Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » 2011 nyarára elérjük az álom súlyunk!! :) fórum

2011 nyarára elérjük az álom súlyunk!! :) (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6
2011. febr. 8. 15:30
Ja persze az egész agyban dől el. amit nem lehet, azt nem eszel. Az biztos, hogy sokkal több szervezést kíván, előre tervezem és is egy hétre az étkezésem. A család hétközben menzázik, munkahelyen eszik, avacsi nálunk mindig hideg volt eddig is. Hétvégén ugyanúgy főzök, a húsleves tészta nélkül, a pörkölt, a resztelt máj, a töltöttkáposzta lemnmagpehellyel rizs nélkül (rizs sem ehető), a karfiolpüré, a lenmaglisztbe-lenmagpehelybe kisütött "rántotthús-zöldség", a kakóból és banánból készül csokikrém a paleopalacsintába, a gesztenyepüré, a muffinok, a paleofagyi, a rozmaringos paleo kenyér vaj helyett kacsazsírral vagy avokadókrémmel, vagy a húslevesben főtt húsból készült húskrémmel...nagyon fini. Egykicsit kiveszek a család adagjából és azt paleosan fejezem be. de egyre több mindent a család is így eszik, mert ízlik nekik!
2011. febr. 8. 15:18

Ez egy életmódprogram, ami elég, számomra is megkérdőjelezhető gyökerekhez nyúlik vissza. Mármint ahhoz, hogy a paleolit kor emberének miből állt a tápláléka. No szóval én inkább amiatt döntöttem e mellett,mert ételfüggő, főleg szénhidrát és tejfüggő voltam. A férjem hívta fel rá a figyelmem, aki szerint ez a függőség olyan, mint a többi: nincs olyan, hogy leszokok a cigiről, de minden negyedik nap rágyújtok, vagy leteszem a poharat, de délelőtt egy picit mértékkel ihatok, vagy ha kibírom egy hónapig drog nélkül, utána módjával használhatom. Mindent vagy semmit elvet alkalmazzak és hagyjam el azokat az élelmiszereket, amik károsak a szervezetemnek, mert sóvárgást, túlsúlyt, hangulatváltozást...okoznak.


Ennél a táplálkozásnál nem fogyasztunk olyan ételt amiben cukor van. tehát így szinte a gyorsételek, félkészételek szinte ki is esnek. Ha néha használunk cukrot, az a nyírfacukor vagy egy pici méz...és így kiesett egy csomó hagyományosan készített édesség...


Nem eszünk tejterméket, kivéve a kemény sajtot.és így kiestek a zsíros sajtok, az ízesített tejtermékek, a túró...

Kókusztejet használunka kávéba, süteménybe, főzelékbe...Ez kapható por formájában vagy tejszín sűrűségűként is, de készíthatő házilag is. Ezt higítjuk.De ebből tehetünk a gesztenyepürénkre is.


Nem eszünk gabonából készült dolgokat. gabonaliszt helyett lenmaglisztet használunk vagy olajos magvakból származó lisztet darálmányt, szezámpelyhet...zabpehelyliszt és zabpehely fogyasztása mértékkel megengedett.És akkor itt ki is esett a péksütemény, kenyér, tészta.


Nem eszünk hüvelyeseket, babot, lencsét, borsót, földimogyorót.


Nem eszünk krumplit és kukoricát.


Szabadon ehető minden gyümölcs, minden hús, hal, minden zöldség, olajosmagvak, aszalványok. És süthetünk a megfelelő hozzávalókkal kenyeret, muffint, palacsintát. Készíthatünk csokikrémet, karfiolpürét, nokedlit...


Ja...és csak olivaolajat illetve a sütikhez dióolajat és lenmagolajat használunk. Zsír használható!


Én először kétkedve fogadtam, de valóban egyik napról a másikra eltünt az ételfüggőségem. Napi 5x eszek, sokkal többet iszok, szebb lett a bőröm és elkezdtem fogyni. Ez nem fogyókúra igazából a betegségek ellen találták ki, de mellékterméke, hogy segíti a megfelelő, ideális súlyt beállítani. Első hallásra egysíkúnak tűnik, de nem igaz! Annyi féle étel ehető, és helyettesíthető egészségesebbel, hogy csak na!

Így kiküszöbölhető a tej, gabona, mogyoró allergia, ami sokakban nem kimutatható, mert csak puffadással, hasfeszüléssel, rendzsertelen széklettel, pattanásokkal, depresszióval jár. Én sokkal jobban érzem magam és az orvos kollegáim vérképeiben is nagyon jó eredmények lettek, vérnyomáscsökkentőket elhagyták, megoldódtak az emésztési gondjaik...


Féltem tőle, hogy drága. de ha nem napi 1 liter tejnek megfelelő kókusztejet iszol meg és nem eszeg merőkanállal a nyírfacukrot és nem eszel uyganannyi sütit és kenyeret, nem drágább! Sőt...nem állsz meg a pékségeknél, nem veszel üdítőt útközben, egy kis csokit...

Én hétvégén előre főzök és lefagyasztom, így hét közben nem is vásárolok szinte.


A magyar képviselője ennek Dr. Szendi Gábor.

2011. febr. 8. 11:32
Sziasztok Csajok! Erre én is kíváncsi lennék mi is az!
2011. febr. 8. 10:25
szia mi az a paleolit??
2011. febr. 8. 10:22
Úgy örülök.A 21.napra az életmódváltásommal 94kg-ról 88kg-ra fogytam. Még hosszú az út, de nagyon könnyen veszem a paleolitnak köszönhetően az akadályokat. Semmi bűnözés, semmi sóvárgás. hajrá lányok, lesz még bikinis strandolás.
119. Vivienke30 (válaszként erre: 118. - Bondita)
2011. febr. 7. 11:51
szia én is tornázok 3szor a héten de nem tudom hogy feljött rám egy kilo
118. bondita (válaszként erre: 117. - Ercsi83)
2011. febr. 6. 22:46

Nekem is 10 kg minusz a célom. Te hogy kezdesz hozzá, vagy mit fogsz csinálni?

Nekem a súlyom kb 75-76 kg. És hozzá 169 cm vagyok. Figyelek az étkezésre és tornázok is minimum 3x hetente. Ha jön a jó idő megyek majd futni is. Eddig az eredmény 0. Sajnos! :-(

117. Ercsi83 (válaszként erre: 107. - Vivienke30)
2011. febr. 5. 22:32
úgy 10 kg mínusszal jobban érzeném magam :)
2011. febr. 5. 21:52

lányok, nézzétek miket találtam kis lélek meg testerősítő :) hosszú hónapos diéták előtt jó ilyenekből feltöltődni :)


*****


alma kúra *

Kinek ajánlott?

Általános tisztításra, méregtelenítésre, újjáépítő célra.

Hogyan kell végezni?

Öt hétig tart a kúra, az első héten délig almát egyél, majd szokás szerint ebédelj és vacsorázz. A második héten délig és vacsorára almát fogyassz, és ebédelj a megszokott módon. A harmadik héten egész nap almát egyél, öt részre elosztva. A negyedik héten ismételd meg a második hét menetét, az utolsó héten pedig az első hét programját.

Szórj fahéjat az almára, mert az megakadályozza az erjedést!


*****

apróbb segítségek*

Kendermag

Nem csak a madarak eledele! A feljegyzések szerint Buddha hosszú böjtölése során csak ezt fogyasztotta. Speciális olajréteggel vonja be a gyomor falát, így az éhségérzet nagy mértékben lecsökken. Közben minden szükséges ásványi anyaggal, esszenciális zsírsavakkal, fehérjékkel ellátja a szervezetet. (Akvapol Kft., 25 dkg/1800 Ft) Napi 2-3 kávéskanállal fogyasszuk, kefirbe, aludttejbe, joghurtba keverve!


Gyógynövények, teák

A súlycsökkenést elősegítő teák főként az anyagcserét fokozzák. Gyakori összetevőjük a mályva. Csak mályvát tartalmazó teát is vehetünk (500 Ft). Mályva mellett az energiát adó panax ginzeng és a tisztító zöldtea található meg a több száz éve Kínában kifejlesztett változatban. (Beauti-Leaf, 600 Ft). Több gyógynövény együttesen igen hatékonyan alkalmazható. Ha a holdnaptár szerint kezdjük a kúrát, ideális a fogyó hold idejét választani. Ebben segít még pluszban a „Fogyó hold tea”, melynek jellemző összetevője a gyermekláncfűlevél. (Celsus Kft., 50 gr/700 Ft).


Választhatunk még a népi gyógyászatban évezredek óta alkalmazott összetételű teát (citromfűlevél, kukoricabajusz, szennalevél stb. – Mecsek tea, 300 Ft), mely hashajtó és vízhajtó hatású, vagy a szintén enyhén vízhajtó, kúraszerűen alkalmazandó, éhségérzetet csökkentő rágótablettát, melynek hatóanyaga többek között a kukoricabibe, a csalánlevél és a gyermekláncfűgyökér (Zeatax, 100 db/2600 Ft).


Króm:

Az édességről különösen nehezen lemondók „fogyókúrás mankója”a króm. Ez az anyag ugyanis serkenti a cukoranyagcserét, erősíti az inzulinháztartást, és szabályozza a vércukorszintet. Különösen hatékony, ha élesztővel kombinálják. Ilyen a GTF Chrom (60 db/1600 Ft), vagy a Krómkarnitin, mely kiegészítésül karnitint is tartalmaz, s fontos szerepet játszik a zsírok lebontásában. A hosszú szénláncú zsírsavak a karnitin közreműködésével képesek bejutni a sejtekbe, ahol „elégnek”, s így energiát termelnek. (30 db/1800 Ft). Mindkettőből napi 1-2 szem javasolt.


A króm hatékony „segítője” a kitozán, mely az északi-sarki rákok páncéljából előállított élelmi rost. Nem emészthető, így kalóriaértéke nincs, viszont az ételekkel együtt fogyasztva megköti azok zsírtartalmát, akár saját tömegének ötszörösét is. A kitozán beburkolja a zsírcseppeket, és megvédi azokat az emésztőenzimektől, így megakadályozza a zsír felszívódását. Plusz jó tulajdonsága, hogy csökkenti a koleszterinszintet. (Chito Chrom, 48 db/ 4000 Ft).


Zsírégetők:

A hájréteg ellenségei a zsíranyagcserét elősegítő készítmények. Kapszulákból, tablettákból a kínálat óriási, de igen borsos árúak. (A 100 darabos Fat Burnersből például napi egyet kell bevenni, 4500 Ft.) Jóval olcsóbb, jótékony hatású, és kifejezetten finom a mézes aszalt galagonya. Remek vérnyomáscsökkentő, de a fogyókúra segítője is, hiszen részt vesz a zsírégetésben, túlzott zsír- és húsfogyasztás esetén is jó hatású. (Oriental Herbs, 20 dkg/600 Ft)

2011. febr. 5. 14:11

Még az előbb annyit akartam írni, csak a drágám elküldte :) hogy a nyár az akkor nektek is motíváló erő :)) Én idén nyáron nem úgy akarok kinézni mint egy bálna aki majd szét folyik. Tavaly úgy néztem ki az tuti, már akkor el kellett volna kezdenem.

Egyébként a ti párotok mit szól a fogyihoz? Az én férjem nem ad erőt hozzá, mindig azt mondja hogy így is szeret :)

2011. febr. 5. 11:34
Sziasztok Csajok! Én még a bikinitől a 102 kg-mommal nagyon messze vagyok, viszont mióta fogyókúrázom sokkal jobban érzem magam. Energikusabb vagyok és a kedvem is jobb. Ez az 5. hét, igaz úgy érzem a héten nem ment le semmi, jövő héten kiderült, akkor mérlegre állok.
113. Vivienke30 (válaszként erre: 112. - Spixi)
2011. febr. 5. 09:16
szia mi is megyünk nyáron nyaralni én is szeretnék bikinit felvenni még soha nem volt rajtam
112. spixi (válaszként erre: 108. - Mosolyka2)
2011. febr. 5. 09:15
Jó reggelt,úgy látszik ezek a kislányok nagyon őszinték...Valahogy én is igy vagyok vele,ahogy te,ezekadnak erőt a folytatáshoz.Azért durva,hogy ha ezt már ő is észreveszi :-) Szóval mindent bele,és nyárra meglesz a kitűzött célunk.Mi júliusban megyünk nyaralni,addigra jó lenne felvenni azt az áhított bikinit.És mondjuk jó lenne,ha combom nem kötözött sonkához hasonlítana.
111. Vivienke30 (válaszként erre: 110. - Mosolyka2)
2011. febr. 5. 09:14
hajrá akkor én jövö héten péntekig meg akarom csinálni a minusz négy kilot a héten remélem sikerül
110. Mosolyka2 (válaszként erre: 109. - Vivienke30)
2011. febr. 4. 20:31
Ez adott erőt a további fogyókúrához :)) Úgy látszik az őszinteség adja nekem a legnagyobb löketet :)
109. Vivienke30 (válaszként erre: 108. - Mosolyka2)
2011. febr. 4. 19:18
hát ez igen kislányod nem kiméletes!!!de ne add fel
108. Mosolyka2 (válaszként erre: 106. - Spixi)
2011. febr. 4. 17:23

Én jelenleg úgy érzem sosem fogok normálisan kinézni :((

Drága kislányom ma felhúzta a pólómat, megnyomkodta a hasamat és teljes nyugodtsággal közölte közben hogy HÁÁÁJ. :)))

107. Vivienke30 (válaszként erre: 105. - Ercsi83)
2011. febr. 4. 08:25
igazad van és mennyit szeretnél leadni???jo reggelt mindenkinek!!!
106. spixi
2011. febr. 4. 08:03
Sziasztok,lányok milyen jó lenne nyáron felvenni egy csini kis bikinit és nem úgy kinézni benne,mintha bálnák lennénk..Remélem sikerülni fog. A 4és fél éves kislányom megkérdezte tőlem egyik nap hogy, anya miért ilyen nagy a pocid? Megint kisbabád fog születni? A válaszom csak annyi volt,hogy azért kicsim,mert anyád egy hájas disznó :-)
105. Ercsi83 (válaszként erre: 104. - Vivienke30)
2011. febr. 3. 21:12

én is nagyon szeretnék nyárra csinos lenni, és kényelmesen érzeni magamat a ruháimban. :)

De sikerülni is fog! Megcsináljuk!

Amíg látjuk, hogy mások nem adják fel, addig minket is ösztönözni fog és erősíteni. :)

104. Vivienke30 (válaszként erre: 103. - Ercsi83)
2011. febr. 3. 20:24
igen én nyárra szeretnék lefogyni szép lenni
103. Ercsi83 (válaszként erre: 102. - Vivienke30)
2011. febr. 3. 20:06

:)


Legalább ez is motivál.

102. Vivienke30 (válaszként erre: 101. - Ercsi83)
2011. febr. 3. 20:01
már megondoltam magam ha lefogyok sokkal jobban birok majd rajta lenni
101. Ercsi83 (válaszként erre: 95. - Vivienke30)
2011. febr. 3. 19:51
Esetleg próbáld meg meghirdetni, hátha valaki épp venne. Egy próbát megér :)
2011. febr. 3. 19:43
sziasztok hogy vagytok???hétvégre már jo idö lessz
99. edibest (válaszként erre: 92. - 81fea164b2)
2011. febr. 3. 17:02

Szia!

Köszi az infót!

Azt hiszem akkor inkább nem kockáztatok.

Küzdök tovább a kilókkal:-)

Régen szedtem a Reductil-t, de akkor még nem volt semmi más állandó gyógyszerem.

98. 81fea164b2 (válaszként erre: 94. - Spixi)
2011. febr. 3. 15:49
Szia. Én csak a gyógyszerrel fogytam, semmit nem csináltam mellette. Ugyanúgy éltem, mint előtte. Ettem mindent, semmit nem mozogtam...csak sokkal, sokkal kevesebbet. Biztos, ha még diétáztam is volna, magokat, leveleket rágcsáltam volna és ugrabugrálni is eljárok, hamarabb fogytam volna, mint 8 hónap. A bőrőmnek se az egészségemnek, vérképemnek semmi baja nem lett. Hálás bőrőm van, a hízás sem látszott meg rajta. És mivel apránként mentek le a kg-ok a fogyás sem. Nekem semmi bajom nem volt a gyógyszertől.
97. Vivienke30 (válaszként erre: 96. - Mosolyka2)
2011. febr. 3. 14:19
igen tudom nagy hely kell!!de a konditerembe megtetszett a futogép
2011. febr. 3. 13:27

Eleinte én is úgy voltam vele hogy milyen jó az ellipszis tréner. Volt szobabiciklim is, azt is szerettem. De valami rohadtul átmozgat, majd kiköpöm 5 perc után a tüdőmet, úgy érzem hogy nagyon felviszi a pulzusomat, ami nem tudom mennyire jó. Ha meg állítok nehezebb fokozatra, azt meg a lábam nem bírja :) Nem tudom milyen embereknek lett kitalálva :)

Jaj futógép nekem is szívem vágya, de az olyan nagy. Mondjuk a trénerem sem kicsi / nem tesco-s/, még konditeremből lett kiselejtezve :), de a futógépnek jóval nagyobb hely kell azért.

95. Vivienke30 (válaszként erre: 91. - Ercsi83)
2011. febr. 3. 12:24
hát jo lenne eladni és vennék futogépet de szerintem senki nem venné meg
1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook