2010 szeptemberi babák (beszélgetés)
Szépen növöget és nagyon ügyes, ha már kúszik. :-) Hogy néz ki ez a szandi? Teszel fel képet?
Milyen kekszet? Nekem a védőnőm sima háztartási kekszet mondott, de ha nagyon rendes akarsz lenni, vegyél neki Rossmannban babakekszet. 400Ft körül van és egy hónapig elég.
Akkor mi még jók vagyunk, Anna kb. egy hete taknyos, de szép fehér, nem zöld.
Mi? Nem értem. Nem szabad mellette cigizni. :-) De mi van a tejjel?
Szegény Doni, még mindig köhög? Anna már csak nagyritkán 1-1-t. De az orrát még 3-4X szívni kell.
Sziasztok!
Mindjárt olvasok. Tettem fel a naplómba képeket Annáról.
Jó estét mindenkinek! Megint csak most tudtam jönni :(( Remélem mindenki jól van már amennyire lehet. Bettus! Nagy nagy gratula!
Helyzetjelentés: Márk kapott tegnap egy "csinos" szandi szerűséget a lábaira tegnap. Alvás közben kell viselni. Még örülhetek is hogy elég jó alvókája van. De 1. ma délelőtt a cipőnek hála (szerintem) a szokásos 2 órája helyett csak 40 percet volt hajlandó aludni. Viszont ebéd után (ami picit csúszott mert ma végre megkapta a Rotáját) aludt a saját ágyikójában 2 és 1/2 órát. Ilyen talán 2 hete volt utoljára (vagy még régebben) 2. mióta fent van a szandika azóta mintha az egész lábát befele fordítaná. Jó kis észrevételek mi? :))))) Na majd meglátjuk 6 hét múlva. Akkor kontroll. Egyébként 7700 gramm (570 grammot hízott 1 hónap alatt) és 68 cm. A fejünk pedig tényleg nőtt 0,5 cm-t. :DDD A mellkasunk 43 cm. Most már mindent tudtok. :DDD Ja! Legfontosabb: 2 napja kúszunk! Egyedül! S egyre többet fordulunk hasról hátra. Ennyi. Ja! Egy kérdés: a védőnő (helyettes) leállított szóban a babapiskótáról s valami hüle nevű drága kekszet kell ennie a gyerkőcöknek. Naponta fél vagy 2 naponta 1 keksz. Ki mit tud erről? Na lassan befejezem. Hétvégén valószínűleg nem leszek. :(( Majd hétfőn igyekszem jönni. Remek hétvégét s időtöltést mindenkinek! Puszi
Hát, azt mondta, arra lehet allargiás, mert én eléggé sok tejet iszom,naponta majdnem 1 litert. Kérdezte eszik-e a gyerek sajtot vagy túrórudit? Jó vicc. :DDD Örülök, ha a főzelékeket megeszi, nem járunk mi azért még ott.... De nem tudom. Ha allergiás lenne a tejre, az így jönne ki? Nekem sajna fogalmam sincs ezekről a dolgokról. A cigifüstölés is csak az erkélyen megy, de a ruhára ugye akkor is rátapad egy kicsi.:( Azt is kérdezte hogy milyen a gyerek fekhelye, van-e gyapjú vagy toll a közelében, stb. Hát, ha az esély kicsi is az allergiára, azért egy próbát megér, abba még nem halt bele senki.
De szerintem nagyobb az esélye egy fel nem fedezett takonygócnak.
miért kell a tejet elhagyni?????
és lesz folytatás is?mármint a naplóírásnak!
én is fejek,nem macerás,10 perc(mondjuk nekem gépi van:-P)
Köszi! Megnyugtattál! Nekünk ma van a hetedik nap, de fehér a cucc, eszik, ma talán kétszer köhögött, de szerintem azt is a nyálától, és nincs láza. Akkor még orrszi-porszizok serényen és várok. Úgyis jövő csütörtökön megyünk tanácsadásra, majd megnézi a doki, ha nem rosszabbodik bármi is addig, nem viszem el, hogy esetleg a rendelőben még összeszedjen pluszba valamit.
Egy átlagos taknyosság kb. 7-10 nap, de kisbabáknál lehet 2 hét is, ami teljesen jó még. Baj akkor van, ha lázasodik, hurutosan kezd köhögni, nem akar enni és sárga-zöld lesz az orrváladéka. Ez felülfertőződésre,illetve alsó légúti továbbterjedésre utal.
jah, azt nem vállalnám be, hogy teljes evésekre fejjek neki..akkor egész nap fejhetnék :O
Ó, szegénykém! Mármint a tejpépet kell elhagyni? Nem az anyatejet, nem? Cigifüst...jah, én is mindig kizavarom a férjem teljesen az erkélyre, hogy még az ajtaja se legyen nyitva, de sajnos teljesen úgysem lehet megkímélni őket. (kipufogógáz, por és egyéb a levegőben) Erről jut eszembe..tegnap voltunk a barátaimmal egy cukrászdában, van dohányzó rész és nemdohányzó pult. Mivel pulthoz nem akartam gyerekkel ülni, a dohányzó legszélső asztalához ültünk (egyébként egy légtér, kb. 4 méter van a kettő között). Hát egy öreg hapsi nem leült a mellettünk lévő asztalhoz és elkezdett szívni valami irtó büdös sodort cigit! Miközben még 20 másik üres asztal volt 5-10 méterrel arrébb..Így fogtam a gyereket és amíg szívta, tüntetőleg elvonultam vele arrébb. A pultos csaj szólt is, hogy feljebb kapcsolták az elszívót is, aranyos volt. Nem vagyok én erkölcscsősz, én is dohányoztam, de ez akkora bunkóság. Na jó hosszúra sikerültem, szóval jobbulást nektek!! Egyébként Viki, hány napig "normális" egy taknyosság? (te gyakorlott vagy :(:)
Akkor jelentkezned kell olvasásra :D
Gratulálok Bettus, ügyi vagy!
Elvittem Donit egy másik dokihoz. Azt mondta, nincs szükség a kúpra, nem beteg a szó szoros értelmében, hanem valamitől több a nyálka a garatban. Vagy allergiás reakció vagy van valami nem gyógyuló takonygubanc a fülben, vagy arrban. Úgyhogy tej elhagyva, hipollergén tejpép kiváltva, cigifüst közelébe sem mehet és jövőhéten fül-orr-gégészet.
De jó neked, hogy még ennyi tejed van! Én most serkentem Donival és teával.:D
Ó, remekül teljesítettél! :) Büszke lehetsz magadra!
Nagyon ügyes vagy!büszke lehetsz magadra nem kis teljesítmény pici baba mellet!!!GRATULÁLOK!
Megvan a vizsga! 4-es írásbeli, 5-ös szóbeli.
Az írásbeli nehéz volt, a 12 feladatból 2 nem ment, de azt meg le tudtam írni puskából.
A többi ment, és szóbelin nagyon rendesek volak, se az A, se a B tételt nem is hagyták végigmondani, mert látták, hogy tudom.
én a sok ciciharapás miatt gondolkodom a fejésen.
köszönöm hogy válsazoltál
Ha valakit érdekel, egy titkos naplóban leírtam a szülésem.
További ajánlott fórumok: