akkor sem biztos az eredmény és ezt az orvosok is elismerik...tehát akkor ott a kérdés minek is csinálják?? nyugi, az UH-on úgyis kiderül, ha baj lenne...de nem lesz...nekem előre közölték, hogy szar lesz az AFP eredményem, mert a gép általában téved....erre kaptam egy teljesen tökéletes eredményt....na most akkor tssék, pff mi van? jó az eredmény, de nem biztos, hogy hihetek neki...de nem érdekel...genetikai UH-ot úgyis csinálnak a 18. 19. héten, kinek mikor....azon minden kiderül...szóval csak pozitívan!!! ezen kár aggódni, lesz ,ég elég szorongni való :)))) szép délutánt-estét Neked!!

4617. Zebra25 (válaszként erre: 4615. - LHajni1234)
2011. aug. 22. 17:59

szia

Bár Én pocifix párnát nem de szopispárnám már van és az tökéletes ilyen esetekben, magam alá meg közé gyűröm ahogy kényelmes, hogy alszom.

4616. kacsa118 (válaszként erre: 4615. - LHajni1234)
2011. aug. 22. 17:16
Én még mindig félig oldalt félig hason alszom, s nem nyomom... Elvileg azt úgyis érezni fogod, ha nyomod...
2011. aug. 22. 17:00

Sziasztok!

Ti hogyan alszotok (ha tudtok)? Nekem sajnos ez az oldalt fekvő pozi nem nagyon jön be, mindig félek, hogy kicsit jobban hasra fordulok és megnyomja a babát. Próbálta már valaki ezt a pocifix párnát? Most nézegetem neten. Van valakinek tapasztalata, hogy jó-e?

4614. acsa75
2011. aug. 22. 15:57

Sziasztok!!

Elnézést a zavarásért,de Barátnőm ikreiről árulja a rucikat.

Már csak zömében kislányrucik vannak.

Minden nagyon szép állapotban(kengurug,brendon,next)badyk,rugik,hálózsákok,overálok.,sapik

Jóval a bolti ár latt minden.

Illetve játszószőnyeg(fehn márkájú)plüss kígyó a hordozóra(fehn márkájú)Zenélőkörforgó(Fehn)

Írjatok,többit pü.megbeszéljük.

További szép napot mindenkinek.

4613. bedinus
2011. aug. 22. 15:52

Sziasztok! Segítsetek! Ez is csak velem történhet meg!:(

Ma megkaptam az afp eredményem, amin annyi van, hogy alfa-fetoprotein 22,76 U/ml- ref. tartomány 5,8-ig. Teljesen kétségbe estem, hívtam a védőnőm, aki szerint nem vették figyelembe, hogy kismama vagyok, ezután hívtam a nőgyógyászom, aki azt mondta csütörtökön felhívja a labort, ami a validálást végezte, de addig meg fogok őrülni!!!!!! Hogy lehet nem figyelembe venni, hogy kismama vagyok, amikor még a leletemen is rajta van, hogy 08.12-én betöltöttem a 12. hetet? Nem csak kismamáknak néznek afp-t???? Ezt a fehérjét nem a baba termeli? Teljesen tanácstalan vagyok, eddig minden eredményem rendben volt. Mindenki nyugtat, de én nagyon félek. Ha valaki tud tanácsot adni, vagy hasonlóan járt már, kérlek írjatok!! Előre is köszönöm Edina

4612. Javanah (válaszként erre: 4611. - Roni03)
2011. aug. 22. 12:16

azt meghiszem, hogy nem akarsz a kórházban lenni, főleg a picur miatt sem... 1 hét lemaradás.. ez olyan vicces, mert laikusként azt mondanám, hogy januárig meg behozhatja, sőt.... szóval ez olyan lutri :))

a meleg totál kikészít...meg az is, hogy sokáig nem tudok állni, vagy ülni pl padon mert nagyon megfájdulnak a lábaim....de jól viselem, az idő telk, poci nő :D

4611. Roni03 (válaszként erre: 4607. - Javanah)
2011. aug. 21. 22:29
Az uh során mért eredmények alapján a gép ad egy átlagot...én rákérdeztem most a genetikain,és ennyit mutatott a gép....én sem szeretnék ráhúzni,mert nem vagyok hajlandó 1 hetet azért a kórházban tölteni, mert lejárt a terminus,és csak megfigyelnek...itthon meg vár a kislányom....így is teljesen kész vagyok attól, hogy pár napig nem lehet velem.:-((( Szóval mondtam a dokibácsinak, hogy inkább bemegyek 1 nap 2X NST-re majd a végén, mint hogy bent egyem a kefét a kórházban.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook