2009 novemberi babák (beszélgetés)
Csajok én ma ki búcsúztam magam és elég fáradt vagyok,így elköszönök,majd reggel jövök.
Mindenkinek jó éjszakát.
Ma voltunk fagyizni gyalog. Csak 5 km.
12-kor indultunk és láss csodát pecsenyére égtem.
Nekem is azt mondta a védőnő, hogy 6 hós koráig miért akarok adni neki bármi mást, teljesen megfelel a tápi. Úgyhogy nem fogom az orrára kötni miket kap már most.
Viszont a csaj hozzánk 2 hós koráig hetente, két hetente járt, azóta pedig havonta. Múlt héten bejelentette, hogy másnap jönne, én meg mondtam, hogy nekem nem jó, de minek is jön, úgyis nem soká aktuális a 6 hós kötelező. Hát de muszáj jönnie, kötelező. Én viszont nem igen tartok rá igényt. Csak az időmet rabolja. A súlyát telefonon is megtudom mondani, ahhoz nem kellene idejönnie. Mert kb. ennyi történik, a gyerekről nem is nagyon beszélünk.
Egyébként itt a rendszer ennyiből jó, hogy nem nekem kell behordani, hanem házhoz jön. Ráadásul legalább előtte nap ideszól telefonon, hogy megbeszéljük mikor jó.
Azért az nagyon durva, hogy beállít reggel, "hajnalban" egy szó nélkül. Én tuti nem engedném be. Majd csak hozzászokik, hogy bejelentkezzen :)
HŐS fórumozó lettem,míg apa nem tér haza a futásból!
Utána csak hajnalban nézek vissza :(
Jucka én a nagyokkal sokat kínlódtam,mert mindegyik szorulásos volt.A lázmérőhöz hozzászokik.
Én felváltva 3 naponta kakiltattam őket:lázmérő,Levolac szirup,glicerines kúp és hagyományos szappanból készített kúp.A legutóbbi elég hatásos.Széttörtem egy szappant és víz alatt formáltam belőle kúpot,legalább is nagyjából,azt be neki és meghozza a hatását.
Kanalazás...hm
Eszik az édes, de csak akkor ha Nagyi eteti, anya pedig felcsap udvari bolon
Kanalazás...hm
Eszik az édes, de csak akkor ha Nagyi eteti, anya pedig felcsap udvari bolondnak.
Nekünk két védőnőnk van,egy itt Siófokon a körzeti védőnő és egy Kilitin oda járunk tanácsadásra mert az én gyerekorvosomhoz hordom a törpéket.Az itteni védőnő is eleinte kiakadt mikor mondtam neki,hogy én bizony 4 hónapos korban elkezdek gyümölcsöt adni Levinek.Próbát rábeszélni,hogy nem kell viszont most már ő is belátja és javasolja is a hozzátáplálást 6 hónapos kor előtt.Én mondtam neki,hogy 2 gyerek már felnőtt a régi elvek szerint.És az sem volt olyan régen és annak idején ő javasolta a 3 hónapos kórtól való kanálhoz szoktatást.Az hogy jelenleg más van írva a nagykönyve engem nem érdekel.A lényeg,hogy egyetértett velem,hogy pár évvel még másképp lehetett és beletörődött,sőt mint írtam ő javasolta,hogy miket ehet.
A Kiliti védőnő nem lepődött meg mikor mondtam neki a 4 hónapos tanácsadáson,hogy elkezdjük a gyümölcsöt.Ő annyit mondott,hogy a nagyoknál lehetett,had egyen Levi is.Meg írtam nemrég,hogy a gyerekorvosunknak is az a vélemény,hogy ami jól esik neki azt egyen.
És ha csak jó édesköményes teát itatsz vele???
Nekünk az nagyon bevált.
Én a Wan..er babapiskótát adom neki. Azt írja, hogy van benne tojás....EZ baj?????
Ja és a Li.l-ben van gluténmentes "kuki" ami igaz kicsit sós, de legalább többet iszik utána...hogy ezt eszi csak nem gond?
U.A.
Se kutyája se macskája!!!
Szerinte nem úgy kéne.....válasz mindenre.
Zoli szerdán kiment a házból, mert ha tovább hallgatta volna biztosan elküldi melegebbre.
A gyerek ne üljön még ha nem forog...tv-t 1 percet s nézze...mit főzzek, mert amit eddig csináltam nem tökéletes....tornázzon, mert csak 1 irányba forog....stb.....
Ne lehet, hogy hozzászokott már a lázmérős kakihoz?
Nekem a védőnő mondta, hogy ezzel nagyon kell vigyázni, mert megszokhatja.
Pandera ne add fel,megfog tanulni Fefe is kanalazni.
Cumisüvegből tényleg ne add neki,mert később még nehezebb lesz a kanálhoz szoktatni.