2010 Májusi babák (beszélgetés)
Igen, ahogy olvastam a BPD-t, nekem is feltűnt, hogy elég nagy baba már most!:)
Nem baj, reméljük azért nem lesz 4kg fölötti a súly, mert az már durva!
Igen, olvastam!:)
Nehogy már neked szerencséd legyen!:DDD
Na jó csak vicc volt, azért drukkoltam, hogy kislányotok legyen, de nekünk ez a sorsunk!:)
Megnéztem az oldalt és a méretek alapján nekem pont 30hetesnek felel meg!:)
Ott is tartok!:)
Akkor most itt vagyok!:)))
Sziasztok!:)
ajaaaaaj kellett nekem megnézni a linket:)
kb 2 héttel nagyobb is lehetne a méretek alapján:D
pedig tuti a 34+1nap
a dátum 100%, mert tudom mikor estem teherbe, szóval az jó!:D
+-1nap esetleg, h mikor ágyazódott be ugye...
hát nem vagyok kicsi én se (177cm)
apuka 191cm
szóval nem lesz pici a baba se,
Dominik 3770g-mal 51cm
Bálint 2 héttel előbb3300g-mal 53cm született
Hú szép nagy baba méretek, már majdnem megvan a 10 cm- átmérőjü fej.
És maradt a szülés várható időpontja május 20? ilyen szép nagy méretekkel?
Igen, egész nap csak várok .............várok..........várok, hogy legyen valaki.......
:-)
méretek:
BPD:94mm
hc:366mm
ac:309mm
femur:65mm
jó szívműködés és mozgás
placenta hátsó falon
magzatvíz menny norm
áramlás: jó
Sziasztok!:)
Van valaki?
Szia!
Ez gáz. :s De legalább egész szép összeget kapsz majd egyben! :)
A méreteink: BPD: 86mm, Thorax: 85*75mm (ez sajna 2,5 héttel ezelőtt is ennyi volt), femur: 61mm. Lepény II. fokban érett, emiatt, meg a thorax változatlan méretei miatt 2 hét múlva uh kontroll. Ha nem nő tovább töki, gondolom, lesz egy gyors császárunk.. :s (unokatesómnak a 30. héttől nem nőttek a gyerkőcei, szóval a hajlam megvan rá, de azért reménykedem, hogy csak elmérték, vagy elnézték, vagy csak egy kis növekedési ütemzavar! ;) ) Amúgy Máté olyan gyönyörűen helyezkedett megint, hogy az egyik füle csúcsát, a sarkát és a hátát láttuk csak. :) Szépen ráhasalt a hátsó falon lévő méhlepényre, belefúrta magát és nem mozdult meg. De így fekszik a drága már hosszú hetek óta! :) Ja, és fejvégű fekvésben van (a csontok között már alig lehetett lemérni a buksiját ;) )
Én ma mikor beszéltem a TB-nél a nővel, azt mondta, hogy most változott a jogszabály, és mivel május 1 után fog születni a csemete, meg kell várni a szülés napját, és csak akkortól a naptól lehet kérni a 168 napra a TGYÁS-t.
Május 1 től elég sok változás lesz, ez is meg, hogy 2 évig jár majd csak az ellátás, mi várható még vajon???????????
Zsu méretek a kis kukisnak??????????
sőőőt szerintem a gyesem duplája:)))
ha jól tudom a kiírt naptól visszaszámolva 28 nap...
de szerintem fogom kérni!csak még van akkor 10-en valahány napom...lehet jövő héten el is külödm az igényemet a céghez Bp-re
Sziasztok!
Tegnap este 9-kor megszült a barátnőm, végig ott izgultam a folyosón, sőt egyszer be is mehettem a szülőszobába, de gyorsan ki is jöttem, mert vákummal jött ki a pici és azt nem akartam látni.
Fáradt vagyok, de megérte, olyan szép az a kisfiú, és irigykedem, hogy ő már babázhat! A mókás az volt hogy ültem a szülőszoba előtt a széken, és aki először jött arra doki, ápolónő, szülésznő mindig megkérdezte, hogy szülni jöttem e... :-DDDDD vicces, szerintük akkor mosolyogva ücsörögnék a folyosón????!!!! :-DDD
Vica milyen szép hasad van már!
Lányok ti nem intézitek most a tgyást? Szülés előtt egy hónappal már lehet kérni és 10%-al több, mint a táppénz.
sziasztok!!!!
most már BIZTOS, HOGY KISFIÚ!!!!!!!!
na mit láttam meg elsőre egyértelműen az uh-n? hát azt, h kukacos:))))
a dokinéni is azt mondta, h még mindig kisfiú!:D ///ő csinálta a 18. héten is, és már akkor megmondta:)))///
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Nem idegeskedem.
Nyugi vagyok, csak azt sem tudom majd ha én is 3 hónapi táppénzt fogok egyben megkapni, mire fogom elkölteni azt a sok pénzt, ha egyszerre zúdul a számlámra.
:-DDDDDDDDDDDD
A TB-nél nagyon lassúak. Nekem 3 hónapot kellett várnom az első utalásra, de felkészítettek előre, hogy ez a "normális". Csak azt nem tudom, hogy akiknek ténylegesen ebből a pénzből kell megélniük, azok mit csinálnak???
Ne idegeskedj!!!
Sziasztok, Szép Napot Mindenkinek!
Képzeljétek pipa vagyok!
Január 9 óta, mióta a kórházban voltam, táppénzen vagyok.
Most kaptam a TB-től egy hiánypótlásra felszólitó levelet, hogy a könyvelő, nem küldte be a kórházban tartózkodási időmre és az azt követő 2 heti táppénzes papirokat, és most addig nem kapok semmit mert igy nem tudják megcsinálni.
Lassan április közepe van, és még egy fillért sem kaptam.
Most hivtam a TB-nél az ügyintézőt, azt mondja beérkezett a papir, és innen számitott 22 nap amikor folyósitanak, kérdem én mi kell most még 22 napig gondolkodni.
Őrület, lehet hamarabb meglesz Lotti mire kapok egy fillért is.
Aztán mire kapnék táppénzt, már megint kezdhetjük intézni a TGYÁs-t, az újjabb húzódás lesz.
Még jó, hogy megvan minden szinte Lottikának, nem ebből akartam volna megvenni a dolgokat, mert most nézhetnék ki a fejemből.
Még pelenkázó lapot kell, hogy vagyek, és lázmérőt.
Mindenképp a fülhőmérőset néztem, ez volt nekem az elő lánykámmal is, és nagyon kiméletes és jó megoldásnak tartom.
Rozali, és méreteket irsz, hogy mekkora most a Bébikéd, mit mondtak az UH-on lepény érettség stb!!!!!!!!!!!!!!!!
Sziasztok!
Voltunk tegnap Klárival 32 hetes uh-on és egy kedves hölgy magyarázta, hogy pl. az, hogy a 3. császár után elkötik a nőt, még mindig nem 100%-os védelem az újabb terhesség ellen. Akkor gondolom, ugyanígy lehet a férfiak esetében is. Elméletben működik, de előfordulhat itt is "hiba". Azért ez elég érdekes.. :o (én nem támogatnám a páromat egy ilyen döntésben amúgy.. nem tudom miért, azt ne kérdezzétek! :P)