2011 Októberi babák (beszélgetés)
Ezért nehogy már aggódjál! Úristen! Csak meglepődtem, mert nekem a genetikus azt mondta, amikor 12 hetesen voltam, hogy, ha úgy döntök, még kb. 2 hétig megcsinálják, aztán már csak magzatvíz vizsgálatot csinálnak.
Fogalmam sincs, hogy jó, vagy nem jó, hogy azt csinálták Neked! Elvileg ez a legpontosabb vizsgálat, valószínű, hogy ezért!
Nyugi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Most ne már... Azt akarjátok hogy még ez miatt is kezdjek el aggódni? Most akkor nekem miért lepényből vettek mintát? És miért baj ha később vesznek mintát a lepényből? :(
Én azt hittem, hogy Neked is magzatvízből vettek mintát! Elvileg lepényből tényleg csak a 14. max. 15. hétig szoktak venni!
Én is annyi vagyok és szinte semmit nem érzek! Annyira irigykedem, hogy Ti már így érzitek! Most kb. 1 hétig megint nyugodt leszek, mert láttam tegnap, hogy minden Ok. Ha akkorra sem érzem, megint kezdődik az aggódás!
Jól csinálod, hogy így fokozatosan kezded a dolgokat, én is így fogom majd csinálni, én holnaptól vagyok egyedül, a párom dolgozik Virág meg suliba.
De akkor nyugi, minden rendben lesz, jól érzi magát, ha így mocorog:)
Abszolút:) Én most vagyok 20+6, és egy hete néha hullámzik a hasam:)
Hát igen én tegnap óta egyedül vagyok itthon mert a párom dolgozik úgy hogy tegnap már főztem meg bepakoltam a mosógépbe és teregettem is de közben azért pihentem ültem meg feküdtem én már óvatosan de csinálgatok dolgokat mert a sok fekvéstől és üléstől fáj a derekam. Meg kedden megyek dolgozni és nem akarom hogy hirtelen sok legyen a munka a pihenés után!
Nekem azt mondták, hogy este fürdésnél levehetem a tapaszt és hogy 2 hétig kímélő életmódot kell élni, nem kell szigorúan feküdni, hosszan ülni sem jó mert az is terheli a méhet. Én úgy döntöttem, hogy vasárnapig mégiscsak szigorúan fekszem, a családom nagyon kis rendes és mindent megcsinál és holnap már fel kell kelnem, mennem kell a terhesgondozóba és ultrahangra is. Te is vigyázz magatokra!
Én nem tudom min múlik hogy lepényből vagy vízből vesznek mintát. Kecskeméten mindenkinek lepényből vettek pedig volt aki fiatalabb terhes volt meg volt aki velem egy idős terhes volt!
Neked mondtak valamit hogy meddig kell feküdnöd otthon? Engem úgy engedtek el hogy a kezembe nyomta a nővérke a zárójelentést és közölte mehetünk haza! de hogy meddig pihenjünk és mikor vehetjük le a tapaszt semmit nem mondott!
te most hány hetes vagy? igen nekem magzatvízből vettek Szegeden és ott méhlepényből csak 12-14 héten vesznek
Mi 19+5 hetesek vagyunk. :)
nekem a párom és lányom is kaptak már pacsit a tenyerükbe, és én is szoktam már látni a pocimon a mocorgást, és elég intenzíven érzem a bulikat bent. Mi 19+4 hetesek vagyunk.
Nekem 2 hét múlva kell mennem kontrollra és addigra lesz eredmény is! Én 18.-án voltam! Neked magzatvizet vettek le nem? Annál kell 4 hetet várni nekem lepényből vettek mintát!
Neked mikor lesz meg az eredmény, és kell menned kontrollra? nekem 4 hét múlva, én 19-én voltam és nem mondták, hogy kontrollra kell mennem
Nekem azt mondta az orvos hogy eleven a fiunk, de igazából most mióta meg volt ez a vizsgálat azóta érzem én is jobban őt. Lehet hogy így fejezi ki hogy nem tetszik neki hogy bele piszkáltak az ő kis környezetébe. De komolyan érzem a kezemmel ha erősebben mocorog és igaz hogy 10 percig volt a párom keze a hasamon mire érezte kétszer hogy mocorog a baba de érezte! :) Sőt másnap délután a párom húga is érezte! :)
Úgy a szívemhez nőtt már a baba nehogy elvegye tőlünk a jó Isten! Nagyon remélem hogy minden rendben lesz de közben nagyon félek hogy baj történik.
Sokat simogatom és beszélek hozzá hogy legyen olyan erős mint az apja és olyan makacs mint az anyja és akkor nem lehet baj! :)
Ha vékony a hasfalad, lehetséges! Én tegnap panaszkodtam a doktornőnek, hogy nagyon rutkán és nagyon gyengén érzem csak, pedig mindjárt 20 hetes leszek. Azt mondta, hogy a vastag hasfalam + a mellső fali lepényem nagyon sokat felfog a rúgásokból, elképzelhető, hogy csak 2-3 hét múlva fogom konkrétan érezni! És még ráadásul lusta is a kicsi fiam, nem túl ficánkoló típus! :)
Lehetséges hogy már kívülről is érezhetjük ahogy mozog a baba? Mert ha nem mit érzett a párom pár napja és azóta folyamatosan én is érzem a kezemmel. Csak ő lehet más mi mozogna bennem ott ahol ő is van? :)
Ugyanez volt nálunk is! A párom 9 évig mondogatta, hogy fiút szeretne, majd amikor terhes lettem, azt mondta, hogy mindegy, csak egészséges legyen! Persze, én tudtam, hogy igazából fiúra vágyik. Nekem mindegy volt, de tegnap kiderült, hogy fiú, úgyhogy most nagy az öröm!
Szegénykém! Jól megijesztettek, de a lényeg, hogy minden rendben van! Gratula a kis puncishoz! :)
gratulálok a kisfiadhoz! :) örülök hogy minden rendben van nálatok!
üdv! én okt.17-re vagyok kiírva:)
Pont ma töltöm a 17. hetet.
Bár mi nem ismerjük egymást, de azért megjártad a poklok poklát.
Sziasztok!
Kaptok egy kis életjelet rólam :) Egy csomó mindenkit nem is ismerek, olyan sokan lettünk :) meg olyan régen voltam
Amik velünk történtek:
-12 hetes uh-n minden rendben volt
-AFP 2,66: a telefonban úgy adta elő a nő, mintha világ vége lenne, jól be is pánikoltatott
-3 nap múlva uh minden rendben, nem is értik ilyen kis eltérés miatt miért kell aggódni, de menjek el Pécsre genetikai uh-ra
-13-án kicsit véreztem, de egész hétvégére bent tartottak a kórházba
-16-án kiengedtek, az uh-n ismét minden rendben és végre látszott, hogy KISLÁNY
-17-én genetikai uh Pécsen, megerősítették hogy kislány, illetve hogy minden rendben van, csak a számított fogantatáshoz képest előbb fogant a drága, így az AFP-t későn vették le, ezért lett magas az eredmény
Szóval hagytak 3 héten keresztül sínylődni, meg bőgni csak mert azt senki sem mondta, hogy az egész világon összesen 3 országban csinálják ezt az AFP vizsgálatot, mert annyira megbízhatatlan :S és mégcsak nem is számít diagnózisnak, mert a két uh a döntő, hogy minden oké-e. 2-án ismét megyek Pécsre és reméljük, hogy továbbra is minden rendben lesz
Akkor most hány hetes is vagy?
aranyosak vagytok.
ez az első babánk, a párom természetesen fiút szeretne, de ő se tudja megmagyarázni, miért. nekem majdnem mindegy, mindkettőnek örülnék. a második gyereknél lesz talán majd könnyebb, mivel két ellenkező neműt szeretnék. ott majd legalább tudni fogom, mit is szeretnék :-)
További ajánlott fórumok: