2011 Októberi babák (beszélgetés)
Akkor ti is sokszor szopikáztok még, amúgy nálunk is van, hogy borul az egész, de többé kevésbé így van. Éjszaka van, hogy felkel és eszik, de most például ami nagyon ritka elaludt fél 10-kor és reggel 7-ig durmolt, már kő kemények voltak a melleim, ez ritka, mert amúgy hajnalban 5-körül általában ébredezünk, de hát a mai az kivételes nap volt.... :-) :-) ... nálunk volt egy kis szopási hiszti vagy ahogy hivatalosan mondják sztrájk, amit sztem a fogacskája okozott, vagy az, hogy idő közben nekem megjött, de rendeződött minden, kíváncsi leszek, ha ismét megjön mi fog történni. Jó hétvégét mindenkinek :-)
szia! nálunk úgy van, hogy kb 5körül felkel cicizik visszaalszik kb olyan 6ig( jó esetben) okyan fél nyolc körül reggeli szopi, néha 1órahossza alvás( ma nem) 10körül egy kis gyümi utána szopi, elmegyünk a boltba kis séta, alszik van hogy 13óráig. ebéd szopi, 16kor uzsiszopi, 19körü fürcsi vacsiszopi, alvás, éjszaka is felkel enni 1szer 2szer!
Lányok én is szeretnék kérdezni, elsősorban azoktól akik szoptatnak és eszegetnek is már, hogy mi a napi rendjük az étkezést tekintve, én úgy csinálom, hogy reggel 7 körül szopizik, aztán mivel nagyon jó alvó visszaalszik 9 fél 10-ig és megint szopizik, de csak nagyon picit (megszokás) később eszegetünk egy kis gyümit kekszivel, fél 12-körül elalszik és ébred olyan negyed 1-körül akkor megint cicizik, délután elmegyünk sétálni és utána is szopik egy kicsit - majd játszunk - később adok neki tejpépet amit imáááád, mert isetni valíliás ízűűűű, 6- óra körül elalszik, és olyan fél 7- 7 körül ébred, akkor megint cicike kell, majd játszunk, és fürcsi és elalvás előtt szopizik és eszik pótlásként egy kis tápszert is, persze ha kell neki. Jajj mi még mindig szinte a cicin lógunk, nálatok hogy van ez???????? Írjatok ha lesz időtök!!! Köszi :-)
Márkó tízóraira kap gyümit de még nem váltottuk ki, de a védőnő azt mondta, hogy gyümivel nem gog jól lakni:s de hallom meg olvasom, hogy gyümit kap csak a baba tízóraira. ezt nem értem. ma akarok krumplikát adni neki ebéd előtt.
Szia - képzeld el, hogy mi mikor hazajöttünk a kórházból már másnap besípolt éjszaka, én akkor azt hittem meghalok, remegett az egész testem, de a pici aludt szépen nyugodtan, többször előfordult ez náunk, mikor rájöttün, hogy merül az elem benne, és azért csinálja,..... hát sokszor halálra rémültem miatta, de az elsőt azt nem felejtem el soha ....
Lányok, aki hozzátáplál, melyik étkezést jó először kiváltani? Én a délit gondoltam, illetve azt kezdtük el. Most 10 kiskanálla eszik kb, az olyan 20 ml. Folyamatosan csökkentsem után a tápszer mennyiségét? Vagy hogy csináljam? És elég lesz neki csak a kaja délben?
Ki hol tart ebben aki már elkezdte?
Szerintem csak lemászott róla.
Igen, mi az első pár hétben használtuk, és már valahogy Ő is leficergett róla. A keze kilógott a kiságyból. Rám is a frász jött. Aztán még párszor beriasztott, pedig állítottunk az érzékenységen. Úgyhogy mi kiiktattuk. Engem már az a vacak stresszelt!
Nálunk változó. Pár napja alig bukik, de vannak napok, amikor egész nap...
Szerencsére, nem riasztott be még soha! Én is frászt kaptam volna, az biztos!
Nektek mennyit bukik a babátok?
Nálunk kb 1-1,5 hónapig szinte semmi nem volt,most 1-2 hete sokat bukik,majdnem minden evés után.
Nagyon rég nem írtam már ide:(
Én nem tudtam,hogy ide is szoktatok irni:(
Nekünk is sokáig útban volt a keze, de most már ügyes, türelem kell hozzá az tuti, nagyon-nagyon picit rá lehet segíteni, utána sztem (nálunk így volt) rájön magától is, hogy vegye ki a kis kezecskéjét maga alól.
Csajok....lehet hülye kérdés...de nektek már jelzett tévesen a légzésfigyelőtök?
Vagy egyáltalán...jelzett már?
Éjszaka éjfél felé kipattantam úgy az ágyból, mert besípolt, de nem volt semmi baj hála Istennek. De a frász jött ránk. Nagyon rossz érzés volt.
Hintőport a kis hajlatokba, amikor ki volt persegve az arca, azzal kentem, nagyon szép lett tőle és nem szárította ki. Amúgy neogranormonos testápolót használunk már régóta, nekünk bejött. Olajjal még nem kentem, úgy látom még felesleges, de amint szárazabb lesz a bőre kipróbáljuk.
Olívaolajjal szoktam átmasszírozni.
Igen használok! Gyógyszertári testápoló, a doki írta fel és nagyon jó! Most kértem az arcára is (bár ez is jó), de írt fel másikat, mert olyan száraz neki mostanában.
Ti fürdetés után használtok valami testápolót?Úgy értem,babaolaj,hintőpor vagy testápoló?
Én ezzel bajban vagyok,mindenki mást mond.
Ő alakította így magának. Már 5 körül picit nyűgös, akkor kezdem az előkészületeket a fürdéshez, aztán masszázs, fürdés, majd olajozás, pizsamaosztás, cici és alvás.
De nap közben max. 1-2 órát alszik.
azta! de jó alvó! hogy csinálja? és akkor már 6 előtt fürdés van? és napközben mennyit alsik?
Ügyesek a Babáitok!:) Márkó az oldalára csak 2szer fordul. ezenkívül még tud hasról hátra fordulni, de amíóta a terpeszpelus rajta van azt sem csinálja:( nemsokára megszabadul tőle remélem és akkor beindul remélem.
Jó alvó. Február óta este 6 körül elalszik és reggel 7 körülig alszik. Változás... talán többet pisil éjjel, cserélgetnem kell éjszaka is a pelusát. Na meg néha sikerül 8-ig is aludni. :D
Nálunk is a tolatás a menő. Bár ma este már tolta fel a popsiját és húzta be a lábát maga alá. Utána meg a karjait tolta ki, lassan négykézlábra áll a gyerekem. :D
És képzeld, mi még nem fordultunk hasra. Csak a fürdőkádban, és akkor is úgy, ha a kezünkben van. :D Valahogy kifordul belőle.
Igen, ha Ő csinálja, lehet. Nálunk is ez van, de nem csak akkor, ha fogom a kezét. Hanem hasból emeli magát. A hájacskák alatt jó kis hasizma lehet. :D
Hát már végülis kúszik is néha, hátra is meg előre is volt már egy-két mozdulat. Pl forogni nem annyira akar. Útban van a keze, és ettől totál kiakad:)
Akkor jó. Amint megkapaszkodik vagy támasztékot talál, felül, feltápászkodik, és bazira vigyorog. Örül magának:)
Tavaszi kabát, ami alatt van vmi pulcsi féle igen. Overállt már rég nem adok rá, inkább harisnya és egy picit vastagabb gatyó, de ha van bundazsákod akkor az is ad egy plusz réteget. Tényleg ilyenkor már úgy öltöztesd szerintem ahogy írták a többik is, ahogy te öltöznél fel!
További ajánlott fórumok: